KICKBOXING

ponedjeljak, 15.06.2009.

Frane bez titule, ali samo nakratko, zar ne?



Frane Radnić nije uspio protiv talijanskog borca Bruna Franchija, nije uspio protiv svoje povrede, ali nije uspio ni protiv najgoreg protivnika - sudaca.




I najavio je to:



U subotu, 13. lipnja je u Genovi održana gala kickboxing priredba na kojoj je borba večeri bila borba za WAKO Pro titulu svjetskog prvaka u K1 u težinskoj skupini do 71,800 kg. Frane kao branitelj titule, Bruno kao izazivač, prvi puta na ovako veliku titulu.

Borba u 5 rundi po 3 minute protekla je u apsolutnoj nadmoći Frane. Frane je deklasirao Talijana, prvenstveno ručnim tehnikama (vratila mu se ozljeda noge). Nakon borbe u hrvatskom kutu šok i nevjerica.

Sudačka odluka bila je podijeljena 2:1. Domaći, talijanski sudac bodovao je 50:47, hrvatski sudac bodovao je 46:50 (pitam se jesu li sudili istu borbu), dok je neutralni ili "neutralni" francuski sudac (inače ne baš poznat u sudačkim krugovima) presudio 50:48.

Ogorčenje je bilo ogromno. Franin trener Žaja nikako da se smiri, prosvjeduje, žali se, prijeti izlaskom iz svih WAKO Pro događanja, ljuti se. Predsjednik svjetske federacije Talijan Ennio Falsoni kaže da mu je jako žao, da on sada tu ništa ne može, ali obećaje da će borba za povrat titule biti vrlo brzo, možda već sada u kolovozu, bez naknade i to u Hrvatskoj.

Na slici gore lijevo - Frane Radnić, lijevo Bruno Franchi, dolje - detalj iz borbe.






Ipak, noć ima svoju moć, i nakon prospavane noći, Franin trener prof. Marko Žaja izjavljuje:

Tako je to u ovom sportu. Nijanse nedostaju do uspjeha. Borba je bila izjednačena kroz svih pet rundi, Frani se vratila ozljeda potkoljenice koju je zadobio protiv Sadeghija u osvajanju iste te titule, lagana fibra nije mu dala spavati i sve je to rezultiralo sudačkom odlukom 2:1 u korist Franchija. Iako, prema našem mišljenju, Talijan nije napravio dovoljno da bi se Frani uzela titula.


Šteta, šteta, ali veselimo se kolovozu, Hvaru i još jednom uspjehu Frane. Do tada Frane, nema vremena - samo rad i znoj.

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #