KICKBOXING

nedjelja, 29.04.2007.

I Damir Tovarović na europskom tronu

Još jedna odlična vijest o uspjehu naših boraca stiže iz Francuske. Naime, istog dana kada je u Italiji Marin Roso osvajao svoju titulu, gotovo istovremeno, u subotu 28. travnja 2007., u Bourgu en Bresse, 80 km sjeverno od Lyona, pred 3000 gledatelja, član splitskog kickboxing kluba „Pit Bull“ Damir Tovarović osvojio je titulu Europskog WAKO Pro prvaka u full contactu apsolutne kategorije +94,200 kg.

















Damirov protivnik bio je 130 kg težak i 2 m visok francuski gorostas Nicolas Comtet (gore, na lijevoj slici), a borba je dogovorena na 12 rundi. Ključna runda bila je jedanaesta do koje su se bodovne prednosti izmjenjivale čas na jednu čas na drugu stranu. U predzadnjoj rundi Damir odlučno kreće u finiš te već umornog Francuza zasipa žestokom ručnom serijom. Jedan udarac sjeda na pravo mjesto i ruši Nicolasa u nokaut, čime Tovarović osvaja titulu europskog prvaka.

S Damirom je bio njegov trener prof. Marko Žaja koji je i izbornik hrvatske full contact reprezentacije. Pored dva francuska suca i jednog iz Tunisa, ovaj meč je sudio i potpredsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Miljenko Kutleša iz Imotskog.

Bravo Damire!


Slika nemam, na žalost. Nešto je svojim mobitelom snimio sudac Kutleša. Izgleda da je lakše bilo Tovaroviću doći do pobjede nego meni do Kutlešinih slika. Ali, nada uvijek postoji.


Ipak, blaženi internet i ko ga izmisli. Svašta se tamo može naći. Čak i love, kažu. Izgleda sve, osim pameti.

Evo nekoliko sličica:








Ako netko zna francuski, ovdje može pročitati nešto o borbi, a ima i jedna sličica.


Lijepo, zar ne?




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #