KICKBOXING

ponedjeljak, 30.03.2009.

Ante, ne žaluj, ima vremena

Kako to uvijek biva, dogodi se upravo onako kako to ne bismo željeli. O takvim događanjima davno nam je Murphy u svom zakonu pisao. Eto, 21.3. u Splitu je bio veliki, najveći, deveti "Obračun u ringu" (više o tome sam već pisao u postu prije) i u devetoj borbi te prekrasne večeri nastupao je naš Damir Tovarović. Protivnik mu je bio Slovenac Rok Štrucl, a borba je bila u K1, +91 kg.

I sve je bilo dobro i lijepo dok u jednom trenutku na početki treće runde Štrucl ne poteže high kick, pogađa našeg Damira u glavu i on pada ko pokošen. Uletili treneri Žaja i Matas, uletio doktor. Odmah se vidjelo da je KO prilično težak. Niti nakon nekoliko minuta Damir se baš nije snalazio s prostorom i ravnotežom.

I što sad? Ovo sam trebao napisati u postu s izvještajem s "Obračuna" međutim, ima neka druga veza. Naime, Damir je kao WAKO Pro Interkontinentalni prvak u full contactu imao ugovoren meč za obranu titule, i to tjedan dana kasnije, odnosno u prošli petak, 27. ožujka u Turskom polumilionskom gradu Eskisehiru, oko 250 km zapadno od Ankare, odnosno oko 350 km jugoistočno od Istanbula.

I što sad? Težak KO i nikome pametnome ne pada na pamet nikakva borba, a kamo li obrana titule. Teška srca, ali ipak racionalan, Žaja donosi odluku - ne ide se, prepuštamo titulu, važniji je Damir i njegovo zdravlje nego sve titule svijeta. Pametno Žaja.

A što sad? Kickboxing savez Turske organizirao je veliku priredbu, uloženi su veliki novci, borba večeri je trebala biti borba za WAKO Pro titulu njihovog "heroja" Hamze Kendircioglua. Nije bilo druge nego naći zamjenu i ne osramotiti se u svijetu.

Pogledajte najavu meča u jednom od prošlih postova.

I srećom, Robert Modrić iz zadarske "Croatie" je imao koliko - toliko spremnog momka - Ante Zubčić, mladi, 22-godišnji, 95 kg težak Zadranin, inače pobjednik Hrvatskog kupa u full contactu, prošle godine.

Spremili se i otišli na put trener Robert Modrić, sutkinja Kristina Pilko i mladi Ante Zubčić sa željom da ostvare nemoguće. U stvari, cilj je bio pošteno odraditi borbu, pa što bude.

Ante je imao ozlijeđeno rame koje je donekle sanirano prije meča. Nažalost, rame nije izdržalo pod silnim naletima gorostasnog Turčina Hamze Kendircioglua. Mladi Zadranin odlično se držao prvu rundu da bi mu rame otkazalo u drugoj. Uvidjevši da nema smisla boriti se samo jednom rukom, trener Robert Modrić prekinuo je borbu predajom krajem 2. runde.

"Ipak, bilo je krasno slušati Hrvatsku himnu usred Turske i ovacije koje je Ante dobio nakon meča! Predsjednik Turskog Saveza je dao Anti naziv "Lavlje srce", što mislim da itekako zaslužuje nakon što se bez ikakvog straha suprotstavio 19 kg težem Turčinu koji je dvostruki Europski prvak u full contactu" – naglasio je trener Modrić po povratku u Hrvatsku.

A evo i nekoliko sličica s tog susreta.




















Sve u svemu svi zadovoljni - i Turci, i Hamza, i naša mala delegacija. A ti Ante, ne brini, još je vremena za osvajanje svakojakih titula. Od hrvatskih do svjetskih. Biti će.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.03.2009.

A što smo to vidjeli u devetom Obračunu?

Ovih se dana puno piše o devetom obračunu u ringu. Definitivno, ocjene su vrhunske, komentari po forumima gotovo pa jednoglasni u odličnoj ocjeni, a pokoji lošiji komentar je više slika ljubomore nekog čangrizavog forumaša nego stvarna ocjena viđenog.

Oni što je meni osobno posebno drago bilo jeste - vidjeti lijepi opis borbi koje je napisao Ivan "Loreia", forumaš kojeg već duže srećem u ovom virtualnom forumskom svijetu. Vidim da prati moje izvještaje, a mogu reći da i ja pratim njegove postove i izvještaje i da se većinom slažemo. Hvala na lijepom komentaru. I, samo poruka - nadam se da ćemo se upoznati i u onom pravom svijetu.

A da ja ne bih izmišljao toplu vodu, prenosim u cijelosti komentar Ivana Loreie, ali i dodajem neka svoja viđenja i podatke koje sam prikupio. Također, ubacujem i još neke slike.


Collizion Elimination premašio očekivanja



Sinoć je pred 9000 gledatelja održan borilački spektakl „Obračun u ringu 9“, do sada najveći (18 borbi) i najposjećeniji turnir održan u Splitu.

U prekrasnom ozračju Spaladium arene, mogli smo vidjeti dva K-1 turnira, dvije atraktivne MMA borbe i mnoštvo zanimljivih prestižnih borbi. Uz sjajnu organizaciju Marka Žaje, publika je uživala u ovoj poslastici, a jedina zamjerka se može istaknuti za ukupnu duljinu trajanja jer je priredba završila tek u 1h u jutro.

U svakom slučaju, ovakav turnir najbolja je pozivnica za sljedeću godinu, jer priredba „Obračun u ringu“ iz godine u godinu podiže ljestvicu i kvalitete i kvantitete. Deveta inkarnacija ovog turnira najbolji je odgovor na pitanje kojeg je cijenjeni forumaš Lot 333 postavio prije dvije godine:

„Nema privilegije ni Marko Žaja – sljedeća priredba mora biti bolja, veća, najveća – a može li se? Budimo realni – ne može, pomirimo se s jednom normalnom priredbom s dobrim borbama, a to je ono što publika voli – dobre i poštene borbe koje će pokazati svu ljepotu kickboxinga. Može li se? E to se svakako može i siguran sam da će se moći.“

Dragi Lote, ne samo da može bolje, nego je sinoć održan najbolji borilački turnir ikada u Splitu.


Krenimo redom:

1. K1 Prestige, -52 kg, 3x2 min
Željna Piteša (Cro) - Eva Voraberger (Aut) 3:0

Dominantna od početka do kraja, Željana odnosi zasluženu pobjedu.

Jednoglasnom odlukom sudaca (30:27, 30:27, 30:27) - pobjeda na bodove 3:0


























2. K1 Prestige, -70 kg, 3x2 min
Nives Radić (Cro) - Edita Lešnik (BiH) 3:0.

Radić je cijeli meč kontrolirala borbu, kickovima i direktima je pogađala svoju protivnicu sve tri runde, a da pri tom nije primila gotovo niti jedan jači udarac. Uz to je prošao i jedan high kick sredinom druge runde, nakon kojega je Lešnik imala brojanje. Lagan posao za sudačku trojku.

Jednoglasnom odlukom sudaca (30:27, 30:27, 30:27) - pobjeda Nives Radić na bodove 3:0
























3. K1 Prestige, -91 kg, 3x2 min
Agron Preteni (Pit Bull, St) - Toni Milanović (Ameno Gym, St) 3:0

Željno iščekivana borba u splitskim KB krugovima, dva mlada i uspješna borca će se predstaviti domaćoj publici. Obojica su dobili veliki pljesak oduševljene publike i obojica su imali velike grupe svojih navijača koji definitivno nisu ostali razočarani sjajnom predstavom oba borca.

Težak meč, jakog tempa od samog početka, uz puno izmjena. Prva runda runda je podjednaka, a u drugoj Milanović polako pronalazi svoj ritam, pogađa više čistih udaraca i dobija rundu. U pauzi između druge i treće rundu, vidi se veći umor kod Pretenija. Milanović ga čeka na sredini ringa i prije nego je gotova pauza.

Međutim, Pretenija su dobro osvježili u kutu i Argon otvara treću rundu agresivno, Milanović uzvraća low kickovima, ali Preteni pokazuje više inicijative i dobija treću rundu.

U izjednačenom meču, Preteni odnosi tijesnu, ali jednoglasnu odluku 3:0
(29:28, 30:28, 29:29-prednost Preteni). Odluku je publika popratila salvama zvižduka, nezasluženo jer su suci vrlo profesionalno odradili svoj posao.
























4. K1 Prestige, -86 kg, 3x2 min
Marko Deša (Cro) - Dejan Tavčar (Slo) , KO, rd 1

Kakav meč!

Deša napada Tavčara, ali pri tom posve zaboravlja dignuti ruke i štititi bradu. To ga košta knockdown-a nakon što je naletio na direkt slovenskog borca. Deša je vidno uzdrman, ima problema dignuti se na noge i nastaviti meč. Ipak, nastavlja dalje.

Tavčar je uvjeren da je meč gotov, zalijeće se na Dešu bez ikakvog guarda i sada se ponavlja ista scena samo što su promijenjene uloge. Dešin direkt ravno u Tavčarovu bradu je razoran i Slovenac nije u stanju nastaviti meč. Manje od dvije minute (1:49 min) vrlo intenzivne borbe koja je digla publiku na noge.


Sudačke liste su pokazale da je do trenutka KO, Deša imao bodovnu prednost i to: 6:4, 6:5, 5:3.

U razgovoru nakon meča, Tavčar je rekao da niti ne zna što se dogodilo. Mislio je da je Deša nokautiran i krenuo po nokaut pobjedu. Nije znao ni čim ga je Marko pogodio, ni u koji dio tijela je primio udarac. Tvrdio da je OK, ali nije baš izgledao „svoj“, cijelo vrijeme je radio tikove glavom. Jako težak i jako atraktivan nokaut.
















































5. K1 MAX Super Fight, -70 kg, 3x3 min
Walid Haddad (Alg/Fra) - Barbu Mihil (Rom) 3:0

U teškom i monotonom meču Rumunj Barbu u dodatnoj rundi pobjedio Walida. Zaista težak meč za obojicu. Razmjene su bile uglavnom udarac za udarac, bez serija. Jak tempo do kraja je pokazao izvrsnu fizičku pripremljenost oba borca.

Nakon 4. runde bodovni scor je bio: 38:38-prednost Barbu, 39:38 i 40:39


K1 MAX KVALIFIKACIJE

6. K1 Max Rezervna borba, -70 kg, 3x3 min
Luka Tomić (Cro) - Marijo Marković (BiH) 3:0

Rezervna borba turnira.
Neobična borba, sve tri runde su počinjale jako mlako, polako dobijale na tempu i tek pred kraj runde je bio pravi „fight“. Tomić je zasluženo dobio u čvrstom meču, plasirao je više udaraca i kontrolirao veći dio borbe.


Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 (30:27, 30:27 i 30:28) pobjeda Luka Tomić.


7. K1 Max Collizion - kvalifikacije - polufinale, -70 kg, 3x3 min
Frane Radnić (Cro) - Mirko Vorkapič (Slo) 3:0

Rutinska pobjeda Pit Bulla. U čistoj pobjedi i uz kontrolu meča, bez ozljeda i suvišnog umora, Frane Radnić ide dalje u finale turnira. Vorkapič se pokazao kao jako, jako čvrst borac, ali Radnić mu nije dao „disati“. Cijeli meč Frane je pritiskao protivnika i sa distance je imao jako dobru kontrolu borbe. Vorkapič je najbolje izgledao sa poludistance u onom dijelovima kada su ulazili u „brawl“. Međutim to nije bilo dovoljno, nije napadao Radnića low kickovima, i na taj način je omogućio Radniću da skuplja bodove sa kickovima i da vodi borbu sa distance. Radnić je mudro priveo borbu kraju, bez srljanja, jako strpljivo i odluka sudaca je bila jedina moguća.

Odluka sudaca je bila jednoglasna - 3:0 (30:27, 30:27, 30:28) - pobjeda Frane Radnić i plasman u finalni dio ovog K1 Max Collizion kvalifikacijskog turnira.


8. K1 Max Collizion - kvalifikacije - polufinale, -70 kg, 3x3 min
Duba Barradas (Por) - Tounkara Bakary (Fra/Alg) 3:0, nakon dodatne runde

“Jači“ polufinalni par je odradio zaista težak meč.

Portugalac je otvorio meč vrlo agresivno i dobija prvu rundu, Bakary je bio pasivan cijelu prvu rundu. Tek u drugoj rundi francuz konačno završava fazu „sondiranja terena“ i počinje se boriti. Uz dosta razmijenjenih teških udaraca, ovo je podjednaka runda. Tek u trećoj rundi obojica daju sve od sebe, vrlo intenzivna borba rezultira jednim kaznenim bodom za Portugalca i atraktivnom zadnjom rundom.

I dok većina gledatelja očekuje sudačku odluku u korist Portugalca, sudačka trojka i supervizor g. Igor Jusko dosuđuju dodatnu rundu. U dodatnoj rundi, najboljoj u meču, uz najviše izmjena, Barradas je konkretniji i odnosi pobjedu jednoglasnom odlukom.


Bodovne sudače liste pokazale su: 38:39, 40:38, 39:39-prednost Barradas - pobjeda Duba Barradas i plasman u finalni dio ovog K1 Max Collizion kvalifikacijskog turnira.


K1 KVALIFIKACIJE, +91 kg

9. K1 Rezervna borba, +91 kg, 3x3 min
Damir Tovarović (Cro) - Rok Štrucl (Slo), pobjeda Štrucla, KO, rd 3

Dobar fight, u kojemu su oba borca imala svoju priliku dobiti meč.

Štrucl je na početku meča inteligentno koristio lowkickove, ali je kasnije posve odustao od lowkickova i prihvatio „brawl“ sa Tovarovićem. U jednoj od razmjena Štucl je čak završio na podu i imao brojanje. Međutim, ni nakon toga nije odustao od klinča i poludistance.

S druge strane Tovarović je, neočekivano, koristio i kickove, ali nije uspio pronaći put do Štruclove brade. I tada dolazi treća runda. Na samom početku, Štrucl pogađa high kick nakon kojeg Tovarović ostaje na podu.

Nakon meča, Štrucl se ne uspijeva smiriti, penje se na ogradu i svojim slavljem provocira publiku. U tom trenutku dnevna politika prevladava nad sportom i u ring lete sve moguće boce piva i mineralne vode, „Rickson-Zulu 1984.g. style“. Zaista ružan prizor. Trebalo je proći neko vrijeme da se situacija smiri, a Štrucla su redari morali izvući iz dvorane.


Do knockouta u 24 sekundi 3. runde, sudačke liste pokazuju: 20:18, 20:18 i 19:19.


10. K1 Collizion - kvalifikacije - polufinale, +91 kg, 3x3 min
Gordan Jukić (Cro) - Patrick Berger (Aut) 3:0

Teška borba u kojoj je Berger pokazao i veliko srce i sjajnu kondiciju. Prva runda je bila podjednaka, ali već u drugoj rundi Jukić polako kondicijski pada. Berger to jasno osjeća i u trećoj rundi austrijanac dominira nad iscrpljenim Jukićem. Čista pobjeda Bergera.

U izjavi za medije, Marko Žaja je objasnio da je Jukić imao zdravstvenih problema zadnjih deset dana. Mučile su ga astma i alergije. Taj podatak dosta objašnjava lošu izvedbu Jukića unatoč zdušnom navijanju splitske publike.


Bodovne liste pokazale su podijeljenu odluku sudaca 1:2 (28:29, 28:29, 29:28) - pobjeda Patrick Berger i plasman u finalni dio ovog K1 Collizion kvalifikacijskog turnira.


11. K1 Collizion - kvalifikacije - polufinale, +91 kg, 3x3 min
David Dancrade (Fra) - James Phillips (Ger/Usa), TKO, rd 3

Borba koja je trebala biti poslastica turnira, pomalo je razočarala. Dancarde jednostavno nije bio kondicijski spreman. S duge strane, Philips je opet demonstrirao svoj staloženi stil, sustavno je razbijao protivnika, strpljivo čekajući priliku za napade, puno se kretajući. Više puta je pritisnuo Dancardea u kut u tamo ga napadao izvrsnim koljenima i boksačkim serijama. Prvo brojanje za Francuza događa se već u prvoj rundi. Nakon trećeg brojanja u trećoj rundi Dancarde više nema snage za nastavak i sudac prekida borbu.

Čista dominacija Philipsa, Dancarde je u cijelom meču pokazao samo svoj strašan midkick. Publika je oduševljena i Philipsovom izvedbom i izgledom u stilu Željka Keruma, pa navijanje „Željko, Željko“ odjekuje dvoranom cijelo vrijeme trajanja meča.


Rezultatski borba je zabilježena kao pobjeda s TKO u 3. rundi, a do treće runde rezultat je bio: 18:20, 20:19, 20:20. Pobjeda James Phillips i plasman u finalni dio ovog K1 Collizion kvalifikacijskog turnira.


SUPER FIGHTS

12. MMA / Slobodna borba, -93 kg, 2x5 min
Stipe Bekavac (Cro) - Ivan Dimitrov (Slk), pobjeda Bekavca, KO, rd 1

Ljepotica večeri!

Na samom početku Dimitrov vrši jak pritisak boksačkim tehnikama, pa Bekavac spušta borbu u parter. Nakon kratkog „rolanja“ Stipe gotovo hvata RNC, ali mu se protivnik izvlači i podiže na noge. Ništa zato, Stipe ga opet obara na pod, a nakon još jednog podizanja na noge slijedi razoran HK i najteži knockout večeri. Svi su se sjetili Mirka Filipovića i njegovog LHK. Sjajna predstava Bekavca, visok tempo borbe i raznoliki repertoar tehnika oduševili su publiku.

Kada se Dimitrov nakon nekoliko minuta podiže na noge, dobija pljesak publike.





13. K1 Super Fight, +91 kg, 3x3 min
Domagoj Ostojić (Cro) - Mihaita Golescu (Rom), 2.5:0.5

Borba divova. Buco već u prvim sekundama borbe prima nekoliko direkata u bradu, vidno je ošamućen i nakon još jednog krošea pada na pod, brojanje za Bucu. Buco je jako klimav na nogama, „glava“ je tu, ali ga noge slabo slušaju. Golescu ga napada, ali u svojima napadima ne štiti bradu i Buco ga pogadja direktom nakon kojeg ide brojanje za Rumunja.

Do kraja borbe, Buco je vidno iscrpljen, tetura i teško se bori, ali ogromnom snagom volje drži se u borbi i iako je „grogi“ vodi meč, zadaje nešto više udaraca, za što ga sudačka trojka nagrađuje pobjedom 2.5:0.5
(30:30, 30:28, 29:28)


14. MMA / Slobodna borba, -95 kg, 2x5 min
Igor Pokrajac (Cro) - Roderik Jambor, TKO rd 2.

Rutinska pobjeda Pokrajca. Odmah na početku Pokrajac baca protivnika na pod, iz side-mounta prelazi u full-mount i iz dominantne pozicije dobija. Slovak nije bio jače ozlijeđen, ali se nije aktivno branio pa je sudac u ringu nakon 3:32 min opravdano prekinuo borbu.


15. K1 Super Fight, +91 kg, 3x3 min
Marko Tomasović (Cro) - Milan Dašić (Srb/Ita), TKO, rd 2

Tomasović se pokazao kao prejak protivnik za Dašića. Tehničkim nokautom u drugoj rundi razbio mu je sve iluzije o pobjedi. Razlika u klasi bila je vidljiva od prve sekunde. Čista dominacija i rutinska pobjeda Tomasovića. Bilo je samo pitanje koliko Dašić može izdržati.

Suci su bili jednoglasni do 3. knock downa u 2 rundi - nakon 2:02 min: 10:9, 10:8, 10:9 i apsolutna prednost Tomasovića u dvije minute druge runde.



16. K1 Super Fight, +91 kg, 3x3 min
Stefan Leko (Ger/Cro) - Raul Catinas (Rom), KO, rd 1

Već u prvoj rundi Stefan Leko pokleknuo je pred jakim naletima Rumunja Catinasa i izgubio meč nokautom. Stefan jednostavno nije sličio na sebe. Rumunj ima razorne krošee, od kojih se Stefan nije uspio obraniti.

Borba je trajala jako kratko (2:35 min) i publika je ostala jako, jako razočarana. Koliki je Leko mamac za publiku, najbolje se vidjelo po tome što je barem četvrtina publike napustila dvoranu nakon njegovog nastupa.


Do knockouta i sudački bodovi su pokazali prednost Catinasa: 3:6, 4:6, 4:5. A pogledajte borbu u sljedećem vido clipu:




K1 FINALE

17. K1 Collizion - kvalifikacije - finale, +91 kg, 3x3 min
James Phillips (Ger/Usa) - Patrick Berger (Aut), 3:0

Težak meč za oba borca, Berger je imao ozlijeđenu nogu već u prvoj rundi, ali veliko srce i vrhunska fizička sprema su mu pomogli da izgura meč do kraja. Philips ga nije uspio dovršiti iako se svojski trudio, boksačke serije od kojih je Dancrade padao na pod, austrijanac je pretrpio bez pokazivanja znakova slabosti. Na kraju, Philips je znalački priveo meč kraju i zasluženo osvojio turnir. Kao i prije dvije godine, Philips je pokazao veliki potencijal i publika je uživala u njegovim borbama.

Suci su bili jednoglasni - 3:0 (29:30, 28:30, 28:29) - pobjeda James Phillips i plasman u finalni Europski K1 Collizion turnir.


K1 MAX FINALE

18. K1 Collizion - kvalifikacije - finale, +91 kg, 3x3 min
Frane Radnić (Cro) VS Duba Barradas (Por), 3:0

Rezultatom 3:0, te nakon dodatne runde, suci su pobjednikom K-1 Max turnira proglasili Franu Radnića.

Meč u kejmu je Barradas bio bolji u neparnim, a Frane u parnim rundama. Radnić je bio u velikim problemima nakon jednog koljena Barradasa, ali je kraj runde omogućio Frani da se oporavi, dođe do zraka i nastavi meč. Nakon tri runde, Barradasa je ostavio nešto bolji dojam, ali nedovoljno za pobjedu. Suci dosuđuju dodatnu rundu u kojoj Frane dominira i osvaja turnir. Znak da veliko slavlje može početi. Frane je na ramenima svoj trenera, pobjednički pehar predaje mu Thompson, pjevač uz čije pjesme Frane izlazi u ring.

Na bodovnim listama borba je izgledala ovako: u regularnom dijelu 30:28, 30:28 i 28:29. Supervisor g. Igor Jusko određuje 4. dodatnu rundu u kojoj su suci bili jednoglasni: 10:9, 10:9 i 10:9 pa je Frane Radnić pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 (40:38, 40:39, 38:38-prednost Radnić) i tom pobjednom Radnić se plasirao u finalni Europski K1 Collizion turnir.

I to je to, u 1h u jutro, završava najbolji i najveći „Obračun u ringu“ do sada.

Izvještaj završavamo lijepom najavom iz usta Marka Žaje: „Ako smo ove godine skupili 9000 ljudi u Spaladium areni, onda sljedeće godine možemo skupiti i 11000“

Jedva čekamo.

Ivan "Loreia"



A ja još dodajem.
Ostale slike i još neki komentari su u pripremi, pa ću vrlo skoro nadopuniti ovaj post.


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.03.2009.

Obračunali smo se i deveti puta

Wow!!!

Što reći, još sam impresioniran sa svime što sam vidio. Prvenstveno odlične borbe, odlična - fer i srčana splitska publika, skoro pa 9000 gledatelja, pa tu je i veličanstvena Spaladium Arena, dobra organizacija, rasvjeta, dvije televizije, vrhunski i atraktivni borci, poznati gosti. Sve je to rezultiralo jednim do sada najvećim borilačkim spektaklom u Hrvatskoj.

Naravno, ako se hoće biti čangrizalo, našlo bi se tu primjedbi, nepravilnosti, propusta, prevelike dužine, preemotivne publike, ali ... pa tko je savršen. Publika je bila i otišla zadovoljna, a to je ono najvažnije.

Također, važno je da se je i Frane Radnić plasirao na finalni Europski K1 Max turnir koji će se u prosincu održati u češkom Pragu. To je najvažnije.

Ukratko o rezultatima, a u pripremi je kompletan izvještaj, s opisom borbi i sa slikama.

UVODNI DIO
1. K1 Prestige - Željana Piteša (Cro) - Eva Voraberger (Aut)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Željana Piteša

2. K1 Prestige - Nives Radić (Cro) - Edita Lešnik (Bih)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Nives Radić

3. K1 Prestige - Agron Preteni (Cro) - Toni Milanović (Cro)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Agron Preteni


GLAVNI DIO
4. K1 Prestige - Marko Deša (Cro) - Dejan Tavčar (Slo)
Knockoutom u 1. rundi - pobjeda Marko Deša

5. K1 MAX Super Fight - Walid Haddad (Alg/Fra) Mihil Barbu (Rom)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Walid Hadad


K-1 MAX COLIZZION KVALIFIKACIJE (-70 kg)
6. K1 MAX Reserve Fight - Luka Tomić (Cro) - Marijo Marković (BiH)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Luka Tomić

7. K1 MAX 1/2 - Frane Radnić (Cro) - Mirko Vorkapič (Slo)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Frane Radnić
Frane Radnić plasira se u finale ove kvalifikacijske skupine

8. K1 MAX 1/2 - Duba Barradas (Por) - Tounkara Bakary (Fra/Alg)
U redovnom toku borbe - odlukom sudaca izjednačen rezultat.
Održana 4. runda - Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Duba Barradas
Duba Barradas plasira se u finale ove kvalifikacijske skupine


K-1 COLLIZION KVALIFIKACIJE (+91 kg)
9. K1 Reserve Fight - Damir Tovarović (Cro) - Rok Štrucl (Slo)
Knockoutom u 3. rundi pobjeda Rok Štrucl

10. K1 1/2 - Gordan Jukić (Cro) - Patrick Berger (Aut)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Patrick Berger
Patrick Berger plasira se u finale ove kvalifikacijske skupine

11. K1 1/2 - David Dancrade (Fra) - James Philips (Ger/Usa)
Tehničkim knockoutom u 3. rundi - pobjeda James Philips
James Philips plasira se u finale ove kvalifikacijske skupine


SUPER FIGHTS
12. MMA / Slobodna Borba - Stipe Bekavac (Cro) - Ivan Dimitrov (Slk)
Knockoutom u 1. rundi - pobjeda Stipe Bekavac

13. K1 Super Fight - Domagoj Ostojić (Cro) - Mihaita Golescu (Rom)
Odlukom sudaca 2,5:0,5 - pobjeda Domagoj Ostojić

14. MMA / Slobodna borba - Igor Pokrajac (Cro) - Martin Bozik (Slk)
Odlukom suca u 1. rundi - pobjeda Igor Pokrajac

15. K1 Super Fight - Marko Tomasović (Cro) - Milan Dašić (Srb/Ita)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Marko Tomasović

16. K1 Super Fight - Stefan Leko (Ger/Cro) - Raul Catinas (Rom)
Knockoutom u 1. rundi - pobjeda Raul Catinas


17. K1 COLLIZION FINALE (+91 kg)
Patrick Berger (Aut) - James Philips (Ger/Usa)
Jednoglasnom odlukom sudaca - 0:3 - pobjeda James Philips
Ovom pobjedom James Philips plasirao se na finalni Europski K1 turnir

18. K1 MAX COLLIZION FINALE (-70 kg)
Frane Radnić (Cro) VS Duba Barradas (Por)
U redovnom toku borbe - odlukom sudaca izjednačen rezultat.
Održana 4. runda - Jednoglasnom odlukom sudaca - 3:0 - pobjeda Frane Radnić
Ovom pobjedom Frane Radnić plasirao se na finalni Europski K1 Max turnir

Eto, bilo je veličanstveno, bilo je za pamćenje. Dok ovo čitate, već je u pripremi detaljniji izvještaj o svakoj pojedinoj borbi, kao i puno, puno slika.

Ipak, evo barem nekoliko poslastica autora Nikole Smernića (označene sa "studiopapaja") i Matije Praje (ostale slike) :














































Čitamo se uskoro i (još više) gledamo.

- 22:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 21.03.2009.

Obračun u ringu on live

On live Obračun u ringu 9, direktno iz Spaladium Arene u Splitu može se pratiti na:

www.protv.ro/live

Uživajte

- 20:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ma ne vrti se sve oko Obračuna

ali se izgleda sve vrti oko Pit Bullovaca



Damir Tovarović, Pit Bullovac iz Splita, za tjedan dana - 27. ožujka će u Turskoj, u gradu Eksisehiru, braniti svoju Interkontinentalnu titulu u full contactu protiv aktualnog europskog prvaka - Hamza Kendircioglu, u težinskoj kategoriji +94,200 kg.

Nadamo se da će sutra u Splitu pobijediti Slovenca Roka Štrucla i proći bez ozljede pa će mu to biti dodatni motiv za težak meč koji ga očekuje.

Osim ovog profi meča, na gala priredbi u Turskoj je još jedna borba po profi pravilima - za titulu WAKO Pro svjetske prvakinje u low kicku, -52 kg iboriti će se Turkinja Seda Duygu Aygun i Španjolka Eva Naranjo.

Priredba će biti u direktnom satelitskom prijenosu preko Fox Turk.

Evo i nekoliko sličica iz brošure:












Eto baš lijepo. Damire, puno sreće!



- 00:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.03.2009.

Big Brotherovci Marko i Stipe u Ringu

Josip Smolić, sportski novinar Slobodne Dalmacije napravio je interview s dvojicom boraca subotnjeg "Obračuna u ringu 9", koji su osim vrsne sportske karijere, svoju popularnost u cijeloj Hrvatskoj stekli sudjelovanjem u reality showu "Big Brother"




BB Stipe i Marko ne žele da ih se pamti
po sudjelovanju u kući Velikog brata



Subota, 21. ožujka (od 19 sati), u Spaladium Areni rezervirana je za priredbu borilačkog sporta ‘Obračun u ringu 9‘. Svi željni adrenalina moći će uživati u osamnaest borbi, izvedbama 32 borca, među kojima su i dva vrlo zvučna imena, Stipe Bekavac i Marko Deša. Momci koji su široj hrvatskoj javnosti poznatiji kao stanari Big Brother kuće, Bekavac u četvrtoj, Deša u petoj sezoni. Obojica će svojim nastupom u ringu pokušati razbiti neozbiljni prefiks ‘BB’ koji im se dodaje uz ime, i pokazati da znaju udarati.

Bekavac je to pokazao u više navrata, i trenutačno slovi za jednog od najboljih ultimate fight boraca u Hrvata (omjer mu je dvanaest pobjeda i dva poraza), iako se borilačkim sportom ozbiljno počeo baviti tek s dvadeset godina. S obzirom na ono što je dosad pokazao, ima veliki potencijal da uspije i u Japanu.

Deša, pak, tek počinje s karijerom u ringu, meč u Areni bit će mu prvi po K-1 pravilima. Finalist BB-a odrastao je uz borilački sport, ali onu mekšu verziju, light i semi contact, te je jedan od najboljih hrvatskih boraca u mekim disciplinama svih vremena, a sada pokušava izgraditi karijeru u ringu. Pred subotnji obračun obojicu smo stavili pod povećalo.

Kako ste i kada započeli s borilačkim sportom?
STIPE: Od malih nogu sam trenirao košarku, igrao sam profesionalno do dvadesete u Njemačkoj i BiH, ali sam odlučio prekinuti i upisao sam fakultet u Opatiji. Tada sam se ozbiljnije posvetio borilačkom sporu, iako sam se i prije njime bavio rekreativno. Trener Mladen Kranjčec mi je mnogo pomogao u karijeri.
MARKO: Počeo sam s jedanaest godina jer na Krku nije bilo mnogo izbora, nogomet ili light i semi contact.

Smeta li vam što vas ljudi etiketiraju i vide samo kao stanare Big Brother kuće?
STIPE: Htio bih odgurnuti taj BB od sebe, jer smatram da sam dovoljno napravio u sportu kojim se bavim da me ne treba doživljavati samo kao sudionika reality showa. To je bila avantura koja je došla igrom slučaja, i koja je za mnom.
MARKO: Ne smeta me jer sam puno napravio u sportu i tako me doživljavaju samo ljudi koji ne prate moj sport.

Doživljavaju li Vas možda ljudi iz krugova borilačkog sporta neozbiljno zbog sudjelovanja u BB-u?
STIPE: Ne osjetim to, ipak sam odradio dosta mečeva i pokazao kakav sam, pa teško da to može utjecati na njihovo mišljenje.
MARKO: Ne! Znaju me sedamnaest godina, od samog početka bavljenja sportom i to nema nikakav utjecaj na njih.

Koliko Vam je vremena nakon izlaska iz BB kuće trebalo za povratak u natjecateljsku formu?
STIPE: Tri mjeseca nakon izlaska iz BB kuće imao sam meč, iako ni u kući nisam ljenčario. Trenirao sam i tamo, za razliku od svih drugih koji nisu radili ništa.
MARKO: Meč u Splitu bit će mi prvi nakon izlaska iz kuće, a otada je prošlo više od tri mjeseca. Osjećam se spremno.

Tko vam je protivnik na ‘Obračunu u ringu‘?
STIPE: Neki Slovak (Ivan Dimitrov nap.a). Znam samo da je iskusan i kompletan borac.
MARKO: Slovenac (Dejan Tavčar, nap. a), ma ne zanima me tko je ni kakav je.

Što očekujete od nastupa na ‘Obračunu u ringu’?
STIPE: Pristao sam se boriti u Splitu jer mislim da je organizacija vrhunska i borci su na nivou odlične priredbe, ali i s ciljem da pokažem onima koji me dosad nisu gledali da sam ozbiljan borac, odnosno da mogu mnogo pružiti u ringu. Želim razuvjeriti sve skeptike.
MARKO: Idem se predstaviti u najboljem mogućem izdanju. Dat ću sve od sebe i nadam se da će ispasti dobro. Ipak mi je ovo prvi meč u ringu i mnogo toga ovisit će o njemu.

Kakav vam je plan za daljnju borilačku karijeru?
STIPE: Imam ozbiljne ciljeve. Uskoro ću u Japan na pregovore s menadžerom koji bi mi trebao riješiti nastup na nekoj od većih priredbi, europski nastupi su iza mene. Samo da je više novca išlo bi lakše.
MARKO: Nastavit ću trenirati, jer bez treninga ne mogu funkcionirati, i idem dalje, iz meča u meč. Vidjet ćemo kako će sve ispasti.

Što mislite raditi nakon što se prestanete ‘tući‘?
STIPE: Završio sam hotelijerski menadžment i čeka me ozbiljan posao, uz koji ću nastaviti s borilačkom karijerom.
MARKO: Sad sam privatni trener u teretani, i još mi je jako rano razmišljati što nakon borbi, kad tek počinjem s ringom.

Može li se u vašem sportu pristojno zaraditi?
STIPE: Rekao bih jednako kao da radim prosječni uredski posao. Mnogo je troškova, ali radim ono što volim i zaradim koliko bih zaradio i da radim nešto drugo.
MARKO: Teško, jer ulaganja su jako velika. Da sam ulazio u sport radi novca, bavio bih se nogometom ili tenisom.

JOSIP SMOLIĆ


- 23:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.03.2009.

E neće politika u moju butigu, ... ili možda hoće?

Frane Radnić dadoše interview Robertu Pauletiću (onome kvisko guruu) za Slobodnu Dalmaciju i reče:

U subotu će bit krvavo,
ali razbit ću ga za Svetu Geru i Piranski zaliv!




Frane Radnić protiv Kosovara Ramua / CROPIX

Prvo smo pričali o ozljedama i skidanju kila. Silni mečevi, bezbrojna lica protivnika, više ih ne može popamtit. Iljade udaraca zadanih, stotine primljenih. “Ali nikad, nikad nisan bija nokautiran”, ponosno govori Frane Radnić.

Šta se ozljeda tiče, nije bilo lomova (kucka u drvo), ali nos mu je slomljen, više nema hrskavice.

Okrenija se u profil i stisnija prston nos skroz do face, “vidi, zapravo ga i nema”. Cijena života gladijatora.

Razbit ću Slovenca!

Ima 25 godina i nevjerojatnih 117 borbi, ova u subotu u “Spaladiumu” protiv Vorkapiča bit će mu sto osamnaesta. Kad ispegla Slovenca ka šta je obeća (“razbit ću ga za Svetu Geru i Piranski zaliv!”) odma ide u sljedeći, finalni meč, strahovito važan.

Pobjeda u finalu, naime, vodi ga u dvanaeston misecu u Prag na europski turnir K1 MAX, a onda... Japan je, zna se, sveti cilj. Životna prilika za ulazak u svjetsku elitu.

Prije borbe kilograme skida tako brzo i dobro da bi moga napisat hit-libar “Franina dijeta”. Skine bez problema 10 kili u dva miseca. Izvan sezone ima 80 kili, a sad, koji dan uoči borbe, težak je točno 69,9 kilograma, deset deka manje od 70, koliko maksimalno smi imat za K1 MAX.

“Savjet ženama koje oće skinit kile?”, smije se: “Nemojte jist iza pet uri popodne! Dobro je zelenilo, od mesa samo piletina”.

Jedan je od ritkih vrhunskih fightera kojega nikad nećete vidit vanka u diskotekama i klubovima. Spartanac. Nikad nije popija kap alkohola, sam priznaje da bi samo s jednin bićerinon bija izuzetno opasan po okolinu.

Dijamant «Pit bulla», Frane Radnić, u ovu subotu bljesnit će u Spaladium Areni. Od ukupno 18 borbi večeri njegove dvi bit će sigurno najatraktivnije, ka i uvik kad se bori neokrunjeni “Ring King”, sveti Frane.

Cila Podstrana, splitski “Low Side”, navija za svoga Franu, ka i kompletna Dalmacija. Na brojnin “Obračunima u ringu” nikad nije izgubija, nikad razočara.

Prvi mu je subotnji protivnik Slovenac Mirko Vorkapič, a ako njega prođe potuć će se s pobjednikon drugog polufinala, a to će bit ili Portugalac Barradas, opasan zbog kontragarda, ili ubojiti Francuz Bakari Tounkara.

Cure samo navaljuju

Frane se već borija protiv obojice. Od Francuza je izgubija na punte 2:1, i to u Francuskoj, na šta su se čak i uvik objektivni komentatori “Eurosporta” čudon čudili kako su ga suci pokrali.

Barradasa je pak Frane tisno pobijedija u nedavnome dubrovačkon meču. Jedno je sigurno: finalna borba, ako u njoj nastupi Radnić, bit će eksplozija razornih udaraca. Koga bi volija za protivnika? “Tounkaru, da mu se osvetin za nezasluženi poraz!”.

Malo koji naš borac ima karijeru ka Frane: prvak Hrvatske u raznin borilačkin sportovima bija je nevjerojatnih 17 puti, šta među juniorima šta među seniorima, a u bogatoj kolekciji odličja ima i zlato sa svjetskog prvenstva u kick boksu u Maroku 2005.

“U finalu san dobija domaćeg, marokanskog borca, dvostrukoga prvaka svita. Cila dvorana u Agadiru, iljade ljudi, skandira ’Alah je velik’, a ja pobijedin i odnesen zlato. Dan iza osvajanja titule rodija se moj voljeni pas Mess, američki stafford...»

Za točno misec dana, 19. travnja, Radnić će u Beču imat priliku osvojit svjetsku titulu u profi kick boksu po najjačoj WAKO PRO federaciji. Čeka ga Foad Sadeghi, strašni Marokanac s austrijskon putovnicon, poznat po nadimku - “Pit bull”!

Je li ovo Franino proliće? Oće li udrit prvi timbar na japansku vizu i postat samuraj u K1, a usput se još za žuntu okitit pojason profi prvaka svita u “kicku”, da splitski pit bull izgrize marokanskoga?

Radnić je izrazito lip momak, veselo se smije, nosi očale tankih okvira, reka bi čovik - intelektualac. A u šakama i nogama skriva dinamit. Cure ga opsjedaju, prilaze mu na ulici, mora koji put bit neugodan i odbijat ih. “Iman curu, u sritnoj san vezi, ali navala se ne smanjuje.

Na facebooku san napisa da san oženjen, samo da ne pilaju, ali i dalje ima upornih koje oće sastanak, ka da mi samo nešto kažu, hahaha. Evo, poručujen in javno neka me se ostave, iman curu, lipu i pametnu, ne triba mi nijedna druga!”.

S materon na motoru

Frane obožava motore, a idol mu je Valentino Rossi, jedno vrime ga je čak ima nacrtanoga na gaćama za mečeve. Sad vozi strahovito brzu “Hondu”. Kad se spomenu motori, treneri Marko Žaja i Ante Matas vrte očima.

“Najbrže san na dugopoljskome pravcu iša 299 na sat, najviše koliko digitalni celer pokazuje”.

Veliki su mu gušt vožnje na Grobniku di ide s prijateljima, Gajson, Pakijen i Branon: “Branimir Kuran, jedan od najjačih šofera u Podstrani, još je luđi od mene. Sa dvista na sat Brane vozi do mene samo na zadnjemu kotaču, kraj glave mi je u zraku njegovo prednje kolo...”

U ring obično izlazi uz Thompsona i “Tamo gdje su moji korijeni”. Franini korijeni su u Radnićima. “To ti je Sitno Gornje, ali ne ono pod Mosoron, nego drugo, kod Perkovića”.

Otac Ivan heroj je Domovinskog rata, borac legendarne Četvrte brigade. Oca san mu, inače, upozna: izgleda ka momak od 28 godina. I ćaća je biker, Frane je ka momčić uvik kra i vozija njegove motore.

Brat Teo je također moćan borac, nastupa u ultimate fightu, a Frane rado prepričava anegdotu kad su obojica išli svaki na svoj meč, Teo u Zagreb, Frane u Dubrovnik.

“Kaže mi mater bratu: 'Teo, sine, čuvaj se, pripazi se!’ A meni ništa! Kad san se pobunija, rekla mi je: 'Lako za tebe’!”

Šta govori mater Lile na motore? “Mater se isto vozi, i s ocen i s menon”, priča Frane: “Ona mi je najbolji suvozač. Toliko dobro prati vožnju da san je jedanput skoro ubija. Skroz san zaboravija da je ona iza mene, i sa 160 na sat prelazija san omiški autobus niz Sirobuju. Kad san ga sasika u preticanju, mater je skoro opalila glavon u autobus, u zadnji čas se pomakla!”.

Curu vozi najbrže 180 na sat, jer ona ne da priko. “Zato ona mene zauzvrat muči brzon vožnjon u autu, isto ka i brat”, smije se Frane.

Prije meča spava ka beba, trema ne postoji. “Spaladium Arena, prvi put? Ma to mi je svejedno, ja ionako ne vidin ništa osim ringa i protivnika u njemu. A u subotu će bit krvavo...”

Robert Pauletić


Tako ispričaše Frane, a zapisaše kvisko Robi.

Zanimljivi su komentari čitatelja Slobodne Dalmacije. Pogledajte ovdje.


Što se borbe tiče, ne sumnjam u Franinu pobjedu, i bez ove "političke" motivacije. Ne treba to njemu, možda samo da malo više napali publiku.

Ali splitska je publika uvijek znala pošteno nevolit naše drage "neprijatelje". Najprije su to bili Delije i Grobari, pa su zamrzili sve Srbe, pa nakon njih na tapet su im došli Zagrepčanci i Loši Plavi Dečki, a sada nam evo novih neprijatelja Slovenaca. (Tko je sljedeći?)

Ali ne brinem se ja za splitsku publiku, davno je Roko reka "Neću politiku u moju butigu" i gotovo. Zato sam siguran da će splitska publika doći i navijati za svoje, pošteno zviždati tuđima, a na kraju pljeskati pobjednicima - i Frani, naravno. Sa i bez Savudrijske vale oliti Piranskog zaljeva ili Svete Gere oliti Trdinovog vrha.

- 23:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.03.2009.

"Mala pokrajina poput Slovenije"

Veliki interes za deveti Obračun



Dovoljno je na Google ukucati "Obračun u ringu 9", pa se može vidjeti koliki je interes za ovaj kickboxing spektakl - više od 1700 naslova, stranica i članaka već je objavljeno o ovome spektaklu. A ni počeo nije.

Evo, izdvajam nekoliko zanimljivih tekstova:

Slobodna Dalmacija


Obračun u ringu:
stiže europska krema K1, kick boksa i ultimate fighta


Željana Piteša: Pit-dinamit
Agresivna, hladne glave, ne straši se nikoga. Nosi odgovarajuće prezime (PITeša) s obziron na svoj klub, “PIT bull”. Ima samo 18, a već je prvakinja Europe u kick boksu. Sitna (51 kil) ali dinamitna. Treneri se ljute jer luduje na motorima. Najjače oružje: noge. Protivnica: Voraberger, prvakinja Austrije.

Nives Radić: Dosta joj je žena
Najbolja Hrvatica u ringu svih vremena. Privatno skromna, dobra i draga, u ringu - zvir. U dugoj je vezi, već prid udaju. Razara low kickovima i šakama, strahovito snažna. Za idući “Obračun u ringu”, dogodine, organizator joj sprema meč protiv — muškog borca! Protivnica: Lešnik, višestruka prvakinja BiH.

Agron Preteni: Killer baby
Pretendent za London 2012. u boksu, prvak Hrvatske u svemu živome (boksu, kick boksu, savateu...), juniorski prvak svijeta u kicku, totalno posvećen sportu (nema curu), discipliniran, ubojit. Pravi nasljednik velikog Marka Tomasovića. Ima najširi vrat u svom klubu, “Pit bullu”. Talentirani dizajner web-siteova. Protivnik: također kvalitetni Splićanin Toni Milanović. Prognoza: opća razbijačina.


Nikola Vilić / CROPIX

Marko Deša: Big son, big father
Sin Romea Deše, glavnog tajnika Hrvatskog kick boks saveza. Marko je nastupija u ovogodišnjemu “Big Brotheru” di je, na oduševljenje cura, pod tušen hrabro pokaza i “ljubavni mišić”. Majstor u semi-contactu, prvi put na iskušenjima u K1. Najjače oružje: high kick. Protivnik: tvrdi Slovenac Tavčar.

Walid Haddad: Kržljavi image
Alžirac s francuskon putovnicon, trenutačno najveća svjetska nada K1 MAX (K1 za borce do 71 kil). Naizgled ga nema šta vidit. “Haddadov image” je nešto ka neishranjeni kontrolor u busu, jedva 70 kili, bez mišića. Ali kad udre, ruši zidove, a kamoli ljude. Surovi nokauter. Protivnik: Rumunj Barbu, također udarač. Prognoza: krvava borba.

Luka Tomić: Lipotan od čelika
Juniorski prvak svita u full contactu, jedini Hrvat koji je to ostvarija na ponos trenera Marka Žaje. Kompletan borac, “tempaš” koji ritmon lomi protivnike. Lipotan i šarmer, trenutačno nema curu. Nasljednik plejade sportskih šampiona iz splitske Omiške ulice (boksač Ante Matas, visašica Blanka Vlašić...). Protivnik: prvak BiH Marković.

Frane Radnić: Udri po Vorkapički!
Naš borilački dragulj s bezbroj svjetskih i europskih titula, kralj ringa, sveti Frane iz Podstrane! Uvik pravi, uvik najatraktivniji. Vozi motore 250 na sat, bori se 300 na sat. Najavija da će umisto protivnika u K1 MAX polufinalu, Slovenca Vorkapiča, prid očima imat Boruta Pahora, i da će Slovencen - obrisat pod. Oće li Slovenac nemoćno vikat “Pomoč!”, vidit ćemo u subotu.

Bakari Tounkara: Krv do kolina
Alžirac s francuskon putovnicon, tisno dobija našega Franu u odličnoj borbi na bodove na K1 MAX kvalifikacijama u Francuskoj 2006. U drugom splitskom K1 MAX polufinalu bori se protiv Portugalca Barradasa i, ako prođe u finale, očekujemo veliki revanš. Nadamo se Franinoj ukupnoj pobjedi, uz “krv do kolina”.

Damir Tovarović: Tenk gazi štrucu
Ubilački stroj, splitski tenk T-80, borac najopasnijeg pogleda i najrazornijeg udarca, čuven po strahovitome desnon krošeu. U srednjoj školi, virovali ili ne, nježni plavokosi lipotan, a danas neuništivi, moćni razarač. U ringu svakome uliva straj, a kamoli ne bi Slovencu Roku Štruclu, kojemu je obeća da će od njega napravit — štrucu. Ima još samo dva ispita na oceanografiji, i sina Karla koji će, predviđaju znalci, bit jači od oca!

Gordan Jukić: Borac Sv. Ilije
Naš K1 fighter u životnoj formi, čuven po udarcima “kraljevskin kolinon”, na možda najtežemu ispitu do sada. Alergičan je na borov prelac, pa u pripremama za ovi “trenutak istine” nije moga trčat u šumi, nego samo uz more. Radi kod dobroga čovika Ilije Naletilića, koji ga ujedno sponzorira i podržava na novome putu prema Japanu. A tamo bi moga doć ako u polufinalu potuče Austrijanca Bergera i u finalu nadjača strašnog borca imenon...

James Philips: Crn, brz, nepobjediv
Slavni crni Amerikanac s njemačkon putovnicon svojedobno je bija gost Gripa, i tada je nadmoćno osvojija kvalifikacijski K1-turnir, s nekoliko brzih i totalno nadmoćnih pobjeda. Atraktivno spaja brze ručne i nožne serije, sa završnin uništenjen protivnika kolinima. Borac internacionalne klase koji će u očekivanome finalu protiv Jukića ipak bit favorit.

Domagoj Ostojić Buco: Bez nogometa!
Tragični heroj prošlogodišnjeg “Obračuna u ringu”, kad je razbija slavnog Albanca Maksutaja, a nakraju izgubija meč diskvalifikacijon jer ga je, nakon nokauta, još potega nogon na podu, ka u ultimate fightu. To nije jedini bizarni Bucin poraz. Na Havajima se borija protiv izvanrednoga Marokanca Badr Harija, i u prvin trenucima borbe nokautirali su jedan drugog (!), s tin da je Ostojić lega, a Badr Hari se uspija zadržat na konopima. Buco za subotu obećava nokaut protiv Rumunja Catinasa, i kune se da ga ovi put neće tuć na podu...

Stipe Bekavac: Omiška stina
Karizmatični ultimate fighter čuven po nastupu u “Big Brotheru”, ali baš i ne voli da ga spominju po tome, jer slavu želi gradit priko pobjeda u ringu. Agresivni i neustrašivi Omišanin, učenik glasovitog meštra tajlandskog boksa Vedrana Bađuna, trenutačno na studiju u Opatiji. Protivnik: čvrsti Slovak Laincz.

Igor Pokrajac: Protiv psihopata
Član stožera Mirka Filipovića, također slavni ultimate fighter, već duže vrijeme je među deset najboljih europskih teškaša. Bori se protiv nepredvidljivog Slovaka Božika, s nadimkon “Psiho”. Slovak je, naime, pravi pravcati luđak u ringu, tučar bez taktike koji jednostavno melje protivnike. Kako će briljantni tehničar Pokrajac protiv psihopata? Prognoza: još jedna krvava borba.

Marko Tomasović: Povratak kralja
Popularni Tomas, “Div iz Varoša”, momentalno je jedan od pet najboljih svjetskih teškaša u olimpijskon boksu. Na nedavnome Svjetskome boksačkon kupu u Moskvi osvojija je srebro iza Kubanca, i to na istome turniru di je olimpijski vicešampion, Kinez, ispa u četvrtfinalu. Pretprošli vikend osvojija je zagrebački memorijal “Zlatko Hrbić” tako šta je u finalu satra jakoga Rusa 13:0. U subotu nastupa u kick boksu, pa publika ima jedinstvenu i ritku priliku vidit našega boksačkog kralja (koji se posli dvi godine vraća u “kick”) kako zadaje ubojite udarce nogon opasnome Srbinu Dalešiću. Prognoza: masakr.

Štefan Leko: Rodbino, ne zovi!
Jedan od najvećih K1 boraca svih vrimena, pobjeđiva je takve face ka šta su Ray Sefo, Mighty Mo, Badr Hari, Francisco Filho, Remy Bonjasky, “Crveniškorpion” Aleksej Ignjašov... Pretprošle godine u Splitu pomalo je nezasluženo izgubija od velikog Magomeda Magomedova, a danas o tome kaže: “Naučio sam školu! Ove godine molim prijatelje i rodbinu da me ne zovu dok ne završim meč...”. Naime, rodbina iz Mostara zvala ga je u vižite, i to večer uoči te borbe protiv Magomedova. U Mostaru se opustija, popija i nekoliko pića (a inače voli noćni život), pa u ringu nije bija skroz pravi. Taj ljubimac lipšega spola, inače poznat po razornome bočnome udarcu nogon u jetru, ka i po low kickovima, trenutačno je, kažu, u TOP 5 boraca u Europi. Rumunjski broj 1 u K1, Catalin Moresanu, pobjednik nad čuvenin Garyjen Goodridgeon, bit će mu protivnik po miri. Prognoza: vrhunski meč!

PROGNOZA ZA SPALADIUM ARENU 21. OŽUJKA:
Bit će krvi - do kolina!


Zanimljiv tekst.

Sportske novosti




Web portal Javno.hr



Ono što je ovdje zanimljivo je i Markova "politička" izjava za deželu svoga protivnika. Pogledajte u okviru.




A jedan od najzanimljivijih mi je ruski web portal Superboxing





Ima toga još, ali ovo mi se učinilo zanimljivo (ali i brzo za pripremiti za objavu na blogu he,he).

- 23:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 17.03.2009.

A sada - događaj godine - još jedan Obračun u ringu

Kao i svake godine Žaja sa svojim Pitbullovcima, negdje na početku proljeća organizira odlične večernje gala priredbe naslova "OBRAČUN U RINGU". Odlične? Malo je reći. Sada se već slobodno može reći - antologijske!

Možda ovaj video klip podsjeti na neke velike trenutke:



Eto, i ove godine Žaja ne posustaje. I kada se mislilo da Žaja ne može više ništa novo pružiti, ništa više, ništa zanimljivije, evo ga, i ovaj je puta nadmašio sam sebe.

U subotu, 21. ožujka 2009. u novoj Spaladium Areni imati ćemo prilike prisustvovati još jednoj gala priredbi -

- "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9" - "OBRAČUN U RINGU #9"




Evo i najave borbi:

UVODNI DIO-19:00

1.K1 Prestige - Željana Piteša (Cro) - Eva Voraberger (Aut)
2.K1 Prestige - Nives Radić (Cro) - Edita Lešnik (Bih)
3.K1 Prestige - Agron Preteni (Cro) - Toni Milanović (Cro)

GLAVNI DIO- 20:00

4.K1 Prestige - Marko Deša (Cro) - Dejan Tavčar (Slo)
5.K1 MAX Super Fight - Walid Haddad (Alg/Fra) Barbu (Rom)

K-1 MAX COLIZZION KVALIFIKACIJE

6.K1 MAX Reserve Fight - Luka Tomić (Cro) - Marijo Marković (Bih)
7.K1 MAX 1/2 - Frane Radnić (Cro) - Mirko Vorkapič (Slo)
8.K1 MAX 1/2 - Duba Barradas (Por) - Tounkara Bakary (Fra/Alg)

K-1 COLLIZION KVALIFIKACIJE

9.K1 Reserve Fight - Damir Tovarović (Cro) - Rok Štrucl (Slo)
10.K1 1/2 - Gordan Jukić (Cro) - Patrick Berger (Aut)
11.K1 1/2 - David Dancrade (Fra) - James Philips (Ger/Usa)

12.K1 Super Fight - Domagoj Ostojić (Cro) - Golescu (Rom)
13.MMA / Slobodna Borba - Stipe Bekavac (Cro) - Matsz Laincz (Slk)

14.K1 MAX COLLIZION FINALE

15.MMA / Slobodna borba - Igor Pokrajac (Cro) - Martin Bozik (Slk)
16.K1 Super Fight - Marko Tomasović (Cro) - Milan Dalešić (Srb/Ita)
17.K1 Super Fight - Stefan Leko (Ger/Cro) - Raul Catinas (Rom)

18.K1 COLLIZION FINALE


1. ŽELJANA PITEŠA - EVA VORABERGER
- Mlada Hrvatica je najveća hrvatska kickboxing nada te je sa jedva napunjenih 18 godina aktualna seniorska prvakinja Europe i viceptvakinja svijeta bori se protiv prvakinje Austrije

2. NIVES RADIĆ - EDITA LEŠNIK
- Nives je najbolja hrvatica u ringu svih vremena također aktualna prvakinja Europe i viceprvakinja svijeta bori se protiv Lešnik koja je višestruka prvakinja BiH a splitska publika je upoznala u borbi protiv Nevene Juranović prošle godine kad je slavila na bodove u odličnoj i izjednačenoj borbi

3. AGRON PRETENI - TONI MILANOVIĆ
- repriza finala SP za juniore 2008., Preteni je aktualni juniorski prvak Europe i svijeta te je zasigurno najveća hrvatska K1 nada bori se protiv također izvanrednog Milanovića koji je aktualni viceprvak svijeta

4. MARKO DEŠA - DEJAN TAVČAR
- Marko je jedan od najboljih hrvatskih boraca u mekim disciplinama svih vremena te je od ove godine odlučio krenuti među profesionalce u ringu, posebna zanimljivost je da je Marko finalist ovogodišnjeg Big Brothera - protivnik mu je tvrdi slovenac Tavčar.

5. WALID HADDAD - MIHAIL BARBU
- Haddad je jedna od najvećih K1 MAX nada u svijetu treutno i izraziti je nokauter te se bori jako atraktivno protivnik mu je ništa manje atraktivni nokauter iz Rumunjske Barbu.

6. LUKA TOMIĆ - MARIO MARKOVIĆ
- Luka je aktualni juniorski prvak svijeta u full contactu i to kao jedini Hrvat u povijesti koji je to ostvario i zasigurno najveća hrvatska K-1 MAX nada - bori se protiv aktualnog prvaka BiH Markovića

7. FRANE RADNIĆ - MIRKO VORKAPIČ
- Frane je najbolji hrvatski kikboksač 2004.,05.,08., aktualni je interkontinentalni WAKO PRO prvak, vice prvak Europe u low kicku, 2005. bio je amaterski prvak svijeta u Maroku te je držao i WAKO PRO titulu prvaka Europe - bori se protiv najboljeg slovenskog borca svih vremena- Vorkapiča koji je aktualni WBC muay thai interkontinentalni prvak

8. JOSE BARRADAS - BAKARI TOUNKARA
- Barradasa je hrvatska publika upoznala baš protiv Frane u Dubrovniku prošle godine te je u izvanrednoj izjednačenoj borbi poražen na bodove, trenutno je jedan od najboljih K1 MAX boraca u Europi a bori se protiv Tounkare koji je pobijedio Franu u također odličnoj borbi na bodove na K1 MAX kvalifikacijama u Francuskoj 2006., aktualni je WAKO PRO prvak Europe do 75 kg te možda glavni favorit turnira.

9. DAMIR TOVAROVIĆ - ROK ŠTRUCL
- Damir je aktualni WAKO PRO interkontinentalni prvak u full contactu te mu je ovaj meč važan i kao kontrola forme pred obranu titule koja ga očekuje u Turskoj 27.3. a bori se protiv jakog slovenca Štrucla.

10. GORDAN JUKIĆ - PATRICK BERGER
- Jukić je aktualni WAKO PRO prvak Europe u teškoj kategoriji, najbolji je hrvatski borac u tajlandskom boksu 2007., nositelj je velikog broja jakih međunarodnih naslova i medalja i jedan je od rijetkih Hrvata koji se borio i u Japanu a protivnik mu je jaki Austrijanac Berger.

11. DAVID DANCRADE - JAMES PHILIPS
- Dancrade je također nastupao u Japanu i vrlo je iskusan i čvrst borac koji bez respekta napada, splićani su ga upoznali na K1 2007. kad je pružio ponjbolju borbu cijele gale protiv Varnice - protivnik mu je osvajač K1 Europe u Splitu 2007. izvanredni Philips koji je osvojio veliku naklonost splitske publike i zasigurno je ovdje veliki favorit.

12. DOMAGOJ OSTOJIĆ - MIHAITA GOLESCU
- Buco je jedan od najboljih Hrvata u K1 te se borio protiv Badr Harija, Slowinskog, Maksutaja..., protivnik mu je jako dobar rumunjski borac Golescu.

13. STIPE BEKAVAC - MATS LAINCZ
- Stipe je definitivno jedan od najboljih i najatraktivnijih hrvatskih MMA boraca, a dodatnu slavu stekao je u Big Brother kući 2007., bori se protiv čvrstog slovaka Laincza.

14. K-1 MAX finale

15. IGOR POKRAJAC - MARTIN BOŽIK
- Igor je definitivno kao i Stipe jedan od najboljih i najatraktivnijih Hrvata u slobodnoj borbi, te je već duže vrijeme i među top 10 europskih teškaša. Protivnik mu je jaki Slovak Božik čiji je nadimak u ringu - Psiho.

16. MARKO TOMASOVIĆ - MILAN DALEŠIĆ
- Tomas se nakon stanke od dvije godine opet bori u kickboxingu i to je otegotna okolnost ali njegovi rezultati - najbolji hrvatski kikboksač 2006. i 2007., aktualni prvak Europe i viceprvak svijeta u full contactu, srebrni na svjetskom boksačkom kupu, prvi Hrvat u povijesti na olimpijskim igrama u superteškoj kategoriji, te najbolji športaš najsportskijeg grada na svitu 2008. su čvrst zalog da će Marko ipak dobiti opasnog Srbina sa talijanskom putovnicom Dalešića.

17. ŠTEFAN LEKO - RAUL CATINAS
- Štefan je jedan od najboljih K1 boraca svih vremena, borio se doslovno sa svim najvećim zvijezdama ovog sporta te je većinu njih i pobjeđivao i to po nekoliko puta, navedimo samo: Sefa, Mighty Moa, Filha, Bernarda, Aertsa, Bonyaskog, Ignashova, Abidija... Štefan je opet u velikom usponu te mu ova borba treba kao odskočna daska za meč koji mu je zakazan protiv Manhoefa u svibnju u Amsterdamu a koji ga opet vodi u Japan, bori se protiv drugog najboljeg rumunjskog borca Raula Catinasa koji je izraziti nokauter, a veliku pozornost stekao je nokautiravši Paula Mataelea.

18. K-1 finale.



Novinar Željko Kapelari na stranicama web portala PROFIGHTSTORE.COM objavio je interview s prof. Markom Žajom, idejnim tvorcem, alfom i omegom svih, pa i ovog Obračuna. Prenosim:

Još je malo preostalo do obračuna u ringu 9 koji će se održati u subotu. Uoči tog velikog borilačkog spektakla koji se sprema razgovarali smo s glavnim organizatorom prof. Markom Žajom iz Pit bulla koji nam je kazao nešto više o tome kako teku posljednje pripreme i koliko toga je obavljeno do sada.

„90% posla je zgotovljeno, ostaju samo finese, bilo je iznimno teško, pripreme traju već šest mjeseci uz čitav niz velikih organizacijskih zahvata. Samom činjenicom što smo se preselili u Spladium Arenu i što je na rasporedu čak 18 borbi, a svaka nosi veliku težinu, puno toga govori“.

Puno je ljudi uključeno u samu organizaciju što je i logično kada se zna o kakvom velikom događaju se radi. Neke je Žaja želio posebno i istaknuti. „ Najveću podršku pružio nam je kao uostalom i svih ovih godina Željko Kerum, županija Splitsko Dalmatinska na čelu sa županom Antom Sanaderom, zatim, značajnu pomoć nam je obećao i Grad Split na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Kuretom te Ministarstvo športa na čelu sa ministrom Draganom Primorcem, ističemo i firmu Profectus a tu je i nekoliko dugogodišnjih pokrovitelja - Inero, Ing atest, Skandi, Dental centar Marušić, Stari Mornar, Chigra, Inecto, Goleš. Svi oni dali su svoj veliki obol i ja im se i ovim putem zahvaljujem“.

Vrhunski borci obećavaju odlične borbe
Dosta se već isticalo i to da prodaja karata za sada ide i više nego dobro. „ Prodaja obara sve rekorde te očekujemo punu Spaladium Arenu, iz tog razloga odlučili smo otvoriti i istočnu tribinu koja se nalazi poviše bine za svečano otvorenje, zbog ne baš idealnog pogleda a i kako bismo Obračun približili širem puku odlučili smo tu tribinu prodavati po promotivnoj cijeni od 30 kn ali samo od ponedjeljka do srijede i to za učenike, studente, umirovljenike i nezaposlene uz predočenje iskaznice“.

A ono zbog čega će ipak svi u subotu pohoditi Spaladium arenu su borci koji će se te večeri predstaviti svim ljubiteljima borilačkih sportova kako u Hrvatskoj tako i izvan nje jer očekuje se i dolazak velikog broja ljudi iz iz susjednih država.

„Borci koji su na fight cardu definitivno garantiraju dosad neviđeni spektakl, imamo dvije najbolje cure u ringu, dva najbolja juniora, prvog Hrvatskog olimpijca u povijesti u superteškoj kategoriji, jednog od najboljih K1 boraca svih vremena, najveću K1 MAX nadu u svijetu, najboljeg borca Cro Cop teama poslije Mirka, izvrsnog ultimate borca koji je bio finalist Big Brothera, najboljeg borca mekih kickboxing disciplina koji debitira u K1 a finalista je i najpopularniji stanar zadnjeg Big Brothera, K1 i K1 MAX Europske kvalifikacije sa niz Europskih i svjetskih prvaka, tu je i osvajač Europskih splitskih kvalifikacija 2007. Za svakog će se sigurno naći ono što ga zanima“.

Sanjam finale Jukić – Philips i Radnić - Bakary
Od svih tih imena koja će nastupiti u Split, Žaja ima neke svoje favorite. „Sanjam finale Jukić- Philips te Radnić- Bakary, mislim da bi to bili mečevi za Japan! Zasigurno Leko- Catinas te Buco- Golescu i Pokrajac- Psiho te Hadad- Barbu bit će borbe na svjetskoj razini“.

Za kraj Marko Žaja je dodao još i to da se nada da će cijeli spektakl proteći onako kako se i predviđa a pod to spada sljedeće. „Organizacijski bi me zadovoljilo da ostvarimo bez veće grješke zacrtani plan svjetlosno - zvučno - pirotehničkih efekata bez kašnjenja borbi uz nazočnost 10-ak tisuća gledatelja, a iz športskog aspekta isključivo poštenim i zasluženim pobjedama naših boraca, ali više od toga važno je da sve borbe budu na očekivanom nivou te da nas Europa i svijet putem kamera Eurosporta i rumunjske PRO TV i još nekoliko TV postaja itekako zapamte“.

Ne sumnjamo da će tako i biti, Žaji i njegovoj ekipi želimo puno sreće u subotu.

Ž. Kapelari



Svemu ovome ne treba više ništa dodati, osim VIDIMO SE U SPLITU!


- 21:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.03.2009.

A što smo to imali prilike vidjeti u Jazinama?


Lijepa večernja priredba u "Jazinama" - "Explosion Mix Fighting", koja je pobudila interes više od 3000 Zadrana. Obzirom da su nastupali borci iz Srbije, očekivalo se je više napete atmosfere, pa je stoga i bio povelik broj policajaca oko dvorane i u dvorani. Ipak, zadarska publika pokazala se kao i uvijek - prava i sportska. Naravno, zvižduci gostima iz Srbije nisu nedostajali, ali ništa što bi bilo izvan korektnog sportskog navijanja.

Evo kraćeg komentara borbi:

Uvodne borbe:
1. Low kick, -71 kg, 3x2 min
Ive Kokić (Zadar) - Aldin Mašinović (BiH)
Pobjeda Ive Kokić knockoutom u 1. rundi (1'42")

Domaćin, mladi Zadranin Kokić od samog početka kranuo je s napadima i to je rezultiralo slabim, gotovo pa nikakvim otporom bosanskog borca Aldina Mašinovića. Već u prvoj rundi, nakon samo 1:42 minute borbe, u silovitom napadu Kokića, Mešinović pada, sudac broji, u međuvremenu trener Mešinovića baca ručnik, ali sudac ne obazirući se na ručnik broji do kraja i borba završava knockoutom.

2. Low kick, -81 kg, 3x2 min
Špiro Kovačić (Šibenik) - Aldin Islamović (BiH)
Pobjeda Špiro Kovačić predajom protivnika u 2.rundi (1'12")

I u ovoj borbi, Špiro Kovačić iz KBK "Petar Krešimir IV" iz Šibenika od samog početka napada, ali se i protivnik iz Bosne i Hercegovine - Aldin Islamović odupire napadima i u kontrama zadaje udarce Šibenčanu. Prva runda završava izjednačeno. U drugoj rundi Kovačić ponovno u napadu, Islamović je izdržao parirati cijelu minutu održavajući bodovno izjednačeni rezultat, ali popušta, traži prekid i više ne može nastaviti. Trener baca ručnik te je borba završila pobjedom Kovačića zbog predaje Islamovića.

Glavni program:
1. Low kick - žene, +70 kg, 3x2 min
Natalija Šimac (Rijeka) - Marija Pejaković (Srb)
Pobjeda Natalije Šimac na bodove 2,5 : 0,5

Obje natjecateljice su reprezentativke u svojim državama. Natalija nešto krupnija i snažnija, Jelena nešto viša i dužih ruku, međutim nijedna nije iskoristila svoje prednosti. Borba je bila žestoka, ali vrlo izjednačena. Cijela je prošla u ravnomjernoj i obostranoj razmjeni udaraca. Prva runda završava u blagoj prednosti gošće, druga runda pripada s balagom prednosti Nataliji, dok je treća runda kod svih sudaca ocijenjena izjednačeno. Jedan sudac iz Hrvatske zabilježio je izjednačen rezultata, ali je prednost dao Nataliji, sudac iz Srbije također ocjenjuje borbu izjednačenom i on također prednost daje Nataliji, dok je drugi hrvatski sudac ocijenuo borbu izjednačenom i nijednoj borkinji nije dao prednost. Borba završava pobjedom Natalije Šimac na bodove.

2. Low kick - žene, -60 kg, 3x2 min
Antonela Begonja (Zadar) - Jelena Stefanović (Srb)
Pobjeda Antonele Begonje na bodove 2:1

I ova je borba bila oštra i puna akcije. Razmjenjivali su se napadi i obrane ravnomjerno kod obje borkinje. Lijepa borba, puna akcije. Suci prvu rundu ocjenjuju izjednačenom, druga runda pripada gošći iz Srbije dok je treća runda ocijenjena s blagom prednošću Antonele. I opet izjednačen rezultat. Dva hrvatska suca prednost daju Zadranki Antoneli Begonji, srpski sudac daje prednost svojoj zemljakinji te je borba završila pobjedom na bodobe 2:1 i Antonela Begonja je proglašena pobjednicom.

3. MMA, -84 kg, 2x5 min
Danijel Džebić (Zagreb) - Ljubiša Čestić (Srb)
Pobjeda Danijela Džebića nakon 26" prve runde.

Lijepa, brza, silovita borba u kojoj je Džebić pokazao da zna i hoće, da je motiviran i hrabar borac, ali i da će daleko dogurati nastavi li ovako. Očito dobro pripremljen, odmah je oštro nasrnuo na protivnika, s nekoliko krošea je srušio Srbina i nastavio s ručnim udarcima u parteru dok sudac nije prekinuo borbu zbog neadekvatne obrane od strane Čestića. Sudac proglašava Danijela Džebića pobjednikom. Šteta što je borba tako kratko trajala, vjerujem da bi smo dosta toga vidjeli od Džebića.

4. Full contact, -75 kg, 5x2 min
Sanjin Pol Vrgoč (Pula) - Bojan Radović (Srb)
Pobjeda Bojana Radovića prekidom u 2. rundi zbog ozljede Vrgoča

Očekivalo se dosta od ove borbe. Dva odlična borca koja su zasigurno mogla prikazati lijepu borbu. Kod oba borca, a pogotovo kod Sanjina Pol Vrgoča vidljiva je bila lijepa tehnika, odlične kombinacije, taktički napadi i odmjerene obrane, kontre. Prva runda prolazi izjednačeno. Suci za prvu rundu - jedan daje prednost Vegoču, drugi Radoviću, treći bilježi izjednačeni rezultat. Druga runda isto tako - izjednačena, skoro do pred kraj kada se Vrgoč i Radović sudaraju glavama. Vrgoču je pukla koža iznad lijeve sljepoočnice, posjekotina dugačka oko 4 centimatra, široka skoro centimetar i naravno, liječnik ne opušta nastavak borbe. Šteta. Sudac, obzirom da nije bilo nikakve namjere učiniti bilo kakvu nepravilnost, porglašava Srbina Radovića pobjednikom.

5. MMA, +91 kg, 2x5 min
Elvir Behlulović (Zagreb) - Miodrag Petković (Srb)
Pobjeda Miodraga Petkovića polugom nakon 4'44".

Borba počinje u stand up-u. Razmjena udaraca, najviše low kickova. Behlulović je vrlo brz, a Petković vrlo oprezan, bolje reći suzdržan. Ipak je pri Elvirovom pokušaju napada srušio ga je, netko reče položio ga na ring, i kasnije je bilo samo pitanje trenutka kada će 20 kg teži Petković povući konačni potez. Hvata Behlulovićevu lijevu ruku u polugu, Behlulović tapka i sudac prekida. Neravnomjeran odnos znanja, snage i iskustva bio je očit i u ringu.

6. Profi boks, +91 kg, 6x3 min
Marino Goleš (Zadar) - Mihajlo Fincur (Srb)
Pobjeda Marina Goleša s TKO i 1. rundi

Ma ovo ne treba niti komentirati. Ne razumijem zašto se to radi Golešu. Izgleda kao dobar boksač, dobar borac kojeg zadarska publika voli, a dobije nekoliko klasa slabijeg protivnika. Naravno, jedan, drugi, treći knockdown, i borba je u stvari trajala samo onoliko koliko je sudac uspio izbrojati. I gotovo. Goleš bilježi pobjedu koja se uredno registrira. Hm.

7. Full contact, +91 kg, 3x2 min
Luka Kalmeta (Zadar) - Dejan Marinković (Srb)
U svom specifičnom i osebujnom stilu, s TKO u 3. rundi pobijedio je Luka Kalmeta

Luka, prezime mu znate, k'o i uvijek. Takvo što može samo Luka, a publika ga voli. Istina, duže vremena nije trenirao sa svojim, sada već bivšim trenerom Žajom, vidio se nedostatak vođenja priprema, ali Luka ne odustaje. Bilo je tu svega. I udaraca po tijelu, i širokih krošea, svega, najmanje udaraca u glavu, a o kickovima da i ne govorimo - sveli su se na nekoliko pokušaja. U drugoj rundi Luka više nema snage, odlučuje protivnika srušiti, i posljednjim snagama - prvi knockdown, vrlo brzo i drugi, a gong na kraju druge runde daje šansu obojici za treću rundu. Već na početku treće runde još jedan knockdown, sudac broji Srbinu treći puta, odbrojava do kraja i proglašava Luku pobjednikom. Luka Kalmeta pobijedio je tehničkim knockoutom u 3. rundi. Da, pobijedio je u svom specifičnom i osebujnom stilu. Ostao je još dugo slaviti u ringu, a kada je sišao, vidno iscrpljen samo je rekao: "Da je ode bia Žaja završija bi ja ovo u prvoj rundi". Eh, da je.




Sve u svemu publika je otišla zadovoljna.

U svakom slučaju treba pohvaliti organizatore - Kickboxing klub "Croatia" iz Zadra i trenere Edija Miloševića i Roberta Modrića. Iako nije bilo zvučnih imena, bilo je lijepih borbi, a Zadrani su se pokazali svojoj publici. Pa ne treba od svake priredbe očekivati svjetske klase. Katkada je dovoljno i lijepa borba, a to je zadarska publika i vidjela i pljeskom nagradila.






- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.03.2009.

Light contact u Rovinju

Rovinj je dans bio domaćin Hrvatskom prvenstvu u light contactu za starije kadete i Hrvatskom kupu u light contactu za seniore. Natjecanja su održana u sportskoj dvorani "Valbruna" pred oko 300 gledatelja, koji su povremeno vrlo srčano bodrili svoje Rovinježe iz KBK "Budokai", a posebno braću Miškoviće, Borisa i Bojana. Natjecatelje, trenere i goste pozdravio je predsjednik gradskog vijeća grada Rovinja gdin. Davorin Flego, koji je i otvorio natjecanje. Izvršni i izvrsni organizator bili su dečki iz Kickboxing kluba "Budokai" iz Rovinja pod vodstvom trenera Pere Miškovića.

Sve u svemu lijepo natjecanje, lijepe borbe, bez nekih problema i prigovora, svi su napustili Rovinj s lijepim uspomenama.

E sada evo nešto službenijeg dijela izvještaja:

HRVATSKO PRVENSTVO U LIGHT CONTACTU ZA STARIJE KADETE

Na državnom prvenstvu sudjelovalo je 85 natjecatelja, 54 starija kadeta i 31 starija kadetkinja iz 27 klubova članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Najboljima su proglašeni:
Najbolji stariji kadet: Burhan Ameti - KBK "Prime"
Najbolja starija kadetkinja: Karla Bartolin - KBK "Ninja" Zabok
Najbolji klub: KBK "Sušak" - Rijeka, trener Branko Fibinger

Ostvareni su sljedeći rezultati:

- 42 kg
1. Dino Božičević - Sušak
2. Amel Dizdarević - King
3. Hrvoje Stakor - Moslavac
3. Ivan Mravunac - Budokai

- 47 kg
1. Marko Stojanović - Sušak
2. Luka Lozo - Lotus
3. Mislav Fabijančić - Planet sport
3. Tomislav Miljan - Ivanić Grad

- 52 kg
1. Burhan Ameti - Prime
2. Ivan Pentek - Futura
3. Tomislav Rendulić - Tigar Ka
3. Dorijan Blažević - Ivanić Grad

- 57 kg
1. Robert Basara - Tigar Ka
2. Karlo Mađerović - Mornar
3. Dejan Savić - Viktorija
3. Karlo Stakor - Moslavac

- 63 kg
1. Alvin Ališić - Viktorija
2. Marko Opšivač - Budokai
3. Filip Krezo - Ivanić Grad
3. Dominik Belanović - Zmaj Bd

- 69 kg
1. Robert Višnjić - Tigar Ka
2. Edvin Gromila - Futura
3. Matej Pajić - Viktorija
3. Kristijan Grgurić - Budokai

+ 69 kg
1. Marko Filipović - Moslavac
2. Marco Boban - Planet sport
3. Filip Zorić - Sušak
3. Marin Mindoljević - Marjan

- 42 kg
1. Lucija Karajica - Hrvatski vuk VT
2. Lucija Horvat - BTI
3. Nicole Zahtila - Budokai-Labin
3. Nina Krečak - Dalmatino

- 46 kg
1. Lea Barković - Sušak
2. Diana Tanushaj - Lav Md
3. Valentina Nakić - Sušak
3. Andrea Brajković - Dalmatino

- 50 kg
1. Karla Bartolin - Ninja
2. Veronika Kušina - Draga
3. Anđela Paleka - Lotus
3. Matea Bajs - BTI

- 55 kg
1. Marija Klaić - Pakrac
2. Astrid Pibernik - Sušak
3. Maja Gulin - HBD
3. Sunčica Guca - BTI

- 60 kg
1. Tihana Jirasek - Pakrac
2. Nensi Grižančić - Lav Md
3. Darija Damjanović - Sušak

- 65kg
1. Tea Fistonić - HBD
2. Katarina Cukarić - Budokai-Labin
3. Nina Komlenac - Sušak

+ 65 kg
1. Maja Britvić - Lav Pu
2. Ramon Tumbas - Lav Pu


HRVATSKI KUP U LIGHT CONTACTU ZA SENIORE

Na Hrvatskom kupu nastupilo je 53 natjecatelja, 37 seniora i 16 seniorki iz 19 klubova, članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Najboljima su proglašeni:
Najbolji senior: Kristian Benac - KBK "Sušak" - Rijeka
Najbolja seniorka: Mateja Pančelat - KBK "Prime" Poreč
Najbolji klub: KBK "Mornar" - Split, trener Stipan Jurišić

- 63 kg
1. Ervin Karaman - Planet sport
2. Mario Šanko - Sušak
3. Matija Gundić - Škorpion

- 69 kg
1. Kristian Benac - Sušak
2. Ognjen Topalović - King
3. William Vičević - Omišalj

- 74 kg
1. Ivan Senkić - Draga
2. Tihomir Vranjić - Ivanić Grad
3. Ognjen Ledinščak - Zmaj Bd

- 79 kg
1. Željan Ješić - Mornar
2. Manuel Smoljan - Budokai
3. Danijel Horvat - Trojan Istra

- 84 kg
1. Bojan Mišković - Budokai
2. Luka Vukušić - Draga

- 89 kg
1. Edin Brkičević - Trojan Istra
2. Nikola Marenković - Trojan Istra
3. Alen Knežević - Moslavac

- 94 kg
1. Boris Mišković - Budokai
2. Ervin Mešanović - Budokai-Labin

+94 kg
1. Senad Ramakić - Trojan Istra
2. Alan Jakupović - Budokai-Labin
3. Dean Orkić - Budokai

- 50 kg
1. Katarina Jelenčić - BTI
2. Martina Mitrović - BTI

- 55 kg
1. Matea Malec - Moslavac
2. Valentina Balažinec - Škorpion

- 60 kg
1. Mateja Pančelat - Prime
2. Ivona Jakša - Zmaj Bd
3. Martina Đekić - King

- 65 kg
1. Frana Samardžić - Mornar
2. Marina Suša - Škorpion
3. Brankica Divljak - Planet sport

- 70 kg
1. Ana Znaor - Malinska
2. Nives Radić - Pit Bull
3. Kristina Mijat - HBD

+ 70 kg
1. Helena Jurišić - Mornar
2. Ana Bajić - Mornar


Lijepo, zar ne?


- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kickboxing u Svetom Križu Začretju


U organizaciji kickboxing kluba „Bušido“ iz Svetog Križa Začretja u subotu, 14. ožujka 2009. je u Začretju održan 5. memorijalni kup „ Marko Piljek“ na kojem je nastupilo 34 takmičara iz 4 kickboxing kluba Krapinsko - zagorske županije.

Borbe na turniru vodili su državni kickboxing suci gđa. Erna Balen iz Zagreba, Rajko Bartolin iz Zaboka i Ivan Draganić iz Svetog Križa Začretja.

Sudjelovali su kickboxing klubovi: "Ninja" - Zabok, "Zmaj" - Bedekovčina, "Krapina" - Krapina, "Bušido" - Sveti Križ Začretje.

Prva mjesta u disciplini SEMI CONTACT osvojili su:

Za klub „Zmaj“ iz Bedekovčine – stariji kadeti Mirko Ban, -47 kg, Siniša Meštrović -63 kg, juniorka Ivona Jakša, -60 kg, junior - Thomir Jagarčec, -63 kg, i senior Ognjen Ledinščak, -74 kg

Za klub „Ninja“ iz Zaboka – djevojčica Lana Rafajec, -32 kg i starija kadetkinja Karla Bartolin, -46 kg.

Za klub „Krapina“ iz Krapine – dječak Nikola Horvat, -32 kg, stariji kadet Mirko Ranogajec, -37 kg i seniorka Jelena Horvat, -55 kg.

Za klub“Bušido“ iz Svetog Križa Začretja – dječak Adrian Burek, -28 kg i senior Valent Šalković, -63 kg.

Treba napomenuti da je pomoć u organizaciji svoj doprinos dao i gdin. Stjepan Piljek kao glavni sponzor turnira.

Kao organizator i sudac natjecanja gdin. Ivan Draganić ocjenjuje turnir vrlo uspješnim i najavljuje da će dogodine na turnir biti pozvani i kickboxing klubovi drugih županija.


Eto, Zagorci se ne sude i svade, Zagorci se i natječu, a to je dobro. Bravo


- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.03.2009.

Explodirao Explosion Mix Fighting

Prvi izvještaj s lica mjesta (komentari i pokoja slika uskoro):

Zadarska dvorana "Jazine" skoro pa krcata, blizu 3000 gledatelja, atmosfera naelektrizirana. Policija, veliki ih je broj, spremna i sve budnim okom nadzire. Ipak je prilika posebna.

Za sada toliko, a evo i rezultata:

Uvodne borbe:
1. Low kick, -71 kg, 3x2 min
Ive Kokić (Zadar) - Aldin Mašinović (BiH)
Pobjeda Ive Kokić knockoutom u 1. rundi (1'42")

2. Low kick, -81 kg, 3x2 min
Špiro Kovačić (Šibenik) - Aldin Islamović (BiH)
Pobjeda Špiro Kovačić predajom protivnika u 2.rundi (1'12")

3. Full contact, -91 kg, 3x2 min
Ante Zubčić (Zadar) - Željko Vukaljević (BiH)
Otkazano


Glavni program:
1. Low kick - žene, +70 kg, 3x2 min
Natalija Šimac (Rijeka) - Marija Pejaković (Srb)
Pobjeda Natalije Šimac na bodove 2,5 : 0,5

2. Low kick - žene, -60 kg, 3x2 min
Antonela Begonja (Zadar) - Jelena Stefanović (Srb)
Pobjeda Antonele Begonja na bodove 2:1

3. MMA, -84 kg, 2x5 min
Danijel Džebić (Zagreb) - Ljubiša Češtić (Srb)
Pobjeda Danijela Džebića nakon 26" prve runde,

4. Full contact, -75 kg, 5x2 min
Sanjin Pol Vrgoč (Pula) - Bojan Radović (Srb)
Pobjeda Bojana Radovića prekidom u 2. rundi zbog ozljede Vrgoča

5. MMA, +91 kg, 2x5 min
Elvir Behlulović (Zagreb) - Miodrag Petković (Srb)
Pobjeda Miodraga Petkovića polugom nakon 4'44".

6. Profi boks, +91 kg, 6x3 min
Marino Goleš (Zadar) - Mihajlo Fincur (Srb)
Pobjeda Marina Goleša s TKO i 1. rundi

7. Full contact, +91 kg, 3x2 min
Luka Kalmeta (Zadar) - Dejan Marinković (Srb)
U svom specifičnom i osebujnom stilu, s TKO u 3. rundi pobijedio je Luka Kalmeta



- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.03.2009.

Žaja, evo ti Sanader piše

Kako i doliči, a hrvatska vlada jeste dolična, barem što se sportaša tiče, najboljima su dodijeljene nagrade. I zaslužile su. Neka!

Na prošloj, 72. sjednici Vlade našim osvajačicama zlatnih medalja na Europskom prvenstvu u Portugalu - Željani Piteša i Nives Radić (obje članice ("Pit Bulla" iz Splita) kao i njihovim trenerima prof. Marku Žaji i dipl.oec. Damiru Labaši dodijeljene su novčane nagrade - ukupno 105 tisućica kunića.





Bravo, čestitam!

- 22:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Explosion Mix Fighting

Kickboxing klub "Croatia" iz Zadra ponovno organizira večernju priredbu. Ovaj puta pod zvučnim nazivom "Explosion Mix Fighting" u zadarskim Jazinama, u subotu, 14. ožujka 2009. Dečki iz "Croatie" imaju višegodišnje iskustvo u organizaciji večernjih kickboxing priredbi, a posebno ih valja pohvaliti što već nekoliko godina uspješno organiziraju humanitarne priredbe "Za Svjetlo" - čiji prihod daju udruzi za skrb osoba s mentalnom i fizičkom retardacijom - "Svjetlo"

Borbu večeri ima Luka Kalmeta, bivši borac splitskog Pit Bulla, a sada "freelance borac" koji je odlučio samostalno pripremiti se i nastupiti u full contactu, u apsolutnoj kategoriji protiv srpskog borca - Dejana Marinkovića.

No, na večernjoj priredbi, osim Lukine borbe na rasporedu će biti borbe u MMA, full contactu, low kicku i profi boksu, a rukavice će ukrstiti borci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Obzirom na posljednja događanja oko srpskih rukometaša upravo u Zadru, očekuje se zanimljiva reakcija zadarske publike - odnosno očekuje se sportsko navijanje za domaće i isto takvo fer zviždanje gostima. U svakom slučaju, očekuje nas fer i sportska reakcija zadarske publike.

No, što nas očekuje u borbama:

Uvodne borbe:
1. Low kick, -71 kg, 3x2 min
Ive Kokić (Zadar) - Aldin Mašinović (BiH)

2. Low kick, -81 kg, 3x2 min
Špiro Kovačić (Šibenik) - Aldin Islamović (BiH)

3. Full contact, -91 kg, 3x2 min
Ante Zubčić (Zadar) - Željko Vukaljević (BiH)

Glavni program:
1. Low kick - žene, -70 kg, 3x2 min
Natalija Šimac (Rijeka) - Marija Pejaković (Srb)

2. Low kick - žene, -60 kg, 3x2 min
Antonela Begonja (Zadar) - Jelena Stefanović (Srb)

3. MMA, -84 kg, 2x5 min
Danijel Džebić (Zagreb) - Ljubiša Češtić (Srb)

4. Full contact, -75 kg, 5x2 min
Sanjin Pol Vegoč (Pula) - Bojan Radović (Srb)

5. MMA, +91 kg, 2x5 min
Elvir Behlulović - Miodrag Petković (Srb)

6. Profi boks, +91 kg,
Marino Goleš (Zadar) - Mihajlo Fincur (Srb)

7. Full contact, +91 kg, 3x2 min
Luka Kalmeta (Zadar) - Dejan Marinković (Srb)





Baš lijepo, siguran sam u odličnu večernju kickboxing priredbu pred krcatim Jazinama.

- 00:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2009.

U Baldekinu pred više od 2000 gledatelja

U subotu, 7. ožujka 2009. u Šibeniku su u gradskoj sportskoj dvorani "Baldekin" održana dva državna prvenstva Hrvatskog kickboxing saveza:
- Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za seniore
- Hrvatsko prvenstvo u low kicku za juniore

a na kraju državnih prvenstava pred više od 2000 gledatelja održana je večernja kickboxing priredba na kojoj je održano nekoliko finalnih borbi s juniorskog državnog prvenstva u low kicku te na kraju priredbe održana je prestige borba u disciplini K1, težinske skupine +91 kg između Igor Bajića (KBK "Petar Krešimir IV.") i Petera Krala iz Mađarske u kojoj je Bajić pobijedio knockoutom početkom 2. runde.


HRVATSKO PRVENSTVO U SEMI CONTACTU ZA SENIORE

Na državnom prvenstvu u semi contactu za seniore sudjelovalo je ukupno 66 natjecatelja (40 seniora i 26 seniorki) iz 15 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Najboljima su proglašeni Pero Gazilj - KBK "Mornar" iz Splita i Marija Mihovilović - KBK "Futura" iz Pule, te najbolji klub KBK "Sušak" iz Rijeke (trener Branko Fibinger).

Državni seniorski prvaci u semi contactu postali su:

- 57 kg
1. Tibor Ileš - Sušak
2. Robert Basara - Tigar
3. Ivan Banjavčić - Zmaj DR

- 63 kg
1. Luka Rakun - Sušak
2. Marino Štefanac - Tigar
3. Mario Šanko - Sušak
3. Matija Žužinjak - Tigar

- 69 kg
1. Andrej Gudac - Sušak
2. Kristian Benac - Sušak
3. Bruno Serdarević - Velebit
3. Martin Storić - HBD

- 74 kg
1. Dejan Tustonja - Futura
2. Ognjen Ledinšćak - Zmaj Bd
3. Krunoslav Jagarić - BTI
3. Ivan Radonić - Sušak

- 79 kg
1. Ivan Romić - Moslavina
2. Elvis Japić - Malinska
3. Nehaj Mile Biondić - Sušak
3. Jozo Krželj - Mawashi

- 84 kg
1. Goran Kosović - Futura
2. Krunoslav Korlat - Sušak
3. Josip Kranjčec - Malinska

- 94 kg
1. Marin Šušnjar - Sušak
2. Filip Baković - Sušak
3. Ervin Mešanović - Budokai La
3. Tomislav Mišetić - Malinska

+ 94 kg
1. Pero Gazilj - Mornar
2. Marin Spasojević - Sušak
3. Frane Erak - HBD
3. Josip Šimunović - Moslavina

-50 kg
1. Katarina Jelenčić - BTI
2. Ena Fibinger - Sušak
3. Iva Marković - Sušak

- 55 kg
1. Astrid Pebernik - Sušak
2. Franceska Žic - Sušak
3. Matea Rakun - Sušak

-60 kg
1.Marija Mihovilović - Futura
2. Ivona Jakša - Zmaj Bd
3. Sabrina Pintar - Sušak
3. Anamaria Trbović - Sušak

- 65 kg
1. Andreja Ivas- HBD
2. Ana Lojen - Puma
3. Katarina Cukarić - Budokai La
3. Višnja Faraguna - Budokai La

- 70 kg
1. Ana Znaor- Malinska
2. Kristina Mijat - HBD
3. Lana Ješić - Mornar

+ 70 kg
1.Nikolina Juričev Ivin - HBD
2. Jelena Gudelj - Sušak
3. Lara Saftić - Sušak
3. Božena Vlajinić - Sušak


HRVATSKO PRVENSTVO U LOW KICKU ZA JUNIORE

Na državnom prvenstvu u low kicku zajuniore sudjelovalo je ukupno 67 natjecatelja (52 juniora i15 juniorki) iz 23 kluba - člana Hrvatskog kickboxing saveza.

Najboljima su proglašeni Zlatko Bajić- KBK "Petar Krešimir IV." iz Šibenika i Matea Tabak - KBK "Pit Bull" iz Splita,te najbolji klub KBK "Pit Bull" iz Splita (trener prof. Marko Žaja).

Državni juniorski prvaci u low kicku postali su:

- 51 kg
1.Hrvoje Bajić -
2. Tomislav Balić - Pit Bull

- 57 kg
1. MateRudan - Petar Krešimir IV.
2. Luka Jakeljić - Dalmatino
3. Alen Škrbin - Croatia Sk
3. Ivan Dražić - Pit Bull

- 60kg
1. Ante Lozo - PitBull
2. Robert Olić - Croatia Zd
3. Josip Jozing - Moslavac

-63,5 kg
1. Ante Papak - Petar Krešimir IV.
2. Ivan Tomić - Pit Bull
3. Matija Okičić - Tigar

- 67kg
1. Zlatko Bajić - Petar Krešimir IV.
2. William Vičević - Omišalj
3. Tomislav Šodan - Pit Bull
3. Samo Petje - Pit 119

- 71 kg
1. Veton Ademi - Petar Krešimir IV.
2. Zvonimir Odak - Pit Bull
3. Nenad Kovačević - Sveti Jure
3. Ivan Beović - Sveti Jure

-75 kg
1. Jasmin Šabanović - Petar Krešimir IV.
2. Teo Mikelić - Trojan Istra
3. Vjeko Perišić - Mornar
3. Vlado Aleksić - Croatia Sk

-81 kg
1. Teo Šućur - Ameno
2. Toni Dokoza - Marjan
3. Toni Čatipović - Pit Bull
3. Nikša Kržić - Mega Centar

- 86 kg
1. Luka Jurić - Sv. Duh
2. Božidar Mikulić - Croatia Zd
3. Mladen Duje - Dalmacija
3. Ivan Dajak - Pit Bull

-91kg
1. Nato Cvitan - HBD
2. Josip Poplašen - Pit 119
3. Davor Lukenda - Otok
3. Josip Perković - Croatia Sk

+ 91kg
1. Zvonimir Čikotić - Mornar
2. Tomislav Bekavac - Moslavac

- 56 kg
1. Manuela Žulj - Imotski
2. Ivana Banić - Pit Bull
3. Katarina Milutin - Petar Krešimir IV.
3. Maša Baćanov - Otok

- 60 kg
1. Antonela Begonja - Croatia Sk
2. Marija Bodač - Pit Bull
3. Ivana Bilić - UHBDDR
3. Ana Boras - UHBDDR

- 65 kg
1. Matea Tabak - Pit Bull
2. Tena Sladoljev - MOKK
3. Glorija Filipović - Knin
3. Marija Ožaković - Mislav

- 70 kg
1. Helena Jurišić - Mornar
2. Anamarija Maršić - UHBDDR



Zlatko Bajić i William Vičević u borbi


Članovi KBK "Petar Krešimir IV." s trenerom Joškom Sunarom


Igor Bajić i Peter Kral u borbi


Proglašenje Igora Bajića pobjednikom


Zlatko Bajić, Joško Sunara, Igor Bajić i Peter Kral


Eto, lijepo zar ne?



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.03.2009.

Plan kako dalje

Dakle krenulo me, ali da svojim prijateljima, posjetiteljima i čitateljima ukratko najavim što i kako dalje ili prije.

Planiram nastaviti redovno pratiti događanja u kicboxingu u Hrvatskoj i Hrvata u svijetu. Planiram i dalje izvještavati s natjecanja i to u riječi i slici.

Ali, kako u ovo porteklo vrijeme "apstinencije" nisam baš sjedio skrštenih ruku, već sam skupljao i bilježio sve što mi je bilo dostupno, vratiti ću se i malo unazad, pa objaviti i neke postove o tim prošlim događanjima, rezultatima i ostvarenjima.

Uglavnom, idemo dalje.

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo me opet, tu sam i ostajem

Neki dan mi je jedan, meni važan čovjek, ne znam smijem li ga zvati prijateljem, (što ja znam, to traži neke druge i drugačije odnose), rekao: "Lijepo te molim, razmisli, nađi vremena i volje, nastavi s pisanjem bloga."

Zamislio sam se. I nije samo taj prijatelj u pitanju. Već mi se neko vrijeme mota po glavi da se vratim i nastavim s onime što sam svojevremeno radio s takvim guštom i što me je stvarno uveseljavalo. A dobri i pošteni ljudi su to cijenili. I mislim si zašto sebe za takav gušt uskraćivati.

Vremena je malo, ali ipak, i to malo vremena može se iskoristiti za nešto lijepo, za sebe i prijatelje.

Stoga, evo me opet, tu sam i ostajem.

- 22:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.03.2009.

Najbolji u općinama i gradovima

Ne samo da je kickboxing savez proglasio svoje najbolje, vengo su svoje najbolje proglasile i općine i gradovi. Evo vijesti koja je zasigurno napotpuna, ali, čim dođem do podataka dopuniti ću je, pa će "urbi et orbi" biti objavljeno tko je to proglašen najboljim u svojoj sredini. Dakle, slijedi vijest:

Početkom svake godine zajednice športova gradova i županija proglašavaju najbolje sportaše i trenere za prethodnu godinu. U većini tih izbora kickboksači su među slavodobitnicima. Tako je započela i ova godina.

Nedavno su u Karlovcu priznanja dobili trener Zoran Cicvara te njegovi mladi sportaši Mateja Kunović i Robert Basara.




U Zaboku je članica KBK "BTI" Katarina Jelenčić porglašena najboljom sportašicom grada za 2008. godinu.




U Popovači je Matea Malec najsportašica općine, a Marinela Pleše najbolja juniorka.

U Krapini je najbolja juniorka Jelena Horvat, a mlada nada je Andreja Čvek.

U Rovinju je Bojan Mišković proglašen za najboljeg sportaša, a njegov otac Pero Mišković je najbolji trener.

U Poreču je Mateja Pančelat zbog svojih sportskih rezultata i u ITF taekwon-dou i u kickboxingu - light contact, proglašena je najboljom sportašicom Poreča, dok je njena sestra Atina Pančelat proglašena najperspektivnijom sportašicom Poreča u 2008. godini.



U Vodnjanu je za najboljeg sportaša općine proglašen Teo Mikelić - član KBK "Trojan Istra" iz Pule.




I u „najsportskijem gradu na svitu“ Splitu najbolji trener je prof. Marko Žaja (treći puta već!), a sportaš je Marko Tomasović kojeg je i Hrvatski kickboxing savez proglasio svojim najboljim borcem u ringu za 2006. i 2007.






Posljednja lijepa vijest je stigla prije dva dana kad je Zajednica športova Primorsko-goranske županije proglasila Anu Znaor iz Malinske najboljom sportašicom juniorkom PG županije. Najbolja hrvatska kickboksačica na tatamiju zaslužila je to županijsko priznanje osvajanjem zlata i srebra na juniorskom Svjetskom prvenstvu, zlata i bronce na juniorskom Svjetskom kupu te srebra na seniorskom Europskom prvenstvu.




A štaš ovome dodati nego bravo!


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.03.2009.

Kalendar natjecanja za 2009

Skupština HKBS-a je 1. ožujka prihvatila
Kalendar natjecanja za 2009. godinu.
Evo ga:

Siječanj
24.1.
Brčko, BiH - Memorijalni turnir „Danilo Tomić“
Međunarodni kickboxing turnir u low kicku za juniore i seniore

24-25.1.
Mareno Di Piave (Treviso), Italija
Međunarodni kickboxing turnir "Golden Glove"
semi i light contact za kadete, juniore i seniore

31.1-1.2.
Atena, Grčka
Međunarodni kickboxing turnir "Athens Challenge"
semi i light contact za kadete, juniore i seniore

Veljača
7.2.

15.2.
Malinska, Sjednica Upravnog odbora HKBS-a

20-21.2.
Zagreb, Međunarodni konferencija
Kondicijska priprema športaša - trening izdržljivosti

21.2.
Slunj, Otvoreni kickboxing kup
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za seniore

28.2.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Međunarodni kickboxing turnir „Ilidža open 2009“
light contact za kadete, juniore i seniore,
full contact za seniorke
low kicku za seniore

28.2.
Varaždin - Licencni sudački seminar HKBS-a

Ožujak
1.3.
Karlovac - Sjednica Skupštine HKBS-a

7.3.
Šibenik - Hrvatska prvenstva
Hrvatsko prvenstvo u low kicku za juniore
Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za seniore

14.3.
Zadar - Pozivni međunarodni turnir
Večernje priredba - pozivni turnir u low kicku i K1 za seniore

14.3.
Sv.Križ Začretje - Pozivni 5. memorijalni turnir "Marko Piljek"
semi contact za djecu, mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete i seniore

15.3.
Rovinj, Hrvatsko prvenstvo i kup
Hrvatsko prvenstvo u light contactu za starije kadete
Hrvatski kup u kight contactu za seniore

21.3.
Split, Pozivni međunarodni turnir „Obračun u ringu 9“
Večernja gala priredba - u low kicku i K1 za seniore

27-28.3.
Walchsee (Tirol/Austria)
Međunarodni kickboxing turnir "Austrian Classics"
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete, juniore i seniore
full contact za seniore
aero kickboxing za seniore

Travanj
4.4.
Bihać, Bosna i Hercegovina
Međunarodni kickboxing turnir "Bosnia Hercegovina Open"
semi contact za kadete, juniore i seniore
light contact za kadete juniore i seniore
full contact za seniorke
low kick za juniore i seniore
aero kickboxing za kadete, juniore i seniore
glazbene forme za kadete, juniore i seniore

Nedjelja 5.4.
Kostrena, Hrvatska prvenstva
Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za starije kadete
Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za juniore
Hrvatsko prvenstvo u full contactu za seniore

11.4. Sračinec,
Hrvatsko prvenstvo u full contactu za juniore
Večernja priredba - WAKO Pro borba za titulu

11.-12.4.
Torino, Italija
Međunarodni kickboxing turnir "Golden Belt"
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete, juniore i seniore

14.-17.4.
Burgas, Bugarska - Svjetski kickboxing kup
low kick za timove - seniori

18.4.
Topusko - Otvoreni kickboxing kup "Top Terme 2009"
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za seniore

19.4.
Beč, Austrija
WAKO Pro borba za svjetskog prvaka - K1 -71,8 kg
Frane Radnić – Foad Sadeghi
Susret seniorskih reprezentacija Austrije i Hrvatske u low kicku

25.4.
Split, - Hrvatsko prvenstvo i kup
Hrvatsko prvenstvo u light contactu za seniore
Hrvatski kup u light contactu za starije kadete

26.4.
Poreč, - Pozivni 4. memorijalni turnir "David Šain“
low kick i K1 za juniore i seniore

Svibanj
2.5.
Ivanić Grad - Hrvatsko prvenstvo i kup
Hrvatsko prvenstvo u low kicku za seniore
Hrvatski kup u semi contactu za djecu


3.5.
Karlovac - Hrvatska prvenstva
Hrvatsko prvenstvo u semi contactu za mlađe kadete
Hrvatsko prvenstvo u light contactu za juniore

8.-10.5.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Svjetski kickboxing kup
Super World Cup
full contact za juniore i seniore,
low kick za seniore

16.5.
Imotski - Hrvatska prvenstva
Hrvatsko prvenstvo u K1 za juniore
Hrvatsko prvenstvo u K1 za seniore

16.5.
Split - Hrvatska prvenstva
Hrvatska prvenstva u glazbenim formama za mlađe i starije kadete, juniore i seniore

15.-16.5.
Lünen, (kraj Dortmunda) Njemačka
Međunarodni kickboxing turnir "German Open"
semi contact za mlađe kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete, juniore i seniore
full contact za juniore i seniore

23.5.
Pula,
Međunarodni turnir „3. Adria Cup“
aero kickboxing za djecu, mlađe i starije kadete, juniore i seniore
semi contact za kadete, juniore i seniore
light contact za kadete, juniore i seniore

22.-23.5.
Szeged, Mađarska - World Cup
+ Licencni seminar za međunarodne suce
HKBS za svjetsku kup priznaje samo low kick za seniore
ostale discipline se tretiraju kao međunarodni kickboxing turnir
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete, juniore i seniore

29.-31.5.
Antalya, Turska - Otvoreno prvenstvo Balkana
reprezentacija - full contact, low kick za seniore

Lipanj
5.-7.6.
Rimini – Italija - World Cup
Svjetski kup "Best Fighter"
+ Licencni seminar za međunarodne suce -
semi contact za mlađe kade i starije kadete, juniore i seniore i timove
light contact za starije kadete, juniore i seniore
glazbene forme za kadete, juniore i seniore

14.6.
Split - Izborna sjednica Skupštine HKBS-a

20.6.
Vrgorac - Pozivni turnir za Dan grada
full contact, low kick, K1 - juniori i seniori

Nedjelja 21.6.
Popovača - Pozivni turnir za Dan grada
full contact, low kick, K1 - juniori i seniori

27.6.

Srpanj
4.7.
Dugi Rat - Pozivni turnir „Dalmacija 2009“
full contact, low kick, K1 - juniori i seniori

11.7.

18.7.
Split - Pozivni turnir
full contact, low kick, K1 - juniori i seniori

25.7.-1.8.
Kiraly Team Pointfighting Summer Camp ’09.

Kolovoz
8.8.

Petak 14.8.
Posušje, BiH, - Pozivni 15. memorijalni turnir „Vitez Mile Bošnjak“
full contact, low kick, K1 - juniori i seniori

22.8.

29.8.
Split - Hrvatski kupovi
Hrvatski kup u semi contactu za mlađe kadete
Hrvatski kup u semi contactu za starije kadete
Hrvatski kup u semi contactu za juniore
Hrvatski kup u light contactu za juniore
Hrvatski kup u full contactu za juniore
Hrvatski kup u low kicku za juniore

Rujan
5.-6.9.
Beveren, Belgija - Međunarodni kickboxing turnir "Flandern Open"

12.9.
Crikvenica - Međunarodni turnir “Kup Jadrana”
semi i light contact za kadete i juniore

13.9.
Osijek - Hrvatski kup
Hrvatski kup u low kicku za seniore

19.9.
Prag, Češka - Međunarodni turnir "Czech Open"

20.-26.9.
Pula, Hrvatska
WAKO Europsko prvenstvo za juniore i kadete
sve discipline

Listopad
3.10.
Sveta Nedjelja, - 1. memorijalni kup Dalibora Grgića
otvoreni kup u light contactu za mlađe i starije kadete, juniore i seniore

10.10.
Malinska - Hrvatski kup
Hrvatski u semi contactu za seniore

17.10.

19.-26.10.
Villach, Austria - WAKO Svjetsko prvenstvo za seniore
Low Kick, K1, Light contact

31.10.-1.11.
Bergamo - Međunarodni turnir "Italian Open"
semi i light contact za kadete, juniore i seniore

31.10.
Zagreb - Hrvatski kup
Hrvatski kup u full ontactu za seniore

Studeni
7.11.

14.11.
Zagorje ob Savi, Slovenija, Međunarodni turnir "Slovenia Open"
semi i light contact za kadete, juniore i seniore
semi contact za timove
glazbene forme za kadete, juniore i seniore

21.11.

24-29.11.
Marsej, Francuska - WAKO Svjetsko prvenstvo za seniore
semi, full contact, glazbene, aero kickboxing

Prosinac
11.-12.12.
Pakrac - Međunarodni turnir "Croatia Open - Final Fight 2009"
semi contact za mlađe i starije kadete, juniore i seniore
light contact za starije kadete, juniore i seniore
full contact za juniore i seniorke
low kick za seniore

Nedjelja 20.12.
Zagreb - Pozivni međunarodni turnir „Obračun u ringu 10“
Večernja gala priredba - u low kicku i K1 za seniore

26.12.

I sretna Nova 2010. godina


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #