KICKBOXING

četvrtak, 29.10.2009.

Fala Bogu


Jedino što sada mogu reći je fala Bogu!

Ipak, valja reći da je Nives Radić već sada legenda ženskog borilačkog sporta u Hrvatskoj. Prvakinja, šampionka, diplomirana ekonomistica, kickboksačica, boksačica, free fight borkinja, taekwon-doašica, borkinja u tajlandskom boksu, divna djevojka - nikada od svog rodnog Šibenika nije priznata. Zahvaljujući prvenstveno nesposobnim, nekompetentnim i definitivno korumpiranim, ljubomornim i jalnim sportskim dužnosnicima gradske sportske zajednice. Sramota.

Ali, nije to sramota ove divne djevojke. Ne! Ona je na najbolji način svima odgovorila. Nama mnogima na radost, ostalima, znamo kojima, za jal. Postala je svjetska prvakinja, a oni nek se grizu. Nek se i dalje valjaju u svom provincijskom blatu jala i jetike.

Da, Nives je svjetska prvakinja u low kicku, u kategoriji -70 kg. Bravo Nives.

I želim vjerovati da ovaj prijem kod župana nije posljedica članka objavljenog neki dan u Areni, već je posljedica nekih promjena u glavama nekih pametnih ljudi u gradu i županiji.

Želim vjerovati.




- 22:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 28.10.2009.

Frane osigurao vizu za Peking


Eto, danas nam je dostavljena objava za tisak WAKO Svjetske kickboxing federacije u kojem s ponosom objavljuje da su na prvom dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva koje je održano u Villachu (Austrija) od 20. do 25. listopada 2009. za disciplinu low kick održane kvalifikacije za 1. Svjetske igre borilačkih sportova - Sportaccord borilačke igre - koje će se iduće godine od 27. kolovoza do 4. rujna održati u Pekingu.

Sljedeće kvalifikacije u disciplinama semi contact i full contact održati će se na drugom dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva koje će se održati u mjestu Lignano Sabbiadoro u Italiji, od 26. do 29. studenog 2009.




Posebno ovom prilikom želim naglasiti:

FRANE RADNIĆ - hrvatski reprezentativac u disciplini low kick, -71 kg, inače član splitskog "Pit Bulla" osigurao je sudjelovanje na 1. Svjetskim igrama borilačkih sportova - Sportaccord borilačke igre - koje će se iduće godine od 27. kolovoza do 4. rujna održati u Pekingu.

Frane je u osvojoj težinskoj skupini osvojio 3. mjesto i brončanu medalju.












Prema pravilima usuglašenim među 13 borilačkih sportova koji sudjeluju na Svjetskim igrama (Aikido - IAF, Boks - AIBA, Judo - IJF, Jiu jitsu - IJJf, Karate - WKF, Kendo - FIK, Kickboxing - WAKO, Tajlandski boks - IMTA, Sambo - FIAS, Sumo - ISF, Taekwondo - WTF, Hrvanje - FILA, Wushu - IWUF), iz kickboxinga pravo sudjelovanja imaju osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva u discipllnama kickboxinga: semi contact (-63, -69, -74, -79 i -84 kg za muškarce te -55 i -60 kg za žene), full contact -63, -67, -71, -75, -81 kg za muškarce te -56, -60 kg za žene) i low kick (-63, -67, -71, -75, -81 kg za muškarce te -56, -60 kg za žene). Dakle, po četiri natjecatelja iz svake navedene težinske skupine.

Također, za navedeno natjecanje poziv od predsjednika WAKO-a g. Ennia Falsonija dobio je i Romeo Deša, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza, u svojstvu dužnosnika Svjetske kickboxing federacije, a kao voditelj kickboxing natjecanja na Svjetskim igrama.

Nadam se da će se krajem studenog na 2. dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva još hrvatskih natjecatelja pridružiti Radniću i Deši.


Eto, baš lijepo. Jedva čekam konačni spisak. Biti će još naših, siguran sam.


- 01:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.10.2009.

Zato i jeste tako lijepa ...

... jer trenira kickboxing






Lijepo, zar ne?




- 22:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.10.2009.

Bravo Ana, bravo Željana, bravo Nives, bravo Boris ...

... ma bravo svima!



zadnjega dana Svjetskog kickboxing prvenstva radosne vijesti stižu iz austrijskog Villacha. Hrvatska je osvojila 4 zlatne medalje:

- ANA ZNAOR u disciplini light contact, -70 kg
- BORIS MIŠKOVIĆ u disciplini light contact, -94 kg
- ŽELJANA PITEŠA u disciplini low kick, -52 kg
- NIVES RADIĆ u disciplini low kick, -70 kg

Sjajan uspjeh naših sportaša. Čestitke.

Osim naših zlatnih, sjajan uspjeh ostvarili su i ostali članovi reprezentacije, osvojivši još 1 srebrnu i 7 brončanih medalja.

Osvajači medalja su:

Srebrna medalja:
NATALIJA ŠIMAC
u disciplini low kick, +70 kg

Brončane medalje:
BOJAN MIŠKOVIĆ
u disciplini light contact, -84 kg
HELENA JURIŠIĆ u disciplini light contact, +70 kg
FRANE RADNIĆ u disciplini low kick, -71 kg
TONI MILANOVIĆ u disciplini low kick, -86 kg
VIKTOR ZAMAN u disciplini K1, -71 kg
ZORAN MAJKIĆ u disciplini K1, -91 kg
IVAN DRAGANIĆ u disciplini light contact za veterane, -69 kg

Pozivnicu za 1. Svjetske igre borilačkih sportova, tzv. Olimpijadu borilačkih sportova, koje će se održati od 28. kolovoza do 4. rujna 2010. u Pekingu - osigurao je FRANE RADNIĆ.

U ukupnom poretku - Hrvatska je u light contactu zauzela 6. mjesto (a kada se pribroje veteranske medalje tada je na 7. mjestu), u low kicku odlično 4. mjesto, a u K1 14. mjesto. U ukupnom poretku među 48 zemalja Hrvatska je 6.

Na ovom svjetskom prvenstvu sudjelovala su ukupno 604 natjecatelja iz 48 zemalja svijeta, a iz Hrvatske nastupila su 32 sportaša, dok je ukupno hrvatska delegacija brojila 47 članova koje je vodio prof. Predrag Znaor, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.

Pred hrvatskim kickboksačima još je drugi dio Svjetskog prvenstva, u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing, a koji će se održati u Italiji u mjestu Lignano Sabbiadoro od 24. do 29. studenog 2009.




Eto lijepo zar ne.

A i slika su obećali, pa se i ja nadam da će ih biti.


- 23:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 23.10.2009.

Svjetsko kickboxing prvenstvo drugog dana

Danas, drugog dana kvalifikacijskih borbi na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore, u disciplinama light contact, low kick i K1 - Villach 09, naši su imali ponovno polovičan uspjeh. Nastupali su u 16 borbi u kojima su 7 puta pobijedili i 9 puta izgubili.

Nakon današnjeg dana ipak možemo biti zadovoljni - ostvareno je 3 brončane medalje (Bojan Mišković, Helena Jurišić, Ivan Draganić), 2 polufinala (Frane Radnić i Viktor Zaman) te 1 finale (Ana Znaor). Evo ostvarenih rezultata:

LIGHT CONTACT
LC men, - 69 kg

KRISTIAN BENAC (CRO) - GREGA RUDOLF (SLO)
Kristian je izgubio borbu u 1/4 finala i time ostvario 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

LC men, - 74 kg
LASZLO SZABO (HUN) - OGNJEN LEDINŠČAK (CRO)
Ognjen je izgubio borbu u 1/4 finala i time ostvario 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

LC men, -84 kg
OLEG OKHMUSG (UKR) - BOJAN MIŠKOVIĆ (CRO)
MARTSEVITCH DENIS (RUS) - BOJAN MIŠKOVIĆ (CRO)
Bojan je u današnjoj prvoj borbi u 1/4 finalu pobijedio, dok je u polufinalu izgubio i time ostvario brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

LC men, -84 kg
GAVIN WILLIAMSON (GBR) - PAULO BENUSSI (CRO)
Paolo je izgubio 1/4 finalnu borbu i plasirao se na 5. mjesto Svjetskog prvenstva.

LC men, -89 kg
BORIS MISKOVIC (CRO) - CRISTIAN LUBRANO (ITA)
IGOR KRAVEHUK (UKR) - BORIS MISKOVIC (CRO)
Boris je u četvrtfinalnoj borbi pobijestio, a kasnije je i u polufinalnoj borbi pobijedio te se plasirao u finale Svjetskog prvenstva gdje ga očekuje Dmitrienko Alexander (RUS). Današnjim pobjedama Bojan je osigurao titulu viceprvaka svijeta i srebrnu medalju, a nadamo se i najsjajnijem odličju.

LC men, 94 kg
VLADMIR CELAR (CRO) - EDIN LATIC (SLO)
Nakon jučerašnje pobjede u 1/8 finala, danas se je Vladimir u 1/4 finala susreo s Edinom Latićem iz Slovenije i izgubio. Ukupni rezultat Vladimira je 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

LC women, -70 kg
ANA ZNAOR (CRO) - EDENIUS KARIN (SWE)
U današnjoj polufinalnoj borbi Ana je pobijedila europsku prvakinju i osigirala si finale gdje je očekuje MARTA FENIVESI iz Mađarske. Današnjim ostvarenjem, Ana je osigurala titulu viceprvakinje svijeta i srebrnu medalju.

LC women, +70 kg
HELENA JURISIC (CRO) - VALERIA MERCURIO (ITA)
SEMENOVA MARIA (RUS) - HELENA JURISIC (CRO)
Svoju prvu borbu Helena je imala u 1/4 finala i pobijedila. Nakon toga je imala borbu u polufinalu koju je na žalost izgubila od SEMENOVA MARIE iz Rusije. Helena svoj nastup na Svjetskom prvenstvu zaključuje plasmanom na treće mjesto i brončanom medaljom.

LC men - veterani, -69 kg
IAN KINGSTON (IRL) - IVAN DRAGANIC (CRO)
Ivan je svoju prvu borbu izgubio i ostao je na plasmanu kojeg je dobio ždrijebom. Na ovom Svjetskom prvenstvu Ivan je ostvario 3. mjesto i brončanu medalju.

K1 men, -71 kg
VIKTOR ZAMAN (CRO) - ALEKSANDAR TOPIC (SRB)
VIKTOR ZAMAN (CRO) - DUMETZ MERHI (FRA)
Viktor je danas imao dvije borbe i to uspješne. Prva borba u 1/8 finala u kojoj je pobijedio Srbina Aleksandra Topića te drugu borbu u 1/4 finala u kojoj je pobijedio Francuza DUMETZ MERHIJA. Ovom pobjedom u četvrtfinalu, Viktor je osigurao 3. mjesto i brončanu medalju, Slijedi borba u polufinalu s Poljakom MARCINOM PARCHETOM.

K1 men, -71 kg
DANIJEL SIMUNDIC (CRO) - NIKOLA BOGDANIC (SRB)
Danijel je izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala te ostvario 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu.

K1 men, 91 kg
IVAN BIJELIC (CRO) - FRANK MUNOZ (ESP)
Ivan je izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala i time ostvario 9. mjesto.

Sutra naše očekuju sljedeće borbe:

LK men -71 kg 1/2 Final
9 FRANE RADNIC (CRO) - PARVIZ ABDULLAYEV (AZE)

LK men -86 kg 1/2 Final
28 TONI MILANOVIC (CRO) - MICHAL HROMEK (SVK)

LK women -52 kg 1/2 Final
18 ZELJANA PITESA (CRO) - NADIA KHAYENKO (UKR)

LK women -70 kg 1/2 Final
20 SVETLANA KULAKOVA (RUS) - NIVES RADIC (CRO)

LK women +70 kg 1/1 Final
2 NATALIJA SIMAC (CRO) - PAULINA BIEC (POL)

K1 men -57 kg 1/4 Final
2 MATIJA PUHEK (CRO) - ARNOLDAS KARPAVCIUS (LTU)

K1 men -71 kg 1/2 Final
14 VIKTOR ZAMAN (CRO) - MARCIN PARCHETA (POL)

K1 men -91 kg 1/4 Final
8 MICHIEL OPPERMANN (RSA) - ZORAN MAJKIC (CRO)

K1 women -52 kg 1/4 Final
3 ANAMARIJA MARAS (CRO) - ZEHRA GÜLGEN (TUR)


Eto, i lijepih borbi bilo, i lijepe borbe sutra, ponovno.



- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.10.2009.

Svjetsko kickboxing prvenstvo prvoga dana



Evo nam prvih rezultata sa Svjetskog kickboxing prvenstva koje se održava u austrijskom Villachu. Za nama je prvi dan kvalifikacijskih borbi. Na tatami (light contact) i u ring (low kidk i K1) izašlo je 16 naših boraca, a dvije su natjecateljice imale po dvije borbe. 8 ih ide dalje, 8 je zaustavljeno dok ih se 15 još nije borilo.

Ostvareni rezultat može se ocijeniti dobrim, obzirom na iznimno jaku konkurenciju od 604 borca iz 52 zemlje - u nekim kategorijama i s više od 20 natjecatelja.




Pobjede u svojim prvim nastupima ostvarili su:
Kristian Benac, Ognjen Ledinšćak, Bojan Mišković, Vladimir Čelar, Mateja Pančelat u prvoj borbi, dok je drugu borbu izgubila i oprostila se od daljnjeg natjecanja osvojivši 5. mesto. Posebno uspješna bila je Ana Znaor koja je ostvarila dvije pobjede danas i osigurala je brončanu medalju.
Pobjede su u ringu ostvarili i Frane Radnić te Damir Tovarović.

Na žalost, svoje prve borbe izgubili su i oprostili se od daljnjeg natjecanja:
Marko Šarko, Željan Ješić, Mateja Pančelat u drugoj borbi, Goran Mimica, Boris Vujević, Mario Agatić, Nikola Božić i Marijo Valentić.

Ostali borci se danas nisu borili.

Evo pregleda svih ostvarenih rezultata:

REZULTATI PRVOG DANA SVJETSKOG KICKBOXING PRVENSTVA - Villach (AUT), 20.-25. listopada 2009.
- Četvrtak, 22.10.2009. - kvalifikacijske borbe


No - Fighter 1 - Fighter 2 - Points - Won by

LIGHT CONTACT
LC men -57 kg, 1/8 Final
1 - SELCUK LALECI (TUR) - GEGOR DEBELJAK (SLO) - 1 : 2 - P
2 - DARREN CHAPMAN (GBR) - THOMAS JENSEN (DEN) - 3 : 0 - P
3 - KACPER NARLOCH (POL) - MAX BESSEL (GER) - 3 : 0 - P
4 - DMYTRO BEZVERKHYI (UKR) - VIKTOR ZUFFA (SVK) - 2 : 1 - P

LC men -63 kg, 1/8 Final
5 - KOSTYONTYN DEMORETSKYY (UKR)-JAIME SIRNE GOMEZ (ESP)-3 : 0 - P
6 - FRANCIONI ROGER (SUI) - VIKTOR HIRSCH (HUN) - 3 : 0 - P
7 - TONY STEPHENSON (IRL) - ABDULHAMIT DASTAN (TUR) - : - RSCH
8 - DUJAN LAMUT (SLO) - GERASIMOV MIHAIL (RUS) - 0 : 3 - P
9 - WOYCIECH NIEDNELSKI (POL) - LEGAR ANGELO (FRA) - 3 : 0 - P
10 - JESSE GILLESPIE (CAN) - KRAKOLING MARIO (AUT) - : - DISQ.
11 - MANUEL NORDIO (ITA) - OPREA NICUSOR (ROM) - 3 : 0 - P
12 - MAGNUS HANSEN (DEN) - MARKO SARKO (CRO) - 3 : 0 - P

LC men -69 kg, 1/8 Final
13 - MEUNIER KEVIN (SUI) - ACHMED NABO (GER) - 0 : 3 - P
14 - DAVID CLARKE (IRL) - KEVKHIEV MIHAIL (RUS) - 0 : 3 - P
15 - TURGAY KANTARKIRAN (TUR) - GREGA RUDOLF (SLO) - 0 : 3 - P
16 - GEOFF BROWN (CAN) - KRISTIAN BENAC (CRO) - 0 : 3 - P
17 - ARAJUO ADRIANO (BRA) - SIMONE CONCU (ITA) - 0 : 3 - P
18 - JERMAINE HEMMINGS (GBR) - HUDELIST BERNHARD (AUT) - 1 : 2 - P
19 - MORGAN FORTRIE (FRA) - PAULO ZAMYATIN (UKR) - 0 : 3 - P
20 - PETER TAKACS (HUN) - PRREMYSKAN ZIEMNIOWI (POL) - 0 : 3 - P

LC men -74 kg, 1/8 Final
21 - JERZY WRONSKI (POL) - TAMER BAKR (PLE) - 3 : 0 - P
22 - FURRER IVO (SUI) - BERTALAN LEVENTE (AUT) - 0 : 3 - P
23 - CAVALLANTE LINCOLN (BRA) - CHRISTIAN THOMSON (GBR) - 1 : 2 - P
24 - OLEKSANDAR KOTYIAROV (UKR) - MARTIN MURAVSKY (SVK) - 3 : 0 - P
25 - LASZLO SZABO (HUN) - SASCHA SCHUCHARDT (GER) - 3 : 0 - P
26 - CEMAL ALI ALWATTAR (TUR) - OGNJEN LEDINSCAK (CRO) - 0 : 3 - P
27 - MARTIN STANICLAS (FRA) - ANDREA PATELLI (ITA) - 0 : 3 - P

LC men -79 kg, 1/16 Final
1 - FARETOV SERGEY (RUS) - ALES ZEMLJIC (SLO) - 1 : 2 - P

LC men -79 kg, 1/8 Final
23 - ROBERT MATYJA (POL) - MIRANDA WILSON (BRA) - 3 : 0 - P
24 - VOLKAN KARADUMAN (TUR) - CHRISTOPH STOLBERG (GBR) - 2 : 1 - P
25 - ARTEM NASKOV (UKR) - ZELJAN JESIC (CRO) - 2 : 1 - P
26 - LADISLAV TOTH (SVK) - CHRISTAN POHL (GER) - 0 : 3 - P
27 - CERUNDOLO ANTONIO (SUI) - ANDREA PRIMITIVI (ITA) - 0 : 3 - P
28 - STRVCEV FILIP (CZE) - ALES ZEMLJIC (SLO) - 0 : 3 - P
29 - ROBERT BOYD (CAN) - PARTH GEORG (AUT) - 0 : 3 - P
30 - TOBY BEMULLER (IRL) - ZOLTAN DANSCO (HUN) - 0 : 3 - P

LC men -84 kg, 1/8 Final
2 - JENO NOVAK (HUN) - MARTSEVITCH DENIS (RUS) - 0 : 3 - P
3 - DERVIS ERDOGAN (TUR) - ROBIN SERVENKA (CZE) - 2 : 1 - P
4 - OLEG OKHMUSH (UKR) - HUG THOMAS (SUI) - 3 : 0 - P
5 - LEMAR MATHIEU (FRA) - BOJAN MISKOVIC (CRO) - 0 : 3 - P
6 - STEPHAN BÜCKER (GER) - ANDREY SANDE (SLO) - 3 : 0 - P
7 - FUCHS FLORIAN (AUT) - GIANLUCA MONNI (ITA) - 0 : 3 - P
8 - CORMAC O'CONNOR (IRL) - ORITIZ ALEX (BRA) - 3 : 0 - P

LC men -89 kg, 1/8 Final
9 - PAULO BENUSSI (CRO) - BRZON VOJTECH (CZE) - 3 : 0 - P
10 - GIANLUCA STITZER (ITA) - GRUBER FRANZ (SUI) - 3 : 0 - P
11 - DAVID NAGODE (SLO) - RAFAK ALEKSANDROVICE (POL) - 3 : 0 - P
12 - JZABOLCS MOLNAR (HUN) - BENARD PERSSOM (CAN) - 3 : 0 - P

LC men -94 kg, 1/8 Final
13 - COLIN O'SHAUGHNASSEY (IRL) - IGOR KRAVEHUK (UKR) - 3 : 0 - P
14 - CRISTIAN LUBRANO (ITA) - MIKE HÖFER (GER) - 3 : 0 - P
15 - MIRANJA LEONARDO (BRA) - DMITRIENKO ALEXANDER (RUS) - 0 : 3 - P
16 - DAVID UNDERWOOD (GBR) - GERDENTISCH PATRICK (AUT) - 0 : 3 - P

LC men +94 kg, 1/8 Final
28 - TOMAS MOZNY (SVK) - ARTEM VASYLENKO (UKR) - : - DISQ.
29 - FABRIZO GIANNATTASIO (ITA) - VLADMIR CELAR (CRO) - 0 : 3 - P
30 - GRITSCH RUPERT (AUT) - ZAUR HADIYEV (AZE) - 3 : 0 - P
31 - STEVE MC CULLOCH (CAN) - DZEVA SMAZLOVICS (HUN) - 2 : 1 - P
32 - BEBER ESPINOSA (ECU) - IVICA DOLIC (BIH) - 3 : 0 - P

LC women -50 kg, 1/8 Final
1 - PULLING PATRIZIA (AUT) - YAMILLE CASTILO PREUß (GER) - 0 : 3 - P
2 - CHISTIANSEN ANNA (SWE) - FILATOVA VALENTINA (RUS) - 0 : 3 - P
3 - SINEAD BEASLEY (IRL) - BINACA BARADA TAPILATU (NED) - 3 : 0 - P

LC women -50 kg, 1/4 Final
20 - VALERIA CALABRASE (ITA) - JOHANNA STRIIM (DEN) - 3 : 0 - P
21 - YAMILLE CASTILO PREUß (GER) - STASA LUBEJ (SLO) - 0 : 3 - P
22 - LUCY WOLF (GBR) - FILATOVA VALENTINA (RUS) - : - DISQ.
23 - SINEAD BEASLEY (IRL) - REKA KREMPF (HUN) - 3 : 0 - P

LC women -55 kg, 1/8 Final
17 - REINEGGER NADJA (AUT) - CHRISTINA MC MAHON (IRL) - 0 : 3 - P
18 - RABIA AYAN (TUR) - ROSALIND WILSON (GBR) - 0 : 3 - P
19 - PETRA ZOLNIR (SLO) - ADRIANA TRICOCI (ITA) - 2 : 1 - P
20 - KATERYNA SOLOVEY (UKR) - GÜZEL SENGÜL (SUI) - 3 : 0 - P
21 - ANNA SWART (RSA) - MANEKA KISSEL (GER) - 0 : 3 - P
22 - ZUZANA GREGUSOVA (SVK) - DOROTA GODZINA (POL) - 0 : 3 - P

LC women -60 kg, 1/8 Final
4 - CZAPPEK JENNIFER (AUT) - MARIA ANTONIETTA LOVICU (ITA) - 3 : 0 - P
5 - ZÜLEYHA ÖZTÜRK (TUR) - VIVEN WAGNER (HUN) - 0 : 3 - P
6 - BÄTTIG PETRA (SUI) - BARBARA SEWERYNIK (POL) - 2 : 1 - P
7 - SVENSSON SARA (SWE) - ISKHAKOVA VALERIA (RUS) - 3 : 0 - P
8 - MATEJA PANCELAT (CRO) - SYLVIA RADACOVSKA (GBR) - 2 : 1 - P

LC women -60 kg, 1/4 Final
24 - CFUILTIN SEVERINE (FRA) - CZAPPEK JENNIFER (AUT) - 0 : 3 - P
25 - ANNE DUNNE (IRL) - VIVEN WAGNER (HUN) - 0 : 3 - P
26 - BÄTTIG PETRA (SUI) - ISKHAKOVA VALERIA (RUS) - 3 : 0 - P
27 - MATEJA PANCELAT (CRO) - JULIA IRMEN (GER) - 1 : 2 - P

LC women -65 kg, 1/8 Final
14 - GEISSBÜHLER JANINA (SUI) - ROGOVA YULIA (RUS) - 3 : 0 - P
15 - ERIKSSON ELIN (SWE) - LUCIA POVALACOVA (SVK) - 3 : 0 - P
16 - HILAL ICER (TUR) - KAMILA BAKANDA (POL) - : - KD
17 - ANNALINE WYNEMANN (IRL) - PIAMENT AUPELIE (FRA) - 3 : 0 - P
18 - VICTORIA WILKINSON (GBR) - ELENA BONGIOVANNI (ITA) - 3 : 0 - P

LC women -70 kg, 1/8 Final
9 - SCHNABL INGEBORG (AUT) - JUANITA VOLSCHENK (RSA) - 0 : 3 - P
10 - KISTLER ANAIS (SUI) - ALANA RADETSKA (UKR) - 3 : 0 - P
11 - ANA ZNAOR (CRO) - MONIKA HAJKOVA (CZE) - 3 : 0 - P
12 - HAZEL GALE (GBR) - TANJA FLÖGEL (GER) - 2 : 1 - P
13 - RIZVANOVA DIANA (RUS) - FRANCESCA DI LAURO (ITA) - 3 : 0 - P

LC women -70 kg, 1/4 Final
28 - MARTA FENIVESI (HUN) - JUANITA VOLSCHENK (RSA) - 3 : 0 - P
29 - KISTLER ANAIS (SUI) - CLARE LOUISE SWEETMANN (IRL) - 3 : 0 - P
30 - ANA ZNAOR (CRO) - HAZEL GALE (GBR) - 3 : 0 - P
31 - RIZVANOVA DIANA (RUS) - EDENIUS KARIN (SWE) - 0 : 3 - P

LCv men -74 kg, 1/4 Final
19 - EMILIO KOKOT (GER) - MÜLLER SANDRO (SUI) - : - KD

LOW KICK
LK men -57 kg, 1/8 Final
13 - ROBERTO PALESTINI (ITA) - MIRBEK SUIUMBAEV (KGZ) - 0 : 3 - P

LK men -60 kg, 1/8 Final
9 - JOSE MANUEL LOPEZ (ESP) - VASILIY ZAYTSEV (RUS) - 0 : 3 - P
10 - ALLABERDI OMAROV (TKM) - MILOS ANIC (SRB) - 0 : 3 - P
11 - ADIB MOHAMED (FRA) - ISMAIL INCI (TUR) - 0 : 3 - P
12 - ELIO PINTO (ITA) - PRODAN YOUCHEV (BUL) - 3 : 0 - P

LK men -63,5 kg, 1/16 Final
1 - MACIEJ DOMINIRACK (POL) - PETER ANDREAS (HUN) - 2 : 1 - P
2 - BURIN SELIMI (MKD) - TREICHL CHRISTOPHER (AUT) - 0 : 3 - P
3 - NIKOLIC MARKO (MNE) - MIROSLAV MADZIN (SVK) - 2 : 1 - P
4 - ROMAN QULIYEV (AZE) - HEBBADA XAVIER (FRA) - 3 : 0 - P
5 - GORAN MIMICA (CRO) - IGOR VASENKO (UKR) - 0 : 3 - P

LK men -63,5 kg, 1/8 Final
14 - MIHAJLO JOVANOVIC (SRB) - WILMER SIMBANU (ECU) - 3 : 0 - P
15 - CHRISTIAN LIVERANI (ITA) - MACIEJ DOMINIRACK (POL) - 0 : 3 - P
16 - FIKRI ARICAN (TUR) - Seyed Mahdi Rezazadeh Pileh Darboni (IRI) - : - W.O.
17 - RODRIGUES DEUCELIO (BRA) - TREICHL CHRISTOPHER (AUT) - 3 : 0 - P
18 - JARI ERDOZAIN (ESP) - NIKOLIC MARKO (MNE) - 3 : 0 - P
19 - AL-NAIB MOHAMMAD HASSAN (SWE) - ROMAN QULIYEV (AZE) - 2 : 1 - P
20 - Yury VAIYNETS (BLR) - IGOR VASENKO (UKR) - 0 : 3 - P
21 - DENIS LUKASHOV (RUS) - MIRLON IBRAIMOV (KGZ) - 3 : 0 - P

LK men -67 kg, 1/16 Final
6 - EZBIRI ABDELLA (FRA) - LASZLO SIMON (HUN) - 3 : 0 - P
7 - DEJAN STANKOVSKI (MKD) - MILAN JOVANOVIC (MNE) - 0 : 3 - P
8 - STALBEK DARKANBAEV (KGZ) - KUKASZ RAJEWSKI (POL) - 3 : 0 - P

LK men -67 kg, 1/8 Final
22 - MAKSYM KOLPAK (UKR) - RUSLAN ORUJOV (AZE) - 0 : 3 - P
23 - ROLAND MENDEZ (ECU) - EZBIRI ABDELLA (FRA) - 1 : 2 - P
24 - ANWAR MARTIN (AUT) - YOUHENI TSELTSA (BLR) - 0 : 3 - P
25 - MARTIN YORDANOV (BUL) - MILAN JOVANOVIC (MNE) - 1 : 2 - P
26 - IOANNIS MICHALOPOULOS (GRE) - BORIS VUJEVIC (CRO) - 3 : 0 - P
27 - FABIO NUBILE (ITA) - PETAR ŽIVKOVIC (SRB) - 0 : 3 - P
28 - SHAMIL ABDULMEDJIDOV (RUS)-STALBEK DARKANBAEV (KGZ)- 3 : 0 - P
29 - MARCEL VILLANUEVE (CAN) - YAHYA ALEMDAG (TUR) - 0 : 3 - P

LK men -71 kg, 1/16 Final
1 - ANDRE STAFFEN (GER) - ALEN OFVIO (KGZ) - 0 : 3 - P
2 - IVAN JOSKOVIC (MNE) - PARVIZ ABDULLAYEV (AZE) - 0 : 3 - P
3 - ELVIS BULJUBASIC (SLO) - MIKEL MORENO (ESP) - 3 : 0 - P
4 - MIKI IVANOVSKI (MKD) - JAN FENDRICH (CZE) - 1 : 2 - P
5 - ALIBE BALTAEV (TKM) - PETER BEZUSKA (SVK) - 3 : 0 - P
6 - RUSLAN MELNIYK (UKR) - VLADIMIR TARASOV (RUS) - 0 : 3 - P
7 - SALMON PHILLIPE (FRA) - AHMET KAPLAN (TUR) - : - KO

LK men -71 kg, 1/8 Final
15 - FRANE RADNIC (CRO) - DANIELE PERLA (ITA) - 3 : 0 - P
16 - TOMASZ MORDARSKI (POL) - ALEN OFVIO (KGZ) - 3 : 0 - P
17 - VEGA WELLINGTON (BRA) - PARVIZ ABDULLAYEV (AZE) - 0 : 3 - P
18 - KARCZEWSKI ALAN (AUT) - ELVIS BULJUBASIC (SLO) - 3 : 0 - P
19 - Ardeshir Arjmandkhah (IRI) - JAN FENDRICH (CZE) - 0 : 3 - P
20 - KJÖLLERSTRÖM BJÖRN (SWE) - ALIBE BALTAEV (TKM) - 3 : 0 - P
21 - MAKE SPADARANKA (BLR) - VLADIMIR TARASOV (RUS) - 0 : 3 - P
22 - VLADIMIR TARASOV (RUS) - MILAN DRAGOJLOVIC (SRB) - 0 : 3 - P

LK men -75 kg, 1/16 Final
1 - ALEXANDROS GEREKOS (GRE) - GYULA KORUATH (HUN) - 0 : 3 - P
2 - RUSLAN KAVALENKO (UKR) - BAHRUDIN MAHMIC (BIH) - 3 : 0 - P
3 - JAN MAZUR (SVK) - PINHERIO LEONARDO (BRA) - 0 : 3 - P

LK men -75 kg, 1/8 Final
16 - STEVA ŽIVKOVIC (SRB) - EVGENIY FINAGENOV (RUS) - 3 : 0 - P
17 - ALPAY KIR (TUR) - GYULA KORUATH (HUN) - 3 : 0 - P
18 - MEKAN HOJAGELDIYEV (TKM) - GRONHAGEN JONAS (SWE) - 3 : 0 - P
19 - MARIO AGATIC (CRO) - RUSLAN KAVALENKO (UKR) - 0 : 3 - P
20 - DARYL IRELAND (CAN) - KUMAR JALIEV (KGZ) - 0 : 3 - P
21 - GHAJJI KARIM (FRA) - PINHERIO LEONARDO (BRA) - 3 : 0 - P
22 - ANDREA ANDRENACCI (ITA) - SEBASTIAN MATULANJEC (POL) - 0 : 3 - P
23 - BESAR ZOGAJ (GER) - KANAN SADIKHOV (AZE) - 0 : 3 - P

LK men -81 kg, 1/16 Final
4 - ANTON SEMASHKO (LTU) - ZEKAJ LABINOT (AUT) - 3 : 0 - P
5 - LUMILAMPI MIIKA (FIN) - FERENC HOSSZU (HUN) - : - KD
6 - ALIAKSANDR KRYVAROTAU (BLR)
- ALLAMURAD ANNAMURADOV (TKM) - 3 : 0 - P
7 - FRANCOIS CARNEY (RSA) - EVGENIY GUBAR (RUS) - 0 : 3 - P
8 - BEZERBA BOGEBIO (BRA) - GALIN METODIEV (BUL) - : - KO
9 - DZEMAL MAHMIC (BIH) - VEEJAYE AGATHE (MRI) - 0 : 3 - P
10 - PAVLO TATAROV (UKR) - GÖKSEL KOTAN (TUR) - 3 : 0 - P
11 - ALEXANDROS CHATZICHRONOGLOU (GRE)
- PAWEK GIERZUNSKI (POL) - 0 : 3 - P
12 - BOBAN STOJANOVIC (SRB) - VLADIMIR IDRANYI (SVK) - 3 : 0 - P
13 - Ali Khanjari (IRI) - CHRISTIAN SCHWÄBLEIN (GER) - 0 : 3 - P

LK men -81 kg, 1/8 Final
24 - NUBILE LUCIANO (ITA) - ANTON SEMASHKO (LTU) - 3 : 0 - P
25 - RUTAGANDA LAMBERT (SWE) - LUMILAMPI MIIKA (FIN) - 0 : 3 - P
26 - TOUNKARAF BAKARI (FRA) - ALIAKSANDR KRYVAROTAU (BLR) - 2 : 1 - P
27 - EVGENIY GUBAR (RUS) - BEZERBA BOGEBIO (BRA) - 3 : 0 - P
28 - NIKOLA BOZIC (CRO) - VEEJAYE AGATHE (MRI) - 1 : 2 - P
29 - PAVLO TATAROV (UKR) - PAWEK GIERZUNSKI (POL) - 3 : 0 - P
30 - RICHARDO SMITH (CAN) - BOBAN STOJANOVIC (SRB) - : - KO
31 - CHRISTIAN SCHWÄBLEIN (GER) - EHRAM MAJIDOV (AZE) - : - KO

LK men +91 kg, 1/8 Final
14 - DILSHOD ABIDZHANOV (RUS) - GORAN RADOVIC (MNE) - 0 : 3 - P
15 - DAMIR TOVAROVIC (CRO) - IVAN SOLDO (BIH) - 3 : 0 - P

K1
K1 men -81 kg, 1/16 Final
8 - MAXIM UMRIKHIN (RUS) - SKODRAN VESELLI (AUT) - 2 : 1 - P
9 - ALEKSANDR BERNJAKOV (EST) - MAX GRECH (CAN) - 3 : 0 - P
10 - MARIJO VALENTIC (CRO) - MESUD SELIMOVIC (BIH) - : - KO

K1 men -81 kg, 1/8 Final
23 - PAVEL TURUK (BLR) - UROS BOGOJEVIC (SRB) - 3 : 0 - P
24 - DARRAN LEE (BER)
- WASHINGTON LUIZ DOS SANTOS JUNIOR (BRA) - 0 : 3 - P
25 - BARTOSZ MUSZVNSKI (POL) - FEDERICO SPITALETO (ITA) - 3 : 0 - P
26 - YORDAN JANKOV (BUL) - MAXIM UMRIKHIN (RUS) - 1 : 2 - P
27 - FUAD ZEYNALOV (AZE) - PAVOL VASKO (SVK) - 3 : 0 - P
28 - LEON MYNHARDT (RSA) - ALEKSANDR BERNJAKOV (EST) - 0 : 3 - P
29 - FLORIAN LÖWE (GER) - MESUD SELIMOVIC (BIH) - 0 : 3 - P
30 - IVO ZEDNICEK (CZE) - GERGERLY BUSAI (HUN) - 0 : 3 - P

K1 men -86 kg, 1/8 Final
11 - LUKAS BLEY (SVK) - DIAN TOPALSKI (BUL) - 1 : 2 - P
12 - IBRAHIM TELLI (TUR) - LELIO RAMUNNI (ITA) - 3 : 0 - P
13 - JAKUB KNAZE (CZE) - RADOSKA RYDZEWSKI (POL) - : - KO
14 - STYLIANOS CHRISTODOULIDIS (CYP) - JOEL HOLLAND (CAN) - 0 : 3 - P


Eto, za danas bi to bilo sve.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.10.2009.

A sada: fight za svjetska odličja!





Sutra započinju borbe na Svjetskom kickboxing prvenstvu u disciplinama light contact za seniore i veterane te low kick i K1 za seniore, a koje se održava u austrijskom Villachu, od 20. do 25. listopada 2009.

Na ovom prvom dijelu Svjetskog prvenstva (drugi dio će se u disciplinama semi i full contact te glazbene forme i aerokickboxing održati u Italiji, Lignano di Sabbiadoro) okupilo se 604 natjecatelja iz 52 zemlje.

Naša reprezentacija broji ukupno 48 članova među kojima je 33 sportaša koji će i nastupiti u 33 natjecateljske kategorije.

Sutra je prvi dan borbi i evo što naše borce očekuje:

LIGHT CONTACT:
Seniori:
-63 kg - MARKO ŠARKO - "Sokol" - Slunj

Aktualni svjetski prvak koji brani svoju titulu osvojenu 2007. godine u Beogradu. U ovoj kategoriji je ukupno 16 natjecatelje, pa iako bi Marko trebao imati prednost - ali, jednostavno to nije moguće, te je u poludirigiranom ždrijebu postavljen za nositelja "donjeg" dijela ždrijeba, dok su drugoplasirani Ukrajinac Konstantyn Demorezskyi i trećeplasirani Rus Mihail Gerasimov smješteni u "gornji" dio ždrijeba.
Marko sutra ima prvu borbu u 1/8 finala s Dancem Magnusom Hansenom, a ako ga pobijedi čega ga pobjednik iz borbe između odličnog Talijana Manuela Nordia i manje poznatog Rumunja Nicusora Oprea.

- 69 kg - KRISTIAN BENAC - "Sušak" - Rijeka
U kategoriji je 16 boraca, a svoju prvu borbu u 1/8 finala Kristian ima s Kanađaninom Geoffom Borwnom. Ukoliko ga pobijedi, čeka ga pobjednik iz borbe između Turčina Turgaya Kantarkirana i Slovenca Grega Rudolfa.
Nositelj skupine - Poljak Premyskan Ziemniowi je u drugom dijelu ždrijeba.

- 74 kg - OGNJEN LEDINŠČAK - "Zmaj" - Bedekovčina
14 je boraca u ovoj katrgoriji te samo prvi nositelj Rus Zhukov Sergey i drugi nositelj Poljak Jerzy Wronski propuštaju 1/8 finala i svoje prve borbe imaju u 1/4 finala.
Ognjen svoju prvu borbu u 1/8 finala ima s Turčinom Cemalom Ali Alwattarom, a ukoliko ga pobijedi, očekuje ga pobjednik iz borbe između Mađara Laszla Szaba i Njemca Sasche Schuchardta.

- 79 kg - ŽELJAN JEŠIĆ - "Mornar" - Split
U ovoj je kategoriji 17 natjecatelja, i k tome veliki broj vrhunskih boraca - svjetskih i europskih prvaka - Mađar Zoltan Danczo kao prvi nositelj, Talijan Andrea Primitivi, Njemac Christian Pohl, Ukrajinac Artem Naskov, Poljak Robert Matyja.
Željan svoju prvu borbu ima u 1/8 finala protiv odličnog Ukrajinca Artema Naskova, a ukoliko ga pobijedi, očekuje ga u 1/4 finalu susret s pobjednikom iz borbe između Turčina Volkana Karadumana i Britanca Christopha Stolberga.

- 84 kg - BOJAN MIŠKOVIĆ - "Budokai" - Rovinj
15 je boraca u ovoj kategoriji u kojoj je prvi nositelj "donje" skupine Poljak Mariusz Niziolek, a "gornje" Mađar Jeno Novak. Boris kao treći nositelj skupine smješten je u "gornji" dio ždrijeba koji mu osigurava susret s odlčnim Mađarom Jenom Novakom tek u polufinalu.
Svoju prvu borbu u 1/8 finala Boris ima protiv Francuza Lemara Mathieua, a ukoliko ga pobijedi u sljedećoj borbi suresti će se s pobjednikom iz borbe između Ukrajinca Olega Okhmusha i Švicarca Huga Thomasa.

- 89 kg - PAOLO BENUSSI - "Budokai" - Rovinj
U ovoj je kategoriji 11 natjecatelja, a prvi nositelj je Rus Gabbasov Ildar u "donjem" dijelu ždrijeba, dok je drugi nositelj u "gornjem" dijelu ždrijeba, gdje je i Paulo - Britanac Gavin Williamson.
Svoju prvu borbu u 1/8 finala Paulo ima protiv Čeha Vojtjecha Brzona, a ukoliko ga pobijedi očekuje ga u 1/4 finala upravo nositelj "gornjeg" dijela ždrijeba - Britanac Gavin Williamson.
Osim spomenutih, tu su još i odlični borci Fabian Fingerhut iz Njemačke i Juso Prosić iz Austrije te Slovenac David Nagode.

- 94 kg - BORIS MIŠKOVIĆ - "Budokai" - Rovinj
Stariji od braće Mišković bori se u kategoriji u kojoj je ukupno 12 natjecatelja i propušta 1/8 finala te svoju prvu borbu ima u 1/4 finala protiv pobjednika iz borbe između Talijana Christiana Lubrana i Njemca Mikea Hofera. Ukoliko pobijedi tog protivnika, osvaja brončanu medalju i najvjerojatnije ga u polufinalu očekuje odlični Mađar Tibor Wappel koji je nositelj "gornjeg" dijela ždrijeba.
U donjem dijelu su odlični nositelj Slovenac Ranis Smajlovič, Austrijanac Patrick Gerdentisch i Rus Alexander Dmitrienko.

+ 94 kg - VLADIMIR ČELAR - "Pauci" - Split
U težinski najtežoj muškoj kategoriji našlo se ukupno 12 boraca. Vladimir svoju prvu borbu ima u 1/8 finala protiv Talijana Fabrizia Giannattasia, a ukoliko ga pobijedi, očekuje ga susret s pobjednikom iz borbe između odličnih Slovaka Tomasa Moznyja i Ukrajinca Artema Vasylenka.
Pored spomenutih boraca valja spomenuti i prvog nositelja Poljaka Michala Wszelaka koji je smješten u donji dio ždrijeba, pa Mađara Dzevada Smajlovica, dok su u gornjem dijelu ždrijeba pored Vladimira još i Slovenac Edin Latič te nositelj, odlični ruski borac Emin Panyan.

Seniorke:
- 60 kg - MATEJA PANČELAT - "Prime" - Poreč

S Matejom u skupini je ukupno 13 natjecateljica, a Mateja se u 1/8 finala u svojoj prvoj borbi susreće s Britankom Sylviom Radacovskom. Pobijedi li je, u četvrtfinalu će se susresti u borbi za brončanu medalju s prvom nositeljicom ove kategorije Njemicom Juliom Irmen.

- 70 kg - ANA ZNAOR - "Malinska" - Malinska
U ovoj natjecateljskoj kategoriji ukupno je 13 natjecateljica. Ždrijeb je Anu smjestio na vrh donjeg dijela ždrijeba gdje svoju prvu borbu u 1/8 finala ima s Čehinjom Monikom Hajkovom, a ukoliko je pobijedi, susresti će se u borbi za brončanu medalju, u četvrtfinalu, s pobjednicom iz borbe između Britanke Hazel Gale i Njemice Tanje Flogel.
Pored Ane u ovoj skupini su između ostalih i prva nositeljica Šveđanka Karin Edenius, Ruskinja Diana Rizvanova, druga nositeljica odlična Mađarica Marta Fenivesi te Irkinja Clare Luise Sweetmann.

+ 70 kg - HELENA JURIŠIĆ - "Mornar" - Split
U apsolutnoj ženskoj kategoriji light contacta našlo se 8 natjecateljica. Helena svoju prvu borbu u četvrtfinalu, dakle borbu za brončanu medalju ima s Talijankom Valeriom Mercurio, a ukoliko je pobijedi za ulazak u finale boriti će se protiv pobjednice iz borbe između Šveđanke Sedin Roskvist Sabrine i Ruskinje Marie Semenove koja je nositelj gornjeg dijela ždrijeba.
U ovoj skupini bore se još i odlične Irkinja Lianne McCaree Murphy te Poljakinja Beata Lesnik.

LIGHT CONTACT
Veterani
- 69 kg - IVAN DRAGANIĆ - "Bušido" - Sveti Križ Začretje

Nije veliki broj veterana prijavljen na ovom svjetskom prvenstvu, ukupno njih 27, a u ovoj natjecateljskoj skupini ih je četvoro.
U polufinalu - dakle, već ima osiguranu broncu po ždrijebu, svoju prvu borbi Ivan ima protiv Irca Iana Kingstona, a ukoliko ga pobijedi u finalu ga očekuje pobjednik iz borbe između Brazilca Fabia Galvaoa i Poljaka Piotora Siegozinskija.

LOW KICK
Seniori:
- 63,5 kg - GORAN MIMICA - "Pit Bull" - Split

"Najlakši Pitbullovac" Goran je u kategoriji u kojoj je ukupno 21 borac. Svoju prvu borbu u 1/16 finala Goran ima protiv odličnog Ukrajinca Igora Vasenka, a ukoliko ga pobijedi u 1/8 finala ga očekuje još teži protivnik Bjelorus Yury Vaiynets.
Brojna i teška kategorija u kojoj je prvi nositelj Kirgistanac Mirlon Ibraimov, a drugi Srbin Mihajlo Jovanović

- 67 kg - BORIS VUJEVIĆ - "Pit Bull" - Split
I ova je kategorija i teška i brojna. Ukupno je 20 boraca. Svoju prvu borbu Boris ima u 1/16 finala protiv Mađara Gyule Koruatha, a pobijedi li ga u osmini finala ga očekuje odlični Kirgistanac Stalbek Darkanbaev.
U ovoj kategoriji prvi je nositelj Turčin Yahya Alemdag, a tu su još i odlični Talijan Fabio Nubile, Srbin Petar Živković i Azerbajđanac Ruslan Orujov.

- 71 kg - FRANE RADNIĆ - "Pit Bull" - Split
Naš proslavljeni Frane, kao drugi nositelj u brojnoj skupini od 23 borca - propušta 1/16 finala i svoju prvu borbu u 1/8 finala ima protiv Talijana Danielea Perle. Ukoliko ga pobijedi susresti će se s najboljim između Poljaka Tomasza Mordarskog, Njemca Andre Staffena i Kirgistanca Alena Ofvia.
U ovoj kategoriji, srećom u drugom dijelu ždrijeba su još i odlični Rus Vladimir Tarasov, Ukrajinac Ruslan Melniyk i kao nositelj Srbin Milan Dragojlović.

- 75 kg - MARIO AGATIĆ - "Pit Bull" - Zagreb
U ovoj kategoriji je 19 boraca, a Mario propušta 1/16 finala i svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv pobjednika iz borbe između Ukrajinca Ruslana Kavalenka i Bošnjaka Bahrudina Mahmića.
Pored ovih boraca valja spomenuti i odlične borce Kumara Jalieva iz Kirgistana, Andree Andrenaccija iz Italije i prvog nositelja skupine Azerbajđanca Kanana Sadikhova.

- 81 kg - NIKOLA BOŽIĆ - "Mega Centar" - Rijeka
Riječanin Nikola je jedan od 26 boraca ove najveće natjecateljske kategorije. I ova je kategorija ne samo brojna, već je i vrlo jaka. Nikola propušta 1/16 finala i u svojoj prvoj borbi u osmini finala susresti će se s pobjednikom iz borbe između Bošnjaka Džemala Mahmića i borca iz Mauricijusa Agathe Veejaye.
Epitet "teške" ova skupina nosi zahvaljujući prvenstveno Azerbajđancu Ehramu Majidovu i Francuzu Tounkari Bakariju.

- 86 kg - TONI MILANOVIĆ - "Ameno" - Split
11 je boraca u ovoj skupini, a Toni propušta osminu finala i svoju prvu četvrtfinalnu borbu ima protiv pobjednika iz borbe između Talijana Piera Maugerija i Srbina Marka Milinkovića. Pobijedi li, osvaja brončanu medalju i u borbi za ulazak u finale susresti će se s najboljim između Grka Thanasisa Gkitersosa, Francuza Attelya Stephanea i nositelja skupine Slovaka Michala Hromeka.

- 91 kg - AGRON PRETENI - "Pit Bull" - Split
Reklo bi se "samo" 7 boraca u ovoj skupini, međutim, iako nisu sedam veličanstvenih, odlični su. Agron svoju prvu borbu u četvrtfinalu za brončanu medalju ima s drugim nositeljem Rusom Dmitryjem Anonenkom, a pobijedi li ga za ulazak u finale boriti će se protiv pobjednika iz borbe između Brazilca Amiela Marchadoa i Čeha Petra Karesa.
U ovoj skupini, prvi je nositelj Bjelorus Yanken Ankaleviek.

+ 91 kg - DAMIR TOVAROVIĆ - "Pit Bull" - Split
U apsolutnoj kategoriji je 10 boraca. Damir svoju prvu borbu ima u 1/8 finala protiv Ivana Solde iz Bosne i Hercegovine, a pobijedi li ga u četvrtfinalu, u borbi za broncu susresti će se s Francuzom Noelom Cadetom.
U ovoj skupini još su i odlični Crnogorac Goran Radović te Srbin Dragan Jovanović kao nositelj ove natjecateljske skupine.

Seniorke:
- 52 kg - ŽELJANA PITEŠA - "Pit Bull" - Split

U ovoj kategoriji je ukupno 8 natjecateljica, a Željana svoju prvu borbu ima u četvrtfinalu, borbu za brončanu medalju s Francuskinjom Anais Pastor. Pobijedi li je u borbi za ulazak u finale susresti će se s pobjednicom iz borbe između Mađarice Gyongyi Fleisz i Ukrajinke Nadie Khayenko koja je i nositeljica ove natjecateljske kategorije.

- 56 kg - MARIJA MALENICA - "Pit Bull" - Split
13 (nadamo se ne nesretan) broj je natjecateljica u ovoj skupini. Marija svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv Bjeloruskinje Katisaryne Molubeve, a pobijedi li je u borbi za medalju susresti će se s pobjdnicom iz borbe između Čehinje Eve Liskove i Francuskinje Fatime Adib.
U ovoj skupini svakako valja spomenuti prvu nositeljicu Poljakinju Aliciju Piecyk, pa drugu nositeljicu Austrijanku Doris Hohler te Turkinju Dedu Duygu Aygun.

- 70 kg - NIVES RADIĆ - "Pit Bull" - Split
U ovoj kategoriji je 6 natjecateljica, a naša Nives je kao nositeljica ove skupine smještena u polufinale, znači već ima osvojenu brončanu medalju. Za ulazak u finale boriti će se protiv pobjednice iz meča između Svetlane Kulakove iz Rusije i Rite Turrisi iz Italije.

+ 70 kg - NATALIJA ŠIMAC - "Mega Centar" - Rijeka
Natalija u svojoj skupini ima još samo jednu protivnicu odnosno ima samo jednu - finalnu borbu s Poljakinjom Paulinom Biec. Natalija ima osigurano srebro po ždrijebu. Inače, Paulina je vrlo dobra i nezgodna protivnica.


K1
Seniori
- 57 kg - MATIJA PUHEK - "Pit Bull" - Zagreb

Matija je u skupini koja broji 5 natjecatelja. Rekli bi malo ih je, ali svakako su vrlo teški. Svoju prvu borbu Matija ima u 1/4 finalu gdje se susreće s Litvancem Arnoldasom Karpavciusom. Pobijedi li ga, osvaja brončanu medalju, a u borbi za ulazak u finale susresti će se s nositeljem skupine Bjelorusom Yuryjem Satsukom.
Svakako tu valja izdvojiti i Rusa Marata Shihalieva.

- 71 kg - VIKTOR ZAMAN - "Pit 119" - Karlovac
U skoro najbrojnijoj K1 natjecateljksoj skupini je ukupno 16 natjecatelja, a svoju prvu borbu u 1/8 finala Viktor ima protiv Srbina Aleksandra Topića. Pobijedi li ga u borbi za medalju susresti će se s pobjednikom iz meča između Crnogorca Damira Mukovića i Francuza Dumetza Merhija.

- 75 kg - DANIJEL ŠIMUNDIĆ - "Pit 119" - Karlovac
U ovoj je kategoriji ukupno 15 natjecatelja, a nositelj je Makedonac Ile Risteski. Naš Danijel svoju prvu borbu ima u 1/8 finala sa Srbinom Nikolom Bogdanićem, a pobijedi li ga u četvrtfinalnoj borbi za medalju očekuje ga pobjednik iz borbe između Poljaka Kuszasza Szulca i Bjelorusa Maksima Bulaskka.

- 81 kg - MARIJO VALENTIĆ - "Sokol" - Slunj
Ovo je najbrojnija K1 natjecateljska skupina s ukupno 19 boraca. Marijo svoju prvu borbu ima u 1/16 finala protiv Bošnjaka Mesuda Selimovića, a pobijedi li ga u 1/8 finala susresti će se s Njemcem Florianom Loweom.
Nositelj ove skupine je Mađar Gergerly Busai, smješten upravo u donji dio ždrijebe, baš gdje je i naš Marijo.

- 91 kg - ZORAN MAJKIĆ - "Sveti Matej" - Viškovo
U teškoj kategoriji je 8 natjecatelja, a naš Zoran je prvi nositelj. Drugi nositelj je Rus Vladimir Mineev, dok je treći nositelj Talijan Umberto Lucci.
Svoju prvu borbu u 1/4 finala, dakle borbu za medalju, Zoran ima protiv Južnoafrikanca Micheila Oppermanna, a pobijedi li ga za ulazak u finale susresti će se s pobjednikom iz borbe između Poljaka Jzuagbe Ugonoha i Kanađana Jamera Coombera.

+ 91 kg - IVAN BIJELIĆ - "King" - Poreč
Super teška K1 kategorija broji ukupno 11 boraca - redom sve odličnih, vrhunskih boraca. Treba svakako spomenuti nositelja, ogromnog i snažnog Bjelorusa Aliakseia Kudzina. Upravo s njime će se susresti naš Ivan pobijedi li u svojoj prvoj 1/8 finalnoj borbi protiv Španjolca Franka Munoza.
U ovoj vrlo teškoj i super teškoj kategoriji su i Srbin Mladen Božić, Mađar Tihamer Brunner i Rus Aleksey Papin.

- 52 kg - ANAMARIJA MARAS - "Imotski" - Imotski
U ovoj kategoriji je 5 natjecateljica, a našu je Mariju "zapala" predborba - četvrtfinale protiv Turkinje Zehre Gulgen, a pobijedi li osvaja broncu i za ulazak u polufinale, u borbi za srebro boriti će se protiv nositeljice skupine Izraelke Adi Rotem.


Eto to bi bio pregled ždrijeba neposredno prije početka Svjetskog prvenstva. Kao što se vidi, najbrojnije su kategorije u low kicku -63, -67, -71, -75, -81 kg za muškarce te -52, -56 kg za žene, što nikako nije slučajno. Naime osvajači medalja u ovim kategorijama stječu pravo učešća na prvim Svjetskim igrama borilačkih sportova, koje će se iduće godine održati krajem kolovoza i početkom rujna u Pekingu. Što se kickboxinga tiče, natjecanje na prvoj borilačkoj olimpijadi održavati če se u semi contactu, full contactu i low kicku u po 7 težinskih skupina - po 5 muških i po 2 ženske u svakoj navedenoj disciplini kicknoxinga.

Stoga, posebno našim kandidatima u ovim kategorijama - Goran Mimica, Boris Vujević, Frane Radnić, Mario Agatić i Nikola Božić, te Žaljana Piteša i Marija Malenica - želimo puno sportske sreće i uspjeha, a naravno to želimo i svima ostalima.

Sljedeće vijesti sa Svjetskog kickboxing prvenstva - Villach 2009 - sutra.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.10.2009.

Jednostavno nemreš bilivit


U borilačkom sportu, u stvari u bilo kakvom sportu ovakvim sucima nije mjesto. Ali, na žalost, kao što se vidi, ima ih.










Eto, sramota.



- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.10.2009.

Andrej Gudac - nada hrvatskog kickboxinga

Evo neki dan, pitalo odgovorne u kickboxing savezu tko je trenutno jedan od najperspektivnijih mladih kickboksača. Bez puno razmišljanja i bilo kakvih dvojbi vrlo brzo je rečeno ime mladog kickboksača iz Rijeke - Andrej Gudac.

Nekoliko pitanja i evo nam kratkog interviewa objavljenog na najvećem i najznačajnijem hrvatskom web portalu za borilačke sportove Profightstore

Mladi Andrej Gudac član je Kickboxing kluba „Sušak“. U klubu uz njega trenira dosta darovitih boraca.
„Počeo sam se baviti ovim sportom u prvom razredu osnovne škole kad sam imao 7 godina. Moja je rođaka trenirala pa me pozvala da jednom dođem i pogledam treninge. Odmah mi se svidjelo i roditelji su me upisali u klub koji je registriran kao Kickboxing klub „Sušak“ i Taekwon- do klub „Rijeka“ pod vodstvom odličnog trenera Branka Fibingera.“

Jednom kad je zakoračio u kickboxing, povratka više nije bilo.
„Od samog početka zavolio sam ovaj sport, super društvo i atmosferu koja vlada u ovom jako trofejnom klubu. Zahvaljujući mom talentu, upornom radu, treneru Fibingeru i odličnim sparing partnerima u klubu, došli su i rezultati s kojima sam više nego zadovoljan".

A rezultati koje je postizao do sada i više su nego dobri, dapače, odlični.
- Iako nemam navršenih 17 godina dva puta sam bio juniorski prvak svijeta u light contactu i dva puta europski prvak u light contactu i još nisam doživio poraz u juniorskoj kategoriji u ovoj disciplini. Budući da po godinama imam pravo na još jedno svjetsko i europsko prvenstvo, potrudit ću se da ostanem neporažen. Pored ovih naslova bio sam i kadetski prvak svijeta u semi contactu i trostruki prvak svijeta u ITF taekwon - dou te višestruki juniorski i seniorski prvak Hrvatske u kickboxingu i taekwon - dou

Na kraju, Gudac je htio dodati samo još jedno.
„Htio bih zahvaliti treneru i sparing partnerima u klubu jer su i oni dio ovih rezultata i da nije njih sve bi bilo uzaludno.“

Trener Branko Fibinger o Andreju:
„Andrej je veliki talent i veliki radnik. Iako je mlad, iza njega su veliki rezultati i siguran sam da će još puno postići u svojoj karijeri. Svojim radom i zalaganjem na treningu potaknuo je velik broj naših članova da i oni krenu njegovim putem“.

Ime: Andrej Gudac
Datum rođ. 29.11.1992.
Klub:Kickboxing klub „Sušak“ / Taekwon-do klub „Rijeka“
Trener: Branko Fibinger
Discipline: semi contact, ligth contact i ITF taekwon-do

Važniji rezultati po godinama:

2004.
- kadetski prvak svijeta u semi contactu

2006.
- juniorski prvak svijeta u light contactu
- juniorski prvak Hrvatske u semi contactu
- juniorski prvak Hrvatske u light contactu
- pobjednik svjetskog kupa za juniore u light contactu

2007.
- juniorski prvak Hrvatske u semi contactu
- seniorski prvak Hrvatske u semi contactu
- seniorski prvak Hrvatske u light contactu
- juniorski prvak Europe u light contactu
- juniorski viceprvak Europe u semi contactu

2008.
- juniorski prvak svijeta u light contactu
- juniorski prvak Hrvatske u light contactu

2009.
- juniorski prvak Europe u light contactu



















U pohodu na seniorsku Europsku titulu u light contactu 2008. godine u Portugalskom Guimaraesu - protivnik mu je Kevin Meunier iz Austrije (na lijevoj slici) i Laszlo Szabo iz Mađarske (na desnoj slici). Tom je prilikom Andrej osvojio seniorsku broncu.


Andrej Gudac (desno) i Raimundo Batista (Portugal) na EP u Guimareaesu 2008.


Andrej Gudac - pobjednik Adria kupa u Puli 2007. godine


Eto, baš lijepo.


- 00:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 14.10.2009.

Za Svjetsko prvenstvo Villach 09 - spremni


Hrvatska kickboxing reprezentacija spremna je za predstojeće Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore u disciplinama light contact, low kick i K1 koje će se održavati od 20. do 25. listopada 2009. u Austrijskom Villachu, u centralnoj gradskoj sportskoj dvorani. Na put za Villach će krenuti u utorak, 20. listopada u ranim jutarnjim satima, kako bi u 11 sati svi bili na kontrolnom vaganju i liječničkom pregledu te registraciji.




Izbornici Branko Fibinger (light contact), Josip Čikotić (low kick) i Leonardo Komšić (K1) odredili su sljedeći sastav reprezentacije:

LIGHT CONTACT
Seniori:

-63 kg - Marko Šarko - KBK "Škorpion" - Zagreb
-69 kg - Kristian Benac - KBK "Sušak" - Rijeka
-74 kg - Ognjen Ledinščak - KBK "Zmaj" - Bedekovčina
-79 kg - Željan Ješić - KBK "Mornar" - Split
-84 kg - Bojan Mišković - KBK "Budokai" - Rovinj
-89 kg - Paulo Benussi - KBK "Budokai " - Rovinj
-94 kg - Boris Mišković - KBK "Budokai " - Rovinj
+94 kg - Vladimir Čelar - KBK "Pauci" - Split

Seniorke:
-60 kg - Mateja Pančelat - KBK "Prime" - Poreč
-65 kg - Frana Samardžić - KBK "Mornar" - Split
-70 kg - Ana Znaor - KBK "Malinska" Malinska
+70 kg - Helena Jurišić - KBK "Mornar" Split

Veterani:
-69 kg - Ivan Draganić - KBK "Bušido" - Sv.Križ Začretje

LOW KICK
Seniori:

- 63,5 kg - Goran Mimica - KBK "Pit Bull" - Split
- 67 kg - Boris Vujević - KBK "Pit Bull" - Split
- 71 kg - Frane Radnić - KBK "Pit Bull" - Split
- 75 kg - Mario Agatić - KBK "Pit Bull" - Zagreb
- 81 kg - Nikola Božić - KBK "Mega Centar" - Rijeka
- 86 kg - Toni Milanović - KBK "Ameno" - Split
- 91 kg - Agron Preteni - KBK "Pit Bull" - Split
+91 kg - Damir Tovarović - KBK "Pit Bull" - Split

Seniorke:
- 52 kg - Željana Piteša - KBK "Pit Bull" - Split
- 56 kg - Marija Malenica - KBK "Pit Bull" - Split
- 70 kg - Nives Radić - KBK "Pit Bull" - Split
+70 kg - Natalija Šimac - KBK "Mega Centar" - Rijeka

K1
Seniori:

-57 kg - Matija Puhek - KBK "Pit Bull" - Zagreb
-71 kg - Viktor Zaman - KBK "Pit 119" - Karlovac
-75 kg - Danijel Šimundić - KBK "Pit 119" - Karlovac
-81 kg - Marijo Valentić - KBK "Škorpion" - Zagreb
-91 kg - Zoran Majkić - KBK "Sveti Matej" - Viškovo
+91kg - Ivan Bijelić - KBK "King" - Poreč

Seniorke:
-48 kg - Vanja Radetić - KBK "King" - Poreč
-52 kg - Ana Marija Maras - KBK "Imotski" - Imotski

Ove godine u sustav natjecanja na ovoj razini prvenstava prvi puta su uključeni i veterani (od 41 do 50 godina starosti) koji će se u Austriji boriti u disciplini light contact. Hrvatsku će u ovoj natjecateljskoj skupini zastupati samo jedan natjecatelj - Ivan Draganić iz Svetog Križa Začretja.

Pored izbornika, uz svoje borce naći će se i treneri:
Milivoj Bajić - KBK "Ameno" - Split
Zdravko Begović - KBK "Škorpion" - Zagreb
Igor Ivošević - KBK "Mega Centar" - Rijeka
Damir Lambaša - KBK "Pit Bull" - Split
Pero Mišković - KBK "Budokai" - Rovinj
Marko Žaja - KBK "Pit Bull" - Split

Hrvatski suci biti će Petra Mikuličić iz Rijeke, Miljenko Kutleša iz Imotskog dok će Marko Deša iz Zagreba, također međunarodni kickboxing sudac, biti u ulozi voditelja light contact natjecanja.

Cijelu brojnu hrvatsku delegaciju (47 članova) predvoditi će prof. Predrag Znaor iz Malinske, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza i Stipan Jurišić iz Splita, direktor reprezentacija.

Prema najavama domaćina - Kickboxing saveza Austrije, očekuje se oko 600 natjecatelja iz više od 40 zemalja.

Eto, a uskoro i više o rezultatima i svemu onome lijepome što nam naši kickboksači priušte.

- 00:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 13.10.2009.

Malinska domaćin županijskog kadetskog prvenstva

Istog dana kad su seniori iz cijele Hrvatske imali državni kup u semi contactu, i kadeti Primorsko - goranske županije imali su
Kickboxing prvenstvo Primorsko - goranske županije u semi i light contactu za kadete.

Sudjelovalo je ukupno 78 natjecatelja iz 5 klubova. Izvršni organizator ovog natjecanja bio je KBK "Malinska" iz Malinske, pod vodstvom trenera Predraga Znaora.

Evo i pregleda rezultata:

SEMI CONTACT
Kadeti
- 28 kg
1. Matej Štajdohar
- "Draga" - Rijeka
2. Gabrijel Dražić - "Sušak" - Rijeka

- 37kg
1. Roko Vuleta
- "Draga" - Rijeka
2. Dario Latinović - "Malinska" - Malinska

- 42 kg
1. Marko Jelić
- "Sušak" - Rijeka
2. Teo Čendak - "Sušak" - Rijeka
3. Robin Jurić - "Malinska" - Malinska
3. Gabrijel Burazer - "Malinska" - Malinska

- 47 kg
1. Dino Benedetti
- "Draga" - Rijeka
2. Kristian Benedetti - "Draga" - Rijeka
3. Karlo Butorac - "Draga" - Rijeka
3. Dino Božičević - "Sušak" - Rijeka

- 52 kg
1. Marko Stojanović
- "Sušak" - Rijeka
2. Dino Halepović - "Draga" - Rijeka
3. Dino Vrkić - "Sušak" - Rijeka

- 57 kg
1. Dejan Savić
- "Viktorija" - Rijeka
2. Domagoj Kurteš Salkanović - "Sušak" - Rijeka
3. Donik Begaj - "Malinska" - Malinska
3. Darko Jurasić - "Malinska" - Malinska

- 63 kg
1. Elvis Vojić
- "Viktorija" - Rijeka
2. Patrick Margan - "Draga" - Rijeka

+ 69 kg
1. Alvin Ališić
- "Viktorija" - Rijeka
2. Dominik Škibola - "Draga" - Rijeka
3. Petar Gudelj - "Sušak" - Rijeka
3. Luka Velnić - "Sušak" - Rijeka

Kadetkinje:
- 25 kg
1. Ela Znaor
- "Malinska" - Malinska
2. Brigita Burazer - "Malinska" - Malinska
3. Sara Pešut - "Draga" - Rijeka

- 32 kg
1. Nikolina Zeman
- "Draga" - Rijeka
2. Ivana Vidrih - "Draga" - Rijeka
3. Ana Kranjec - "Malinska" - Malinska

- 42 kg
1. Mara Ikić
- "Draga" - Rijeka
2. Natali Brozović - "Draga" - Rijeka
3. Vanessa Japić - "Malinska" - Malinska
3. Tea Divanović - "Draga" - Rijeka

- 50 kg
1. Lea Barković
- "Sušak" - Rijeka
2. Dora Golac - "Draga" - Rijeka
3. Majda Omanovi - "Sušak" - Rijeka
3. Veronika Kušina - "Draga" - Rijeka

- 55 kg
1. Martina Ban
- "Draga" - Rijeka
2. Maja Gmaz - "Sušak" - Rijeka

- 60 kg
1. Astrid Pibernik
- "Sušak" - Rijeka
2. Iva Vukušić - "Draga" - Rijeka

- 65 kg
1. Darija Damjanović
- "Sušak" - Rijeka
2. Nina Komlenac - "Sušak" - Rijeka
3. Ilijana Dadić - "Malinska" - Malinska

LIGHT CONTACT
Kadeti
- 42 kg
1. Gabrijel Burazer
- "Malinska" - Malinska
2. Marko Jelić - "Sušak" - Rijeka
3. Teo Čendak - "Sušak" - Rijeka

- 47 kg
1. Dino Benedetti
- "Draga" - Rijeka
2. Dino Božičević - "Sušak" - Rijeka

- 52 kg
1. Marko Stojanović
- "Sušak" - Rijeka
2. Dino Halepović - "Draga" - Rijeka

- 57 kg
1. Dejan Savić
- "Viktorija" - Rijeka
2. Darko Jurasić - "Malinska" - Malinska
3. Donik Begaj - "Malinska" - Malinska
3. Domagoj Kurteš Salkanović - "Sušak" - Rijeka

- 69 kg
1. Dominik Škibola
- "Draga" - Rijeka
2. Elvis Vojić - "Sušak" - Rijeka
3. Goran Kučan - "Sveti Matej" - Viškovo

+ 69 kg
1. Alvin Ališić
- "Viktorija" - Rijeka
2. Haris Horozović - "Sveti Matej" - Viškovo
3. Luka Velnić - "Sušak" - Rijeka
3. Filip Zorić - "Sušak" - Rijeka

Kadetkinje
- 50 kg
1. Lea Barković
- "Sušak" - Rijeka
2. Veronika Kušina - "Draga" - Rijeka

- 60 kg
1. Astrid Pibernik
- "Sušak" - Rijeka
2. Barbara Sušanj - "Sveti Matej" - Viškovo

- 65 kg
1. Darija Damjanović
- "Sušak" - Rijeka
2. Ilijana Dadić - "Malinska" - Malinska
3. Nina Komlenac - "Sušak" - Rijeka


Proglašeni najboljima:

Semi contact
Najbolji kadet: Alvin Ališić - KBK „Viktorija“ Rijeka
Najbolja kadetkinja: Nikolina Zeman - KBK „Draga“ Rijeka

Light contact
Najbolji kadet: Dejan Savić - KBK „Viktorija“ Rijeka
Najbolja kadetkinja: Astrid Pibernik - KBK „Sušak“ Rijeka

Ukupno najbolji klub: KBK "Sušak" – Rijeka (trener: Branko Fibinger)


A evo i nekoliko sličica:


Predsjednik Kickboxing saveza Primorsko - goranske županije Igor Bezjak otvara županijsko prvenstvo


Pehari i plakete čekaju najbolje - osvajače medalja po kategorijama.


Pogled na dvoranu osnovne škole "Fran Krsto Frankopan" - Krk - područna škola Dubašnica - Malinska


Drugi pogled na gore imenovanu dvoranu


















Na lijevoj slici Ela Znaor i Brigita Burazer - semi contact do 25 kg, a na desnoj slici Demian Bajor i Karlo Butorac


Darko Jurasić i Domagoj Kurteš Salkanović


Donik Begaj i Dejan Savić


Gabrijel Burazer i Marko Jelić


I domaćini - KBK "Malinska" iz Malinske sa svojim trenerom Predragom Znaorom bili su zadovoljni svojim ostvarenim rezultatima.


Eto, bravo "klinci".


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.10.2009.

Hrvatski kup u Malinskoj

U Malinskoj je 11. listopada 2009. u dvorani osnovne škole, održan Hrvatski kup u semi contactu za seniore na kojem je sudjelovalo 33 natjecatelja iz 7 klubova Hrvatskog kickboxing saveza.

Najboljima na kupu su proglašeni:
Ana Lojen iz KBK "Zagreb" iz Zagreba i Marko Deša iz KBK "Omišalj" iz Omišlja, dok je najbolji klub kupa bio KBK "Sušak" iz Rijeke, kojeg vodi trener Branko Fibinger.

Pobjednici Hrvatskog kupa postali su:

Seniori:
-63 kg - Adam Blauhorn - KBK "Tigar" - Karlovac
-69 kg - Kristian Benac - KBK "Sušak" - Rijeka
-74 kg - Andrej Gudac - KBK "Sušak" - Rijeka
-79 kg - Elvis Japić - KBK "Malinska" - Malinska
-94 kg - Marko Deša - KBK "Omišalj" - Omišalj
+94 kg - Marin Spasojević - KBK "Sušak" - Rijeka

Seniorke:
-50 kg - Katarina Jelenčić - KBK "BTI" - Zabok
-55 kg - Francesca Žic - KBK "Sušak" - Rijeka
-60 kg - Astrid Pibernik - KBK "Sušak" - Rijeka
-65 kg - Ana Lojen - KBK "Zagreb" - Zagreb
-70 kg - Ana Znaor - KBK "Malinska" - Malinska
+70 kg - Jelena Gudelj - KBK "Sušak" - Rijeka

Na ovom natjecanju, koje je bilo dopuna natjecanja za stjecanje reprezentativnog statusa, svoj status reprezentativca potvrdili su Kristian Benac, Andrej Gudac, Marko Deša, Katarina Jelenčić i Ana Znaor.

Posebno je zanimljiva bila borba između svjetskog juniorskog prvaka Marina Šušnjara i "starog" i iskusnog reprezentativca Marka Deše. Finalna borba u kategoriji -94 kg završila je rezultatom 26:24 za Marka koji je inače prebačen iz kategorije -89 kg. I ovaj puta se je pokazalo da je pored znanja tehnike, snage i brzine - još uvijek vrlo važno pa i presudno - iskustvo.

Eto.

A evo i slika, koje su obećali:


Ana Znaor - Malinska i Marko Deša - Omišalj


Andrej Gudac - KBK "Sušak" - Rijeka, potvrdio je svoj reprezentativni status


Iz najuzbudljivije borbe kupa - mladi Marin Šušnjar KBK "Sušak" (lijevo) i iskusni Marko Deša KBK "Omišalj"


Domaćini su bili uspješni, trener zadovoljan - s lijeva: Elvis Japić - KBK "Malinska", Ana Znaor - KBK "Malinska", Iva Jurasić - KBK "Malinska", Marko Deša - KBK "Omišalj" i trener Predrag Znaor


Najbolji na kupu - Ana Lojen - KBK "Zagreb", Marko Deša - KBK "Omišalj" i Ivan Stojanović kao voditelj najboljeg kluba KBK "Sušak" iz Rijeke.


Eto ga.




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.10.2009.

Međunarodne aktivnosti kickboksača


Osim aktivnosti reprezentacije na predstojećim Svjetskim prvenstvima i to:

- Svjetskom kickboxing seniorskom prvenstvu u LK, K1 i LC
Villach, Austria, od 20. do 25. listopada 2009.
(više pogledajte na službenoj WAKO stranici )




- Svjetskom kickboxing seniorskom prvenstvu u SC, FC, GF i AKB
Lignano Sabbiadoro (provincija Udine), Italija, od 23. do 29. studenog 2009
(više pogledajte na službenoj WAKO stranici )




pred našim kickboksačima su još dva, tradicionalno s naše strane dobro posjećena velika međunarodna kickboxing turnira:

1. ITALIA OPEN 2009.
koji će se održati 31.10. i 1.11.2009. u mjestu Bagnatica kraj Bergama, Italija




2. SLOVENIA OPEN 2009.
koji će se održati 7.11.2009. u Zagorju ob Savi, Slovenija




I na kraju - valja posebno naglasiti:

11. i 12. prosinca 2009. održati će se
CROATIA OPEN - FINAL FIGHT 2009 u Pakracu, u gradskoj sportskoj dvorani

Više informacija - uskoro.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #