KICKBOXING

subota, 28.04.2007.

Marin Roso na europskom tronu

Katkada penjanje na tron izgleda dugotrajan i težak posao, a katkada to izgleda lako i jednostavno, toliko jednostavno da se čovjek zapita što se je toliko čekalo. Tako je bilo i ono što smo vidjeli u mjestu Luca u Italiji, gdje se je za titulu Europskog prvaka WAKO Pro federacije borio naš Marin Roso. Brzo, efektno i naizgled jednostavno Rosino penjanje na tron.

Ali, ipak svi znamo da je to penjanje počelo davno ranije, još u Maroku, kada je Marko osvojio srebrnu svjetsku medalju. Samo upornošću trenera Tomislava Bilandžića i silnom voljom i željom Marina Rose, te vjerom mnogih oko njih, Marin je uspio. Nimalo brzo, nimalo lako niti jednostavno.

Dakle, kako sam i najavio, Marin Roso, član osiječkog kickboxing kluba "Sveti Duh", kojeg vode trener Tomislav Bilandžić i predsjednik prof. Željko Vukić, pozvan je u talijansko mjesto Lucca na borbu za upražnjenu WAKO pro titulu prvaka Europe u low kicku po profesionalnim pravilima, u težinskoj skupini do 85,100 kg, a protivnik mu je bio talijanski šampion i iskusni pro borac Marco Vallei.

Borba je bila pretposljednja na priredbi "Resa dei Conti 10" - deseta po redu u posljednjih nekoliko godina promotora Cristiana Lenzija i Patrizia Rizzolija.



U sportskoj dvorani se je okupilo oko 2500 gledatelja, a imali su prilike vidjeti desetak borbi u shoot boksu, K1-style, full contactu i vale tudo-u, među kojima je bila i borba za WAKO Pro prvaka svijeta u low kicku, -66,900 kg između Pietra Falca i Dina Orosa (koju je obranio gostujući Dino Oroso).












Marin je u borbu ušao taman dovoljno "nabrijan" da ima dobru motivaciju, želju i beskompromisnost, ali ne previše pa da je zbog silne želje zasljepljen i neoprezan. Prva minuta prolazi u recimo, ravnomjernoj razmjeni udaraca, a onda, uvidjevši pravo stanje stvari, Marinov kut (Tomislav Bilandžić i Leonardo Komšić) "naređuje" kretanje u napad. Marin bez imalo ustručavanja i žestoko kreće, prvenstveno ručnim tehnikama. Dobro se kreće, i ono malo protivnikovih udaraca završava na Marinovim blokadama, Marin dobro kombinira, palo je i nekoliko efektnih high kickova, ali ipak razoran je sa svojim krošeima. Velleiu ostaje samo da se pokrije i brani od debakla. Gong spašava Velleia od brojanja i vjerojatno knock outa. Međutim, u pauzi nakon prve runde, iz kuta Marca Velleia pozvan je doktor koji odlučuje da Marco ne može nastaviti borbu. Time je borba završena, a novi WAKO Pro europski prvak postao je Marin Roso.

Bravo Marine!


Sama sportska priredba pobudila je dosta pažnje u talijanskim medijima, pogotovo elektronskim, a ovdje je jedan izvještaj s web portala "Fight or Die", a drugi s jedne od najpopularnijih talijanskih web stranica o borilačkim sportovima "Il Guerriero".


A evo i foto zapisa:



























































































































Na priredbi, kao i na večeri, sudjelovali su i ljubitelji Mirka Filipovića:


Sve u svemu, čistitke Marinu i svima koji su mu u tome pomogli.

Eto, lijepo zar ne?




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #