KICKBOXING

srijeda, 20.08.2008.

Ugodno s korisnim

Najmlađa ekipa karlovačkih "Tigrova" pod vodstvom svoga trenera Zorana Cicvare, ovo je ljeto u više navrata boravila u kampu "Stoimena" u Crikvenici, gdje su se pripremali za predstojeća natjecanja.

Svi sretni, svi zadovoljni, a ni rezultati neće izostati.






Eto, baš lijepo.


- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.08.2008.

Marijo, poslušaj oca ...

... jer, život ide dalje, zar ne?




Eto, završila su boksačka natjecanja na Olimpijadi, barem što se Hrvata tiče. I kao što sam to rekao, boks nije predmet moga zanimanja na ovome blogu, međutim, obzirom da su i Marijo Šivolija i Marko Tomasović potekli iz kickboxinga, popratio sam njihove borbe.

Siguran sam da će o svim događanjima, znanju i spremnosti, kondiciji i taktici, sportskoj sreći i nesreći biti puno govora i analiza, ali obojici boksača svakako treba čestitati na iznimnom uspjehu.

Ipak, sljedeći članak me je zabrinuo. Evo, objavljujem ga, kao i dva članka usko vezana uz temu. Pa pogledajte:






Ovdje mogu samo reći - vjerujem da su to izjave dane u emotivnom trenutku, a tada baš i ne pazimo na dalekosežnost svojih riječi. Stoga, ja ovdje ponavljam poruku oca od Marija - "život ide dalje", a nadam se da će taj sportski dio života biti u boksu, jer Marijo na tom području ima što kazati još.

Ipak, pročitajte još i ovaj člančić:




Pa pitam sebe i sve Vas - ima li smisla zbog ovakvoga donositi tako radikalne životne odluke?

Ne, svakako ne, složiti ćete se samnom.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.08.2008.

Sinoć u Bergamu ...

... na žalost večernja priredba je prekinuta zbog nevremena. Nakon 2. borbe, sručio se veliki pljusak i grmljavina, pravo olujno nevrijeme i kickboxing borbe u kojoj su trebali nastupiti naši predstavnici, u susretu Italia - Hrvatska, nisu ni održane.

Šteta, ali protiv sile Božje se ne može. Biti će druge prilike.

- 10:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.08.2008.

Večeras u Bergamu ...


..., kickboxing klub "Trescore", kojeg vodi Marco Bertoletti, organizira večernju kickboxing priredbu, u sklopu koje će se održati kickboxing susret predstavnika Italije i Hrvatske.

Na rasporedu su sljedeće borbe susreta ITA - CRO:

Light contact -57 kg - Meni Enea - Ervin Karaman ("Planet sport" - Pula)
Full contact -71 kg - Magni Alessandro - Sanjin Pol Vrgoč ("Mornar" - Split)
Low kick -56 kg (w) - Barbara Plazzoli - Nevenka Mikulić ("Pit 119" - Karlovac

U pratnji boraca su i njihovi treneri: Edi Višković, Robert Vrgoč i Renny Cappucci. Našu delegaciju predvodi predsjednik HKBS-a prof. Predrag Znaor, a talijansku predsjednik talijanske kickboxing federacije - F.I.KB Ennio Falsoni.

Eto, želim našima puno uspjeha.


- 20:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Šteta Marijo, bravo Marijo!


Marijo Šivolija (CRO) - Dzakon Kurbanov (TJK) - 1:8














I reče Marijo:

"Ovo je bilo više hrvanje nego boks, lovio sam od početka i poene i protivnika kojem su suci dopuštali ama baš sve. Dao sam sve od sebe protiv protivnika koji je ljigav i neuhvatljiv, a suci su mu dopustili da boksa praktički kao profesionalac. Spustio je glavu u meču barem 15-tak puta, a sudac ga je opomenuo samo dvaput. Pritom su mu bodovali baš svaki udarac. Po običaju, počeo sam ukočeno, a malo me iznenadila i njegova taktika. U prvom dvoboju kada je svladao svjetskog prvaka Uzbekistanca Atojeve je boksao potpuno drugačije, napadački i ne tako prljavo kao protiv mene. Očekivali smo pravi meč, a ne hrvanje. Nakon ovoga čak razmišljam da napustim boks i počnem se baviti nečim drugim".


Ne, ne traba tako razmišljati, ima Marijo još toga za reći u boksu.


- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.08.2008.

Šteta Marko, bravo Marko!

Marko Tomasović (CRO) - Roberto Cammarelle (ITA) - 1:13














I reče Marko:

"Bio sam previše impresioniran, ne čak toliko protivnikom ili ispunjenom dvoranom, već činjenicom da je dvoboj prenosila televizija u Hrvatskoj i da me gledaju svi koji me znaju."


Jesmo Marko, gledali smo te, i opet ćemo.


- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.08.2008.

Bravo Marijo!


- 15:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 09.08.2008.

Ždrijeb je katastrofa, kažu

Nastavljam i dalje pratiti događanja oko našeg kickboksača - boksačkog olimpijca Marka Tomasovića.

Prenosim prvi komentar trenera reprezentacije Drage Mijića o ždrijebu. Evo što on kaže:




A, evo i kako izgleda ždrijeb superteške kategorije:




Eto.


- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

I Marijo Šivolija je bio kickboksač

Ma nije se ni tinta na prethodnom postu osušila, evo mi stiže e-mail u kojem između ostaloga pošiljatelj pita - "Zašto ne spominješ Šivoliju?".

Prvo što mi je palo na pamet jeste da je Marijo Šivolija boksač, a da ja ne pratim događanja u boksu, već samo u kickboxingu. Ali, onda se sjetim da to baš i nije potpuna istina. Pa i Marijo Šivolija je počeo kao kickboksač.

Priča seže još u davnu 1993. godinu.

Marijo Šivolija se započeo baviti borilačkim sportom početkom 1993. u dobi od 11 i pol g. i punih je 5 godina trenirao kickboxing u Omišlju u kickboxing klubu "Omišalj" kojem je predsjednik Romeo Deša (sada glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza), a trener prof. Predrag Znaor (sadašnji predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza). Šivolija je bio višestruki kadetski i seniorski državni prvak u svim kickboxing disciplinama.

Prvi međunarodni turnir je osvojio 1994. u Münchenu. Pod vodstvom Znaora je nastupio na 4 svjetska kupa i 2 svjetska prvenstva (WKA SK - semi contact Karlsruhe 1995., WKA SK - semi contact Prag 1996., WAKO SK - semi contact Debrecen 1996. - brončana medalja, WAKO SK-semi i light contact Casale Monferrato 1997., WAKO SP-low kick Dubrovnik 1997. i WAKO SP-full contact Gdanjsk 1997.).

Nakon 4 godine kickboxinga i usporedno s njim, započeo je početkom 1997. trenirati u Rijeci boks kod trenera Ive Živkovića (koji mu je i danas trener) želeći još bolje savladati ručne tehnike. Iskusno oko trenera Živkovića odmah je uočilo potencijal Marija. Već nakon dva mjeseca boksačkih treninga postao je državni kadetski prvak i boksački reprezentativac pa odlazi početkom srpnja 1997. na EP za kadete u Bitolu. Početkom 1998. prestaje trenirati kickboxing i posvećuje se isključivo boksu. Do tada je već imao preko 50 kickboxing mečeva.

Eto, to je kickboxing priča Marija Šivolije.

A sada je Marijo jedan od danas najuspješnijih hrvatskih boksača. I to je lijepo i svakako mu na tome treba čestitati.

Naravno, treba mu i čestitati na prvoj pobjedi na Olimpijskim igrama u Pekingu. U 1/16-ini finala, knock outom u 4. rundi (a nakon vodstva od 13:2 u bodovima) pobijedio je Samoanca Faeani Tavuia. U 1/8 finala očekuje ga Tađikistanac Dzhakhon Kurbanov koji je iznenađujuće pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Uzbekistanca Abbosa Atoeva.

Bravo čestitam i sretno Marijo dalje.


Evo i ždrijeba Marija Šivolije na ovim Olimpijskim igrama:




Eto.


- 14:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.08.2008.

Forza Marko

Prema informacijama, direktno iz Pekinga, naš najbolji kickboksač Marko Tomasović - ovaj puta u ulozi prvog Hrvata boksača u superteškoj kategoriji na Olimpijadi, svoju prvu borbu ima protiv Talijana - Roberta Cammarellea, inače aktualnog svjetskog prvaka.

Borba je na rasporedu u srijedu 13. kolovoza.

Što reći - froza Marko!

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2008.

Kiraly Team u Rijeci

Neki dan su Rijeku, Kraljevicu, Omišalj i Krk posjetili dragi nam gosti iz Mađarske - Kiraly Team, odnosno članovi kickboxing kluba iz mađarskog Cespela, a kojeg vodi Istvan Kiraly, jedan od danas najtrofejnijih kickboxing trenera svijeta u semi contactu.

Među gostima smo imali prilike vidjeti i brojne svjetske i europske prvake te pobjednike najvećih kickboxing turnira: Zsolt Mórádi, Krisztián Jároszkievicz, László Gömbös, Richard Veres ... a bio je tu i sudac Marton Gere.

Sam trener - Istvan Kiraly nije bio - šteta, ali izostanak mu je opravdan. Naime, svakog trenutka Istvan pored dvije kćeri i jednog sina očekuje i - četvrto dijete, odnosno drugog sina. Bravo, Istvan, čestitam.




Eto, baš lijepo.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 02.08.2008.

Tigrov ljetni kamp

... ovaj puta 6. i 7. Tigrov ljetni kamp po redu u Crikvenici

Već dva mjeseca karlovački "Tigrovi" se intenzivno pripremaju za Svjetsko Prvenstvo u Italiji, koje se održava u rujnu mjesecu u Napulju.

U danima kada se svi odmaraju, najbolji natjecatelji kickboxing kluba Tigar, koji su izborili nastup na SP u Italiji, intenzivno se pripremaju već drugi mjesec za redom.

Kombinirani treninzi četiri puta tjedno održavaju se u Tigrovoj dvorani u Grabriku, u Domu HV Zrinski i na starom gradu Dubovcu, koji je idealan za pripreme sportaša.

U razdoblju od 17. - 24. srpnja , dio Tigrova (njih 18) nalazio se na pripremama u Crikvenici, u sklopu 6. Tigrovog ljetnog kampa kickboxinga, a drugi dio Tigrova (njih 32) svoje morske pripreme će odraditi u razdoblju od 14. - 21. kolovoza, također u Crikvenici u hostelu Stoimena u sklopu 7. Ljetnog Tigrovog kampa kickboxinga.

Da posdjetimo, članovi Hrvatske kickboxing reprezentacije i putnici na juniorsko i kadetsko Svjetsko prvenstvo u Italiji su mlađe kadetkinje: -28 kg Lucija Cicvara, -32 kg Petra Lončar, -37 kg Mateja Kunović i Nancy Magdić, +47 kg Magdalena Grubić, mlađi kadeti: -32 kg Edis Sušić, -37 kg Denis Šiljac, -47 kg Robert Basara, +47 kg Luka Mlinac i Sebastijan Džafer, zatim stariji kadet: -57 kg Marino Štefanac i junior: -74 kg Igor Predović.

Uz navedene na SP putuje i juniorka Ana Lojen, članica kickboxing kluba "Puma" iz Draganića, koju trenira također trener Tigra Zoran Cicvara.

U sastavu reprezenacije, jedan od trenera je Zoran Cicvara, koji ima najbrojniji sastav u Hrvatskoj kickboxing reprezentaciji (čak 13 svojih učenika).








Bravo.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #