KICKBOXING

petak, 30.11.2007.

SP Coimbra - drugi dan kvalifikacijskih borbi

a odrađene su i polufinalne borbe



Danas, u petak 30.11. nastavljeno je Svjetsko prvenstvo s kvalifikacijskim borbama u disciplinama semi i full contact, odrađene su sve četvrtfinala i polufinalne borbe.

Drugog dana natjecanja hrvatski reprezentativci su imali sljedeće nastupe:

Semi contact:

-84 kg - Giuseppe De Marco (Ita) - Zvonimir Gribl (Cro) - 11:14
Tijekom cijele borbe Zvonko je održavao bodovnu prednost nad iznmno brzim Talijanom. Ovom pobjedom, Zvonko je osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje će se u borbi za srebrnu medalju susresti s Grkom Andreasom Aggelopulosom već danas popodne.

-84 kg - Andreas Aggelopulos (Gre) - Zvonimir Gribl (Cro) - 12:11
Vrlo izjednačena borba dva odlična borca. Tijekom cijele borbe izmjenjivali su se u vodstvima po jedan bod. međutim, Grk je u zadnjim sekindama bio koncentriraniji i brži, i Zvonko jednostavno nije u zadnjim sekundama stigao izjednačiti. Ovom izgubljenom borbom Zvonko je ostao na jutros osvojenom 3. mjestu i osvojio je brončanu medalju.

-89 kg - Marko Deša (Cro) - Roberto Montuoro (Ita) - 23 : 24
Borba dva stara znanca još s prethodnog svjetskog prvenstva 2005. u Szegedu kada je Marko tijesno pobijedio Roberta u borbi za broncu. Tijekom cijele borbe Marko je vodio bod, dva, do pred sam kraj kada je Roberto izjednačio. Odigran je i produžetak, u kojem je roberto stekao prednost jednog boda i pobijedio. Ovom izgubljenom borbom, Marko je ostao na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

-94 kg - Schalk Labuschagne (RSA) - Pero Gazilj (Cro) - 6:13
Pero je ovu borbu odradio u svom poznatom stilu - nožnim tehnikama. Cijelo vrijeme imao je inicijativu i prednost. Ovom pobjednom Pero je osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale koje će se održati tijekom popodneva. U borbi za srebro susresti će se s Britancem Markom Brownom.

-94 kg - Mark Brown (GBr) - Pero Gazilj (Cro) - 15:16
Vrlo izjednačena borba između nižeg, ali vrlo brzog Britanca i našeg Pere koji je pokušavao cijelo vrijeme bočnim nožnim tehnikama održati prednost. Cijelo vrijeme borbe izmjenjivala su se vodstva, a zadnjih nekoliko desetak sekundi, Pero je ostvario prednost koju je sačuvao izlaskom s tatamija 2 puta, zaradivši opomene, ali sačuvavši rezultat. Zanimljivost ovog meča bio je u 2 rundi iznenadni udarac Pere u nogom glavu Britanca nakon čega je Britanac gotovo 2 minute odležao na podu. Nakon oporavka, prvi sljedeći udarac Britanca bio je vrlo snažan udarac iz okreta nogom u glavu Pere, nakon čega je Pero skoro dvije minute odležao na podu. U oba slučaja, suci su procijenili da udarci nisu bili ni prejaki niti nepravilni. Ovom pobjedom Pero Gazilj plasirao se u finale i već sada osiguravši srebrnu medalju i titulu viceprvaka svijeta.

+94 kg - Mario Samirić (Cro) - Marco Culiersi (Ita) - 15:19
Od samog početka Talijan je preuzeo inicijativu i cijelo vrijeme je održavao prednost. Mario se pokazao znatno bolji nego u njihovom prošlom susretu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Lisabonu. Ovom izgubljenom borbom Mario je ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-70 kg - Fatma Siyimer (Tur) - Ana Znaor (Cro) - 9:19
Ana je ovi borbu odradila s lakoćom. Na početku 3. runde ostvarila je prednost od 10 bodova i borba je prekinuta. Ovom pobjednom Ana je osvojila brončanu medalji u plasirala se u polufinale. Tijekom popodneva u brobi za srebrnu medalju očekuje je Njemica Adriane Doppler.

-70 kg - Adriane Doppler (Ger) - Ana Znaor (Cro) - 18:15
Vro brza Njemica tijekom prve i druge runde održavala je prednost jednog boda, a na samom kraju druge runde ostvarila je prednost od 3 boda. Ana je početkom treće runde izjednačila, ali je nakon dobivenog udarca u glavu pred kraj 3. runde izgubila koncentraciju i Njemica je ostvarila prednost od 3 boda. Ana je ovom izgubljenom borbom ostala na jutros osvojenom 3. mjestu čime i brončanoj medalji.

Full contact:

-75 kg - Božo Perišić (Cro) - Francesco Margiota (Ita) - 1:2
Vrlo izjednačena borba, međutim po ocjeni 2 suca, Talijan je stekao prednost u zadnjoj rundi i time odnio pobjedu. Božo je ovom izgubljenom borbom ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-86 kg - Luka Kalmeta (Cro) - Sergey Bogdan (Rus) - 0:3
Luka je pokušao u svom stilu iznenaditi Rusa, ali ruski je borac preiskusan da bi dozvolio iznenađenja. Rus vrlo brz, precizan, a Luka je pokušavao svojim krošeima nešto napraviti. Kada je Rusa i pogodio, taj kao da ništa i nije osjetio. Jednoglasnom odlukom sudaca Luka je izgubio ovaj meč i ostao na jučer osvojenom 5. mjestu.

-91 kg - Miroslav Šarac (Cro) - Denis Symkin (Ukr) - 0:3
Izjednačena borba u prve dvije runde - blaga prednost Šarca u prvoj rundi, blaga prednost Ukrajinca u drugoj rundi, međutim u trećoj rundi Ukrajinac je bodobno bolji, a i Šarac je dobio negativan bod zbog hvatanja i to je konačno presudilo u korist Ukrajinca. Ovom izgubljenom borbom Šarac je ostao na 5. mjestu dobivenom po ždrijebu.

+91 kg - Hafiz Bahsaliyev (Aze) - Marko Tomasović (Cro) - 1:2
U prvoj rundi blagu prednost stekao je Azerbejđanac, ali je Marko kasnije stalnim napadima i preciznim udarcima sticao bodovnu prednost. Druga i treća runda prošli su u blagoj prednosti Marka. Marko je odnio pobjedu u ovoj vrlo izjednačenoj borbi. S ovom pobjedom Marko je osigurao ulazak u polufinale i brončanu medalju. Polufinalna borba će biti navečer, a očekuje ga vrlo snažni Finac Jukka Saarinen.

+91 kg - Jukka Saarinen (Fin) - Marko Tomasović (Cro) - 1:2
U ovoj je borbi Marko više poentirao, mada su njegovi udarci bili slabiji. Presudio je veći broj bodova ostrvaren u stalnoj inicijativi Marka. Marko je ovom pobjedom osigurao srebrnu medalju i ulazak u finale. U finalu ga očekuje Rus Alexey Tokarev koji je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Tihamera Brunera.

-48 kg - Željana Piteša (Cro) - Olesya Gladkova (Rus) - 0:3
U četvrtini finala Željana je imala svoju prvu borbu na ovom Svjetskom prvenstvu. Jednoglasnom odlukom sudaca željana je izgubila od znatno snažnije i preciznije Ruskinje. Ovom izgubljenom borbom Željana je ostala na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

-56 kg - Jelena Radoš (Cro) - Zsuzsa Szuknai (Hun) - Szuknai s TKO u 2. rundi
Znatno spremnija i jača Mađarica nije dozvolila nikakva iznenađenja. Dominirala je u prvoj rundi, a početkom druge runde Mađarica je pronašla slabu točku Jelene - direktima u pleksus. Nakon 3 udarca u pleksus, sudac je treći puta brojao i odbrojao do kraja. Ovom izgubljenom borbom u četvrtfinalu Jelena je ostala na 5. mjestu dobivenom po ždrijebu.

I na kraju - možemo biti zadovoljni učinkom Hrvatske kickboxing reprezentacije na kraju 2. dana kvalifikacijskih i polufinalnih borbi. Osigurana su 2 finala - Pero Gazilj u semi contactu i Marko Tomasović u full contactu. Osvojene su 2 brončane medalje (Zvonimir Gribl i Ana Znaor) i 6. petih mjesta (Marko Deša, Mario Samirić, Božo Perišić, Luka Kalmeta, Željana Piteša i Jelena Radoš).

Prema rasporedu za trećeg dana prvenstva, u subotu 1.12. Odmah poslije svečanog otvaranja, najprije nastupaju naše djevojke u aero kickboxingu (pojedinačni i ekipni nastup - bez stepa), a u popodnevnom dijelu u finalnim borbama naši ne nastupaju. Prema rasporedu i Pero Gazilj i Marko Tomasović imaju finalne borbe zadnjeg dana Svjetskog prvenstva u nedjelju, 2.12.



- 19:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.11.2007.

SP Coimbra - Prvi dan kvalifikacijskih borbi

Danas, u četvrtak 29.11. započele su disciplinama semi i full contact kvalifikacijske borbe na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u Coimbri. Prvenstvo se održava u velikoj dvorani sportskog centra, a borbe se odvijaju na 3 tatamija (semi contact) i 3 ringa (full contact).

Prvog dana natjecanja hrvatski reprezentativci su imali sljedeće nastupe:

Semi contact, +94 kg
Mehmet Ali Acar (Tur) - Mario Samirić (Cro) - 10:15
Ovom pobjedom Mario se plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. očekuje Talijan Marco Culiersi, aktualni Europski prvak s prošlogodišnjeg prvenstva u Lisabonu.

Semi contact, -84 kg
Andreas Daxer (Aut) - Zvonimir Gribl (Cro) - 2:12
Zvonko je u stilu svjetskog prvaka odradio ovu borbu, ne dozvolivši nikakva iznenađenja. Ovom pobjedom Zvonko se plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. očekuje Talijan Giuseppe De Marco.

Full contact, -63,5 kg
Matej Benić (Cro) - Anar Lalayev (Aze) - 1:2
Matej je u vrlo izjednačenoj borbi izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala od Azerbejđanca Anara Lalayeva. Ovom izgubljenom borbom Matej je ostao na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

Full contact, -67 kg
Soltanmurad Esenov (Tkm) - Renato Gogošević (Cro) - 3:0
Renato je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala od Soltanmurada Esenova iz Turkmenistana. Time je ostao na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

Full contact, -71 kg
Klemens Ruder (Ger) - Sanjin Pol Vrgoč (Cro) - 3:0
Nakon vrlo izjednačene borbe - i prema onome viđenom u ringu, i prema bodovnim listama, suci su dali prednost Klemensu. Sanjin je izgubivši ovu borbu, ostao na ždrijebom dobivenom 17. mjestu

Full contact, -75 kg
Božo Perišić (Cro) - Robert Zietek (Pol) - 3:0
U ovoj borbi je Božo bio puno atraktivniji, puno udaraca nogom i to je očito presudilo kod svih sudaca da prednost daju Boži koji se ovom pobjedom plasirao u 1/4 finale gdje ga očekuje Talijan Francesco Margiota.

Full contact, -86 kg
Atul Ghule (Ind) - Luka Kalmeta (Cro) - Kalmeta by KO u 1.r.
Desetak sekundi je bilo dovoljno da Luka najprije dobro uzdrma Indijca, a već sljedeći udarac, Lukin poznati desni kroše izbacio je iz daljnje borbe Indijca. U 1/4 finalu Luku dočekuje Sergey Bogdan iz Rusije, nositelj srebrne medalje sa prošlog Svjetskog prvenstva 2005. u Szegedu i aktualni Europski prvak s prošlogodišnjeg Europskog prvanstva u Lisabonu.

Full contact, -91 kg
Miroslav Šarac (Cro) - Neil Osten (USA) - 2:1
Miroslav je odlukom sudaca pobijedio u vrlo izjednačenoj borbi s Amerikancem, stekavši blagu bodovnu prednost u zadnjoj rundi. Ovom pobjedom u 1/8 finala, Miroslav Šarac plasirao se u 1/4 finala gdje ga očekuje aktualni svjetski prvak Ukrajinac Denis Symkin.

Full contact, +91 kg
Marko Tomasović (Cro) - Eddie Theron (RSA) - 2:1
Marko je čisto pobijedio Južnoafrikanca Therona, međutim iznenađujuća je bila odluka australskog suca koji je prednost dao snažnom, ali ipak tehnički nedorađenijem Theronu. Marko se ovom pobjedom plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. dočekuje Azerbejđanac Hafiz Bahsaliyev.

Sve u svemu uspješan prvi dan borbi na svjetskom prvenstvu - 9 je hrvatskih reprezentativaca izašlo u borbe, a njih 6 se plasiralo u sljedeća kola.

Sutra u petak, 30.11., drugog dana kvalifikacija boriti će se:

Semi contact:
-84 kg - Giuseppe De Marco (Ita) - Zvonimir Gribl (Cro)
-89 kg - Marko Deša (Cro) - Roberto Montuoro (Ita)
-94 kg - Schalk Labuschagne (RSA) - Pero Gazilj (Cro)
+94 kg - Mario Samirić (Cro) - Marco Culiersi (Ita)
-70 kg - Fatma Siyimer (Tur) - Ana Znaor (Cro)

Full contact:
-75 kg - Božo Perišić (Cro) - Francesco Margiota (Ita)
-86 kg - Luka Kalmeta (Cro) - Sergey Bogdan (Rus)
-91 kg - Miroslav Šarac (Cro) - Denis Symkin (Ukr)
+91 kg - Marko Tomasović (Cro) - Hafiz Bahsaliyev (Aze)
-48 kg - Željana Piteša (Cro) - Olesya Gladkova (Rus)
-56 kg - Jelena Radoš (Cro) - Zsuzsa Szuknai (Hun)

Pa, čitamo se sutra. Nadam se.

- 20:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 28.11.2007.

SP Coimbra - Reprezentacija spremna za nastup

Hrvatski kickboksači nakon cjelodnevnog putovanja stigli su u ponedjeljak, 25.11. navečer u Coimbru, sveučilišni centar Portugala, gdje se održava Svjetsko kickboxing prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

Drugog dana, u utorak je obavljeno vaganje i svi naši reprezentativci uredno su prošli ovu i liječničku provjeru kao i registracije. Na kraju dana, kada su zaključene registracije, evidentirano je ukupno 609 natjecatelja iz 43 zemlje - sa svih kontinenata. Ukupno se temeljem prijavljenih boraca, osvajača medalja s prethodnih svjetskih i kontinentalnih prvenstava, kao i sa svjetskih kupova, ovo prvenstvo ocjenjuje vrlo kvalitetnim, a konkurencija iznimno oštra.

U srijedu je napravljen ždrijeb, a kako su naši reprezentativci prošli na ždrijebu slijedi u nastavku:

Zvonimir Gribl, kao aktualni svjetski prvak postavljen je za nositelja grupe koja ima 18 natjecatelja, propušta prvo kolo i u 1/8 finala se u četvrtak, 29.11. susreće s Andreasom Daxerom iz Austrije.

U kategoriji do 89 kg prijavljenon je ukupno 12 natjecatelja. Marko Deša, kao osvajač brončane medalje s prethodnog svjetskog prvenstva postavljen je za drugog nositelja te propušta 1/8 finala i u četvrt finalu u petak, 30.11. se susreće s pobjednikom iz borbe između Roberta Montuora iz Italije i Nizozemca Johna Engelhardta.

Pero Gazilj je također kao aktualni svjetski prvak postavljen za nositelja natjecateljske skupine u kojoj je 14 natjecatelja. Propušta 1/8 finala i u četvrtfinalu se u petak, 30.11. susreće s pobjednikom iz meča između Rusa Andreya Kotova i Južnoafrikanca Schalka Labuschagnea.

U kategoriji +94 kg, gdje se bori Mario Samirić, registrirano je ukupno 13 boraca. Mario se u četvrtak, 29.11. u 1/8 finala susreće s turskim reprezentativcem Mehmetom Ali Acarom.

Ana Znaor, bori se u težinskoj skupini -70 kg u kojoj je registrirano 8 natjecateljica. Kao aktualna viceprvakinja svijeta, trebala bi imati prednost, međutim u kategoriji ih je 8, pa ne može ostvariti tu pogodnost. U 1/4 finala se u borbi za medalju, u petak, 30.11. susreće s Turkinjom Fatmom Siyimer.

Što se full contacta tiče, situacija je sljedeća:

Matej Bednić je u kategoriji -63,5 kg i ima ih ukupno 19. Matej propušta 1/16 finala i u 1/8 finala se u popodnevnim satima 29.11. susreće s pobjednikom iz borbe između Peruanca Cesara Augusta Sesoko Alve i Azejberđanca Anara Lalayeva.

U kategoriji -67 kg je ukupno prijavljeno 19 natjecatelja. Renato Gogošević propušta 1/16 finala i u 1/8 finala se 29.11. u večernjim satima susreće s borcem iz Turkmenistana - Soltanmurad Esenov.

Kategorija do 71 kg je među najbrojnijima. Ukupno su registrirana 22 borca. Sanin Pol Vrgoč se u 1/16 finala susreće s iznimno dobrim Njemcem Klemensom Ruderom, inače porijeklom iz Rusije koji je prihvativši njemačko državljanstvo promijenio i ime, a u posljednje vrijeme ima dosta borbi po profesionalnim pravilima.

Božo Perišić je jedan od 26 boraca u kategoriji -75 kg, koja je najbrojnija natjecateljska skupina. Božo po ždrijebu propušta 1/16 finala, a u 1/8 finala se u četvrtak, 29.11. bori u popodnevnim satima s pobjednikom borbe između Južnoafrikanca Marcela Van Dar Merwea i Poljaka Roberta Zieteka.

Luka Kalmeta, inače aktualni prvak Europe po profesionalnim pravilima, što mu pri izradi ždrijeba nije donijelo nikakvu prednost, nalazi se u skupini -86 kg u kojoj je ukupno 11 boraca. U 1/8 finala se susreće s Indijcem Atulom Ghuleom.

U kategoriji -91 kg prijavljeno je ukupno 15 boraca i samo aktualni svjetski prvak Denis Simkin iz Ukrajine ima prednost po ždrijebu. Svi ostali borci bore se u 1/8 finala. Tako i Miroslav Šarac u četvrtak, 29.11. ima meč s reprezentativcem SAD-a Neilom Ostenom.

U apsolutnoj kategoriji, +91 kg ukupno je registrirano 12 boraca. Činjenica da je aktualni svjetski vice prvak u nižoj kategoriji -91 kg, na žalost našem reprezentativcu Marku Tomasoviću nije donijela nikakvu prednost. Marko se u 1/8 finala bori protiv Južnoafrikanca Eddia Therona.

Željana Piteša registrirana je u težinskoj skupini -48 kg gdje je ukupno prijavljeno 8 natjecateljica. Željana se drugog dana svjetskog prvenstva, u petak, 30.11. u 1/4 finala susreće s Ruskinjom Olesyom Gladkovom.

U kategoriji -56 kg registrirano je ukupno 10 natjecateljica. Jelena Radoš se drugog dana svjetskog prvenstva u petak, 30.11. susreće s Mađaricom Zsuzsom Szuknai.

Osim natjecatelja i natjecateljica u semi i full contactu, Hrvatska kickboxing reprezentacija registrirala je i nastup u aero kickboxingu. U ovoj natjecateljskoj disciplini nastupaju 3 natjecateljice - Valerija Lukani, lucija Kokić i Deana Škorić. također su u istoj disciplini prijavljena i 3 aero kickboxing tima - 1 sa stepom (Team Croatia I - Valerija Lukani, Deana Škorić i Lucija Kokić) i 2 tima bez stepa (Team Croatia II - Valerija Lukani, Deana Škorić i Lucija Kokić, te Team Croatia III - Mirjana Burlović, Diana Bunić i Vanja Kajić).

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.11.2007.

SP Coimbra - Spremni za put

U ponedjeljak 26. studenog Hrvatska seniorska kickboxing reprezentacija putuje u Coimbru, sveučilišni centar Portugala, gdje se održava Svjetsko kickboxng prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

U Portugal putuje ukupno 31 član reprezentacije - među kojima je 21 sportaš, 4 trenera, 2 člana vodstva, 2 suca i 2 gošće. Svjetsko se prvenstvo održava od 26. studenog do 2. prosinca 2007.

U Portugalu se očekuje vrlo jaka konkurencija, prijavljeno je više od 600 sportaša iz četrdesetak zemalja, članica WAKO Svjetske kickboxing federacije.

Od Hrvatske kickboxing reprezentacije realno je za očekivati, mada će biti teško ostvariti, ponavljanje rezultata s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva (1 zlato, 2 srebra i 6 bronci), a bilo bi i lijepo kada bi se ponovili rezultati s prethodnog Svjetskog prvenstva (2 zlata, 4 srebra i 7 bronci). Sve u svemu, očekuje se zadržavanje višegodišnjeg visokog statusa u svjetskom kickboxingu.

Naime, u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije nastupaju između ostalih u semi contactu i Zvonimir Gribl (član kluba iz Malinske) - aktualni svjetski prvak i osvajač bronce na EP, Pero Gazilj (član kluba "Mawaschi" iz Makarske) - također aktualni svjetski prvak i 3. na EP, Ana Znaor (iz Malinske) - aktualna viceprvakinja svijeta, kao i Marko Deša (iz Omišlja) - nositelj brončanih odličja i sa svjetskog i s europskog prvenstva.

U full contactu velika očekivanja usmjerena su prema Marku Tomasoviću (članu splitskog "Pit Bula") - aktualnom viceprvaku svijeta, kao i prema Luki Kalmeti, aktualnom prvaku Europe po profesionalnim pravilima, inače Zadranu članu splitskog "Pit Bulla". Tu su i Željana Piteša iz splitskog "Pit Bulla" i Jelena Radoš iz zadarskog "Svetog Krševana" koje su imale zapažene rezultate u drugim disciplinama i u juniorskoj konkurenciji.

Što se ovog Svjetskog prvenstva tiče, ono je pod posebnom pažnjom GAISF-a i Međunarodnog olimpijskog komiteta, jer su predstavnici WAKO-a 16. studenog u švicarskoj Lausannei, u sjedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta održali sastanak s Mr. Christophe Dubi (IOC Sportskim Direktorom) kao i s Mr. Jean-Laurent Bourquin (Starijim managerom u Sportskom odjelu IOC-a), gdje su podnijeli zahtjev za priznanje kickboxinga i WAKO Svjetske kickboxing federacije od strane Međunarodnog olimpijskog odora. Na tom sastanku predstavljen je naš sport i dogovorene daljnje aktivnosti i rješavanje obaveza od strane WAKO-a i njegovih članica, među kojima u ovom trenutku 71 nacionalna kickboxing federacija ima puno priznanje svojih nacionalnih olimpijskih odbora.

Više o ovom susretu na pogledajte na WAKOWEB - službenim stranicama WAKO Svjetske kickboxing federacije

Po povratku reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, primiče se kraj sportske sezone Hrvatskog kickboxing saveza i jedino nam još preostaje naš najveći kickboxing turnir i drugi po veličini open kickboxing turnir u Europi - "Croatia Open 2007" koji se održava u Kutini od 14. do 16. prosinca. Najavljeno je skoro 1000 natjecatelja iz dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta, mada ih je najviše iz Europe.


- 23:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.11.2007.

Bad Sunday Nives Radić

U nedjelju 18. studenog 2007. u Slovenskim Domžalama održana je večernja gala priredba pod nazivom „Bad Sunday” u kojoj je nastupila Nives Radić protiv Nizozemke Jennifer Trustfull.

To je te večeri bila 5. borba u kojoj je od samog početka Nives uživala potpunu podršku publike.

U prvoj rundi Nives je uspjela nametnuti svoj stil borbe, te tu rundu privodi u svoju korist kraju.

U drugoj rundi borba se također nastavlja visokim tempom i bodovno je Nives opet u prednosti. Međutim, na kraju druge runde Nives odlazi u svoj kut i žali se treneru Damiru Lambaši da joj nije dobro, a bljedunjavost je bila više nego uočljiva. Lambaša je htio predati meč, ali Nives se htjela nastaviti boriti, te ulazi u treću rundu u polusvijesti ili bolje rečeno, u polunesvijesti.

Nizozemka u trećoj rundi potpuno preuzima inicijativu, te time stiče naklonost sudaca koji joj dodjeljuju pobjedu. U svakom slučaju vrlo nesretno izgubljen meč.

Cijelu priredbu snimao je EUROSPORT, te će se snimka meča moći pogledati za otprilike tri tjedna.




















Eto.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #