KICKBOXING

četvrtak, 17.01.2008.

I svjetski i europski - Ante Verunica

Baš se vi i mi raspričali o tome kako treba nekoliko riječi napisati o sjajnim momcima iz zadarskog kickboxing kluba "Croatia" kadli eto - na web portalu Profightstore lijepi članak o Anti Verunici - aktualnom svjetskom i europskom juniorskom prvaku: Pa prenosim, neka ostane zabilježeno:

Ante Verunica - europski i svjetski juniorski prvak

Iako mu je tek osamnaest godina Ante Verunica, predstavnik Kickboxing kluba Croatia iz Zadra većje davno svojim izvrsnim nastupima skrenuo pozornost javnosti.

Niska je uspjeha koju je on ostvario u svojoj dosadašnjoj karijeri koja je tek na početku. Naime, Verunica iza sebe ima osvojeno europsko i svjetsko zlato u low kicku što je rezultat koji do sada nije ostvario niti jedan borac, na državnoj razini odavno je nesavladiv, prvak je Hrvatske u tajlandskom boksu, low kicku te K-1 u posljednje dvije godine dok je najbolji bio i u full contactu 2005. i 2006. godine.

Svoju svestranost Ante je pokazao i u boksu gdje je na državnom juniorskom prvenstvu održanom u Zadru osvojio drugo mjesto nakon čega je pozvan u reprezentaciju a u državnom dresu nastupio je na EP u Somboru. U svakom slučaju rezultati vrijedni svakog divljenja a o tome kad je sve počelo i zašto bašborilački sportovi Ante kaže.

„Ima skoro tri godine da treniram kickboxing a do svega je došlo slučajno. Jedan moj prijatelj većga je trenirao i na njegov nagovor ja sam došao do dvorane svog sadašnjeg kluba i pogledao jedan trening. Tu sam upoznao Edija i Robija, svoje sadašnje trenere, odmah mi se svidjelo i više nije bilo povratka. Zašto bašborilački sportovi, a eto, uvijek sam se volio tuči, pa je nekako najlogičnije da sam izabrao jedan takav sport“.

Ante se voli potući samo u ringu da ne bi netko krivo shvatio, van ringa je sasvim običan momak koji više od svega sa svojim društvom voli zaigrati nogomet.

„Ring je mjesto gdje se treba dokazati koliko si dobar a ne ulica i toga se maksimalno pridržavam“.

U dosadašnjoj karijeri Ante je imao 46 mečeva i svega je četiri puta borbu napuštao pognute glave. Nada se Verunica da će se serija njegovih pobjeda nastaviti i dalje.

„Ja ću dati sve od sebe da i dalje budem ovako učinkovit iako znam da će biti sve teže. Još ovu godinu nastupam kao junior i to samo u boksu a oni pravi, teži izazovi slijede prelaskom u seniorsku konkurenciju. Međutim, vjerujem u sebe i mislim da postignute rezultate u juniorskom uzrastu mogu ostvariti i u seniorskom“.


Ante Verunica - pobjednik na juniorskom prvenstvu u low kicku - Zadar, 13.05.2007.

Osim što je i više nego uspješan na sportskom planu Ante je i vrlo dobar učenik četvrtog razreda srednje Strukovne škole" Vice Vlatkovića". Je li teško uskladiti sportske i školske obveze.

„Nije lako, ali taj put sam izabrao i ne žalim. Ujutro je na rasporedu škola a popodne treninzi. Sreća da imam dobre profesore koji mi uvijek izađu u susret jer sam često radi raznih turnira odsutan i ovom prilikom im se zahvaljujem na pomoći i razumijevanju“.

Kaže Ante da trenira svaki dan u svom klubu a usput nam je i opisao kako izgleda jedan njegov trening.

„Na početku svakog treninga slijedi lagano razgibavanje, tu je i rad na fokuserima i vreći sa Edijem, a neizbježne su i vježbe snage. Sve to traje sat i pol do dva svaki dan a nekada vikendom znamo otići i na sparinge u Split ili Zagreb“.

Rekli smo da je Ante svestran i da za sada nastupa u više disciplina uključujući tu i boks u najnovije vrijeme. Misli li se uskoro opredijeliti samo za jedan sport.

„Za sada nisam donio odluku i nastavit ću ovako dok budem mogao. Sve zavisi kakve ću rezultate i dalje nastaviti ostvarivati, pa ovisno o njima na koncu ću se za jedan od tih sportova i odlučiti“.

Novi izazovi vrlo skoro slijede, postavio je Ante pred sebe i visoke ciljeve koje će nastojati realizirati.

„Sad se spremam za juniorsko prvenstvo Hrvatske u boksu koje će biti uskoro dok ću najvjerojatnije po prvi puta nastupiti u seniorskom uzrastu i na državnom kickboxing prvenstvu. Ipak, trenutno mi je najveća želja postati juniorski prvak Hrvatske u boksu i na taj način izboriti odlazak na SP. To bi bilo izvrsno i nastojat ću to i realizirati“.


Zadrani u reprezentaciji: (s lijeva) trener Robert Modrić, Viko Stojanov, Ante Verunica i Toni Sikirić.

Edi Milošević, trener u KBK Croatia:

"Ante je u kickboxingu napravio povijesne rezultate jer je jedini borac koji je uspio ujediniti europsku i svjetsku juniorsku titulu. Uz sve što je postigao u kickboxu jako je uspješan i u boksu, bio je drugi na juniorskom državnom prvenstvu i nastupio je na EP u Somboru. Veliki je talent i puno toga je pred njim.

Jasno, za napraviti onaj još veći iskorak trebaju i određena financijska sredstva. Mi smo za ovu godinu od Grada dobili 30,000 kuna a to je iznos s kojim mi ne možemo pokriti niti one najminimalnije troškove. Osjećamo se poniženima jer mi u naše dečke stvarno jako puno ulažemo i toliko toga im dajemo a sve to što radimo očigledno nije prepoznato. To je žalosno, biti odjednom reprezentativac u tri sporta (boks, tajlandski boks, kickbox) je nešto neviđeno ali izgleda gradskim ocima nedovoljno za naš rad pristojno nagraditi.

Mi idemo dalje, ali razočarani smo odnosom Grada i sigurno je da će se nedostatak novčanih sredstava odraziti i na našim rezultatima".


Napisao: Ž. Kapelari


Jedino što treba dodati - bravo Ante.


- 00:02 - Komentari (70) - Isprintaj - #

srijeda, 16.01.2008.

Ha, a što na sve ovo kaže Branko?

Uvijek u ovako kasno veče, kada prsti više ne slušaju, mozak usporen, a oči poluotvorene, prošvrljam po internetskim stranicama koje informiraju o borilačkim sportovima, nako, svoga informiranja radi, i povremeno čovijek nađe nekih vrlo interesantnih članaka.

Srećom je Bill Gates još davno izmislio funkcije Ctrl+C i Ctrl+P, ja ih iskoristio i prenosim s portala CroRING:


KO World Series u Puli

Na scenu dolazi nova thai boxing organizacija KO World Series koja će tijekom godine održati svjetske kvalifikacije na četiri lokacije. Prema novoj thai boxing organizaciji svijet je podijeljen na četiri velike cjeline: Oceaniu, Aziju, Europu i Ameriku. Točna lokacija na kojoj će se održati finalni turnir još nije objavljena, sa sada se zna samo da je u Europi.

Ocenijski dio kvalifikacija održati će se na Novom Zelandu 9. veljače. Na popisu boraca nalazi se opet jedan Hrvat - Stjepan Radić koji će se boriti Andrewom Peckom sa Novog Zelanda. Alexey Ignashov će se boriti za kvalifikaciju sa Francuzom Gregoryem Tonyem.

Više informacija na http://www.ko-worldseries.com/oceania.html

Drugi kvalifikacijski turnir će se održati u bivšoj portugalskoj koloniji, a danas kneskoj kockarskoj prijestolnici Macauu. Na kvalifikacijama će među ostalima nastupiti Goran Borović u borbi protiv Koreanca Si Ki Kima. Alexeya Ignashov će opet nastupiti u Superfightu protiv Čeha Tomasa Hrona.

Više informacija na http://www.ko-worldseries.com/asia.html




Hrvatska je odabrana za Europski dio kvalifikacija, a tko želi gledati borbe u živo morati će si osigurati mjesto 1. lipnja u Pulskoj Areni. Uz našeg Sinišu Andrijaševića na popisu boraca se nalaze i K-1 zvijezde Rus Alexey Ignashov i Tajlanđanin Kaoklai Kaennorsig. Nisu još sve borbe definirane, za sada su na popisu još Česi Tomas Hron i Petr Polak, Mađar Attila Karacs, Rus Alexander Ustinov i još jedan Tajlanđanin Wanlop Sitpholek

Više informacija na http://www.ko-worldseries.com/europe.html

Američki dio kvalifikacija će se održati u Las Vegasu 9. rujna. Od K-1 veterana moglo bi se spomenuti Deweya Coopera u kvalifikacijskoj u kategoriji do 93 kg. dok se Alexey Ignashov opet bori u Superfightu. Za sada ovo je jedini kvalifikacijski turnir u kojem nema boraca iz Hrvatske.

Više informacija na http://www.ko-worldseries.com/usa.html

Finalne borbe će se 25. listopada održati na još nepoznatoj lokaciji negdje u Europi.

Više informacija na http://www.ko-worldseries.com/final.html



E, što sad mene zanima: Što na sve to kaže Hrvatski savez tajlandskog boksa?


- 23:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 12.01.2008.

Stipe Žunić - najbolji kickboksač među atletičarima






Treba najprije reći - Stipe Žunić, još uvijek član kickboxing kluba "Sveti Krševan" iz Zadra je aktualni Svjetski kickboxing prvak u juniorskoj konkurenciji u disciplini light contact, težinska skupina +89 kg.







Evo komentara objavljenog na Nokaut forumu neposredno nakon što je Stipe osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka:

Sada napokon imamo prvaka u lightu, i to u kategoriji +89. Ime mu je Stipe Žunić, to ime dobro zapamtite jer je momak jednostavno najbolji. Toliko talenta, volje, duha, predanosti, žara, poleta se vidi jednom u 100 godina. Jednog dana biti će apsolutni kralj ringa, u to san duboko uvjeren. Stipe, samo naprid! Zadar je ponosan na tebe! - Brada.


Ali Stipe Žunić ne samo da je dobar kickboksač, već je i pametan dečko, vidio da u kickboxingu nema kruha (šteta, šteta - mislim to što nema kruha), okrenuo se oko sebe i skužio da može puno toga kazati i u majci svih sportova - atletici.

I kazao je - ove je godine postavio svjetski juniorski najbolji rezultat u bacanju koplja - čak 73,91 metara. Znate li vi koliko je to? Puno i daleko, daleko.

Evo što sam našao među vijestima o Stipi:

23.07.07. - Stipe Žunić bacio koplje preko 73 metra
Proteklog vikenda na terenima Parka mladeži u Splitu održan je atletski miting "Split 2007", međunarodno natjecanje koje je okupilo preko stotinu sudionika iz Hrvatske, Slovenije i BiH.
Nastupilo je, s više ili manje uspjeha, i 12 članova AŠK-a Zadar.
Posebno vrijedi istaknuti rezultat mladog Stipe Žunića koji je u 6. seriji bacanja koplja, bacio fenomenalnih 73,91. Time ne samo da je popravio nacionalni rekord za više od šest metara, već je postavio i najbolji svjetski juniorski rezultat ove sezone.

30.07.07. - Pervan zlatni, a Žunić brončani na 9.olimpijskom festivalu mladih u Beogradu
Na 9. olimpijskom festivalu mladih Europe održanom u Beogradu 16-godišnjak Dino Pervan osvojio je u skoku u dalj prvo mjesto sa skokom od 7.49 metara, a Stipe Žunić u bacanju koplja treće mjesto s hicem 70.98 metara. Prije Beograda zadarski atletičari nastupili su i na Svjetskom prvenstvu u Ostravi za mlađe juniore i juniorke.
"Već je bila velika stvar što su Dino i Stipe uspjeli prvo ispuniti norme, a onda i što su nastupili, započeo je trener Šola."Stipe Žunić je osvojio prvu hrvatsku medalju na festivalu u Beogradu, broncu u bacanju koplja u konkurenciji 21 kopljaša dok je Dino bio zlatni izjednačivši svoj osobni rekord."
Stipe Žunić, koji je prije natjecanja ostao bez jedinog novog koplja izjavio je: "Atmosfera u Beogradu je bila fantastična, naši kolege iz reprezentacije su nas bodrili i navijali, međutim temperature su bile visoke, a i puhao je jak vjetar."
Pervan i Žunić ovim su rezultatima ušli u skrb HOO koji će ih financijski pratiti u narednim natjecanjima kroz stipendije i opremu za natjecanja.


11.07.07. - Running man na svom blogu izvještava: Na svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu u Ostravi prvog dana odličan je u kvalifikacijama koplja bio Stipe Žunić koji je u prvom hicu bacio koplje 71,94 m i tako se odmah kvalificirao za finale sa ukupno 5. rezultatom. Stipe je malo manje bio uspješan na kugli gdje nije uspio ući u finale. Stipe se na kraju plasirao na 8. mjesto u bacanju koplja.


Eto, sve čestitke Stipi.

- 01:49 - Komentari (67) - Isprintaj - #

petak, 11.01.2008.

Kuba, salsa, rum, kuba libre i boks ...

... a može se dodati Che i Fidel, cigare, Buena Vista Social Club, slamnati šešir, rumba i opet boks, boks, boks ...



I dok je vrijeme kada se sačinjavaju koje kakve statistike i pregledi za prošlu godinu, u ovoj godini kao da se ništa ne događa, barem što se kickboxinga tiče. Treninzi još nisu počeli, bodovi u natječajima za izbor najboljih tek se prikupljaju, kalendara još nema ...

... a kako su neki zatražili malo slika (istina sa skijanja - ali, ne ide, slažete se?) odlučio sam objaviti fotografije iz nama bliskog borilačkog sporta - iz boksa. I to onog pravog, izvornog, svojevremeno najboljeg na svijetu - slike kubanskog boksa.

Znamo, kubanski boks je jedan od najpoznatijih kubanskih brandova - naravno pored svega onoga navedenog u naslovu i podnaslovu.

A odakle mi te slike?

Moj dragi poznanik i suradnik - Nikola Smernić iz Splita s kojim sam dosta surađivao baš na području fotografije kickboxinga i koji je snimio stotine, tisuće vrhunskih kickboxing fotografija (a dio možete pogledati i na ovim stranicama u lijevoj koloni ili u nekim prethodnim postovima, ali i na njegovom web portalu) bio je pozvan na boksačko prvenstvo Kube i s njega mi poslao nekoliko vrhunskih fotki.

Evo ih.








































Jel tako da su fenomenelne. Bravo Papaja!




- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #