KICKBOXING

četvrtak, 26.04.2007.

Marin Roso u napadu na WAKO Pro titulu


Predsjednik WAKO - Svjetske kickboxing organizacije Ennio Falsoni prije nekoliko mjeseci je na adresu Hrvatskog kickboxing saveza i njegovog predsjednika Predraga Znaora poslao zahtjev kojim traži da se član osječkog KBK Sveti Duh Marin Roso - aktualni vice prvak svijeta u disciplini low kick, bori za titulu prvaka Europe po profesionalnim pravilima u disciplini low kick u kategoriji do 85,1 kilograma.

U osječkom kickboxing klubu Sveti Duh sa zadovoljstvom su prihvatili poziv, pa je čelni čovjek hrvatskog kickboxing saveza potvrdio Falsoniju Rosin nastup. Meč za prvaka Europe po profesionalnim pravilima održati će se u subotu, 28. travnja u talijanskom mjestu Lucca u regiji Toscana, a suparnik osječkom borcu bit će domaći adut Marco Vellei.

U ringu će se borba održati prema profesionalnim pravilima u trajanju od pet rundi po tri minute.

Za najvažniji meč u svojoj dosadašnjoj karijeri Marin Roso aktualni amaterski viceprvak svijeta odradio je osam tjedana dugačke pripreme koje su vodili njegov trener Tomislav Bilandžić i boksački trener Branko Klasić. Dio priprema odrađen je u Poreču, gdje je Marin trenirao s borcima Kickboxing kluba King i njihovim glavnim trenerom Leonardom Komšićem - inače izbornikom nacionalne reprezentacije za disciplinu K1 style (ex. thai kickboxing), a sparirali su mu i vrlo jaki sparing partneri, svjetski prvak u thai kickboxingu do 91 kg Igor Jurković, te europski viceprvak u thai kickboxingu +91 kg Valentino Venturini.

U sklopu priprema Roso je sudjelovao i na državnom prvenstvu u low kicku u Viškovu, 1. travnja 2007., gdje je u kategoriji do 86 kg pokazao da je dobro pripremljen i motiviran. Nažalost, u finalnoj borbi protiv vječnog suparnika Stipe Stipetića iz Splita, Roso je zaradio veliku oteklinu ispod lijevog oka, pa je trener Bilandžić predao meč s ciljem da Rosu sačuva od ozbiljnije ozljede. Sve u svemu, takva organizacija priprema već je pokazatelj kako Roso u svojoj najvažnijoj borbi u karijeri ima velike ambicije.

Eto, sretno Marine.




Marin Roso u napadu - Photo by: Goran Mehanović


Vječiti suparnici: Stipe Stipetić (lijevo) i Marin Roso - Photo by: Goran Mehanović


- 23:44 - Komentari (36) - Isprintaj - #