KICKBOXING

nedjelja, 05.02.2006.

Vesna Mladin - ljepota, kickboxing i nogomet

Blaženi onaj koji izmisli internet i google tražilicu. Kako je to danas sve jednostavno. Utipkaš, klikneš i traži. Za koji djelić sekunde i eto ti stotine tisuća podataka. A što s time?

Tako sam i ja pronašao i odlučio staviti na moj blog slike ljepotice i kickboksačice Vesne Mladin (koju i osobno poznajem i stvarno je ljepotica, vjerujte mi).

Sve u svemu, ljepotica, studentica Kineziološkog fakulteta u Splitu, svojevremeno vrlo uspješna kickboksačica i pazite! - sada se bavi nogometom (što je dokaz da osim što je lijepa da je i pametna, he,he) - nogometni je sudac, jedina žena u Hrvatskoj.

Evo i malo podataka o Vesni.
Dvadesetogodišnja Vesna Mladin iz Krila Jesenice nova je Miss Universe Dalmacije. Šarmantna ljepotica zakleta je sportašica, igra u prvoj nogometnoj ženskoj ligi u Kaštelima, a osim toga trenira kick boxing u klubu Dalmacija Dugi Rat. Sportskim pothvatima tu nije kraj, jer je novopečena misica i sutkinja mladim i starijim pionirima u županijskoj nogometnoj ligi, radi u spasilačkoj službi na Bačvicama, a nije za potcijeniti i to što za koji dan upisuje i treću godinu Kineziologije.
Zanimljiva je i priča o tome kako je lijepa Vesna završila na ovome natjecanju ljepote.
"Nisam imala nikakve namjere prijaviti se na izbor, ali me Renata Lovrinčević cijelo vrijeme malo pomalo nagovarala. Iako na koncu nisam niti sudjelovala na castingu, jedna cura je otkazala nastup, a budući da je imala isti konfekcijski broj kao i ja, a šta ću, onda sam pristala".

Ljepotica u ringu (objavljeno 2001.)
Višestruka juniorska i seniorska prvakinja države, reprezentativka u kickboxingu, sudionica europskog prvenstva, manekenka, finalistica izbora za Miss Sporta, odlikašica u školi, najvjerojatnije buduća studentica Fakulteta za fizičku kulturu, a nadasve jedna ugodna, vesela i komunikativna osoba.

Šest godina u borilačkim sportovima, najmlađa prvakinja države već sa 13 godina, kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata nije prekinut.
Sve je to 18-godišnja Vesna Mladin iz Krila-Jesenice, članica kickboxing kluba Dalmacija iz Dugog Rata.

Šest godina u borilačkim sportovima, najmlađa prvakinja države već sa 13 godina, kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata nije prekinut.Od prvenstva 1997. u Dubrovniku svake godine Vesna se sa državnog prvenstva vraća s nekoliko titula. Prošle godine kao juniorka osvojila je sve juniorske i seniorske titule u full-contactu i low-kicku, pokupila nagrade i za najbolju natjecateljicu, a sve je to ponovila i ove godine na prvenstvu u Šibeniku.

Vesna Mladin nova Miss Universe Dalmacije 2003.

Prije tri godine Vesna je debitirala na europskom seniorskom prvenstvu u full-contactu u Leverkusenu gdje je zauzela odlično peto mjesto. Kao reprezentativku očekuju je uskoro i novi nastupi na europskom prvenstvu. Za svoje uspjehe, uz svakodnevne treninge i pripreme te dugogodišnji naporni rad, najzaslužnijim smatra svog trenera Jozu Čikotića, ne zaboravljajući pritom spomenuti i cijelu ekipu iz kluba, braću, te roditelje Marina i Svemirku koji su joj najveća potpora.

''Bez potpore roditelja i prijatelja bavljenje ovim sportom bilo bi teško i ne bi se mogli ostvarivati ovakvi rezultati. Sa svojim dosadašnjim radom mogu biti izuzetno zadovoljna. U Hrvatskoj sam svoju kvalitetu dokazala, sljedeći korak je sigurno nastupi na europskim i svjetskim prvenstvima'' – kaže Vesna.

Vesna je završila srednju pomorsku školu, i kao odlikašica bila oslobođena polaganja maturalnog ispita. Namjerava upisati Fakultet za fizičku kulturu u Splitu i paralelno uz studiranje nastaviti se aktivno baviti sportom.

Prkoseći uvriježenom stereotipu o ženama u borilačkim sportovima, Vesna je primjer da bavljenje tim sportovima nimalo ne utječe na razvoj djevojaka i njihovu ženstvenost. Dapače! Vesna je i manekenka, članica jedne splitske modne agencije i već iza sebe ima sudjelovanje na nekoliko modnih revija. Štoviše, na nagovor trenera Čikotića koji je prijavljuje na izbor za Miss Sporta, ulazi u uži krug najljepših sportašica, među finalistice izbora koji se održao u Poreču.

- 23:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #