KICKBOXING

srijeda, 31.01.2007.

Werdum u Winner Croatiji

U posljednje vrijeme u kickboxing savez došlo je dosta novih klubova (uskoro ću objaviti novi revidirani spisak) koji se pored kickboxinga inače bave i raznim drugim borilačkim vještinama i sportovima. Priključili su se kickboxing natjecanjima, ali su se i paralelno nastavili baviti svojom osnovnom aktivnošću.

Među tima i takvima je i klub "Winner Croatia" iz Zagreba kojeg vodi Bojan Mirković i koji organiziraju vrlo zanimljiv seminar u Brazilian Jiu Jitzu kojeg će voditi Fabricio Werdum.

Kako ovo smatram vrlo zanimljivim ne samo meni nego i ostalim kickboxing klubovima, ali i čitateljima ovoga moga bloga, a mislim da će i seminar biti dobar, eto objavljujem i vama na uvid. Pa pogledajte, a koga interesira neka se javi i poslije neka pošalje kakav e-mail i pokoju sličicu, pa da vidimo kako je bilo.




ISPRAVAN BROJ TELEFONA je: 00 385 91 3648 830

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.01.2007.

Tigrovi na Zlatnoj rukavici

28. siječnja, članovi karlovačkog kickboxing kluba Tigar, nastupili su na jakom međunarodnom natjecanju poznatom kao Zlatna rukavica ("Golden Glove 2007") koji je održan u Italiji, u mjestu Mareno di Piave, a nastupilo je oko 650 natjecatelja iz 16 država , te 15 nacionalnih timova u timskim borbama. Za karlovački Tigar nastupilo je 13 natjecatelja.

U kategoriji –135 cm – djevojčice, nastupili su Lucija Cicvara, Petra Lončar i Petra Miskić. Od njih se najbolje plasirala Lončar Petra koja je u finalu izgubila od pobjednice iz Italije Erice Panerotti rezultatom 7:4. a prije toga pobijedila je Luciju Cicvaru sa rezultatom 11:7. Lucija je tako nakon pobjede nad talijankom Ilariom Giacometti, od 8:2, osvojila 3. mjesto. Također u drugom dijelu ždrijeba Petra Miskić je osvojila brončanu medalju, zahvaljujući ždrijebu..

U kategoriji –145 cm nastupile su Mateja Kunović i Nancy Magdić. I Mateja i Nancy su upisale po tri pobjede. Nancy Magdić je pobijedila Nataliju Perini iz Italije, zatim Zoe Engelhardt iz Nizozemske, a potom i Mariu Panneroti, te je u finalu izgubila od Mateje Kunović koja je osvojila pobjednički pehar i zlatne rukavice. Nancy je tako osvojila srebrnu medalju.

Mateja Kunović je do pehara također došla kroz tri pobjede i to nad Ileniom Grigoleto iz Italije, Ambrom Niceforo i u finalu nad Nancy Magdić rezultatom od 5:3.

U kategoriji kadeta –135 cm, nastupio je Denis Šiljac, koji je pobijedio svog protivnika iz Italije, te osvojio veliki pobjednički pehar i zlatne rukavice.

U kategoriji dječaka -145 cm, nastupili su Borna Grčić i Luka Mlinac. Borna je ispao u kvalifikacijama, te je zauzeo 16. mjesto, dok je Luka Mlinac ostvario dvije pobjede nad Talijanima Stefanom Luchetta i Michelleom Padoanom, a dok je polufinalu izgubio od Grka Iasinasa Bakogiannia. Porazom u polufinalu Luka se ipak morao zadovoljiti brončanom medaljom.

U kategoriji –155 cm nastupili su Marino Štefanac, Sebastijan Džafer i Robert Basara. U toj vrlo teškoj skupini, oko 20-ak natjecatelja, do srebrne medalje je uspio doći Robert Basara i to porazom na produžetke u finalu 4:3, od Jake Hudalesa iz Slovenije. Prije toga Robert Basara je pobijedio tri talijanska protivnika i to Matea Ferrarija, Samuela Salimistarra i Mattiu Nicefora.

Marino Štefanac je pobijedio Karvina Burkea iz Nizozemske dok je u drugoj borbi izgubio od Mattie Nicefora kojeg je kasnije pobijedio Basara, pa je tako osvojio 5. mjesto. Sebastijan Džafer je u prvom kolu izgubio od Grka Elisaonasa Bakogiana te je osvojio 16 mjesto.

Od seniora u kategoriji –60 kg je nastupio Tomislav Stilinović, koji je osvojio drugo mjesto izgubivši u finalu rezultatom 10:9 od Slovenca Tomija Pečara. Prije toga izbacio je Talijana rezultatom 6:4.

U kategoriji –74 kg, nastupio je Goran Sambol koji nije uspio proći u drugo kolo u ovoj jakoj kategoriji u kojoj je nastupilo čak 39 natjecatelja iz cijele Europe.




Što na kraju reći do - bravo Tigrovi!



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.01.2007.

Pismo prijatelju

Bez puno priče - prenosim što sam dobio:

Dragi prijatelju,
kao što sam ti i obećao, ali s malim zakašnjenjem (shvatiti ćeš) evo ti šaljem traženi izvještaj. Kako smo se dogovorili, u petak sam bio na onoj priredbi borilačkog sporta u Rijeci. Šaljem ti i nekoliko slika i članak iz Novog lista, koji je izašao u nedjelju.

Ali da krenem redom.

Zaputio sam se s bratom na Trsat, u Dvoranu Mladosti i putem sam mu pričao sve ono što smo ja i ti pričali i sve što si mi ti rekao. što možemo očekivati i čemu se nadati. Moj ti brat i nije neki ljubitelj ovakvih stvari, pa sam ga morao pripremiti.

Kad smo se počeli približavati Trsatu, uz cestu je bivalo sve više i više parkiranh automobila, a pred samom dvoranom prilična gužva, puno auta, puno policije, ograđen prostor kao za vip goste. Sve u svemu, ni blizo onoga što si ti očekivao. Stvarno je djelovalo gužvasto. Baš me je brat zajebavao da su nam procjene, kao i obično krive.

Kupili smo karte, 20 kuna i krenuli prema ulazu, a na ulazu 5-6 policajaca koji su pregledavali i prepipavali svakoga. Mene su prepipali, a moga brata, valjda izgleda ozbiljnije smo su pregledali s detektorom metala. Ipak su pregledali detaljno njegovu torbicu s foto aparatom.

Ušli smo u dvoranu negdje oko 15 do 8 i bogami mogu ti reći dvorana skoro prazna. I tada sam bio sam ponosan što se ovaj puta naša procjena pokazala dobrom. Sjeli smo na sredinu, sreli još neke poznate i pričali. Gledali koga sve ima. Pa smo tu svašta vidjeli - bila ti je tu cijela riječka boksačka krema - i ona amaterska i ona profesionalna, bilo je tu dosta poznatih i iz kickboxinga, ali većinom samo kao gledatelji. U parteru je sjedio direktor Nakić, pa onaj Vujić sa Nokaut foruma sjedio je s Bucom (Domagojem Ostojićem), a vidio sam


Da ne bude zabune, za 15-ak minuta slika je postala sasvim drugačija i tribina je bila skoro puna.





Malo po malo, moja predviđanja su postajala sve više kriva kako se vremenom dvorana punila. Do nekih 8 i pol nakupilo se oko 2000 ljudi, pa možda i više. U parteru se nakupilo dosta gostiju, među njima i župan Komadina, pa nekoliko saborskih zastupnika (vidio sam Permanicu) koje je kasnije, tijekom cijele večeri voditelj non stop pozdravljao. Valjda su osigurali lovu.

Negdje oko 8 i po svi malo po malo zauzimaju svoja mjesta, a oko ringa se smještaju boksačka ekipa. Voditelj izlazi na ring i lijepo priča o humanitarnom karakteru priredbe, govori o borcima i invalidima - sve u svemu dosta je pljeska dobio.

I počelo je, da ti sada ne dužim s opisima atmosfere, evo kratko. Dvorana dobro popunjena, atmosfera spremna za spektakl.



Najprije je na programu bio amaterski boksački meč u kategoriji do 65 kg (kako kaže voditelj)- Marko Šarić iz Velike Gorice i Antonio Voraček iz Viškova. Dečki su radili 4x2 runde, prilično ujednačeno. Sve u svemu dobro borba, vidi se da se dečki još uče. Na kraju je odlukom sudaca (u stvari bio je samo jedan sudac) pobijedio Antonio Voraček. Kažem ti lijepa borba, mada mi je bilo malo čudno što se na tom borilačkom spektaklu pojavljuju kadeti. Ali, i oni zaslužuju malo promocije.











Sljedeća borba je bila također amaterskom boksu u kojoj su se susreli Mihael Otčenešek iz Slovačke i Eugen Jugo iz riječkog boksačkog kluba Hrvatski sokol. Dosta akcije, nije bila loša borba i na kraju opet izjednačene borbe pobijedio je Jugo.











Treća borba u amaterskom boksu - Nicola Hoeng iz Slovačke i naš Richard Kralj iz riječkog boksačkog kluba Hrvatski sokol. Kralj je bio superiorniji, pa je slovački trener na kraju druge runde bacio ručnik.










I sada ti se spremili boksački suci, pokupili svoje krpice i povukli se, ostao je samo legendarni time keeper Mita Pavlović. Ostali nestali, kao da tsunami dolazi. A došli suci iz profi boksa - Rukavina, Kamberović i Gabrić, predvođeni Haryjem.

Sad je i voditelj počeo pričati, brljati, zbunjivati se, vidi se da čovijek nikada nije bio na borilačkoj priredbi. Ali, sve je djelovalo da bi moglo biti zabavno.

Četvrta borba večeri bila je u profi boksu u 4x3 runde između slovačkog borca - Robert Blažo i našeg Gorana Borovića. Onako iz daljine vidjelo se da je taj Blažo više dječak nego ozbiljan konkurent starom mačku Boroviću. Sve sam pomilsio - eto ti naštimaljke. Kad li mladi Blažo pruža dobar otpor. Ne samo otpor već i napada, prolaze tri runde u nekakvoj stalnoj, blagoj prednosti Roberta Blaže. I najednom, stvarno, sasvim slučajno, baš sam to vidio, sudariše se glavama, Boroviću je pukla lijeva arkada i doktor je procijenio da ne može dalje. Tada je spiker, onako s puno priče najavio da ukoliko je prekid nakon polovice meča, tada se boduje temeljem ostvarenoga i proglašava pobjednik. Bili smo sigurni da će pobijediti mali Blažo, ali jok majci - pobjeda je dodijeljena Boroviću - jednoglasnom odlukom sudaca. I naravno - publika zviždi. Pa mislim si, čemu to, zašto - mali je bio bolji, Boroviću ništa taj meč ne znači u životu, ali, to ti je sujeta, moj prijatelju. Mora pobijediti naš pulen, pa kud puklo da puklo. A publika? Ma ko ih j***, ionako će to brzo zaboraviti i eto ih već iduće godine u još većem broju. Koliko su to već puta dokazali da je u nas Hrvata kratko pamćenje. Rekao bi u nekim prilikama i prekratko.





Sljedeća borba bila je po K1 pravilima. I sada počinje prava priča, pravi show već od samoga početka meča. Voditelj najavljuje da je trebao nastupiti Adnan Buharalija iz Bosne i Hercegovine, ali da je na putu doživio prometnu nesreću pa nije došao. Ali, organizator se potrudio iz petnih žila, i samo zahvaljujući svojim odličnim vezama u cijelom svijetu (i okolici - viču dečki iz zadnjih redova), teško, ali ipak, doveo je zamjenskog borca, isto iz Bosne - Adis Šabotić Borio se protiv Slovaka Petera Varge. Sve u svemu, nakon prva dva tri milovanja, pardon udarca, publika se počela smijati i dobacivati, Naime, Varga je tako lagano udarao Šabotića, koji se je samo stiskao i zaklanjao, a Vargini udarci - ma ne možeš vjerovati. Doslovce milovanje. Ma trebao si čuti te komentare, cijela tribina se smijala komentarima nekolicine dečki koji su sjedili dva - tri reda iza mene. Sve u svemu, prođe prva runda, krene druga, publika žviždi i Varga, malo jače udari u plaksus Šabotiča i ovaj se više nije vratio sebi. Sudac odbrojao, meč prekinut. Varga pobjednik u "aero kick K1 disciplini".





Šesta borba očekivala se za zanimanjem - K1, kategorija +116 kg. Kao prvo - znali smo za Bucu da je ostavio Sinišu, da se opasno sprema za ne znam što, ali i da se je spremao i za ovaj turnir. Dakle, voditelj je najavio da će se boriti Domagoj Ostojić, član kickboxing kluba "Terminator" iz Splita protiv Elmedina Tukića iz Bosne - kad je izašao na ring, za pola glave viši od Buce, a konstitucija ko srpski tetrapak - uska ramena, a kolut oko struka. Ali, poznavatelji kažu da su takvi najopasniji, a ne oni napuhani ko češki luftmadraci - ti pak padaju od prve. Počela borba, desnim midle kickom Buco pogađa, odnosno samo pljusne Elmedina po pleksusu i ovaj je na podu. Pazi, koliko je trebalo da od gonga Buco digne nogu i pljusne Elmedina? Ne znam, ali ne više od 3,4 ajde, uvrh glave 5 sekundi. Čuči u kutu Elmedin, niječe glavom, a Rifo mu broji. Jedaaaaaaaaan, dvaaaaaaaaaa, triiiiiiiiiiiii, ... pa dođe do sedaaaaaaaaaam, a ovaj se ne diže, pa Rifo opet sedaaaaaaam, pa opet sedaaaaaaaaam, pa se raspizdi, izbroji osm,dvt,dst - gotovo, bijesno mahnu rukama, i pokazuje Buci da ide u kut, a Buco, znaš onu njegovu facu - "pjesnici su čuđenje u svijetu" - zabezeknut, razgolačio oči i objesio vilicu i kao da govori, samo što ne plače - "nisam ga, nisam ga majkemi, pojma ne'am šta je bilo, matere mi". A u Bucinom kutu Vatavuk slavi, kao da je buco u najmanju ruku knockoutirao samoga Tysona. Sve u svemu, odvedoše Elvedina u njegove odaje. Publika se smije, a voditelj baš zna pogoditi što će reći u pravom trenutku. Kaže: "Nije naštimaljka, nije naštimaljka, evo vidite kako je Buco spreman". Jebate, kako se publika razvalila smijati. Meni su suze išle, a zaboravio sam što su sve dobacivali. Nisam sve niti čuo od silnog smijeha, a niti sam ih zapamtio, samo znam da sam se smijao do suza, a naravno, nisam stigao niti jednu sliku iz borbe snimiti - pa naravno da nisam kad je borba toliko trajala. Malo po malo se obistinjuje tvoja priča.





Nakon ove borbe u K1 slijedi borba u profi boksu -83 kg između Slavo Merla i našeg Vedrana Akrapa. Ovi dečki iz oublike mi dobacuju da odmah slikam, jer očito ni ova borba neće trajati, pa neću imati uspomenu. I namjestili se borci u početni gard, Vedranov udarac prvi, zatim dva tri udarca u seriji, a Slavo se brani ko kad se ženske tuku - stiso obadvije šake i tako otklanja Vedranove udarce sa spojene dvije ruke. Naravno, nakon čak 15-estak sekundi, mrvu jači desni kroše i sudac Rukavina broji do deset i gotovo. Vedran Akrap je pobijedio.





Naravno da publika zviždi, oni došli gledati borbe, a do sada samo klinci (barem su borbe bile solidne) i ove naštimaljke. Da te Bog sačuva, jednostavno ne možeš vjerovati. Ipak, komentari iz publike, a pogotovo od njih nekoliko koji su sjedili iza mene, su bili nenadjebivi. Mi smo se valjali od smijeha.

A sada najava - borac, prvoborac, prvi policajac u Afganistanu ... ma što sve ne - Ivan Filipović File iz Rijeke i Michal Roman iz Slovačke. Nakon uvodnog izlaganja, pledoajea suca Gabrića (više je to ličilo na instrukcijski seminar), započela borba - najprije nekoliko dodira međusobno rukavicama, naravno sve to light verzija, i bum (to nisam vidio) i Roman je u KD-u. Sudac Gabrić broji, čini se da ne kalkulira i kada je rekao 8, oz sSlovačkog kuta doleti ručnik u ring. I što misliš da je bilo - opet publika zviždi, a meni dobacuju, jesil sliko, jesilsliko. Pa kad sam im rekao da jesam, počeli su mi čestitavati na brzini - kaže jedan; "pravi spidi gonzales".





Deveta, pretposljednja borba u ultimate fightu - Sanjin Kadunc iz Rijeke i Laszlo Ceno iz Mađarske (jedan od onih "čeških luft madraca". Gong zazvoni, Kadunc se zaletio, ovaj Ceno nešto blokirao i pao na pod (na leđa) i čeka Kadunca u "ljubavni zagrljaj". Naravno da Sanjin ništa ne kalklura, skočio na Mađara, ovaj se pokušao okrenuti na trbuh ili se možda i dignuti, a Kadunc tuče sve jače i jače, po zatiljku Mađara, sudac nerazumljivo čeka, a udarci pljušte (ma sve u svemu desetak brzih) i sudac prekida meč. Skoćio Mađar na noge, žali se zbog prekida, govori da je samo blokirao udarce i čekao priliku za okret i napad. Ali ništa - zna se da naši moraju pobijediti. Naravno da i ovaj puta publika zviždi i komentira, a mi ostali se valjamo od smijeha.



Evo ti i zadnje borbe - prošlo 11 sati, brzo će i ponoć - ali nikome nije žao, ljudi komentiraju i od srca se smiju - i komentarima, a Boga mi i borbama. Voditelj, već pomalo iritantan najavljuje; Slovak Stefan Stanko koji ima skor - pazi vamo: 4:48 - ne nije greška - četiri pobjede i četrdesetiosam izgubljenih. I takav se treba suprostaviti Stjepanu Božiću ? Ma koga vi zajebavate? Brzo aparat u ruke i slikaj, kažem sam sebi. Čim je počela borba, počeli i pravi komentari iz publike - nenadjebivi: kaže za Slovaka, da on inače puno radi, ali u sebi, dođe ti da se pitaš tko je ovdje invalid, specijalci vratite se, "jel to Slovak prošo skraćeni dopisni kurs boksa?". Uglavnom, odmah početkom 2. runde, brojanje Stanku, a trener baca ručnik i predaje. Naravno, pobjeda Božiću. I samo jedno pitanje - Božiću da li si stvarno pao na tako niske grane? Ovu sramotu ne može isprati nikakva humanost niti humanitarnost.



Eto, to bi ti bio opis borbi - moje viđenje, a čini mi se da se mnogi slažu s mojim konstatacijama. Znaš što mi je brat rekao - to je taj tvoj kickboxing? A što da mu kažem, osim da je to samo jedna crna ovca, da su naše prave priredbe rijetke ... bla, bla, bla - a u ustima gorak okus.

I opet ću na kraju reći - sramota, blamaža i takve priredbe treba zabraniti. Ovo je stvarno sramota borilačkog sporta.

Šaljem ti nekoliko slika i scan članka iz Novoga lista, pa ti vidi što ti je današnje objktivno novinarstvo.

Pozdrav ...





Eto ružno zar ne?



- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 27.01.2007.

Cela Evropa protiv male Srbije

Naravno da naslov nema veze s onim što ste očekivali. Upravo suprotno.

Kikboks savez Srbije, kako ga oni zovu, organizirao u petak, 26. siječnja 2007. je veliku gala kickboxing priredbu "Zlatni kikbokser" u Beogradu na kojem je održan kickboxing susret Srbija protiv ostatka Europe. Priredba je održana u hali Pionir, pre oko 3000 gledatelja.

Ono što nas posebno zanime jeste činjenica da je u sastavu Europe sudjelovao i naš Frane Radnić - reprezentativac i član KBK "Pit Bull" iz Splita, a uz njega je bio i njegov trener prof. Marko Žaja. I odmah moram reći - Frane je časno nastupio u Beogradu, obranivši čast i Europe i Hrvatske i saveza i kluba. Bravo Frane!

Održano je 5 borbi u K1 style - disciplini, a borbe su bile u 3 runde po 3 minute.

1. -57 kg
Miloš Anić (Srbija) : Gabor Kiss (Mađarska) -
pobjeda Anić s KO u 1. rundi

2. - 69 kg
Milisav Ilić (Srbija) : Luis Reis (Portugal) - 2:1

3. -71 kg
Milan Dragojlović (Srbija) : Frane Radnić (Hrvatska) - 1:2

4. -81 kg
Nenad Pagonis (Srbija) : Krasimir Dimov (Bugarska) - 3:0

5. -91 kg
Dejan Milosavljević (Srbija) : Umberto Lucci (Italija) -
pobjeda Milosavljević s KO u 2. rundi

U konačnici Srbija je pobijedila ostatak Europe s 4:1. Prilično porazno za Europu. Jedini je naš Frane imao i znanja i snage biti superiorniji.A Srbi su dokazali svoju visoku poziciju u svjetskom kickboxingu - pogotovo u disciplinama low kick i K1 style. I kada se zna da će ove godine u rujnu u Beogradu biti seniorsko Svjetsko prvenstvo u disciplinama light contact, low kick i K1 style, može se slobodno reći da se Srbi opasno pripremaju.

Ali i mi imamo prave borce i borkinje za njihove najbolje. I već se dokazuju. Čestitke Frani i Žaji.

Lijepo, zar ne?


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.01.2007.

Kickboxing na naslovnici

Eto i do toga smo dogurali. Da, došli smo do toga da je kickboxing, točnije rečeno kickboksačica Natalija Šimac na naslovnici jednih dnevnih novina - "Novog lista".

Do sada, koliko me pamćenje služi, četiri puta je kickboxing bio na naslovnicama nekih dnevnih novina.

Prvi puta kada je "jedan manager" iz Rijeke doveo nekog tamnoputog borca iz Nizozemske kojeg je naša policija odmah uhitila iliti uhapsila jer je bio optužen za silovanje i ostale nepodopštine. Odmah su slike uhićenja osvanule na naslovnici. A baš je bilo smiješno čuti obrazloženje spikera zašto glavna zvijezda nije mogla nastupiti tu večer na "gala priredbi".

Znate ono: "Koliko god me rasplače poskupljenje, toliko me nasmije obrazloženje".

Drugi puta je na naslovnici bila samo sitna najava članka u tjednom prilogu o Ani Znaor - prošlogodišnjoj dobitnici nagrade "Ivica Jobo Kurtini - Junior" .

Treći puta je Žaja osigurao naslovnicu "Slobodne Dalmacije" s organizacijom "Obračuna u ringu 4" prošle godine. Prema najavama i fight cardu, realno je očekivati i ove godine naslovnicu.

I četvrti puta, naša Natalija uz Janicu - ovogodišnje dobitnice nagrade "Ivica Jobio Kurtini".




A baš smo si važni, najednom. Baš lijepo, zar ne?


- 14:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2007.

Najbolji u PGŽ

Izgleda da su danas kickboksači u Primorsko - goranskoj županiji cijeli dan slavili.

Održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Kickboxing saveza Primorsko - goranske županije, na kojoj je prva točka bila posebno svečana: "Proglašenje najboljih kickboxača i kickboksačica županojskog kickboxing saveza za 2006. godinu"

U 2006. godini, posebno su se istakli pa su i proglašeni najboljima:

Kadetkinja; Sara Milanja - članica KBK "Draga" iz Rijeke
Kadet: Marin Spasojević - član KBK "Sušak" iz Rijeke
Juniorka: Ana Znaor - članica KBK "Malinska" iz Malinske
Junior: Andrej Gudac - član KBK "Sušak" iz Rijeke
Seniorka: Natalija Šimac - članica KBK "Mega Centar" iz Rijeke
Senior: Marko Deša - KBK "Omišalj" iz Omišlja

Nagradu za poseban doprinos razvoju kickboxinga u Primorsko goranskoj županiji dobio je Branko Fibinger - trener u KBK "Sušak" iz Rijeke.

Evo, kako je to bilo:


Svečana sjednica Skupštine










Lijevo: Sara Milanja - Desno: Marin Spasojević - najbolji kadetkinja i kadet u 2006.


Najbolja juniorka: Ana Znaor


Najbolji junior: Andrej Gudac


Najbolja seniorka: Natalija Šimac


Najbolji senior: Marko Deša


Nagrada za doprinos razvoju kickboxinga: Branko Fibinger


Najbolji kickboksači u 2006. Primorsko - goranske Županije.

Baš lijepo, čestitam dobitnicima.


- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Natalija i Janica

Danas je u Rijeci bilo posebno svečano, barem što se sporta tiče, a posebno su kickboksači bili zadovoljni. Natalija Šimac, dobitnica nagrade "Ivica Jobo Kurtini - Junior" za 2006. godinu bila je sa svojim trenerom na svečanosti koju je organizirao "Novi List" i primila je ovu nagradu i prekrasnu:

Osim naše mlade kickboksačice, ovogodišnja dobitnica u seniorskoj konkurenciji, četvrti puta za redom je Janica Kostelić.

Pogledajte kako je bilo na dodjeli:




















Natalija Šimac i trener Igor Ivošević


Janica i Natalija




Lijepo, zar ne?


- 23:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 24.01.2007.

Zabraniti ili ne?

Pred nama je, kako tvrde u kickboxing savezu jedna od niza priredbi borilačkih sportova koja je, barem u dijelu kickboxinga nelegalna. Kako kažu dužnosnici kickboxing saveza - kickboxing borbe nisu pod ingerencijom Hrvatskog kickboxing saveza, nisu licencirani suci, nisu registrirani borci - i postavlja se pitanje što sada?

Jedno je pitanje - što će poduzeti Hrvatski kickboxing savez, a sasvim drugo da li je to ispravno ili nije.

Nije ovo prva, nažalost niti zadnja oko koje se stvaraju tenzije, postavljaju pitanja, i ja sam u nekoj vrsti dileme, a i zanimalo me je što čitatelji ovoga moga bloga misle o tome.

Postavio sam dva pitanja:

1. Da li zabranjivati nelegalne priredbe?

i dobio sam sljedeće odgovore:



160 čitatelja je glasovalo, i dvije trećine smatra da nelegalne priredbe treba zabranjivati. To je i moj stav. Dok, trećina glasača misli da ih ne treba braniti.

Drugo pitanje koje sam postavio je:

2. Da li dozvoliti kickboxing mečeve na istoj priredbi s drugim borilačkim sportovima i vještinama?

a vaši odgovori su bili:




194 čitatelja je dalo svoj glas - 153 su za dozvolu, negdje oko 35% uvjetuje da sve bude legalno, dok oko 20% misli da to ne treba dozvoliti, odnosno da je kickboxing dovoljan sam sebi i da ga ne treba miješati s drugim borilačkim sportovima, makar sve legalno bilo. Moj osobni stav je - da ako je legalno.

Eto, ostaje nam da sačekamo odluku kickboxing saveza i da vidimo koliko će biti dosljedni u sprovođenju svoje odluke. Nadam se da će i ova anketa pripomoći u uobličavanju pravilne odluke.

Živi bili pa vidjeli.


- 17:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Bravo Natalija!

Izgleda da je došlo vrijeme lijepih vijesti, evo jedne takve:

Natalija Šimac, juniorka, kickboxing reprezentativka, članica KBK "Mega Centar" iz Rijeke i Hrvatskog kickboxing saveza dobitnica je jedne od najprestižnijih sportskih nagrada za mlade sportaše: "Ivica Jobo Kurtini - Junior" za 2006. godinu.

Pogledajte danas objavljeni članak u riječkom Novom listu:




Odmah su iz tajništva kickboxing saveza, kao i od predsjednika Županijskog kickboxing saveza Primorsko - goranske županije stigle čestitke:

Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,
cijenjeni sportski dužnosnici i novinari,

posebno mi je drago što Vas mogu obavijestiti da je jednu od nasprestižnijih sportskih nagrada za mlade sportaše "Ivica Jobo Kurtini - Jinior" za 2006. godinu dobila naša šampionka NATALIJA ŠIMAC - kickboksačica, članica Kickboxing kluba "Mega Centar" iz Rijeke.

Natalija je ovaj vrijedan trofej zaslužila svojim rezultatima - Svjetska juniorska prvakinja u low kicku i Europska prvakinja u low kicku u seniorskoj konkurenciji.

Ovo je drugi puta za redom da ovu prestižnu nagradu dobiva kickboksačica - za 2005. godinu trofej je dobila Ana Znaor.

Koristim priliku te u svoje ime, u ime vodstva Hrvatskog kickboxing saveza kao i u ime svih članova iskreno čestitati Nataliji i njenom treneru Igoru Ivoševiću. Vrijedan rad, puno truda i odricanja donijeli su vrhunske rezultate i zasluženo priznanje s kojim smo svi mi iz Hrvatskog kickboxing saveza iznimno ponosni.

Bravo Natalija i od srca sve čestitke.

Romeo Deša
Glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza


Prenosim i upravo prispjelu čestitku Igora Bezjaka - predsjednika Kickboing saveza Primorsko - goranske županije:

Postovani,
u danasnjem izdanju Novog lista izasla je predivna vijest,

NATALIJA SIMAC, ČLANICA KBK "MEGA CENTAR", DOBITNICA JE NAGRADE "IVICA JOBO KURTINI - JUNIOR".

Ovom prilikom izrazio bih ispred Kickboxing saveza PGŽ i svih njegovih članica iskrene čestitke Nataliji Šimac i njezinom treneru Igoru Ivoševiću na dobivenoj nagradi.

Ovo je jos jedan dokaz da na podrucju Primorsko-goranske županije treniraju vrhunski kickboxači, koji vec godinama ostvaruju vrhunske razultate na svjetskoj i europskoj razini, a danasnja vijet je potvrda da isti ravnopravno konkuriraju ostalim sportasima iz drugih sportova, te su kao takvi danas prepoznati u siroj sportskoj javnosti.

Bravo Natalija!

Igor Bezjak, predsjednik KBS-ŽPG





Što na kraju reći nego BRAVO NATALIJA, čestitke i s moje strane.



- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.01.2007.

Saskia i Kutina

Danas je vrlo popularni i od mnogobrojnih ljubitelja borilačkih sportova rado čitani web portal za borilačke sportove"Profightstore" objavio dva članka - o Kicboxing klubu "Kutina" iz Kutine i jednoj od najboljih natjecateljica Hrvatskog kickboxing saveza u mlađim dobnim skupinama, također iz Kutine - o 12 godišnjoj Saskii Božić.

Kako mislim da bi to svakako trebalo ostati zabilježeno i na ovom blogu, evo prenosim tekstove suradnika "Profightstorea" - Tomislava:

Saskia Božić rođena je 1994. godine, a 2000. godine počela se baviti kickboxingom u ŠKBK «Kutina» u kojem trenira i danas.

Mada je tek u 13 godini života HOO joj je dodijelio status vrhunske sportašice VI. kategorije, što je najviši status za kadetski uzrast. Ona je dvostruka svjetska prvakinja, europska prvakinja i višestruka osvajačica svjetskog kupa i nacionalna prvakinja.

Pobjednički je završila i prošlu godinu kada je u prosincu na turniru Croatia Open 2006 slavila u dvije discipline: među kadetkinjama u semi-contactu do 37kg, i u light-contactu do 42kg.

Pa otkud Saskia u kickboxingu?

- Najprije je na kickboxing krenula moja starija sestra Vanessa, pa sam je ja s vremenom išla gledati, onda sam počela doma vježbati s njom i na kraju sam i sama počela trenirati.

Je li te strah od udaraca ili boli?

- Nije me strah, jer u disciplinama i kategorijama u kojima nastupam postoji zaštitna oprema koja nas čuva od ozljeda i ublažava snagu udaraca.

Ti si svjetska prvakinja u svojem dobnom uzrastu, koliko treniraš, je li ti problem uskladiti školske i sportske obaveze, ima li još nešto što te zanima?

- Treninzi su mi 3 puta tjedno, osim prije natjecanja - tada treniram svaki dan, ponekad to zna biti naporno i zahtjevno, ali uz dobru volju i organizaciju sve se stigne. Osim kickboxinga zanima me i odbojka.

Koje dosada najviše utjecao na tvoju karijeru, koje bi trenere željela posebno istaknuti?

- Nemam posebnih uzora, ali uz obitelj, moram istaknuti glavnog trenera Josipa Cerovca i mog trenera Dalibora Burmudžiju.

I što dalje, kako gledaš na svoju sportsku budućnost i perspektivu?

- S obzirom da sam svjetska i europska kadetska prvakinja, željela bi nastaviti taj put uspjeha i niz medalja i u juniorskom, pa kasnije i u seniorskom uzrastu.

Najveći uspjesi:

1.mjesto Marina di Carrara Italija 17.09.2004.
- SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO - sc -32kg
1.mjesto Zadar Hrvatska 26.09.-01.10.
- SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO - st.kadetkinje lc-42kg
1.mjesto Debrecen Mađarska 14.06.2002.
- SVJETSKI KUP za kadete - sc -25kg
1.mjesto Debrecen Mađarska 23.05.2003.
- SVJETSKI KUP za kadete - sc -25kg
1.mjesto Nyiregihaza Mađarska 21.05.2004.
- SVJETSKI KUP za kadete - sc -32kg
1.mjesto Piacenza Italija 10.-12.06.2005.
- SVJETSKI KUP za mlađe kadete - sc -32kg
1.mjesto Szeged Mađarska 19.-21.05.2006.
-SVJETSKI KUP za kadete - sc -37kg
1.mjesto Bratislava Slovačka 16.-21.05.2005.
- EUROPSKO PRVENSTVO za kadete - sc -30kg
2.mjesto Zadar Hrvatska 26.09.-01.10.
- SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO - ml.kadetkinje - sc -37kg
3.mjesto Bratislava Slovačka 16.-21.05.2005.
- EUROPSKO PRVENSTVO za kadete - lc -35kg




A tu je i članak u Kickboxing klubu "Kutina", pogledajte:

Kutinski je Športski Kickboxing klub “Kutina“ jedan od najdugovječnijih što se borilačkih sportova tiče. Klub koji je kroz više od tri desetljeća svoga postojanja od osnutka 1970. godine (tada kao karate klub, kasnije kao budokai-klub, a od 1995. klub nosi današnji naziv) zabilježio niz zapaženih rezultata na domaćim i međunarodnim borilištima.


Uspjeh kao zaštitni znak kluba

Kroz sve te godine kroz ŠKBK “Kutina“ prošlo je oko 2500 vježbača različitih uzrasta, uključujući rekreativce, praktikante borilačkih vještina i aktivne sportaše, iz kluba je poteklo 30-tak državnih šampiona i reprezentativaca.

Prema podacima s njihove web-stranice, članovi kluba su dosada osvojili 54 medalje na službenim europskim i svjetskim natjecanjima (Europski kup, Svjetski kup, Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo).

Najistaknutiji i najuspješniji borci potekli iz kluba su Danijel Mrkoci, Ivan Mažar, Saskia Božić, Ivan Romić, Milan Čehulić, Dinko Marković, Marija Mažar, Anamarija Sambolek, Marijana Sambolek, Erna Obralić, Josipa Akalović, Manuela Grobotek, Jurica Dumbović, Zdravko Hasan, Dejan Gašparović, Jelena Vidović, Mineo Molnar, te Tomislav Sekulić — većina od navedenih iako su i dosad bilježili zapažene uspjehe, još se nalaze u mlađim kategorijama i pred njima još stoje mnogi sportski izazovi i velika natjecanja.

Neposredni povod za predstavljanje kluba došao je posljedica činjenice da je ŠKBK «Kutina» bio ne samo vrlo uspješan organizator međunarodnog turnira Croatia Open 2006., već su borci njihovog kluba na turniru i zabilježili najbolje rezultate od svih domaćih klubova (5 prvih mjesta: Anamarija Sambolek i Saskia Božić (po 2 prva mjesta), te Ivan Romić - uz 2 druga mjesta i 8 trećih mjesta).

< Danijel Mrkoci

Dovoljan razlog da tajnika kluba Nikolu Božića upitamo, u čemu je tajna uspjeha, kako to da je relativno mala Kutina danas veliki kickboksački centar?

- Prije svega dugogodišnja tradicija, dugogodišnji kvalitetan rad i angažman koji traje već više od trideset godina.

Kakvi su uvjeti rada i treninga, imate li dobru suradnju s lokalnim strukturama?

- Stanje nije baš idealno, mada smo daleko najuspješniji sportski klub u gradu, dosad smo od grada godišnje dobivali 42.000 kuna, a samo za troškove dvorane godišnje moramo izdvojiti 36.000 kuna, tako da nam ostaje 6.000 kuna za sve ostale potrebe. Srećom Kutina je dobila mladog gradonačelnika (gosp. Davora Žmegača), koji bi u budućnosti mogao imati više razumijevanja za nas.

Koliko danas ljudi aktivno vježba u vašem klubu?

- Danas imamo oko 120 aktivnih sportaša, koji redovito treniraju, a riječ je uglavnom o kontaktnim disciplinama, jer se u klubu ne bavimo plesnim formama. Uz to u klub dolazi i 50-ak građana na rekreaciju.

Kakva je perspektiva vašeg kluba, što očekujete od budućnosti?

- Vrhunske seniorske rezultate teško možemo očekivati - od kickboxinga se u Hrvatskoj ne može živjeti, pa i mi imamo isti problem kao i svi drugi klubovi iz manjih sredina; mladi nakon što završe školu odlaze u Zagreb, ili u druge veće gradove, na fakultet ili u potrazi za poslom i to je normalno. Ali znam sam da ćemo i u budućnosti proizvoditi dobre, pa i vrhunske borce i rezultate u mlađim kategorijama, to je sigurno.


Sve u svemu lijepo - bravo Kutinjani, Kutinjci, Kutinjčani, ili kako već ne.



- 23:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tko to kaže, tko to laže ...

... da je međ njima svađa pala.
Nije pala, nije pala,
na žalost nekih budala ...

A viđe kako su lijepi,
osmjeha široka,
pogleda duboka.

;-)))


Ili ...

- 01:19 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Kako je bilo u Milanu

Evo i slikovnog prikaza priredbe u Milanu na kojoj su nastupili naši Matej Benić - član KBK "Bura" iz Kostrene, a protivnik mu je bio Talijan Lorenzo Paoli u low kicku, do 67 kg, i Marko Tomasović - član KBK "Pit Bull" iz Splita, koji je branio i obranio titulu WAKO Pro Europskog prvaka u full contactu, u težinskoj skupini -94,100 kg gdje je izazivač bio talijanski šampion Agostino Pavesi.

Matej Benić vs. Lorenzo Paoli:







Marko Tomasović vs. Agostino Pavesi







Eto.


- 00:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blaženi Klović

JURAJ JULIJE KLOVIĆ
- KNEZ MINIJATURE
- Među velikanima hrvatske kulture na području likovnog stvaralaštva, nesumnjivo je jedno od najvećih imena Juraj Julije Klović - Gulio Clovio Croata (1498.—1578.), najsjajniji predstavnik europske i svjetske minijature. Bogatstvom i savršenstvom izrade njegova su slikarska ostvarenja vrhunac renesansnog slikarstva razdoblja cinquecenta. ... (iz monografije "Knez minijature" - prof. Ivan Barbarić)



I kakve to sad ima veze s kickboxingom i mojim blogom?

Ima! I to činjenica da je Klović najsjajniji predstavnik europske i svjetske minijature, a najsjajniji predstavnici hrvatske minijature sportskog izvještavanja su naše Sportske novosti.

Pogledajte:


Napomena: članak je prikazan u stvarnoj, prirodnoj iliti naravnoj veličini, baš onako kako je objavljen 22.01.07. u Sportskim novostima na dežurnoj stranici.

Evo kako oni objavljuju činjenicu da je jedan naš kickboksač obranio titulu Europskog prvaka u borbi po profesionalnim pravilima. Koliko god smeta minijaturnost, toliko smeta i nadnaslov - Borilački sportovi, kao ne zna se za kickboxing?

Može li manje, ne vjerujem jer ni oni ne bi vidjeli što su napisali. A taman sam ih pohvalio, djelovalo je da ide na bolje (mislim više i veće članke, pa čak i pokoja sličica), ali ne, opet se oni sjetiše Klovića.

Ali, što ćemo, možemo samo biti uporni (u svome strpljenju) i nadati se.


- 00:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.01.2007.

Čestitke Marku

Danas je iz tajništva HKBS-a na adrese članova stigao lijepi e-mail koji nas sve obavještava o čestitci Marku Tomasoviću prispjeloj iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, pa kaže:

Cijenjeni gospodine Deša,
lijepo Vas molim da prenesete najiskrenije čestitke u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te moje osobno, Marku Tomasoviću na sjajnom športskom uspjehu, unatoč svim problemima koji su ga pratili pred borbu za obranu naslova Pro Europskog prvaka u full contactu u težinskoj kategoriji do 94,100 kg. u Milanu.Ovo je velik športski uspjeh, te Vama, Savezu i svim članovima želim velike športske rezultate i u budućnosti.

S poštovanjem,
POMOĆNIK MINISTRA
Željko Klarić, dipl.iur.


Tajnik odgovara:

Poštovani gospodine Klariću,
Vašu čestitku ću s veseljem proslijediti Marku Tomasoviću, treneru prof. Marku Žaji, te vodstvu saveza na čelu s prof. Predragom Znaorom.

Iskreno se zahvaljujem i u svoje ime i u ime Marka (koji je još na putu) i cijele ekipe. Veseli me da pratite naša sportska postignuća i to nam daje povoda da na našem putu ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata ustrajemo.

Još jednom hvala na čestitkama i uzvraćam s najljepšim željama Vama za uspjeh i osobno zadovoljstvo na svim područjima.

Romeo Deša
Glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza


Lijepo zar ne?



- 23:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 21.01.2007.

Javna isprika

... svim čitateljima moga bloga koji su pokušali kontaktirati me preko linka - e-mail adrese objavljene u lijevoj koloni moga bloga.

Naime, danas sam malo prčkao po kompjuteru i utvrdio da mi ne radi ta e-mail adresa koju sam postavio za prijem pošte preko bloga. Tako da do večeras nisam vidio više od tisuću prispjelih e-mailova. Najvećim dijelom spamova, ali među njima ima puno pitanja, komentara (svima ću direktno odgovoriti na njihov e-mail), ali i jedan kojeg mi šalje Darko ... i koji me je posebno oduševio, pa kaže:

Pozdrav,
Za početak iskrene čestitke na godini dana nesebičnog truda i vođenja bloga. Za kikckboxing u Hrvata si svojim blogom učinia puno više nego što i sam slutiš, pa ti ka bivši kickboxer i zaljubljenik u ovaj sport od srca zahvaljujen. ...
Darko


Napisao sam Darku odgovor: Stvarno i iskreno ti zahvaljujem na tvojoj ocjeni moga bloga, trudim se i ovakvi e-mailovi kao što je tvoj od meni nepoznatih osoba, daju mi poticaj da nastavim i dalje. I hoću jer to volim, vole i moji prijatelji kojih je svakim danom sve više i više.

A zahvaljujem se i mnogima drugima koji prate ovaj blog i koji povremeno upute riječi pohvale. Hvala.

Isto tako koristim priliku posebno se ispričati roby70 koji mi je sredinom 12. mjeseca poslao izvještaj i slike s humanitarnog turnira "Svjetlo". Nisam objavio na vrijeme jer sam tek kasnije došao do podataka s turnira, koji svakako zaslužuje da bude istaknut i posebno pohvaljen od svakog ljubitelja kickboxinga pa tako i na ovome blogu, bez obzira na rezultate, prikazane borbe ili nešto treće. Ipak je tu najvažnije pohvaliti i zahvaliti na ovako lijepoj gesti ekipe iz kickboxing kluba "Croatia" iz Zadra. Odmah da kažem, čim uhvatim malo više vremena objaviti ću slike.

Uz isprike, srdačan pozdrav - Vaš Lot333

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 20.01.2007.

Marko brani titulu

Danas Marko Tomasović, aktualni WAKO Pro Europski prvak u full contactu u težinskoj kategoriji -94.100 kg u Milanu, brani svoju titulu. Izazivač je Talijan Agostino Pavesi, a meč će biti u 10 rundi po 2 minute.

Vijest o tome prenose i Sportske novosti:



Obzirom da je Marko sve podredio svojoj borbi na splitskim K1 kvalifikacijama 10. ožujka ove godine ("Obračun u ringu V."), možemo samo zaključiti da će biti teško, bez obzira što izjavljuje novinaru. Isto tako, početkom siječnja, kada je Marko dobio poziv u tijeku su bile pripreme u teretani, a Marko je imao više od 97 kg. Sve to - iznenadni poziv na obranu titule, tijek priprema za borbu koja je tek u 3. mjesecu te Markova težina koju treba skinuti ne daje nam baš previše nade za uspjeh. Ali vidjeti ćemo.

Osim Marka, u Milano putuje i Riječanin Matej Benić koji će se u predborbama boriti u low kicku u 5 rundi po 2 minute.


Marko obranio titulu



Najnovija vijest - Marko je obranio titulu WAKO Pro Europskog prvaka u full contactu u težinskoj kategoriji do 94,100 kg. Borba prtiv talijanskog izazivača Agostinija Pavezija, na njegovom terenu, je bila vrlo teška, Marko je bio prilično umoran, početak borbe je gubio, a sve svoje snage iskoristio je u zadnje tri runde koje su na kraju donijele prevagu od samo jednog boda. Jednog, ali vrijednog i Marko je obranio titulu.

Čestitke Marku, a sada slijede intenzivne pripreme za K1 kvalifikacije - dizanje težine i sve ostalo nužno za tu borbu.

Matej Benić je po ocjeni naših predstavnika bio bolji, međutim odlukom sudaca 2:1, Matej je izgubio borbu.

Čestitke našim borcima.


- 23:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 19.01.2007.

Natalija s dva zlata

Prošlu je godinu Natalija Šimac, članica KBK "Mega Centar" iz Rijeke, kojeg vodi Igor Ivošević završila na najbolji mogući način - postala je svjetska juniorska prvakinja u low kicku u težinskoj skupini +70 kg (Svjetsko kickboxing juniorsko prvenstvo, Zadar, 26.09.-01.10.), a dva mjeseca kasnije u istoj disciplini i težinskoj skupini, ali ovaj puta u seniorskoj konkurenciji (Europsko kickboxing seniorsko prvenstvo u low kicku, Skoplje, 21.-26.11.) postala je europska prvakinja.

Bravo Natalija!



Eto.


- 23:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lijepo je biti na naslovnici

Evo, da se i ja malo pravim važan ;-)))




Eto.


- 16:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.01.2007.

I opet najuspješniji sport u Hrvatskoj

Lijepo je u utorak, 16. siječnja navečer bilo gledati televiziju i vidjeti sva ona lijepa priznanja koja se dodjeljuju najboljim sportašima koji su ostvarili najbolje rezultate u 2006. godini.

Isto tako i kickboksačima je bilo isto tako lijepo jer prvi puta su kickboxing i njegovi sportaši nominirani za izbor najboljih. To su bile Marina Lelić i Hrvatska kickboxing reprezentacija u aero kickboxingu u sastavu Valerija Lukani, Marina Lelić i Jelena Urošević, a kojima je trener Rudolf Oliva iz Pule.

Pregledavajući tog dana izdanu brošuru "Veliki dan hrvatskog sporta" gdje su objavljeni svi službeni rezultati svih sportskih saveza dolazi se do još jednog ugodnog iznenađenja, a to je količina vrhunskih rezultata koje su postigli kickboksači.

Pogledajte:




Iz tablice je vidljivo da su Hrvatski kickboxing savez i njegovi sportaši u 2006. godini postigli do sada nezapamćen uspjeh. Čak 170 medalja - 45 zlatnih, 48 srebrnih i 77 brončanih. Znatno više od trećine svih hrvatskih medalja kojih je bilo 401.

Opet se kickboxing pokazao kao najuspješnji sport u Hrvatskoj. Kako kaže glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora g. Josip Čop - zbog kickboksača se je 45 puta svirala Lijepa naša, 170 puta se vijorila hrvatska trobojnica na jarbolima najboljih širom svijeta, kickboksači su se svaki drugi dan prošle godine penjali na pobjedničko postolje.

Ovome samo treba čestitati.

Bravo kickboksači

.

Čim prikupim malo više podataka, eto i detaljnijeg prikaza ostvarenja.

- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 17.01.2007.

Buco i Branko

Kako kaže Domagoj Ostojić iliti Buco: "Zbog neozbiljnosti i traljavosti Siniše Andrijaševića koji nije vodio brigu o mojoj karijeri, odlučio sam promijeniti ekipu".



Koliko je poznato Buco je otišao, ali još nikome nije došao. Za sada se zna da će nastupiti na večernjoj priredbi upitne legalnosti u Rijeci, 26. veljače, a protivnik mu još nije poznat. To da se desetak dana prije priredbe još se ne zna protivnik Buci samo govori o ozbiljnosti priredbe. Ili nas možda čeka iznenađenje, koje se sada taji?

Vratimo se Buci, dakle, od Siniše je otišao, povukao sa sobom i trenera (?) Gorana Vatavuka, ali još nisu nikome došli. Kaže Buco, plan je u vratiti se u top formu i uspeti se do samoga vrha tajlandskog boksa - čak do Japana. Kako? S kime? Kako sada stvari stoje - eto Buce kod Branka?


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 16.01.2007.

Sportske o K1 style

Evo, i Sportske novosti, ovaj puta ne u Klovićevom stilu objavljuju promjenu naziva. Pogledajte:



Toliko, međutim čuju se i neki drugi glasovi koji osporavaju kickboxingu svojatanje prefiksa K1. Osobno se slažem - K1 je firma koja se bavi organizacijom borilačkih priredba u tzv. K1 borilačkoj disciplini, a sada ta firma planira organizirati i borbe u ultimate fightu.

I sada se mi čudimo da nas televizija i novine neće, da nas ne podržavaju. Pa jasno je da je tako - oni najprije nas ne razumiju, a onda sve ostalo. A još kada u sve to umješamo američki i orijentalni boks, da te Bog sačuva.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.01.2007.

Bravo Mladene i Zvonko

Kyokushin budokai karate nije područje kojim se bavim na ovome blogu, ne poznajem ga dovoljno. Ali mislim da uspjesi pojedinih članova Hrvatskog kickboxing saveza, priključenih savezu prošle godine, a koji se intenzivno, stručno i predano, a nadasve s velikom ljubavlju bave ovom teškom borilačkom disciplinom zaslužuju da budu objavljeni, naglašeni i pohvaljeni ovdje, na ovome blogu.

Evo izvještaja:

Kyokushin Budokai međunarodna zimska škola Daruvar 2007.
Kyokushin Budokai velikim koracima krenuo u 2007.



Teško je odabrati događaj kojim započeti kratak sažetak s IBK zimske škole održane od 11. do 14. siječnja 2007.u Daruvarskim Toplicama.

U odličnoj organizaciji Kyokushin Budokai klubova Hrvatske pod vodstvom Shihana Mladena Šančića i Sensei Zvonka Samaržije koji su u Daruvarskim toplicama okupili svu kremu Kyokushin karatea i all round fightinga, uz sto vrhunskih boraca koji su tamo trenirali proveli su jedan od najznačajnijih vikenda za hrvatski Kyokushin. Bili su tu voditelji iz vrha tog sporta: Kaicho Jon Bluming, Kancho Henk Kuipers, Hanshiji Joop Reilman i Istvan Adamy, Shihani Mladen Šančić, Eric Van Varenbergh, Don Saint, Ralf Fahrun, Frank Scholler, Zvonko Samaržija i sensei Saša Smiljanić, Nenad Šančić, Andrea Stoppa, Martin van Emmen i borci iz Nizozemske, Belgije, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

Treninzi su se odvijali po tri puta dnevno sa izmjenjivanjem svih voditelja od kojih se moglo mnogo toga naučiti, što od borbe na tlu, bacanja te stand up borbe. Uz niz napornih treninga i odlično druženje može se zaključiti da je ovo bio najznačajniji seminar u Hrvatskoj te da će naši čelni ljudi podignuti borce i organizaciju na još viši nivo.

Održano je polaganje za više učeničke pojaseve. Voditelji su zadovoljni razinom znanja mlađih naraštaja koji pokazuju odlično tehničko znanje i srčanost u borbama. Kaicho Jon Bluming nije mogao sakriti oduševljenje organizacijom, voditeljima i borcima te je to rezultiralo na način da je Kancho Henk Kuipers promoviran u nosioca crnog pojasa 8.Dan, također Dai Shihan Mladen Šančić promoviran je u 7.Dan što je najviši rang u Hrvatskoj, promaknuti su i Eric van Varenbergh u 6.Dan i Zvonko Samaržija u 5.Dan. Ta priznanja i promaknuća pravi su dokaz njihovog kvalitetnog i upornog rada u kojem su stvorili niz snažnih klubova i boraca.

Odličnim vijestima priključuje se i Kancho Henk Kuipers koji je uz svoj "Hardcore Team" u kojemu trenira aktualni dvostruki pobjednik K-1 Semmy Shilt osnovao "Hardcore team" Hrvatska što će otvoriti velika vrata našim borcima prema novim profesionalnim borbama u Ultimate fightu i K-1. Naši borci iz «Hardcore team» Hrvatska Nenad Šančić, Marko Šintić, Danijel Penić pozvani su u Nizozemsku kako bi trenirali sa Semmy Shiltom, Michaelom Knappom i nizom top boraca Nizozemske.

U trideset godina rada i odricanja bilo je mnogo teških trenutaka pa se svima koji su pomogli u ostvarenju velikih rezultata Dai Shihan Mladen Šančić i Shihan Zvonko Samaržija od srca zahvaljuju. Godina je tek počela i napravljen je veliki korak, biti će tu još mnogo natjecanja, borbi, svjetsko prvenstvo (drugi važni događaji) i mjesta za još veće korake.

Iako je zimska škola završila, Hrvatska će biti domaćin centralne međunarodne IBK ljetne škole koja će se održati od 23. do 28. kolovoza 2007. na otoku Rabu. Ponovo će se kod nas okupiti još veći broj svjetskih majstora borilačkih vještina. To je još jedna prilika i potvrda da se dokažemo kao vrhunski organizatori i domaćini velikih svjetskih seminara i kao veliko središte borilačkih vještina u ovom dijelu svijeta.


Još jednom, čestitke cijeloj ekipi, a posebno Mladenu Šančiću i Zvonku Samardžiji.

Više o Kyokushin Budokai karateu u Hrvatskoj pogledajte na njihovim službenim web stranicama.


Sudionici Kyokushinkai seminara "Daruvar 2007"


Hrvatska ekipa na seminaru


Shihan Mladen i Shihan Zvonko s Kaichom i Kanchom


Vodeci iz hrvatskog kyokushinkaija


- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.01.2007.

Gdo zavira muay thai v Sloveniji?

Muay Thai iliti tajlandski boks u pravilu ne pratim na ovom blogu, pogotovo ako se to događa u drugim deželama, osim ako ne pronađem nešto zanimljivo kao što su natjecanja na kojima sudjeluju članovi HKBS-a, ili ako se događa nešto na relaciji IFMA - WAKO, što je slučaj u zadnje vrijeme.

Naime, Iztok Vorkapič iz Novog Mesta, službeni je predstavnik IFMA za Sloveniju, a odnedavno ima i licencu za K1 natjecanja u Sloveniji, pa se tako priprema jedan od kvalifikacijskih turnira u Sloveniji početkom ljeta ove godine.

Iztok Vorkapić, planira 24. veljače u Novom Mestu organizirati natjecanje u tajlandskom boksu između reprezentacija (?) Hrvatske, Italije, Njemačke i Slovenije. Međutim, pri pozivanju reprezentacija ne slaže se s nastupom kickboksača iz WAKO-a, a ne slaže se ni s njihovim nastupom na Europskom IFMA kupu koje će se održati u Singenu, Njemačka od 23. do 25. ožujka 2007.

Zato jednostavno traži da na Europskom kupu u tajlandskom boksu sudjeluju samo registrirani članovi IFMA federacije, odnosno sportaši iz klubova koji su članovi nacionalnih saveza učlanjenih u IFMA. Vorkapič ovom prilikom navodi da više nema thai kickboxinga, već sada postoje K1 styles i Muay Thai - dva različita sporta - kickboxing i tajlandski boks i u Sloveniji se ta podjela poštuje.

Slijedom toga, Iztok Vorkapič neglašava da TBK Brežice kojeg vodi nama poznati Rožle Jazbinšek i njegovi članovi, pa ni Rožle, ne može nastupiti na Europskom kupu 2007, obzirom da su ti članovi izbačeni iz Slovenske zveze tajskega boksa.

Pitam se - da li Vorkapič želi stvarno poštivati pravilo i zakonitost ili je u pozadini neka borba na relaciji Iztok - Rožle za prestiž u susjednoj nam deželi na području tajskega boksa? Možda netko od vas zna više?

Naravno, organizatori Europskog kupa u Njemačkoj se ne slažu s time, smatraju da Rožle može nastupiti na tom kupu, jer je cijelo vrijeme bio lojalan IFMA-i dok je za to vrijeme Iztok šurovao s WBC i WMF.

Rožle "zahvaljuje Bogu da su u drugim državama na vodećim mjestima ljudi koji imaju nešto u glavi i ne gledaju samo na novac i iskorištavanje ljudi kako se to događa u Sloveniji."

Eto.



- 23:59 - Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 12.01.2007.

Još o promjeni naziva

Nastavlja se diskusija s različitim ocjenama - dobra je ili nije dobra promjena naziva, i da li sama promjena naziva išta mijenja. Evo, prenosim čitateljima bloga zadnju diskusiju s Nokaut foruma:

Muay wrote:

...thay kickboxing je na zahtjev Gaisfa morao nestati iz WAKOI-a bez obzira što je "registriran" kao "kick boxing disciplina".



Uz dužno poštovanje, moram reći: to nije istina! GAISF je primio u svoje članstvo i WAKO i IFMA, ali je prethodno tražio (bolje bi bilo reći preporučio) da se međusobno suglase i isti su potpisali sporazum o razumijevanju i međusobnom podržavanju - neposredno prije Skupštine GAISF-a. Tada nije bilo niti riječi o eventualno spornom nazivu discipline.

Muay wrote:
E da, ne uplitati profi sport ( K1 ) sa amaterskim jer GAISF je nadležan za amaterizam i jebe se njima za K-1 u profi okvirima ali sumnjam da im se jebe za K-R u amaterskom okviru a pod njihovim okriljem...... nadam se da griješim, pozdrav



Ipak griješiš. Naime GAISF je svjetska sportska asocijacija sportskih federacija - dakle, članovi su FIFA, AIBA, FIS ... itd, može se vidjeti na njihovoj Službenoj web stranici, i sve te sportske federacije imaju svoja svjetska, kontinentalna i državna prvenstva. MOK je sportska organizacija država u koje su učlanjene države, odnosno nacionalni olimpijski odbori. MOK organizira olimpijadu (na svjetskoj razini, nema Europske olimpijade), jedan određeni broj sportova se zove olimpijski sport ili bolje bi bilo reći da su priznati od MOK-a, a nešto manji broj i sudjeluje na olimpijskim igrama, i to se i dalje nastoji smanjiti i promijeniti. Dakle, podjela sportova po svemu tome bila bi:
olimpijski sportovi - natječu se i na olimpijadi
sportovi priznati od MOK-a - npr. tu je karate
sportovi priznati od GAISF-a - za svaki postoji svoja svjetska federacija
nepriznati sportovi - ma koliko god to smiješno bilo, tu je npr. savate, ali i ulitimate fight, burmanski boks, nanbudo, pon-do-kwan ... pikado ...

Unutarnje uređenje svake svjetske federacije je prepušteno samoj njoj, svaka je fedracija u tom dijelu samostalna i suverena, a o tom uređenju eventualno se raspravlja prije prijema - i po porebi prije prijema sve riješi. Tako je i u vezi profi i amaterskog dijela - neke federacije (do sada je to bila jedino AIBA, a sada se priključila i IFMA) koji pokrivaju samo amaterski dio, dok sve ostale federacije pokrivaju i amaterski i profi dio (npr. nogomet - gdje osim u kvaliteti nema razlike između profesionalca i amatera, dugo vremena je atletika pokušavala praviti razliku, ali su i oni odustali pa imaju i atletska prvenstva i svoje Gold atletske mitinge - i nitko ne pravi razliku da li je neki svjetski rekord postavljen na Gold natjecanju u Zurchu uz pomoć trkača-zeca ili na običnom državnom prvenstvu jedne male Hrvatske).

Slažem se da ne treba uplitati K1 - K1 je firma koja organizira kickboxing natjecanja, a sada i natjecanja u ultimate fightu, možda će sutra i nogomet ili akrobatski rock 'n' roll, možda?

Iskreno - i mene iznenađuje odluka Borda direktora da WAKO nazove svoju disciplinu tako kako ju je nazvao, čak se osobno i ne slažem s time, ali to je odluka ovlaštenog tijela jedne svjetske federacije i gotovo. Vjerojatno ćemo se i smijati kada na natjecanjima ili pri najavama čujemo "kajedanstilaš" ili "kaerovac". Ali ... Da li je to krađa identiteta, da li je to zloupotreba već popularnog naziva K1 ili je to samo priznavanje onoga što smo imali u praksi. Naime, često puta sam čuo da se priča "... u thai kickboxingu je bilo ..." - "a što ti je to thai kickboxing? ..." "... ma to ti je K1..."

Što se, ajmo to nardoski reći, tiče K1 - jeste da je on sljednik Muay Thaija. Da, ali je jednako tako sljednik i kyokushin karatea, kickboxinga, boksa i taekwon-do a, budi i ti realan - pogledaj sve forume, web adrese - gdje se nalazi K1? - pod kickboxingom! Ali, to nimalo ne umanjuje utjecaj Muay Thaija i to nitko pametan neće i ne može osporavati.

I na kraju, da bude jasno - Muay Thai ima skoro pa tisućljetnu tradiciju, u početku kao Krabi Krabong, a onda u drugoj polovici 16 stoljeća kralj Naresuan Veliki je definiro pravila Muay Thaija (blaženi internet, moš bit pametan) - dakle, neminovno je da su svi borilački sportovi kasnije nastali bili bod većim ili manjim utjecajem te tradicionalne vještine i sporta. To je tako, to treba poštovati i cijeniti. Ali zato nećemo osporavati te nove sportove. Činjenica je da je kickboxing definiran početkom sedamdesetih godina i da je nastao pod utjecajem i karatea, i teakwon-doa i Muay Thaija, boksa i drugih tada postojećih borilačkih vještina i sportova. I kao što sam već spomenuo - sve se mijenja, unapređuje, približava i borcima i gledateljstvu, pa i Muay Thai.

I na kraju, vidim da je ovdje i na forumu, ali i u našim diskusijama na natjecanjima očit različit pristup. Pojednostaviti ću - postoji jedna grupa koja kaže Muay Thai ili kickboxing (full, low) - samo vrhunski, samo seniori, bez obzira na federacije, samo vrhunske priredbe. Postoji i druga grupa koja koja pokušava sagledati sport u cijeloj njegovoj širini - od klinaca, treniranja, sportskog razvoja, sustava natjecanja, itd. pa do seniora, vrhunskih priredbi i natjecanja.

Te dvije opcije, najvećim dijelom ne trebaju biti suprostavljene. Legalnost je legalnost - to se treba poštovati, ali činjenica je da se klinac od 7,8,9 godina ne može baviti Muay Thaiyem ili low kickom, ali je i činjenica da se prije dolaska u Muay Thai ili low kick treba pripremiti i razviti u nekoj drugoj borilačkoj vještini ili sportu (karate, semi i light contact, taekwon-do) i tu se međusobno nadopunjavaju svi.

I opet ću ponoviti - nikome ne treba smetati ni aero kickboxing ni Muay aerobic.

*** I dalje traje diskusija o ovoj temi na stranicama NOKAUT Foruma *** LINK ***



Eto.



- 10:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.01.2007.

Obračun u ringu 5 - najava

Kao što ste mogli vidjeti u prijedlogu kalendara Hrvatskog kickboxing saveza za 2007. godinu, 10. ožujka 2007. u Splitu, u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe, održati će se večernja - gala kickboxing priredba

"Obračun u ringu 5"



u organizaciji Kickboxing kluba "Pit Bull" iz Splita (kojeg vodi prof. Marko Žaja - izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije) i Hrvatskog kickboxing saveza.

U glavnom dijelu ove prirede snage će odmjeriti osmorica boraca u turniru po K1 pravilima (superteška kategorija). Pobjednik turnira, osim prestižne titule osvajača Europskih kvalifikacija u K1, stiče i pravo nastupa na turniru u Amsterdamu (Nizozemska) u svibnju mjesecu, s kojeg pobjednik ide direktno u Tokio na K1 završnicu.

U turniru nastupaju čak dvojica Hrvata koji su u 2005. to pravo izborili na turnirima diljem Europe, Ante Varnica i Marko Tomasović, obojica članovi "Pit Bulla" iz Splita. Osim njih ovaj prestižni turnir pokušat će osvojiti i David Dancrade (Francuska), Dragan Jovanović (Srbija), Ben Petit (Belgija), Roman Kupčak (Slovačka), Mirko Vlahović (Crna Gora) i James Phillips (Njemačka/USA). U rezervnoj borbi također nastupa borac "Pit Bulla" Damir Tovarović protiv Dženana Muminovića (BiH).

U ovom ciklusu K1 kvalifikacija održavaju se još tri turnira u Europi i to Riga (Estonija), Prag (Češka) i Budimpešta (Mađarska).

Ništa manje interesantni biti će i mečevi prestižnog karaktera i to: Michael McDonald (Canada) protiv Petra Majstorovića (Švicarska/Hrvatska), Štefan Leko (Njemačka/Hrvatska) protiv Magomeda Magomedova (Rusija). Jedini prestižni meč koji nije u superteškoj kategoriji odradit će po pravilima K1 Max, Frane Radnić (Hrvatska) protiv Harisa Čutuka (BiH).

Uz Organizacijski odbor priredbe, suorganizatori su KBK "Pit Bull" i Hrvatski kickboxing savez. Cijela priredba je verificirana od strane svjetske K1 organizacije.

Eto, to te ja pitam Žaja - to je pravi odgovor kickboxing saveza na moj prethodni post.
Bravo i samo tako naprijed.

A pogledajmo malo i glavne sudionike:


Ante Varnica i Darel Venetian na "Obračunu u ringu 3" - 2005. u Splitu


Ante Varnica i Michael McDonald na "Obračunu u ringu 4" - 2006. u Splitu.


Michael McDonald na "Obračunu u ringu 4" - 2006. u Splitu.


Marko Tomasović na "Obračunu u ringu 4" - 2006. u Splitu.


Magomed Magomedov


Stefan Leko


Dragan Jovanović

- 00:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.01.2007.

Humanitarno ili "humanitarno", da li humano?

Evo, moj česti sugovornik po raznim forumima, u pravilu, borilačkih vještina, Muay, neki dan napisaše u jednom svom komentaru, a što mi se je posebno svidjelo:

"Drago mi je da će se nastaviti sa natjecanjem pa makar i pod drugaćijim imenom (glavno da nije "orijentalni boks" :-)
(Muay 08.01.2007. 11:36)

I bi ta rečenica proročanska!

Eto, jučer u riječkom "Novom listu" lijepi članak (ma ne, nisam ljubomoran, tako mi Svetog Dijagore). Lijepi i veliki sa slikom o najavi priredbe, borilačkog spektakla koji će se održati u Rijeci, u "Dvorani mladosti" 26. siječnja 2007.

Evo, pogledajte:



I što se najavljuje: 11 mečeva u borilačkim disciplinama u kojima će se boriti renomirani borci iz boksa, free fighte i PAZI SAD: orijentalnog boksa.

E moj Muay, gdje će ti duša?

Najavljuju se poznata imena među kojima su Stjepan Božić, Goran Borović, Goran Reljić, Mario Perak, Domagoj Ostojić, Ivan Filipović, Vedran Akrap i Sanjin Kadunc. Sve redom imena u borilačkim krugovima vrijedni poštovanja. Organizatori najavljuju i druga sportska imena kao što su Stojko Vranković, Ivana Brkljačić, Zlatko Saračević, i pazi, ni manje ni više - Dragan Primorac, a naći će se tu i riječka Armada i zadarski Tornado.

Reče Mladen Kranjčec, koordinator priredbe i bi najava.

Što reći, i da li nešto i reći?

Evo samo nekoliko pitanja i čuđenja:
- pa zar su svi zaboravili posljednju priredbu na opatijskoj Slatini, debakl nad debaklima, sramota za borilači sport
- stvarno me iznenađuju i imena iz borilačkog, ali i iz ostalog sporta kako tako olako svoje ime vežu uz pojedine ljude iz sjene s kojima su već imali loših iskustava
- opet čitam "Smatram da motiv za nastup ne smije uvijek biti novac" - rekao je Stjepan Božić (iznimno cijenim tog dečka), a kroz njegove riječi kao da mi odzvanjaju mnogim borcima dobro poznate "managerske" riječi
- opet od istog managersko-koordinatorskog tandema čitam "orijentalni boks", opet izbjegavanje ingerencije službenog saveza
- priča je jednostavna - free fight nema saveza, profi boks se ne nadzire, a orijentalni boks je boks, samo malo istočniji, a oni na istoku su nedisciplinirani pa se i nogataju za vrijeme borbe, eto to je taj orijentalni boks
- opet se kao gosti najavljuju zvučna imena, istina Bog ovaj puta samo lokalna, a opet pitam sebe i vas zar smo zaboravili Dubrovnik, Leilu Ali ...
- a najavljivalo se: As a part of convention there will be two prestigious & mega events: - WBC KINGS OF THE RING - with some title fights under WBC BOXING & WBC MUAYTHAI rules on 31.10.2006., Dubrovnik - (K-1) KING OF THE RING world championship title, 86 kg, 5x3' - Siniša Andrijašević (Solin/CRO) Vs Ivan Strugar (Montenegro) - and WBC RING GIRL QUEEN OF THE WORLD - as exclusive and for the first time in the world a beauty contest with most beautiful ring girls representing the worldwide promoters and most recognized boxing sports organizations on 03.11.2006., Dubrovnik-Cavtat
- ... Pored velikih svjetskih imena kao što su Don King, Laila Ali, Bob Arum, Klaus Peter Kohl, Wilfried Sauerland, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Stefan Leko, Ernesto Hoost, Mirko Filipović, pa čak i Muhamed Ali (ukoliko to dopusti njegovo zdravstveno stanje), očekuje se prisutnost i naših velikana, poput Mate Parlova, Marijana Beneša, Željka Mavrovića, Stipe Drviša i Stjepana Božića.
- i opet će se skupiti stotinjak gledatelja, opet se neće skupiti novac (?), opet će zloupotrebljena biti i HVIDRA i u osnovi humana ideja, ali lažna nada

Jedino humano je u cijeloj ovoj situaciji: "... a prikupljeni novac od ulaznica otići će za nabavu kolica vojnom ratnom invalidu ćije ime će biti naknadno obznanjeno..." - to "naknadno obznanjeno" je u stvari ono što mislim da je jedino humano - da se čovjek ne nada lažnim obećanjima.

Čemu sve to?

I pitam se kada će se tome stati na kraj? Što mislite kako će na to reagirati kickboxing savez, kako će reagirati boksački savez, hoće li biti zabrana? Što vi mislite?


- 22:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 09.01.2007.

Nesporazum > frka > svi zadovoljni

Neki dan sam objavio post Nema više Thai kickboxinga u kojem sam napisao nekoliko novosti o promjeni imena te kickboxing discipline, Naravno da je ta vijest izazvala pažnju i ljubitelja kickboxinga, a natavno i tajlandskog boksa. Međutim, nespretni naslov (a možda i namjerno malo provokativan) izazvao je rekaciju i na stranicama Nokaut foruma.

Kako želim da i moji čitatelji budu o svemu obaviješteni, prenosim diskusiju:

Muay: Posted: Mon Jan 08, 2007 10:30 am
Ali imam ja jedno drugo pitanje.
Nesumnjivo je da trenutno u Hrvatskoj daleko veći broj boraca nastupa u tay kick boksingu, nesumnjivo je dana tim natjecanjima nastupaju i borci iz tajlandskog boksa, nesumnjivo je da je organizacijski daleko bolje posložena cjela prića i tay kick boksingu ali...
U GAISF je primljen WAKO, pretpostavljam kao predstavnik kick boksinga... U GAISF je primljena IFMA kao predstavnik Tay boksa...

Kako će reagirati GAISF ako kojim slućajem IFMA ospori pravo WAKO-u da ima "borilačku disciplinu" taykick boksinga?????

Lotov odgovor:
Što će reći IFMA na kickboxing disciplinu thai kickboxing? - ništa, gotova priča! Kickboxing kao sport preko svoje matične svjetske federacije WAKO je sa svih svojih 7 disciplina (semi contact, light contact, full contact, low kick, thai kickboxing, glazbene forme i aero kickboxing) primljen u GAISF isto kao i tajlandski boks preko IFMA.

Na moju veeliku žalost...ništa od lotovog nokautiranja mene već na žalost ... opet ja bio u pravu, ne postoji više Taykickboksing


Loreia: Posted: Mon Jan 08, 2007 11:16 am
Sta je bilo? Daj malo vise informacija.


Muay: Posted: Mon Jan 08, 2007 11:23 am
Imaš o tome na profightstoreu, prema naputcima GAISFA WAKO više nesmije imati disciplinu Thay kickboxing...ni tay gaće više borci nesmiju nositi

Koshpa: Posted: Mon Jan 08, 2007 12:39 pm
Opa! Ovo je nest opako!

Salteras: Posted: Mon Jan 08, 2007 12:44 pm
Muay, administracijski si bio apsolutno u pravu, ali u konačnici to ništa ne mijenja na stvari, samo umjesto thaikickboxinga nastupa K1 style (uz izmjene o klinču i nekim sitnim detaljima), ašto se tiče boraca, odnosno načina borenja sve je više-manje isto....

Salteras: Posted: Mon Jan 08, 2007 12:45 pm
Što je, lot.....? Ajmo, oglasi se......

Lot333: Posted: Mon Jan 08, 2007 12:48 pm
Pozdrav Muay - opet.
Obzirom da cijenjeni forumaši nisu svi čitatelji moga bloga, prenosim odgovor koji sam ti i tamo napisao po ovoj temi, a ujedno je i odgovor na tvoj zadnji post u ovom threadu:

Vidi komentare u postu: Nema više Thai kickboxinga od 5. siječnja 2007.
...
Dakle, ponoviti ću - bivša dosciplina Thai kickboxing sadašnjeg naziva K1 Style - disciplina je kickboxinga, a samo da bi se još više napravila razlika od Muay Thai-ja, odlučeno je o promjeni naziva, usklađena su pravila i donešena je odluka da se ne smiju nositi tradicionalne Thai oznake i simboli, pa to znači da na kratkim hlačicama neće više biti natpisa na tajlandskom pismu. To pripada Muay Thai tradiciji i to treba poštovati. Naravno, a čitam već nespretne komentare - WAKO zabranjuje kratke hlačice. Ne, i dalje će borbe u low kicku u K1 Style-u biti u kratkih kickboxing hlačicama.

Malo sam provjeravao, ali nisam dobio decidiranu potvrdu što o svemu tome misli IFMA, ali na blogu sam pisao da su se predsjednici i predstavnici i WAKO i IFMA (između ostalih) sastali u Brisleu i osnovali Svjetske igre borilačkih sportova. Siguran sam da ili WAKO ili IFMA nebi stavljao potpis na sporazum ukoliko bi postojala neka otvorena pitanja ili neslaganja između bilo kojih članova - osnivača. A isto tako, imam u svojoj arhivi i pismo - sporazum WAKO-a i IFMA-e o međusobnom priznavanju i razumijevanju gdje se ništa ne govori o neslaganjima. Dapače.

Međutim, još če biti dosta riječi o svemu ovome. I stvarno, slažem se da se situacija raščisti do kraja - da svima bude jasno. Ne samo sportašima i trenerima, već i gledateljima i slučajnim posjetiteljima. Jer, stvarno je činjenica kada samo baciš pogled na igralište i na njemu vidiš kako grupa sportaša s kopačkama na nogama udara luptu želeći je ubaciti u mrežu kojega brani drugi sportaš - tada ćemo svi reći - to je nogomet. Osobno bih i želio da se tako zna i kod borilačkih sportova kad se baci pogled na ring ili tatami - neki stariji kao što je Muay Thai je zadržao tu tradiciju i svoje simbole, a novi, moderniji se trebaju za to izboriti.

Ali, svi se mijenjaju - i stari i novi borilački sportovi i još će biti priče o svemu tome. I ne treba se više ničemu iznenađivati - i Kickboxing ima svoj aero kickboxing, i Muay Thai ima svoj Muay aerobic.


Loreia: Posted: Mon Jan 08, 2007 1:58 pm Post
Uf, a ja mislio neka gadna frka...

"K1 Style" mi je malo ghey ime, al mi se zapravo svidja sta je sad napravljena jasna distinkcija u nazivu (i image-u) dva sporta.

Zahvaljujem na informaciji. lot i ekipa samo naprijed !!!!!



Ipak, najdraži komentar mi je onaj od Muaya koji kaže:
"Drago mi je da će se nastaviti sa natjecanjem pa makar i pod drugaćijim imenom (glavno da nije "orijentalni boks" :-) (Muay 08.01.2007. 11:36)

*** I dalje traje diskusija o ovoj temi na stranicama NOKAUT Foruma *** LINK ***



Eto.


- 11:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 06.01.2007.

Svjetske igre borilačkih sportova

Evo još jedne novosti iz WAKO Headqurters-a:

WAKO je jedna od 10 svjetskih federacija borilačkih sportova - osnivača Svjetskih igara borilačkih sportova.


Na slici predstavnici federacija borilačkih sportova s predsjednikom GAISF-a Hein Verbruggenom i generalnim sekretarom gđom. Christine Dominguez nakon povijesnog sastanka na kojem su u Briselu osnovane Svjetske igre borilačkih sportova - smješak na licima puno govori.

Sastanak predstavnika 10 federacija - karate, ju jitsu, kendo, hrvanje, wu-shu, taekwon-do, boks, tajlandski boks, sanbo i kickboxing održan je u Briselu, 18. prosinca 2006. i na njemu su se predstavnici federacija borilačkih sportova i predstavnici GAISF-a dogovorili o osnivanju Svjetskih igara borilačkih sportova. Sam čin osnivanja Svjetskih igara ocjenjuje se povijesnim i trenutkom nakon kojeg zapoćinje novo doba u borilačkim sportovima.

Živi bili pa vidjeli.

Prve svjetske igre održati će se 2010. godine, a o mjestu i datumu odlučiti će se na sljedećoj generalnoj skupštini GAISF-a, koja će se održati 27. travnja 2007. u Pekingu.

Kako sada stvari stoje, u sljedećih 20 godina, novih borilačkih sportova neće biti na olimpijsim igrama (sada su samo boks i taekwon-do) pa su Svjetske igre borilačkih sportova u stvari prava prilika za pokazati dostignuća u svakom pojedinom sportu, ali i ogroman poticaj razvoju svakog borilačkog sporta posebno.

Na Svjetskim igrama moći će sudjelovati samo najbolji od najboljih, kako kaže Falsoni: "la creme de la creme", borci koji su se kvalificirali za nastup na igrama na raznim regionalnim i svjetskim prvenstvima, a to garantira da će na igrama biti vrhunska sportska kvaliteta, ali i vrhunska organizacija, slično kao na Olimpijadi.

Eto, biti će zanimljivo to pratiti.


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 05.01.2007.

Nema više Thai kickboxinga

Prije nekih mjesec dana na adrese nacionalnih kickboxing federacija - članica WAKO svjetske kickboxing asocijacije stiglo je pismo - obavijest od predsjednika dr. Ennia Falsonija.

Da ja ne bih previše prepričavao, evo scana pisma:



Što predsjednik Falsoni u njemu kaže:

Dakle, Falsoni obavještava predsjednika GAISF-a (svjetske sportske asocijacije) i predsjednima IFMA-e (svjetske federacije amaterskog tajlandskog boksa) da se je WAKO bord direktora sastao 28.11. u Kuvajtu i da su donijeli odluku o prestanku korištenja prefiksa THAI i promjeni naziva discipline u K1 Style - po naški rečeno K1 Stil, a skraćenica je K-R. Također, zabranjuje se nošenje bilo kakve odjeće koja bi se na bilo koji način mogla povezivati s tradicionalnim Muay Thai-jem.

Također, mijenjaju se tehnička pravila K1 Style-a i to:
- nije dozvoljeno bacanje, rušenje protivnika iz klinča
- dozvoljava se korištenje koljena 5 sekundi nakon što se borci uhvate u klinč

Što to znači?

Koliko mi je poznato, Hrvatski kickboxing savez još o tome nije zauzeo nikakav stav, niti raspravljao o tome, ali, što imaju i raspravljati - to je odluka Borda dirktora koja se mora poštovati.

I odluka je dobra - sada je i formalno definirano ono što smo do sada imali u praksi, ali nikako da se to raščisti. Dakle, K1 je kickboxing, a Muay Thai odnosno tajlandski boks je sasvim drugi sport - i po nazivima, a ne samo po razlici u pristupu borbi i samoj borbi.

Također, ne dozvoljavaju se na kickboxing natjecanjima kratke hlače s Muay Thai oznakama. Niti prije nisu bili dozvoljeni Mongkon (traka oko glave) i Paprachiat (traka, vezica oko nadlaktice), niti je borac prije borbe izvodio Wai Kru (tradicionalni tajlandski ples kojim borac izražava svoje poštovanje prema svome treneru, učitelju, ali i prema svim učiteljima Muay Thaia). Također, za vrijeme kickboxing borbi nije svirala tradicionalna Muay Thai glazba. Ali, borci koji se inače bore i u tajlandskom boksu i u kickboxingu, pogotovo oni koju su bili u Tajlandu, nose tradicionalne Muay Thai hlačice kao svetinju. To svakako treba poštovati, ali kada se bore u kickboxingu od sada trebaju nositi samo kickboxing opremu.

S ovim promjenama želi se još više napraviti razlika između discipline kickboxinga - K1 Style i Muay Thai-a odnosno tajlandskog boksa.

A i Muay Thai se kao sport mijenja i sada ima 3 discipline: Muay Thai - kao ringovni sport (ono što smo i do sada znali kao tajlandski boks), pa Muay Boran (samoobrana) i Muay Aerobic (fitnes disciplina). Inače, već je i organizirano svjetsko prvenstvo u Muay Aerobicu. Osim ovih disciplina, organiziraju se i natjecanja u izvođenju Wai Kru plesa uz živu glazbu koja se izvodi se na Pi (neka vrsta frule ili bolje reći vrlo slično hrvatskim sopilama), zatim na Chingu (malim činelama) te na Glawn Khacku (drveni bubanj, sličan tamtamu), pa se slobodno može reći da su to i Muay Thai glazbene forme.

Ali, kao što rekoh, to je drugi sport, vjerojatno i o njemu postoji neki blog.

Eto.

- 23:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 02.01.2007.

Kalendar WAKO

Evo još nedorađenog prjedloga WAKO kalendara za 2007. godinu

WAKO Calendar for 2007.
Rev: 0 od 02.01.2007. - 1. PROPOSAL

January, 27. - Moreno di Piave, Italy
International Tournament "Golden glove"
SC / LC - cadets, seniors

January, 27.-28. - Tallinn, Estonia
International Tournament "11. EstOpen"
FC, LC, LK, K-R - seniors

February, 03.-04. - Athens, Grecee
International Tournament "Athens Challenge"
SC - seniors
info: www.athenschallenge.com

March, 03.-04.03. - Dublin, Ireland
International Tournament "Irish Open"
SC / LC / GF - cadets, juniors, seniors
info: www.irishopenonline.com

March, 10. - Aalborg, Danmark
International Tournament "Danish Open"
SC - cadets and juniors, SC / LC / FC / TKB - seniors
info: http://danish-open.akbk.dk/

March, 16.-17. - Kufstein, Austria
International Tournament "Austrian Classis"
SC / MF - cadets, seniors, LC - seniors
info: www.budoland.de

April 07.- Bihac, Bosnia and Herzegovina
International Tournament "BiH Open"
SC/LC/FC/LK/K-R/GF/AKB - seniors, cadets

April, 08. - Pariz, France
World Cup
SC / FC - seniors

April, 14. - Berlin, Germany
International Tournament "German Open"
SC/LC - cadets, seniors, FC - juniors, seniors

April, 21.-22.? or 28.-29.? - Wegrow, Poland
International Tournament "Polish Open"
SC / LC / FC - seniors

April, 29. - Sheffield, Great Britain
International Tournament "Judgment Day"
SC / LC / MF - cadets, seniors

May, 10.-13. - Szeged, Hungary
World Cup
SC / LC / LK / K-R - cadets, seniors

May, 18.-25.-Rogla, Slovenia
International seminar - organizer Tomaz Barada

June, 02.-04. - Salsomagiore Terme, Italy
World Cup
SC / LC / FC / MF - cadets, juniors, seniors
info: www.bestfighter.com

September, 14.-16. - Oslo, Norway
International Tournament "Scandinavian Open"
FC, SC, MF - seniors
info: www.fighter.org

September, 18.-24. - Belgrade, Serbia
World Championships
LK / K-R / LC - seniors


September, 22.-23. - Beveren, Belgium
International Tournament "Flandrian Open"
SC - cadets, seniors
info: www.abc-vlaanderen.be , www.contact-karate-beveren.be

October, 06. - Bergamo, Italy
International Tournament "4. Italia Open"
SC / LC - cadets, seniors
info: www.kbitopen.it

October, 24.-28. - Meiringen, Switzerland
World Championships
SC / FC / AKB / MF - seniors


November, 03. - Tokol-Budapest, Hungary
International Tournament "Tokol kup"
SC / LC - cadets, seniors

November, ?? - Zagorje ob Savi, Slovenia
International Tournament "Slovenia Open"
SC / LC - cadets, seniors

November, 21.-25. - Porto, Portugal
European Championships
SC / LC / MF / AKB - cadets
European Championships
all disciplines - juniors


December, 07.-08.-Kutina, Croatia
International Tournament "11. Croatia Open"
SC / LC - cadets, SC / LC / FC / LK / AKB - seniors
info: www.kickboxing-kutina.hr


SC - semi contact
LC - light contact
FC - full contact
LK - low kick
K-R - (K1 styles - ex.thai kickboxing)
MF - musical forms
AKB - aero kickboxing

Age cathegory in 2007.:
C = cadets - (born: 1992. - 1997.)
Cj = younger cadets - (born: 1995. - 1997.)
Co = older cadets - (born: 1992. - 1994.)
J = juniors - (born: 1989. - 1991.)
S = seniors - (born: 1988. and older)

Weight Cathegory (kg):
Younger cadets
(m+f) : -28,-32,-37,-42,-47,+47 kg

Older cadets
(m) : -42,-47,-52,-57,-63,-69,+69 kg
(f) : -42,-46,-50,-55,-60,-65,+65 kg

Juniors (SC i LC)
(m) : -51,-57,-63,-69,-74,-79,-84,-89,+89 kg
(f) : -50,-55,-60,-65,-70, +70 kg

Juniors (FC/LK/K-R)
(m) : -51,-54,-57,-60,-63,5,-67,-71,-75,-81,-86,-91,+91 kg
(f) : -48,-52,-56,-60,-65,-70,+70 kg

Seniors (SC i LC)
(m) : -57,-63,- 69,-74,-79,-84,-89,-94,+94 kg
(f) : -50,-55,-60,-65,-70,+70 kg

Seniors (FC/LK/K-R)
(m) : -51,-54,-57,-60,-63,5,-67,-71,-75,-81,-86,-91,+91 kg
(f) : -48,-52,-56,-60,-65,-70,+70 kg


A zanimljive su i najave WAKO Prvenstava u godinama koje slijede:

Championships 2007

World Championships
- Low, Thai, Light -19-23 September in Belgrade, Serbia

World Championships
- Full, Semi, Musical, Aero – 24 - 28 October in Meiringen, Switzerland

European Championships
- Junior and Cadets – All Disciplines – Porto, Portugal
21 - 25 November

Asian Championships
– Full and Semi – Damascus, Syria – End of May

Asian Championships
– Low, Thai, Light – I.R. Iran or Kazakhstan – June/July


Championships 2008

European Championships
– Full, Semi, Aero, Musical - Sofia or Varna in Bulgaria

European Championships
– Light, Low, Thai-kick - Algarve (Algarve coast), Portugal

World Championships
– Junior and Cadets – All Disciplines – Naples, Italy

Pan America Championships in Florida (USA):
to be confirmed in Rio de Janeiro - dates to be confirmed


Championships 2009

World Championships
– Full, Semi, Aero – Nice, France

World Championships
– Light, Low-kick ,Thai-kick, Musical Forms– Klagenfurt, Austria

European Championships
- Junior and Cadets – All Disciplines – To be decided

Asian Championships to be decided.
Dates to be confirmed


Championships 2010

World Championships
– Junior and Cadets – All Disciplines – Pecs, Hungary

Other championships are to be decided later. Dates to be confirmed.


Championships 2011

World Championships
– Full, Semi, Musical – Oslo or nearby Oslo, Norway
Since Norway wanted the 2009 Championships WAKO agreed to grant Norway the promotion of W.C. in 2011. Other championships are to be decided later. Dates to be confirmed.


Dakle, kao što se vidi od ove godine uvodi se i Europsko prvenstvo za kadete i juniore, a WAKO Board direktora je to odlučio na osnovu uspjeha Svjetskog prvenstva u Zadru.

U sljedećih nekoliko dana biti će još promjena i iste ću, čim ih primim i unijeti u post.

- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.01.2007.

Kalendar HKBS-a

Puno ljubitelja kickboxinga koji prate rad Hrvatskog kickboxing saveza, kao i čitatelja ovoga bloga me je pitalo kada će kalendar, pa kada će? Mada još nije završen, mada još ima nekih promjena koje se usuglašavaju, Natjecateljski odbor Hrvatskog kickboxing saveza (kojeg vodi g. Nikola Božić) sastavio je prijedlog koji je upućen svim klubovima na razmatranje.

Procedura je sljedeća:
klubovi dostavljaju svoje primjedbe, Natjecateljski odbor do kraja ovoga tjedna (6. siječnja) skuplja te primjedbe i sastavlja konačni prijedlog o kojem raspravlja Upravni odbor )pred kraj siječnja), a Upravni odbor ga predlaže Skupštini na usvajanje (krajem siječnja ili početkom veljače).

Dakle, može biti još promjena, ali okvirno evo:

Prijedlog kalendara natjecanja HKBS-a za 2007. godinu
Rev: 0-6 od 26.12.2006.

Do 31.01.- Registracija klubova i natjecatelja za 2007.

27.01.-Moreno di Piave, Italija
Međunarodni turnir "Golden glove" - SC / LC - kadeti, seniori

27.-28.01.-Pula
Licencni seminari - sudački seminar, trenerski stručni seminar

27.-28.01.-Tallinn, Estonija
Međunarodni turnir "11. EstOpen" - FC, LC, LK, TKB - seniori

Kraj siječnja / početak veljače
Karlovac - Redovna godišnja Skupština HKBS-a

03.-04.02. - Atena, Grčka
Međunarodni turnir "Athens Challenge" - SC - seniori

10.02. ili 17.02. - Omiš (Pit Bull)
Hrvatsko prvenstvo - FC - seniori
,
+ večernja priredba

kraj veljače - Zagreb - ??
Hrvatsko prvenstvo
SC za mlađe kadete i starije kadete i seniore, LC za juniore


01.-04.03. -Pula-Sportski kamp
seminari za natjecatelje i trenere (KBS Istarske županije)

03.-04.03. -Dublin, Irska
Međunarodni turnir "Irish Open"
SC / LC / GF - kadeti, juniori, seniori

10. ili 11.03.-Makarska
Hrvatski kup -SC - djeca i mlađi kadeti

10.03. -Split, - Gripe -Večernja priredba
K1-Kvalifikacijsko natjecanje za K1 Europe
+ nekoliko predborbi boraca iz Pit Bull-a

10.03. -Aalborg, Danska
Međunarodni turnir "Danish Open"
SC / LC / FC / TKB - seniori

16.-17.03.-Kufstein, Austrija
Međunarodni turnir "Austrian Classis"
SC / GF - kadeti, seniori, LC - seniori

24.03.-Rijeka, Kostrena (KBS PGŽ)
Hrvatsko prvenstvo
FC - juniori, SC - seniori i stariji kadeti


31.03. -Rijeka, Viškovo
Hrvatsko prvenstvo
LK - seniori


07.04. -Bihać, BiH
Međunarodni turnir "BiH Open"
SC / LC / FC / LK / TKB / GF / AKB - seniori, kadeti

08.04. -Pariz, Francuska
Svjetski kup -SC / FC - seniori

14.04.-Sisak, (KBS SMŽ)
Hrvatsko prvenstvo
SC - juniori i mlađi kadeti, LC - stariji kadeti


14.04. -Berlin, Njemačka
Međunarodni turnir "German Open"
SC - kadeti, seniori, LC - kadeti, seniori, FC - juniori i seniori

15. ili 22.04. ili 06.05. - Poreč
Hrvatsko prvenstvo
TKB - seniori i juniori , AKB - svi uzrasti


21.04. - Vodice
Otvoreni kup "10 godina HBD" - SC - djeca, kadeti, juniori

21.-22.04. ? / 28.-29.04. ? - Wegrow, Poljska
Međunarodni turnir "Polish Open" - SC / LC / FC - seniori

28.04. - Zadar (Pit Bull)
Hrvatsko prvenstvo
LK - juniori

+ WAKO Pro priredba

29.04. - Sheffield, Velika Britanija
Međunarodni turnir "Judgment Day"
SC / LC / GF - kadeti i seniori

29.04. -Split, Poljud
Hrvatsko prvenstvo
LC - seniori i juniori, SC - djeca (?)


05.05. -Benkovac
Otvoreni kup "2.Kup Benkovca"-?

12.05.-Split, Poljud
Hrvatsko prvenstvo
GF - svi uzrasti

OK "Mali zmaj" - SC - djeca i mlađi kadeti

10.-13.05. - Szeged, Mađarska
Svjetski kup - SC / LC / LK / TKB - kadeti, seniori

18.-25.05. - Rogla, Slovenija
Međunarodni seminar-organizator Tomaž Barada

19.05. - Topusko
Otvoreni kup "Top Terme" - SC / LC

02.-04.06. - Salsomagiore Terme, Italija
Svjetski kup - SC / LC / FC / GF - kadeti, juniori, seniori

09.06. - Plitvice
Otvoreni kup "Plitvice 2007"
SC / LC - kadeti, seniori

04.08. - Slunj
Otvoreni kup "Kup grada Slunja"
SC / LC - kadeti, seniori

rujan - Lipovljani
Hrvatski kup - SC - stariji kadeti, juniori

14.-16.09. - Oslo, Norveška
Međunarodni turnir "Scandinavian Open" - FC, SC, GF - seniori

18.-24.09. - Beograd, Srbija
Svjetsko prvenstvo - LK / TKB / LC - seniori


22.-23.09. - Beveren, Belgija
Međunarodni turnir "Flandrian Open" - SC - kadeti, seniori

27.-30.09. - Pula
Otvoreni kup "Pula 2007"
SC/LC - svi uzrasti, FC / LK / AKB - seniori

06.10.-Bergamo, Italija
Međunarodni turnir "4. Italia Open" - SC / LC - kadeti, seniori

14.10. - Karlovac
Otvoreni kup "3. Kup Tigra" SC - djeca, mlađi i stariji kadeti

21.10. - Split, Poljud
Hrvatski kup LC - stariji kadeti, juniori i seniori / GF svi uzrasti

24.-28.10. - Meiringen, Švicarska
Svjetsko prvenstvo - SC / FC / AKB / GF - seniori


03.11.-Tokol-Budimpešta, Mađarska
Međunarodni turnir "Tokol kup"-SC / LC - kadeti, seniori

studeni - Zagorje ob Savi, Slovenija
Međunarodni turnir "Slovenija Open" - SC / LC - kadeti, seniori

21.-25.11. - Porto, Portugal
Europsko prvenstvo - SC / LC / GF / AKB - kadeti
Europsko prvenstvo - sve discipline - juniori


07.-08.12. - Kutina
Međunarodni turnir "11. Croatia Open"
SC / LC - kadeti, SC / LC / FC / LK / AKB - seniori


Obrazloženje kratica:
SC - semi contact
LC - light contact
FC - full contact
LK - low kick,
TKB - thai kickboxing
GF - glazbene forme
AKB - aero kickboxing

Dobne skupine u 2007. godini:
D = djeca - (rođeni: 1998. - 2000.)
K = kadeti - (rođeni: 1992. - 1997.)
Km = mlađi kadeti - (rođeni: 1995. - 1997.)
Ks = stariji kadeti - (rođeni: 1992. - 1994.)
J = juniori - (rođeni: 1989. - 1991.)
S = seniori - (rođeni: 1988. i stariji)

TEŽINSKE SKUPINE (kg):
Dječaci i djevojčice:
-19,-22-25,-28,-32,+32 kg

Mlađi kadeti
(m+ž) : -28,-32,-37,-42,-47,+47 kg

Stariji kadeti
(m) : -42,-47,-52,-57,-63,-69,+69 kg
(ž) : -42,-46,-50,-55,-60,-65,+65 kg

Juniori (SC i LC)
(m) : -51,-57,-63,-69,-74,-79,-84,-89,+89 kg
(ž) : -45,-50,-55,-60,-65,+65 kg

Juniori (FC/LK/TKB)
(m) : -51,-54,-57,-60,-63,5,-67,-71,-75,-81,-86,-91,+91 kg
(ž) : -48,-52,-56,-60,-65,+65 kg

Seniori (SC i LC)
(m) : -57,-63,- 69,-74,-79,-84,-89,-94,+94 kg
(ž) : -50,-55,-60,-65,+65 kg

Seniori (FC/LK/TKB)
(m) : -51,-54,-57,-60,-63,5,-67,-71,-75,-81,-86,-91,+91 kg
(ž) : -48,-52,-56,-60,-65,-70,+70 kg


Sve promjene biti će naknadno unešene, čim se distribuira nova verzija prijedloga kalendara.
Ipak treba reći - ponovno krcat kalendar, skoro svaki vikend neko natjecanje (osim srpnja i kolovoza), ali i to će se naknadno popuniti raznim ljetnim priredbama.

Eto.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #