KICKBOXING

nedjelja, 29.11.2009.

Svjetsko kickboxing prvenstvo - zadnji dan

Ukupno: 2 zlata, 2 srebra, 3 bronce - odlično



Danas je jedinu borbu u finalu imao Bojan Mišković

BOJAN MIŠKOVIĆ - Sergey Bogdan (RUS) - full contact, -86 kg
Bojan je hrabro ušao u finalnu borbu. Cijela prva runda prolazi prilično izjednačeno u stalnoj razmjeni udaraca - i ručnih i nožnih tehnika, mada bi se moglo reći da su udarci Ruasa bili snažniji. Prva runda završava bodovno izjednačeno. Početkom druge runde Rus kreće u oštar napad, postiže dva - tri boda prednosti i u jednom klinču, aperkatom ruši Bojana. Sudac odbrojava do 8, ali Bojan nije spreman za nastavak, sudac broji 9 i 10 te se meč proglašava završenim, a Rus pobjednikom s knockoutom u 2. rundi. Bojan Mišković je nakon odličnih borbi u kvalifikacijama, i gubitka finalne borbe osvojio srebrnu medalju.

Naš je tim trebao nastupiti i u timskim borbama semi contacta, međutim zbog povreda Zvonka Gribla i Marka Deše, borba protiv Amerikanaca je predana i naši nisu nastupili.


Na kraju možemo biti vrlo zadovoljni. Pitanje je bi li bili realni da smo očekivali više. Ne, ne bi smo nikako bili realni. Možda se očekivalo nešto više od nekih pojedinaca (Zvonimir Gribl, Ana Znaor, Damir Tovarović i Željana Piteša), ali su nas neki vrlo ugodno iznenadili (Marko Deša, Boris Mišković i Bojan Mišković). Ukupno gledano, rezultat je vrlo dobar - 2 zlata, 2 srebra i 3 bronce. Evo, kako smo ukupno prošli:

Zlatne medalje:
Pero Gazilj - semi contact, -94 kg
Boris Mišković - semi contact, +94 kg

Srebrne medalje:
Marko Deša - semi contact, -89 kg
Bojan Mišković - full cntact, -86 kg

Brončane medalje:
Sanjin Pol Vrgoč - full contact, -71 kg + plasman na Svjetske igre
Nives Radić - full contact, -70 kg
Ana Bajić - full contact, +70 kg

Peta mjesta:
Ana Znaor - semi contact, -70 kg
Dino Čatipović - full contact, -91 kg
Ivan Stupalo - full contact, -75 kg
Damir Tovarović - full contact, +91 kg
Željana Piteša - full contact, -52 kg

Deveta mjesta:
Andrej Gudac - semi contact, -69 kg
Zvonimir Gribl - semi contact, -74 kg
Ana Lojen - semi contact, -65 kg
Marija Malenica - full contact, -60 kg

Sedamnaesto mjesto:
Dino Vidović - full contact, -81 kg

Sve u svemu možemo biti vrlo zadovoljni.

O ukupnom poretku nešto više sutra. A slike, biti će ih, za koji dan.

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 28.11.2009.

Svjetski prvaci Pero Gazilj i Boris Mišković


Danas se što se rezultata tiče počelo vrlo tmurno i trajalo tako do predvečer. Jedna po jedna izgubljena borba činile su da ovaj dan bude tmuran i loš ža našu reprezentaciju. Ali, pred kraj, Pero Gazilj i Boris Mišković dali osvjetlali su svima nama ovaj dan. Postali su svjetski prvaci.

Evo, kako su tekle borbe

MARKO DEŠA - Drew Neil (GBR) - finale, semi contact -89 kg
Marko je bio posebno motiviran za ovu borbu. Kako kaže - sad ili nikad. Međutim sam početak nije davao obaćavajući rezultat. Vrlo brzo Drew Neil je postigao 3 boda. U sljedećem napadu nogom, Marko je krivo doskočio i ostao ležati na pudu z bolnim grčevima na licu. doktor je došao i odmah prekunuo brobu. Slomljen palac desne noge. Aktivirana povreda još od jučer. A doktor nije dozvolio nastavak, jer je upravo on jučer sanirao palac Marku nakon borbe. Prekidom u prvoj rundi, Marko je izgubio borbu pri rezultatu od 0:3 te ostao na jučer osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medaji.

PERO GAZILJ - Peter Cikos (HUN) - finale, semi contact -94 kg
Pero je od samoga početka držao kontrolu nad tatamijem. Znao se je pravilno postaviti na napade Cikosa, odličan rad nogu, upravo Perina specijalnost donijeli su bodovnu razliku s kojom je Pero mogao borbu privesti kraju. Rezultatom 14:10 Pero Gazilj je pobijedio, osvijio prvo mjesto i zlatnu medalju te ponovno 3. puta postao svjetski prvak u semi contactu. Bravo Pero!

BORIS MIŠKOVIĆ - Stephen Keraph (USA) - finale, semi contact
Boris je jednostavno vladao tatamijem. Od samoga početka nije dozvolio Amreikancu da ga ni na koji način ugrozi. Pravilno korištenje svih tehnika i brzina dovele su da Boris završi ovu borbu s 10 razlije već početkom treće runde. Boris Mišković pobijedio je rezultatom 17:7, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju te postao svjetski prvak u semi contactu. Bravo Boris.

BOJAN MIŠKOVIĆ - Lopez Mickael (FRA) - četvrtfinale, full contact, -86 kg
Na samom početku, Bojan je ušao rezerviran. Vrlo snažan Francuz. Međutim vrlo brzo Bojan je svojoj tehnikom i brzinom počeo stvarati bodovnu razliku oju je održavao do kraja borbe. Jednoglasnom odlukom sudaca Bojan je pobijedio 3:0, osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale. Večeras u polufinalu Bojan ima borbu s Talijana Mattie Bezzona.

BOJAN MIŠKOVIĆ - polufinale, full contact, -86 kg
Bojan je cijelo vrijeme imao inicijativu i tijekom cijelog meča održavao bodovnu prednost. Pravilan rad, brze tehnike i što je najvažnije, u kritičnijim trenucima točno je slijedio upute iz ugla. Sve skupa to ga je dovelo do pobjede. Bojan Mišković pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, osvojio srebrnu medalju i plasirao se u sutrašnje finale gdje će se susresti sa Sergeyem Bogdanom iz Rusije.

SANJIN POL VRGOČ - Nikolay Osobskiy (UKR) - polufinale, full contact, -71 kg
Teško je opisati ovu borbu. Borba puna akcije, stalnih izmjena udaraca kod oba borca, međutim bodovi na ekranu stalno su pokazivali drugačije. Činilo se kao da su suci gledali i sudili neku drugu borbu. Na ekranima su bodovi znatnu prednost davali Ukrajincu. Tako je borba i završila, jednoglasnom odlukom sudaca 0:0 Sanjin Pol Vrgoč izgubio je ovu polufinalnu borbu, ostao na jučer osvojenom 3. mjestu, ali što je svima najvažnije, osigurao si je vizu za Peking, gdje će imati prilike za revanš s Nikolayem.

DINO ČATIPOVIĆ - Sarkhan Jabbarov (AZE) - četvrtfinale, full contact, -91 kg
Dino je od samog početka krenuo vrlo suzdržano protiv iznimno snažnog Azerbejdžanca, koji je od samog početka vrlo snažno pogađano Dina. Nekoliko pokušaja suprostavljanja i Dino je održavao bodovnu razliku od 4 - 5 bodova. Početkom druge runde Dino prima dva snažna udarca u vrlo kratkom roku. Treći snažni udarac desnim krošeom bio je prejak. Sudac je odbrojao do 10 i borba jeprekinuta. Dino Čatipović izgubio je knockoutom ovu četvrtfinalnu borbu i ostao na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

DAMIR TOVAROVIĆ - Jacek Puchacz (POL) - četvrtfinale, full contact, +91 kg
Borba s vrlo malo bodova, s vrlo malo akcije. Naravno, ne očekuje se od superteškaša stalna akcija, ali ova je borba bila vrlo mirna. Cijela prva runda prošla je u eđusobnom ispitivanju i ispipavanju, a svi udarci koji i jesu plasirani završili su u blokadama. Prve dvije runde prošle su prilično usporeno. Pred kraj druge runde Poljak stvara minimalnu bodovnu prednost. U trećoj rundi, Damir kreće u napad, ali malo tih udaraca završava na mjestima gdje bi to trebalo. Poljak dosta toga blokira, ali i poentira. Borba je završila pobjedom Poljaka. Jednoglasnom odlukom 0:3 Damir Tovarović je izgubio i ostao na nakon teske borbe s Ukrajincem osvojenom 5. mjestu.

ŽELJANA PITEŠA - Tonje Sorlie (NOR) - četvrtfinale, full contact, -56 kg
U ovu je borbu Željana ušla prilično rezervirano i kako bi se reklo, jednostavno nije išlo. Norvežanka je cijelo vrijeme borbu držala pod svojom kontrolom, dok Željana nije slušala savjete iz kuta. Početkom treće runde Željana prima udararac nogom u glavu, sudac procjenjuje da treba brojati, nakon 8 Željana je bila spremna, nastavila je borbu do kraja, ali bez većeg pomaka u bodovnoj razlici. Jednoglasnom odlukom sudaca 0:3 Željana Piteša, izgubila je ovu četvrtfinalnu borbu, ostala na petom mjestu, na korak do medalje, na korak do vize za Peking. Šteta.

NIVES RADIĆ - Olga Slavinskaya (RUS) - polufinale, full contact, -70 kg
Borba dviju poznatih protivnica. Od samog početka prilično ujednačena borba s odličnom razmjenom prvenstveno ručnih udaraca. Ipak, na kraju izgleda da je Ukrajinka imala nešo veći motiv i borba je završena odlukom sudaca 1:2 za Ukrajinku. Nives Radić je izgubila ovu polufinalu borbu i ostala na osvojenom 3.mjestu i brončanoj medalji.

ANA BAJIĆ - Anna Gladkikh (RUS) - polufinale, full contact, +70 kg
Ana je od samoga početka borbe krenula u svome prepoznatljivom stilu. Stalni rad rukama, povremeno koja nožna tehnika. Puno aktivnosti, ali i Ruskinja je primijenila istu tehniku i bila preciznija. Na kraju borbe Ruskinja je kod sva tri suca ostvarila znatnu bodovnu razliku. Ana Bajić izgubila je jednoglasnom odlukom sudaca 0:3, te je time i ostala na trećem mjestu i brončanoj medalji dobivenima po ždrijebu.

Eto, tako je prošao naš četvrti dan na svjetskom prvenstvu. Osvojene su 3 brončane medalje (Sanjin Pol Vrgoč, Nives Radić i Ana Bajić), 2 srebrne medalje (Marko Deša i Bojan Mišković - s mogućnošću pozlate) i 2 zlatne medalje (Pero Gazilj i Boris Mišković).

Sutra nas ocekuju timske borbe u semi contactu i Bojanovo finale u full contactu, do 86 kg. Sretno svima.
Kako je loše započelo, tako je na kraju dobro završilo. Možemo biti zadovoljni.

Eto.



- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.11.2009.

Imamo 3 viceprvaka svijeta

Koji dan, dan za pamćenje. Viceprvaci svijeta postali su Marko Deša, Boris Mišković i Pero Gazilj.

E, jebi ga kada ovakvu vijest objaviš odmah u uvodu, tko će čitati ostatak posta, ali ipak - tri viceprvaka su tri viceprvaka.

Ali, krenimo redom, evo kako su tekle današnje borbe:

MARKO DEŠA - Maksym Dzhurayvev (UKR) - (semi contact, -89 kg)
Od samoga početka Marko je držao situaciju pod kontrolom. Održavao je u prvoj i drugoj rundi razliku od pet šest bodova, da bi odmah početkom treće runde s nekoliko udaraca u glavu napravio razliku od 10 bodova i meč je prekinut. Marko Deša pobijedio je u ovoj četvrtfinalnoj borbi rezultatom 17: 7, osvojio brončanu medalju i plasirao su u polufinale. Večeras ima borbu sa Zoltanom Dancesom iz Mađarske koji je u četvrtfinalu sa 16:13 pobijedio Slovenca Primoža Bračića..

MARKO DEŠA - Zoltan Dances (HUN)
Očekivao se vrlo težak meč. Ipak je Zoltan Danczo 7 puta bio svjetski prvak u light contactu. Međutim, Marko je cijelu borbu održavao blagu prednost koja je dolazila i do 4 - 5 bodova razlike. U trećoj rundi Zoltan daje sve napore, bodovno se približava, izjednačuje, Marko ponovno stvara prednost jednog boda. Pred sam kraj meča, pri rezultatu od 15:14 za Marka, kod 2,2 sekunde do kraja, suci odlučuju zbog prvog izlaska Marku dati negativan bod. Dugo se vijećalo, na kraju je pozvan sam predsjednik svjetske federacije g. Ennio Falsoni koji je jednostavno rekao - to nije u pravilima, nema minus boda. Zadnje dvije sekunde bio je obostrani napad, bez bodova i borba završava rezultatom 15:14. Marko Deša je pobijedio u ovoj četvrtfinalnoj borbi, osvioji srebrnu medalju i plasirao se u sutrašnje finale gdje će se susresti s Britancem Drew Neilom.

PERO GAZILJ - Mark Deacon (GBR) - (semi contact, -94 kg)
Pero Gazilj, kao aktualni svjetski prvak nije dozvolio da ga Britanac iznenadi. Tijekom cijelog četvrtfinalnog meča održavao je sigurnu bodovnu razliku, mada nije tako često kako smo očekivali koristio svoje "ubojito oružje" - high kickove u protivnikovu glavu. Rezultatom 18:12 Pero Gazilj je pobijedio, osvjio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje se večeras susreće s Amerikancem Michaelom Simmonsom koji je u četvrtfinalu s 20:17 pobijedio Slovenca Igora Kalšeka.

PERO GAZILJ - Michael Simmons (USA)
Pero je od samoga početka ovu polufinalnu borbu držao u svojim rukama ili bolje reći nogama. Amreikanac je u više navrata pokušavao bodovno se približiti, ali bezuspješno. Per, aktualni svjetski prvak, dokazao je svoju nadmoć. Rezultatom 15:13 Pero Gazilj je pobijedio ovu polufinalnu borbu, osvoji danas 3 hrvarsko srebro i plasirao se u sutrašnje finale. Sutra će se susresti s Mađarom Peterom Cikosom, koji je s rezultatom 4:3 pobijedio Njemca Renea Pereza.

BORIS MIŠKOVIĆ - Tibor Wappel (HUN) - (semi contact, +94 kg)
Boris je cijelo vrijeme borbu držao pod svojom kontrolom. Stalna bodovna razlika do početka treće runde, kada Boris radi nekoliko bodova za redom, postiže bodovnu razliku od 10 bodova te se pri rezultatu od 15:10 za Borisa borba prekida. Boris Mišković ovom je pobjedom u četvrtfinalu osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale gdje će se večeras susresti s Guntherom Wohlwendeom iz Lihtenštajna, a koji je u četvrtfinalu sa 16:11 pobijedio Rusa Filipa Saygina.

BORIS MIŠKOVIĆ - Gunther Wohlwende (LEI)
Ova polufinalna borba je u prvih petnaestak sekundi djelovala izjednačeno, ali Boris nije dopustio da Gunther Wohlwende preuzme inicijativu. Boris je stalnim napadima, odličnom tehnikom i brzim udarcima stalno povećavao bodovnu razliku te je na početku 3. runde bodovna razlika bila 10 kada se meč sukladno pravilima prekida. Rezultatom 16:6 pobijedio je Boris Mišković, osvojio srebrnu medalju te se plasirao u finale gdje će se susresti s Amerikancem Stephenom Kerapfom koji je u polufinalu pobijedio s 11:9 Slovenca Ranisa Smajloviča.

ANA ZNAOR - Jem Cambel (GBR) - (semi contact, -70 kg)
Ana kao da nije bila spremna za jednostavnu i prepoznatljivu tehniku Jem Cambel. Prve dvije runde imala je negativan scor od dva do tri boda, da bi do treće runde taj minus narastao na 9 bodova. Početkom treće runde Ana daje sve od sebe, postiže 9 bodova za redom i izjednačava rezultat. Izjednačenim rezultatom 26:26 završila je borba u regularno vrijeme. U dodatnoj rundi od 1 minute, obje postižu po dva boda (Britanka drugi bor doslovce u zadnjoj stotinki dodatne minute). I na kraju, odluka je pala na "zlatnom bodu" ojeg je postigla Britanka Jem Cambel. Ana Znaor je ovom izgubljenom borbom ostala na jučer osvojenom 5. mjestu.

SANJIN POL VRGOČ - Mark Capobianco (CAN) - (full contact, -71 kg)
Sanjin je od samog početka borbe zavladao ringom. Cijelo vrijeme je pravilnom izmjenom ručnih i nožnih tehnika održavao razliku od kojih pet šest bodova. Jednoglasnom odlukom sudaca Sanjin je s 3:0 pobijedio ovu borbu u četvrtfinalu, osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale. Ono što je važno za reći - Sanjin Pol Vrgoč, ovom se pobjedom plasirao i na 1. Svjetske igre borilačkih sportova koje će se iduće godine održati u Pwkingu, krajem kolovoza. Sanjin je drugi Hrvat koji je ostvario vizu za Peking, nakon što je to prošlog mjeseca na Svjetskom prenstvu u low kicku ostvario Frane Radnić.

Sanjin se u sutrašnjem polufinalu susreće s Ukrajincem Nikolayem Osobskiyem, koji je s 2:1 pobijedio Kazakstanca Sayana Zhakupova.

IVAN STUPALO - Yusup Magamedbekov (RUS) - (full contact, -75 kg)
Od samoga početka držao se defanzivno. U prvoj je rundi održavao ujednačene bodove, dok Rus preuzima inicijativu u drugoj rundi i održava i povećana bodovnu razliku do kraja meča. Jednoglasnom oslukom sudaca 0:3 pobijedio je Yusup Magamedbekov, dok je Ivan Stupalo ostao na jučer osvojenom 5. mjestu. Šteta, korak do vize za Peking.

ŽELJANA PITEŠA - Francesca Lungi (ITA) - (full contact, -56 kg)
Željana je cijelo vrijeme vladala ringom i nije dozvolila nikakva iznenađenja. Pravilan rad i brze tehnike, pogtovo nožne donijele su Željani pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca 3:0. Željana Piteša se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale, gdje će se sutra susresti s Norvežankom Tonje Sorlie koja je s 3:0 pobijedila Čehinju Evu Liskovu.

MARIJA MALENICA - Adriane Marksteiner (GER) - (full contact, -60 kg)
Najprije je počelo s problemom piersinga u ustima, kad je Mariju centralni sudac želio diskvalificirati. Srećom, Marija je uspjela skinuti piersing s jezika te ja započela borbu očito sva razočarana. Njemica je održavala stalnu bodovnu razliku. Na početku treće runde, opet problemi. Marija je skoro knockdown-irala Njemicu, ali je elektronika pokazala da je istekla runda i meč. Trebalo je kojih minutu da se vrati na prijašnje stanje, međutim Marija nije uspjela nadoknaditi bodovnu razliku koju je Njemica ostvarila u prve dvije runde. Borba je završila jednoglasnom odlukom sudaca 0:3. Marija Malenica je izgubila borbu u osmini finala i ostala na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

NIVES RADIĆ - Mariya Badulina (UKR) - (full contact, -70 kg)
Nives Radić susrela se s Ukrajinkom, baš s onom koju je u finalu Svjetskog prvenstva u lov kicku u Austriji u listopadu pobijedila. Nives je i ovaj puta bila superiorna, mada je jedan sudac imao drugačije mišljenje. Dva su suca bodovnu razliku od 7 bodova vidjela u korist Nives, dok je jedan sudac vidiosuprotno - 5 bodova razlije u korist Ukrajinke. Na kraju je Nives pobijedila odlukom sudaca 2:1, osvojila brončanu medalju i plasirala se u sutrašnje polufinale gdje će se susresti s Ruskinjom Olgom Slavinskayom.

Danas nisu imali borbe Dino Čatipović i Damir Tovarović. Dino ima sljedeću borbu u subotu, u četvrtfinalu će se susresti s Azerbejdžancem Sarkhanom Jabbarovim, kao što i Damir Tovarović ima sljedeću borbu u subotu gdje će se susresti s Poljakom Jacekom Puchaczom. Nije bilo ni timskih borbi u semi contactu. One su na rasporedu u nedjelju.

Ukupno danas je uspješan dan - pored ždrijebom dobivene brončane medalje Ane Bajić, danas su brončane medalje osvojili Marko Deša, Boris Mišković, Pero Gazilj, Sanjin Pol Vrgoč, Željana Piteša i Nives Radić, a sjaj svojih medalja povećali su Marko Deša, Boris Mišković i Pero Gazilj osvojivši srebrne medalje.

Sutra nas u finalu (za zlato) očekuju borbe Marka Deše, Borisa Miškovića i Pere Gazilja, u polufinalu borbe (za srebro) Sanjina Pol Vrgoča, Nives Radić i Ane Bajić, i u četvrtfinalu borbe (za broncu) Bojana Miškovića, Dina Čatipovića, Damira Tovarovića i Željane Piteša.


Kakav dan, dan za pamćenje. Eto, idemo dalje.



- 19:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.11.2009.

Drugi dan Svjetskog prvenstva - vrlo dobro je



Danas su nastavljene borbe na Svjetskom kickboxing prvenstvu u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing. Na rasporedu su bile šesnaestine i osmine finala u semi contactu i full contactu.

Nastupali su i naši. Evo kako su prošli:

ANDREJ GUDAC (semi contact, -63 kg) svoju je prvu borbu imao protiv Talijana Domenica De Marka, aktualnog viceprvaka Europe i višestrukog pobjednika svjetskih kupova. Na žalost, mladi (još uvijek junior) Andrej nije mogao značajnije ugroziti "starog" Domenica. Izgubio je rezultatom 2:12. Ovime je Andrej Gudac ostao na 9. mjestu.

ZVONIMIR GRIBL (semi contact, -84 kg) je prvu borbu imao u smini finala protiv Romana Brundla iz Austrije. Do treće runde prilično izjednačen meč, ali uz stalnu malu prednost Austrijanca, koji pred kraj druge runde daje Zvonku udarac nogom u glavu i pravi veću bodovnu razliku. U trećoj rundi, prilično netaktički Zvonko kreće u nadoknađivanje bodovne razlike, međutim Austrijanac je znao odgovoriti na svaki Zvonkov napad te postiže još veću razliku. Na kraju je rezultat bio 13:22 za austrijanca. Ovom izgubljenom borbom Zvonimir Gribl ostao je na 9. mjestu.

MARKO DEŠA (semi contact, -89 kg) u osmini finala se susreo s Kazahstancem Yerseitom Kalmenovim. Marko je odmah od početka stavio borbu pod svoju kontrolu, te održavao bodovnu razliku od 7-8 bodova. U trećoj rundi naprvio je još dodatnu razliku i borba je prije kraja prekinuta zbog rezlike veće od 10 bodova. Marko je pobijedio 19:9 i plasirao se u četvrtfinale gdje ga očekuje Ukrajinac Maksym Dzhurayvev.

PERO GAZILJ (semi contact, -94 kg) danas nije inao borbu. Sutra u četvrt finalu dočekuje Britanca Marka Deacona koji je danas pobijedio u osmini finala Francuza Devi Sandavy Fabricea.

BORIS MIŠKOVIĆ (semi contact, +94 kg) je imao danas zadnju borbu današnjeg programa na tatamiju 3 protiv Austrijanca Guntera Weningera. Boris je od samoga početka stvorio razliku od nekoliko bodova koju je s lakoćom održavao sve do kraja meča. Boris Mišković pobijedio je rezultatom 12:7 i plasirao se u sutrašnje četvrtfinale gdje će se susresti s nositeljem ove skupine Mađarom Tiborom Wappelom.

ANA LOJEN (semi contact, -65 kg) je također imala zadnju borbu današnjeg programa za žene, u osmini finala, protiv Ruskinje Marine Popove. Od samoga početka vidjela se znatna razlika u kvaliteti borkinja. Ruskinja je preuzela inicijativu, dok je Ana bila prilično ukočena. Ana Lojen izgubila je rezultatom 12:18, te je ostala na ždrijebom dobivenom 9. mjestu

ANA ZNAOR (semi contact, -70 kg) obzirom da je nositeljica skupine, danas nije imala borbu, već sutra u četvrtfinalu ima svoju prvu borbu protiv Britanke Jem Cambel.

Team Croatia - timske borbe su na rasporedu zadnjeg dana svjetskog prvenstva, u nedjelju.

I bez obzira na jučerašnji loš početak našeg nastupa u full contactu, današnji dan je bio dobar.

SANJIN POL VRGOČ (full contact, -71 kg) je svoju prvu borbu imao u šesnaestini finala protiv Makedonca Dejana Ristovskog. Od samog početka Sanjin je držao kontrolu nad borbom i cijelo je vrijeme održavao značajnu bodovnu razliku. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Sanjin je pobijedio Makedonca i plasirao se u osminu finala gdje će se susresti s BrazilcemValmirom Erthalom.

U drugoj današnjoj borbi SANJIN POL VRGOČ se je u osmini finala susreo s BrazilcemValmirom Erthalom. I u ovoj borbi je Sanjin bio nadmoćan. Cijelo vrijeme je održavao znatnu bodovnu razliku, nije dozvolio Brazilcu da ga na bilo koji način ugrozi i na kraju okončao borbu pobjedom. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Sanjin Pol Vrgoč je pobijedio i plasirao se u četvrtfinale gdje će se susresti s Kanađanom Markom Capobiancom, koji je danas u osmini finala s 2:1 pobijedio Mađara Gabora Totha

IVAN STUPALO (full contact, -75 kg) je svoju prvu borbu imao protiv Talijana Corrada Luchetija. Od samog početka Ivan je kontrolirao borbu, držao konce u rukama i nadmoćno priveo borbu do kraja. Ivan Stupalo pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 i plasirao se u četvrtfinale gdje će se susresti s Rusom Yusupom Magamedbekov

BOJAN MIŠKOVIĆ (full contact, -86 kg) susreo se u osmini finala s Poljakom Arkadiuszom Dembinskim. U prve dvije runde prilično je borba bila ujednačena, s blagom prednošću Bojana (rezultat nakon 2 runde bio je 2:1 za Bojana), ali je zato Bojan nadmoćno odradio i napravio razliku u trećoj rundi. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Bojan Mišković pobijedio je u ovoj borbi i plasirao se u četvrtfinale gdje će se sutra susresti s Francuzom Michaelom Lopezom.

DINO ČATIPOVIĆ (full contact, -91 kg) danas nije imao borbu, već će se sutra u četvrtfinalu susresti s Azerbejdžancem Sarkhanom Jabbarovim koji je danas s 2:1 pobijedio Kanađana Roberta Weismana.

DAMIR TOVAROVIĆ (full contact, +91 kg) je imao tešku borbu protiv Ukrajinca Viktor Adobash. Ukrajinac je prilično silovito krenuo u borbu, odmah na početku je Damira midle kickom udario u jetra i činilo se da će Damir posustati, ali pametnom taktikom Damir je vrlo brzo bodovno se izjednačio te na kraju i pobijedio odlukom sudaca 2:1. Ovom pobjedom Damir se plasirao u četvrtfinale gdje ga očekuje Poljak Jacek Puchacz.

ŽELJANA PITEŠA (full contact, -56 kg) danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima sutra u osmini finala protiv Talijanke Francesce Lungi.

MARIJA MALENICA (full contact, -60 kg) također danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima sutra u osmini finala protiv Njemice Adriane Marksteiner.

NIVES RADIĆ (full contact, -70 kg) također danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima (vjerojatno) sutra gdje u četvrtfinalu čeka pobjednicu iz meča Ukrajinke Mariye Baduline i Talijanke Valerije Merkurio.

ANA BAJIĆ (full contact, +70 kg) kao ni ostale naše djevojke u full conactu, danas nije imala borbu, već svoju prvu borbu ima u polufinalu u subotu s Ruskinjom Annom Gladkhinom.

Na kraju dana možemo zaključiti - dobro je. Od 10 današnjih borbi Hrvati su pobijedili u 7 borbi i pobjednici su se plasirali u daljnje natjecanje: Marko Deša, Pero Gazilj Boris Mišković, Sanjin Pol Vrgoč (2 borbe), Ivan Stupalo, Bojan Mišković i Damir Tovarvić.

Iz daljnjeg natjecanja otpali su: Andrej Gudac (9. mjesto), Zvonimir Gribl (9. mjesto), Ana Lojen (9. mjesto) i Dino Vidović (17. mjesto).

Svoje prve borbe tek očekuju: Ana Znaor, Dino Čatipović, Željana Piteša, Marija Malenica, Nives Radić i Team Croatia u timskm borbama semi contacta.

Sve u svemu vrlo dobro je, ma sto dobro je, odlicno je. Idemo dalje.

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prvi - pa neuspješno



Obzirom na vrlo veliki broj natjecatelja u kategorijama čiji osvajači medalja idu na prve Svjetske igre borilačkih sportova iduće godine krajem kolovoza u Pekingu, tako je bilo nužno da se odmah nakon svečanog otvaranja odradi određeni broj borbi.

Na dva tatamija odrađene su šesnaestine finala u kategorijana -63 kg, -69 kg i -74 kg. Među tim borbama nije bilo naših predstavnika.

Na dva ringa je odrađeno 9 borbi šesnaestine finala full contacta - kategorije -81 kg i tu je svoju prvu borbu imao Dino Vidović. Protivnik mu je bio Kazakstanac Makhmbet Baibekov.

Sama borba, iako je djelovalo na samom početku da bi mogla biti izjednačena, prošla je prilično loše za našeg Dina. Vrlo brzo je Kazakstanac preuzeo inicijativu te već u prvoj rundi dva puta je doživio knock down. Sudac je prekinuo borbu.

Prilično iznenađujuće, ali očito je dojam velikog natjecanja, očekivanja prema borcu, susret odmah na početku s odličnim borcem doprinio da se Dino ukoči, i da ne radi što inače dobro zna i može.

Nadati se je da će današnje borbe biti povoljnijeg ishoda za naše borce.



- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.11.2009.

Svjetsko prvenstvo je započelo



Kako sam pisao u prethodnim postivima, u mjestu Lignano Sabbiadoro u Italiji, održava se Svjetsko kickboixng prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboixng. U stvari, ovo je drugi dio Svjetskog prvenstva - prvi dio u disciplinama održan je u Villachu, u Austriji krajem listopada u disciplinama light contact, low kick i K1.

Prema registracijama, prijavljeno je i potvrđeno ukupno 657 boraca iz 43 zemlje svijeta.

Jučer popodne je naša reprezentacja stigla te je obavljeno vaganje i liječnički pregledi, i kao i obično, kako se to i od sportaša očekuje - svi su zdravi i spremni za borbu.

Današnji dan je za službene osobe svjetske federacije protekao u pripremama i izradi ždrijeba, a suci su odradili svoje redovne seminare.

Što se naših boraca tiče, ždrijedb je bio - rekli bi ni dobar ni loš, baš onako hladan kako ga to njemački kompjuter napravi (Njemac je zadužen za održavanje kompjuterskog programa za automatsku izdradu ždrijeba). U stvari, najprije su određeni nositelji pojedinih kategorija (svjetski i europski prvaci, pa viceprvaci - prema posebnom kriteriju), a onda je kompjuterska automatika hladno posložila ostale borce.

Kako su u svemu tome naši prošli:

ANDREJ GUDAC - semi contact, -69 kg - u toj kategoriji ima ukupno 20 boraca, a među njima valja izdvojiti Europskog prvaka Mađara Laszla Gombosa i viceprvaka Domenica De Marka iz Italije. Bez obzira što Andrej propušta prvo kolo šesnaestina finala, već u prvoj borbi u osmini finala susreće se s drugim nositeljem kategorije Talijanom Domenicom De Markom.

ZVONIMIR GRIBL - semi contact, -84 kg - u toj kategoriji ima 23 borca među kojima se izdvajaju viceprvak svijeta Grk Andreas Aggelopulos i europski prvak Krisztian Jaroszkievicz iz Mađarske. Iako je četvrti nositelj, Zvonko svoju prvu borbu ima već u osmini finala protiv pobjednika iz borbe Roman Brundl (Austrija) i Youri Van Hove (Belgija).

MARKO DEŠA - semi contact, -89 kg - u toj kategoriji ima ukupno 13 boraca. Zvučnija imena svakako su europski viceprvak Drew Neil iz Velike Britanije i treći s Europskig prvenstva Mađar Zoltan Dancso. Marko svoju prvu borbu ima protiv Kazahstanca Yerseita Kalmenova, a pobjedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Ukrajinac Maksym Dzhurayvev.

PERO GAZILJ - semi contact, -94 kg - u toj je kategoriji prijavljeno ukupno 12 boraca, a pored Pere koji je aktualni svjetski prvak, od zvučnijih imena ti su još Peter Cikos iz Mađarske, viceprvak Europe i Colin O'Shaughnassey iz Irske. Kao nositelj skipine, pero propušta prvo kolo u osmini finala, a u četvrt finalu očekuje pobjednika iz borbe između Britanca Marka Deacona i Francuza Devi Sandavy Fabricea.

BORIS MIŠKOVIĆ - semi contact, +94 kg - u toj je kategoriji ukupno 12 boraca. I bez obzira što je prije mjesec dana Boris postao svjetski prvak u light contactu, uz svo poštovanje ovdje nema niakve prednosti. Zvučnija imena u ovoj kategoriji su Mađar Tibor Wappel, Britanac Mathews Lee, te Ranis Smajlovič iz Slovenije i Gunter Wohlwende iz Njemačke. Svoju prvu borbu Boris ima u osmini finala protiv Austrijanca Guntera Weningera, a pobjedi li ga susresti će se u četvrtfinalu s Mađarom Tiborom Wapelom.

ANA LOJEN - semi cntact, -65 kg - u ovoj kategoriji je 11 natjecateljica a četiri od njih su trenutno najbolja svjetska ženska kickboixng imena - svjetska prvakinja Melanie Moder iz Njemačke, viceprvakinja svijeta Talijanka Chiara Leonadi, pa zatim europska prvakinja Bojana Dances iz Mađarske i viceprvakinja Europe Irkinja Elanie Small. Svoju prvu borbu Ana ima u osmini finala protiv Ruskinje Marine Popove, a pobijedi li ju u četvrtfinalu je očekuje svjetska prvakinja Melanie Moder

ANA ZNAOR - semi contact, -70 kg - u ovoj kategoriji je 9 natjecateljica, a nositeljica skupine je naša Ana, obzirom na svoje ostvareno 2. mjesto na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Od "jačih" imana tu je i Mađarica Ana Kondar. Zanimljivo je da je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Villachu, u light contactu u ovoj težinskoj skupini bila Zsofia Minda, dok je Ana Kondar bila u višoj, ali sada je Zsofija u višoj, vjerojatno ne želeći se susresti s Anom. Ana svoju prvu borbu ima u četvrtfinalu ima protiv Britanke Jem Cambel, a pobijedi li je, za ulazak u finale boriti će se s pobjednicom iz borbe između Slovenke Maje Vetrešek i Irkinje Claire Luise Sweetman.

Semi contact team CROATIA u sastavu ZVONIMIR GRIBL, MARKO DEŠA, PERO GAZILJ i ANA ZNAOR, a BORIS MIŠKOVIĆ kao rezerva. U svojoj natjecateljskoj skupini imaju ukupno 18 timova, a ždrijeb će naknadno biti izvučen.

SANJIN POL VRGOČ - full contact, -71 kg - u ovoj natjecateljskoj skupini ukupno je 23 borca, a najpoznatija imena su svjetski prvak Rus Evgeniy Grechishkin i viceprvak svijeta Norvežanin Christian Kvartingen. Sanjin svoju prvu borbu ima u šesnaestini finala protiv Makedonca Dejana Ristovskog, a pobjedi li ga u osmini finala ga olekuje Brazilac Valmir Erthal.

IVAN STUPALO - full contact, -75 kg - u ovoj je kategoriji 18 natjecatelja, a najpoznatiji je Europski prvak Andreas Lodrup iz Norveške. Ivan propušta šesnaestinu finala, a svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv Talijana Corrada Luchetija. Pobijedi li ga, u četvrt finalu ga očekuje pobjednik iz borbe između Grka Vladimirosa Nazarenka i Njemca Dorijana Milenkovića ili Rusa Yusupa Magamedbekova.

DINO VIDOVIĆ - full contact, -81 kg - u ovoj je kategoriji opet puno boraca, njih 25, a ističu se viceprvak svijeta Ehram Majidov iz Rusije i Europski prvak Ukrajinac Igor Prykhodko. Dino nastupa već večeras u sklopu svečanosti otvaranja Svjetskog prvenstva, kada će se u šesnaestini finala sastati s Kazakhstancem Makhambetom Baibekovom. Pobijedi li , u osmini finala ga očekuje pobjednik iz borbe između Slovenca Davida Nagode i Slovaka Michala Hromeka.

BOJAN MIŠKOVIĆ - full contact, -86 kg - u ovoj je kategoriji 9 boraca, a najpoznatije ime među njima je Sergey Bogdan iz Rusije, svjetski prvak. Bojan svoju prvu borbu ima u osmini finala protiv Poljaka Arkadiusza Dembinskog, a pobijedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Francuz Michael Lopez.

DINO ČATIPOVIĆ - full contact, -91 kg - u ovoj je kategoriji ukupno 9 boraca, a u ovoj kategoriji je cijeli europski vrh - prvak Europe Alexey Tokarev iz Rusije, viceprvak Denis Simkin iz Ukrajine i brončani Ladislav Kacmarak iz Slovačke. Svoju prvu borbu Dino ima u četvrtfinalu protiv pobjednika iz borbe između Kanađana Roberta Weismana i Azerbejdžanca Sarkhana Jabbarova, a pobijedi li, osvaja brončanu medalju i očekuje ga pobjednik između Cyrila Cheyrizija iz Francuske i prvak Europe Rusa Alexeya Tokareva.

DAMIR TOVAROVIĆ - full contact, +91 kg - u kategoriji je ukupno 10 boraca, a među njima izdvajaju se najbolji u Europi - prvak Turčin Hamza Kendircioglu, viceprvak Finac Jukka Sarinen i brončani Poljak Jacek Puchaz. Damir se u prvoj borbi u osmini finala susreće s Ukrajincem Viktorom Adobashom, a pobijedi li ga u četvrtfinalu ga očekuje Poljak Jacek Puchacz.

ŽELJANA PITEŠA - full contact, -56 kg - u kategoriji je 16 natjecateljica, a osim naše Željane koja je prije mjesec dana postala svjetska prvakinja u low kicku (mada joj se to sada ne računa) u ovoj kategoriji zvučnija imena su svakako svjetska prvakinja Mađarica Zsuzsa Szuknai i europska prvakinja Valeriya Ishakova. Željana svoju prvu borbu ima u osmini filala protiv Talijanke Francesce Lungi, a pobijedi li je u četvrtfinalu, u borbi za broncu i za vizu za Peking na prve svjetske igre borilačkih sportova, očekuje je pobjednica iz meča između Grkinje Areti Mastrodouka i Francuskinje Roxane Lasczak.

MARIJA MALENICA - full contact, -60 kg - u kategoriji ima 16 natjecateljica, a u ovoj kategoriji ističu se europska prvakinja Norvežanka Thea Terese Naess, i viceprvakinja Europe Grkinja Maria Konstantelou. Marija, kao i sve ostale natjecateljice u ovoj kategoriji svoju prvu borbu imaju u osmini finala, i to s Njemicom Adriane Steiner, a pobijedi li je, u četvrtfinalu u borbi za bornncu i plasman u Peking, očekuje je pobjednica iz meča između Ukrajinke Olge Kharchenko i Talijanke Letizie Bitozzi.

NIVES RADIĆ - full contact, -70 kg - u kategoriji je 10 natjecateljica, a u ovoj kategoriji su i svjetska prvakinja Olga Slavinskaya iz Rusije i viceprvakinja svijeta Brigit Oksnes iz Norveške. Obzirom da je Nives četvrta nositeljica skupine, propušta osminu finala, a u četvrtfinalu čeka pobjednicu iz meča Ukrajinke Mariye Baduline i Talijanke Valerije Merkurio. Pobijedi li u ovoj četvrtfinalnoj borbi, Nives osvaja brončanu medalju, a u polufinalu se sureće s pobjednicom iz meča Grkinje Marie Mastrogiani i Ruskinje Olge Slavinskaye.

ANA BAJIĆ - fullcontact, +70 kg - u kategoriji su 3 natjecateljice, pa to znači da je Ana jedina od naše reprezentacije već osvojila brončanu medalju - po ždrijebu. Ana svoju prvu borbu ima u polufinalu s Ruskinjom Annom Gladkhinom, a pobijedi li ulazi u finale gdje će se susresti s viceprvakinjom Europe Karen Dews iz Velike Britanije.

To bi bili svi predviđeni nastupi naših boraca. Valja reći da nije prijavljen nitko u glazbenim formama, a trener i natjecateljice iz aero kickboksinga odustali su od sudjelovanja što zbog loših priprema, što zbog loših financja.

Eto, ubrzo jos.




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.11.2009.

Kad vidim Jutarnji, smrkne mi se

I taman kada sam mislio da ću se oporaviti od šoka kojeg mi je priredila Slobodna Dalmacija, nedjeljni Jutarnji list je prešao i tu donju, najdonju crtu.




I Slobodnoj ću oprostiti (ipak je sportska redakcija korektna, što ćete vidjeti iz sljedećeg posta), ali stvarno, više je razloga zašto mi se smrkne kada vidim Jutarnji.

Ma možete li vi zamisliti da je ta dnevna novina, u posljednje dvije godine objavila samo 14 članaka u kojima spominje riječ kickboxing ili jednu od disciplina kickboxinga - konkretno K1. Točno 14, ali 13 puta je to samo onako usput, kada pričaju o nekoj manekenki, pa ona kao trenira kickboxing, ili kada koji puta spominju Mirka, pa ga povežu s K1 - 13 puta od 14 članaka spominjanje riječi kickboxing nema veze s kickboxingom, sportom, sportašima, uspjesima. Samo jednom su napisali člančić u kojem su nekoliko riječi napisali o ovogodišnjem "Obračunu u ringu".

I ništa više!

Netko normalan bi rekao, to je fina dnevna novina koja neće promovirati borilački sport, već će promovirati štatijaznamšto nježnije, bezbolnije, nenasilnije, plemenitije.

Ali, smrknulo mi se i smračilo mi se kada sam u nedjelju, 22.11.2009. otvorio Jutarnji. Ej, možete li misliti - duplerica, pazi! duplerica posvećena "nekom tamo" koji je odlučio krenuti u vode kickboxinga i slobodne borbe. I slikalo ga, majke ti, onako cijeloga!


Napomena: ovo je duplerica, smanjena.


I naširoko i nadugačko objašnjavaju, slikama potkrepljuju kako se dotični "okorjeli srpski mafijaš" okreće sportu, radu s mladima, da se kaje, da ... ma fuj.

Odmah da kažem - nemam ništa protiv da se o njemu takvome piše, ma posvetite mu i cijeli broj, slikajte ga s kim hoćete i kako hoćete, ali jeste li ikada tako, pa i upola manje spomenuli hrvatske kickboxing zvijezde. Ma, u stvari, ne sjećam se da su takvu duplericu Blanka i Janica imale.

Ma kako vas samo nije sram - je li vi, jadni moji novinarčići iz Jutarnjeg i Europapressholdinga znate da su ove godine Ana Znaor, Boris Mišković, Nives Radić, Željana Piteša postali svjetski prvaci? Je li znate da je Natalija Šimac postala viceprvakinja svijeta? Je li znate da je Frane Radnić osigurao sudjelovanje na Olimpijadi borilačkih sportova u Pekingu iduće godine? Je li znate da je 18 najmlađih kickboksača ove godine postalo europskim prvacima? Je li znate koliko je dječaka i djevojčica, mlađih i starijih kadetkinja i kadeta, koliko je juniora i juniorki, seniora i seniorki - hrvatskih kickboksača ostvarilo međunarodnih rezultata zbog kojih je širom svijeta svirala Lijepa Naša?

Znate li?

Ma znate vi moj ...


- 18:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 21.11.2009.

E moja Slobodna, nisko li si pala

"Slobodna Dalmacija" dnevne novine tako slavnog imena, čast i dika Dalmacije i cijele Hrvatske, eto pade na niske grane. Jako niske. Da, Slobodna je pala ispod crte preko koje ja ne mogu prijeći i prešutjeti.

Četvrtak, kupim Slobodnu, i da ću prelistati sportske stranice, jer često lijepo i dobro pišu o kickboxingu, kad mi pogled stane i ostane na naslovnici i ja stanem i ostanem zaprepašten.

Na naslovnici jugo-mafijaš, arkanovac, prijatelj nekih ubica! Bože mili, pomislim, pa što je to snašlo Slobodnu pa da na naslovnicu stavi tog nekog takvog istetoviranog? Tog čovjeka niska čela i pogleda smjela?

Pa još da će se boriti u ringu. Ajme meni. Kao ono, odlučio sportom se baviti. Ajme meni. I eto, odmah na naslovnu.

I samo se pitam, draga moja Slobodna, kada li si tako jednog Franu Radnića stavila na naslovnu? Eto, neki dan je Željana Piteša postade svjetska prvakinja, pa zar nije zaslužila sličicu na naslovnoj?

Jednostavno ne mogu vjerovati. Alo, alo, Slobodna zar si tako nisko pala? Jako nisko! Zar svoju tiražu takvima na naslovnici dižeš? Ovo više nije ni žutilo, ovo je kurvanje.




Samo, nadam sa da je ovo samo urednički propust.


PS - sportskoj redakciji Slobodne i dalje svaka čast i skidam kapu. I poručujem tim dragim i vrijednim novinarima - ne dopustite ovakvim urednicima i ovakvim propustima da ruše vašu reputaciju. Visoku, barem što se kickboksača tiče.

Eto :-(((

- 23:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2009.

Svjetsko prvenstvo je pred nama, opet

Hrvatska kickboxing reprezentacija spremna je. Zadnje se stvari stavljaju u kofere i kreće se na put u utorak ujutro, 24. studenog 2009. Putuje se na Svjetsko seniorsko kickboxing prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

Da, putuje se, ali ne daleko, tu u obližnju nam Italiju, Lignano Sabbiadoro. U utorak popodne već je vaganje, dok prve kvalifikacijske borbe počinju u srijedu, 25. studenog, pa sve do nedjelje, 29. studenog 2009.








Naša delegacija broji ukupno 26 članova 16 sportaša i 10 ostalih članova reprezentacije:

Semi contact:
-69 kg - Andrej Gudac, KBK "Sušak" - Rijeka
-84 kg - Zvonimir Gribl, KBK "Malinska" - Malinska
-89 kg - Marko Deša, KBK "Omišalj" - Omišalj
-94 kg - Pero Gazilj, KBK "Mornar" - Split
+94 kg - Boris Mišković, KBK "Budokai" - Rovinj
-65 kg - Ana Lojen, KBK "Zagreb" - Zagreb
-70 kg - Ana Znaor, KBK "Malinska" - Malinska

Za nastup je i prijavljen jedan tim - 3 natjecatelja (Zvonimir Gribl, Marko Deša, Pero Gazilj, a rezerva je Boris Mišković) i 1 natjecateljica (Ana Znaor).

Full contact:
-71 kg - Sanjin Pol Vrgoč, KBK "Mornar" - Split
-75 kg - Ivan Stupalo, KBK "Pit Bull" - Split
-81 kg - Dino Vidović, KBK "Pit Bull" - Split
-86 kg - Bojan Mišković, KBK "Budokai" - Rovinj
-91 kg - Dino Čatipović, KBK "Pit Bull" - Split
-56 kg - Željana Piteša, KBK "Pit Bull" - Split
-60 kg - Marija Malenica, KBK "Pit Bull" - Split
-70 kg - Nives Radić, KBK "Pit Bull" - Split
+70 kg - Ana Bajić, KBK "Mornar" - Split

Bila je stigla i prijava natjecateljica i jednog tima za aero kickboxing - inače posljednji natjecateljski nastup pod okriljem svjetske federacije (jer se ukida ova natjecateljska disciplina), ali je trener u posljednji trenutak odlučio odustati - loše pripreme i financijska kriza. Šteta.

Vodstvo delegacije čine predsjednik HKBS-a prof. Predrag Znaor i izbornik za full contact prof. Marko Žaja.

Treneri su Branko Fibinger, Dario Jurišić, Pero Mišković, Zoran Cicvara, Robert Vrgoč i Damir Lambaša.

Kao hrvatska sutkinja na ovom svjetskom prvenstvu delegirana je Kristina Pilko iz Rijeke, dok će Romeo Deša, inače glavni tajnik HKBS-a, kao dužnosnik svjetske federacije voditi ovo Svjetsko prvenstvo.


Eto, baš lijepo. Svima puno sreće i još više sportskog uspjeha.




- 00:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.11.2009.

Tužna vijest iz Pule

Da, baš tako, sve nas je rastužila jutrošnja vijest iz Pule. Evo, prenosim e-mail kojeg smo dobili iz tajništva HKBS-a:

Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,
cijenjeni prijatelji kickboxinga

Tužna vijest jutros nam je stigla iz Pule. Naš veliki prijatelj, dragi suradnik, aktivni član Hrvatskog i Istarskog kickboxing saveza g. Zlatko Retkovac je preminuo.

I znali smo da se bori s bolešću, ali cijelo vrijeme smo vjerovali da, kao što ima vjere i volje, da ima i snage nadvladati bolest. Upravo one snage koju nam je pokazao u organizaciji Europskog prvenstva ovog rujna u Puli, kada je iz postelje svom sinu Vanji davao ključne savjete - što i kako.

Nadali smo se, ali ...

Gospodin Retkovac bio je vlasnik turističke agencije A-Turizam iz Pule, a bio je i veliki ljubitelj kickboxinga. Uključio se u rad kickboxing saveza Istarske županije gdje je obnašao dužnost direktora kickboxing saveza. Surađivali smo s njime u organizaciji putovanja naše reprezentacije.

Hrvatski kickboxing savez izgubio je dragog suradnika i velikog prijatelja. Svima nama ostaje da g. Retkovca sačuvamo u trajnom sjećanju.

Sinu Vanji, kćerki i supruzi ovim putem u ime svih članova Hrvatskog kickboxing saveza izražavamo naše iskrene osjećaje najdublje sućuti.

Romeo Deša - glavni tajnik HKBS-a
Predrag Znaor - predsjednik HKBS-a



R.I.P. Zlatko


- 23:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.11.2009.

Tihamer Brunner u Hrvatskom kickboxing savezu

Zanimljiva vijest nam stiže iz Osijeka, iz Kickboxing kluba "Viktoria - Hrvatski sokol", kojeg vodi trener Vjekoslav Beck.

Evo, prenosim je:

U prostorijama “Jadranskog osiguranja” u Osijeku 14. studenog 2009. potpisana je ugovorna pristupnica kojom mađarski reprezentativac Tihamer Brunner pristupa kickboxing klubu “Viktoria – Hrvatski sokol” iz Osijeka, tj. Beck Team-u kao punopravni član.

Klub ima dugogodišnju suradnju s kickboxing klubom iz Pečuha, a u sklopu suradnje gradova prijatelja Osijeka i Pečuha, pod vodstvom Odjela za međunarodnu suradnju Grada kojeg vodi prof. Karmen Knežević. Suradnja se očituje u razmjeni natjecatelja, organizaciji sportskih seminara, zajedničkih nastupa na svjetskim kupovima koji se održavaju u Mađarskoj, organizaciji prijateljskih mečeva Osijek - Pečuh u sklopu manifestacije "Osječke ljetne večeri" na otvorenom.

Tihamer Brunner je međunarodno poznati borac u "tvrdim" disciplinama kickboxing sporta:
2001. - amaterski svjetski prvak WKA federacije u thai boxu -86kg, Beč, Austria
2002. - amaterski svjetski prvak WKA federacije u thai boxu -91kg, Massa di Carrara, Italija,
2003. - 3. mjesto na Svjetskom kupu thai boxu -91, Szeged, Mađarska
2007. - 3. mjesto na WAKO svjetskom prvenstvu u full contactu +91 kg, u Coimbri, Portugal
2008. - 3. mjesto WAKO Europsko prvenstvo u full contactu +91 kg, u Varni, Bugarska
2009. - 3. mjesto na WAKO Svjetskom prvenstvu u K-1 +91 kg, u Villachu, Austrija.

Potpisivanju ugovora bili su prisutni direktor osječke podružnice “Jadranskog osiguranja” Nediljko Knežević, Dušan Vunjak dopredsjednik kluba i predstavnik firme “Portas” te sportski direktor i glavni trener kluba Vjekoslav Beck. Nakon potpisivanja ugovorne pristupnice gosp. Brunner je primio klupsku opremu dar Hrvatskog Sokola. Organiziran je radni ručak na kojem su dogovoreni detalji o načinima treninga i planovima natjecanja.

Inače, gosp. Brunner predao je zahtjev za dvojno državljanstvo jer su mu roditelji hrvatskog porijekla.

Ugovornom pristupnicom obvezao se na poštovanje pravila Hrvatskog kickboxing saveza i obaveza nastupa po kalendaru HKBS-a. Prvi nastup će biti 14. prosinca u Pakracu na „Croatia open – final fight 2009” gdje će klub obaviti i konsultacije s predsjednikom i tajnikom Hrvatskog kickboxing saveza, prof. Predragom Znaorom i Romeom Dešom.

Treninzi će se održavati naizmjenično u Osijeku i Pečuhu. Vladimir Stevanović će predvoditi ekipu sparing partnera, stručni trenerski tim će voditi Vjekoslav Beck uz asistenciju Vlade Gajića, te će se ostvariti suradnja s Osječkim gradskim klubovima koji su članovi HKBS-a.







Eto, dobro došao.


- 01:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.11.2009.

Split je Jagodina na moru

... napisao je neki dan Boris Dežulović u Jutarnjem listu

Kao i uvijek, od Borisa opet možemo pročitati simpatičan članak. Evo ga:


Dežulović:

Split je Jagodina na moru



Postao je njihov vječni gradonačelnik, koji u Jagodini uživa status božanstva, jer u gradu nema pikavaca i homoseksualaca, dobili su ZOO vrt i muzej voštanih figura sa Svetim Savom i Titom

Ima u zemlji Srbiji grad koji se zove Jagodina. Prosječnom Hrvatu taj toponim ne znači ništa, jer je u zabranjenom sjećanju bio zaveden kao Svetozarevo, kako se do raspada Jugoslavije - po socijalističkom heroju Svetozaru Markoviću - zvala mala, prljava palanka u dolini Velike Morave, poznata po tvornici kablova, lokalnoj pivari i “čiči”. “Čiča”, pak, u to vrijeme nije bio Draža Mihajlović, već veseli, brkati šumadijski seljak s etikete Jagodinskog piva, kojega su vojnici u kantinama kasarni u Svilajncu ili Paraćinu zvali jednostavno - Čiča.

Nitko izvan Srbije danas više ne zna za Jagodinu, pa ne zna ni za njegovog gradonačelnika Dragana Markovića Palmu, osebujnog ćelavca s tri razreda Škole učenika u privredi, koji se krajem osamdesetih obogatio preko noći, i to doslovno - preko noći je krao resavski ugljen iz teretnih vagona na željezničkoj stanici i prodavao ga jagodinskim domaćinstvima. Kad je počeo rat, postao je i ekskluzivni nabavljač ugljena za Vojsku Jugoslavije, pa srpski menadžer godine, i onda - kao svaki uspješni tranzicijski biznismen - shvatio da pare ne leže u biznisu, nego u politici, te je zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Tako je postao vječni gradonačelnik, koji u Jagodini uživa status božanstva: građani su dobili grad na čijim ulicama, kako se gradonačelnik voli hvaliti, nema pikavaca i homoseksualaca, dobili su pravi zoološki vrt, modernu gradsku televiziju, muzej voštanih figura sa Svetim Savom i maršalom Titom, suvremeni vodeni park i besplatni prijevoz do beogradskih bolnica. A Dragan Marković Palma 97 posto njihovih glasova.

Danas je Palma važna politička figura, zastupnik u parlamentu i koalicijski partner koji demokratskoj vlasti donosi prevagu i kojega se pita. Nitko se ne zamara previše sjećanjem na prijateljstvo s Arkanom, pa na njegovim dernecima glođu prasetinu i predsjednik Tadić i europski ambasadori. Ukratko, nekadašnji je neugledni sitni lopov i organizator seoskih vašara zamalo postao član jet seta, gazda čiji se poziv ne odbija. “Ne postoji estradni umetnik koji meni nije pevao u prostoriji od dva-tri metra”, ispričao je nedavno novinarima. “Nisu mi svirali i pevali jedino Betoven i Šopen, jer sam bio mali kad su oni bili popularni.”

Kažem “zamalo”, jer za istinski jet set nedostajala mu je još samo jedna stvar. Ima o tome zgodna anegdota, kad je narodni poslanik, gradonačelnik i menadžer godine Dragan Marković Palma jednog dana posadio za stol ženu Snežanu, s kojom je u braku punih trideset godina, od njene šesnaeste.

“Vidi, ženo, jel nama dobro?” “Dobro nam je, Dragane, što to pitaš?”, upitala je supruga. “Jel' imamo decu, jesu li nam dobro deca?” “Jesu, Dragane, Bogu hvala!” “Jel' imamo lepu kuću, imanje i kola?” “Imamo, Dragane”, odgovara žena zbunjena. “Jel' imamo para, jel se lepo živi?” “Lepo, Dragane”, kaže ona i gleda ga, ništa ne razumije, ali i ne pita. “E, vidiš, ženo, sve ti je to tako jer sam ja ušao u onaj džetset.” “U šta, Dragane?” “Džetset”, strpljivo će Palma. “To ti je ono gde smo ljudi kao ja, mi, fini svet.” “Aha”, klimnula je žena glavom, “pa dobro, Dragane”. “E, al' ima još nešto da ti kažem ja, bolje nego da saznaš od drugih”, dodao je na kraju Palma. “Šta, Dragane?”, pita žena, sad već pomalo uplašena. “Vidiš, ženo, svaki u džetset ima i švalerku”, pažljivo joj je objasnio muž. “I eto, da ti kažem, imam i ja. Mora se ako si u džetset, i tačka.”

Teško da postoji bolja i preciznija znanstvena definicija tranzicijskog balkanskog jet seta od ovoga, kako ga je ponudio gradonačelnik Jagodine. Ni po čemu, naime, priča o biznismenu i političaru za kojega nijedan Hrvat nije čuo, i gradonačelniku grada za kojega nijedan Hrvat nije čuo, ne bi Hrvatima bila zanimljiva da im nije tako prokleto odnekud poznata, da nije Dragan Marković Palma lik hrvatske tranzicije, podjednako gradonačelnik Opuzena ili Splita kao i egzotične pomoravske Jagodine. Razlike su ponekad samo u frizuri i naglasku.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum Palma, recimo, uz neznatne razlike može vam ispričati istu priču. Tek, umjesto ugljena prodavao je mješovitu robu, umjesto muzeja voštanih figura otvarao je trgovačke centre s voštanim manekenkama, a umjesto homoseksualca za zeta ne bi Srbina. I onoga dana kad je odlučio obznaniti pripadnost tome, kako se zove, jet setu, umjesto žene za stol je pred uključenim kamerama, u izravnom prijenosu, posadio novinarku svoje privatne televizije.

Uz velebne vile, skupe automobile, luksuzne jahte i zastupnike u gradskim skupštinama, ljubavnica je tako postala obavezni statusni simbol novobogataša, nešto bez čega vas nitko neće ozbiljno shvatiti. Na ulazu u taj glamurozni, raskošni jet set, onako kako ga zamišljaju naši tranzicijski velmože, stoje grmalji i odmjeravaju svakog novog pridošlicu, provjeravaju ima li kandidat sve što se traži, okreću vlasničke papire i vozačke dozvole za tridesetmetarske jahte.

“A ljubavnica?”, pitaju na kraju. “Evo je”, dovlače naši bogataši za ruku nesretnu manekenku i pokazuju je izbacivačima. “To vam je ljubavnica?”, nepovjerljivo je mjerkaju gorile, kao carinici, vrteći joj osobnu kartu. “Hm, dobro, upadaj”, kažu na kraju, i tako naše palanačke palme ulaze u jet set.

U Splitu, Jagodini na moru, to dobro znaju. Samo ja, blaženo neupućen u čudesni svijet hrvatskog jet seta, o tome pojma nisam imao, i s idiotskim sam čuđenjem nakon Kerumovog senzacionalnog javnog priznanja shvatio da njegovu malu, mračnu tajnu već godinama zna cijeli Split. I ne samo njegovu. Najbliži Kerumovi suradnici, sve odreda Palme na otoku sreće, već godinama vuku po gradu svoje ljubavnice - u kafićima u Stobreču, recimo, mogu vam satima prepričavati meksičku sapunicu jednog od njih, Kerumove desne ruke - svi znaju što je koja od njih dobila od svog sponzora i kad je koja abortirala, pričaju Splićani o tome onako usput, kao o cijenama na peškariji, bez suvišne obaveze čuvanja društvene tajne.

I samo blaženi u neznanju nisu shvatili da je Kerum na kraju svog dramatičnog obraćanja naciji stavio embargo na daljnja pitanja jednostavno zato što za daljnja pitanja ne postoji nikakva javna potreba. Samo takvi, blaženi u neupućenosti - a u cijeloj tranzicijskoj palanci jedino supruga Dragana Markovića Palme i ja o tome nismo imali pojma - mogli su se stoga pitati i zašto nitko od Kerumovih političkih protivnika nije tu javnu tajnu iskoristio u izbornoj bici. Taj podatak, naime - a pokazale su to i kasnije ankete - Kerumu bi, naprotiv, najvjerojatnije donio i pokoji postotak glasova više. Kao onomad CIA, kad je u namjeri da ga kompromitira, jednom diktatoru iz Trećeg svijeta podmetnula montirani pornić s nekom prostitutkom, nakon čega mu je popularnost narasla tri puta.

Zašto onda, inzistiraju blaženo neupućeni, Kerum svoju aferu nije javno obznanio u predizbornoj kampanji, kao propagandni spot? Sa sloganom, otprilike, “svaki u džetset ima švalerku, i eto, da vi kažem, imam i ja: mora se ako si u džetset, i tačka”. Zato što svaki ozbiljan kandidat za gradonačelnika od vlastitih birača mora čuvati iluziju uređenog grada, u kojemu se poštuju službeno proglašene društvene vrijednosti: obitelj, Bog, domovina. Iako ne nužno tim redoslijedom. Zašto je to onda priznao kasnije? Zato što je svaki ozbiljan gradonačelnik, shvatili ste, u taj džetset.

Nekad su, eto, Jagodina i Split, ili bilo koja srpska i bilo koja hrvatska palanka, imali zajednička iskustva, makar samo službeno proglašena: revolucija, Partija, bratstvo-jedinstvo, iako ne nužno tim redoslijedom.

U stvarnom životu, Jagodina i Split nisu imali mnogo toga zajedničkog: tek Jagodina je imala Čiču, a Split Lederer. Mnogo godina kasnije, Jagodina i Split - ili bilo koja srpska i bilo koja hrvatska palanka - imaju potpuno zajedničko tranzicijsko iskustvo, priču o ratu, resavskom ugljenu, malom dućanu na Brdima, homoseksualcima i srpskim zetovima, visokoj politici, ljubavnicama i jet setu.

To je ono zajedničko iskustvo o kojemu je odavno sve rekao i napisao veliki Radomir Konstantinović u prvoj rečenici svog kapitalnog djela o filozofiji i mentalitetu provincije: “Iskustvo nam je palanačko.”


















I sad se vi pitate, kakve sve to veze ima s ovim blogom, s kickboxingom? Ima, ima! Obojica prije spominjanih gradonačelnika veliki su ljubitelji i sponzori kickboxinga - jedan hrvatskog, drugi srpskog. Bog ih poživio.


Eto.

- 18:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 14.11.2009.

Ako nije u novinama, nije se ni dogodilo

Već dvije godine članovi Hrvatskog kickboxing saveza pretplaćeni su na Press Clipping - servis u kojem istoimena firma prati cijelu seriju novina, revija, časopisa, web portala i radio stanica te izvlači sve novinske ili web članke, ili transkripte radio emisija u kojima se spominje neki pojam ili pojavljuje neka riječ, ime ili slično, a iz područja koje Vas interesira i u skladu s ključnim riječima koje ste ugovorili da se prate.



Tako su se i kickboksači pretplatili te svakodnevno iz hrvatskog tiska dobivaju pregled svih objavljenih članaka u kojima se spominje kickboxing i sve vezano uz njega.

(He,he pitate se odakle mi informacije?)

Svakog dana u raznim dnevnim i tjednim novinama, časopisima, revijama izađe po neki članak o kickboxingu, o nekom klubu ili sportašu. Od Osijeka (Glas Slavonije, Slavonski dom), pa do onih iz metropole (Jutarnji, Večernji, Vjesnik, Sportske novosti, 24 sata - u svim izdanjima) pa preko Zagorje (Zagorski list), Karlovca (Karlovački list), Rijeke (Novi List), Pule (Glas Istre), i onda preko Zadra (Zadarski list), Šibenika (Šibenik news) pa sve do Splita (Slobodna Dalmacija) i do krajnjeg juga Dubrovnika (Dubrovački list).

I dobro je to. Dobro je jer svi dobiju sve informacije koje objavi hrvatski tisak. Dalmatinci pročitaju i doznaju objavljene vijesti i reportaže iz Zagorja, Istrijani porčitaju što pišu Slavonci, Primorci doznaju o događanjima u Dubrovniku ili Zagrebu.

I dobro je to - svi sve pročitaju i svi sve doznaju. I svi znaju da će se ono što oni serviraju svojim novinarima pročitati u svim krajevima Lijepe naše, u svim klubovima kickboxing saveza. I ne može sada neki nadobudni trener svoga ljubimca kovati u zvijezde, ostvareni rezultat prikazivati kao povijesni, recimo neko treće mjesto ne nekom mešunarodnom turniku, kada su istovremeno prvo i drugo mjesto osvojili također Hrvati. I dobro je to.

I izvještaji su sada umjereniji, ujednačeniji, izbalansiraniji. Jer svi znaju da će biti porčitani ili "pročitani". I dobro je to.


A dogodi se da se i pokoji članak propusti, da ga Press clipping ne pronađe i ne objavi. Šteta. A zaslužili su ti o kojima se piše da se o njima ili njihovim uspjesima čuje. Stoga ja sada objavljujem dva članka koja sam dobio drugim kanalima, pa neka se vidi:





Mladi karlovački "Tigrovi", o kojima je riječ u gornjim člancima, svakako su to svojim uspjesima zaslužili.


Eto, ako i Vi imate članak koji je izašao u Vašim lokalnim glasilima, a želite ga podijeliti s ostalima, dovoljno je kliknuti na PIŠI MI @, insertirati scanirani članak i poslati mi e-mail. Ja ću ga objaviti.


Eto, informiranja radi.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.11.2009.

Stigle slije


Nema problema, samo napišeš da nisi dobo slike, evo ti e-mail sa slikama. Nisu se baš svi potrudili, ali objavljujem to što imam.

Najprije iz Italije sa 7. Italia Opena:




Ana Znaor (lijevo) i Erica Boselli (Italija)


Ana Znaor (lijevo) i Nicoletta Bruni (Italija)


Ana Znaor (lijevo) i Zsofia Minda (Mađarska)


Boris Mišković (desno) i Jan Solli (Norveška)


Boris Mišković (lijevo) i Roberto Montuoro (Italija)


Marko Deša (desno) i Primož Bračič (Slovenija)


A sada slike iz Zagorja ob Savi sa 26. Slovenija Opena:




Ana Znaor (desno) i Arianna Merlo (Italija)


Osvajači zlatnih medalja na Slovenija Openu - Ana Znaor ("Malinska" - Malinska) dvostruka pobjednica (u semi i light contactu) i Boris Mišković ("Budokai" - Rovinj) pobjednik u semi contactu


Marko Deša (desno) i Primož Bračić (Slovenija)


Marko Deša (straga) i Primož Bračić (Slovenija)


Marko Deša (desno) i Toni Ivanov (Bugarska)


Eto, ako stigne još, biti će još.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.11.2009.

Neš ti čelendža iliti izazova


Na nekoliko borilačkih web portala pojavila se vijest da će se 6. prosinca 2009. u dvorani OŠ "Bogumil Toni" u Samoboru održati već četvrti po redu Ultimate K1 fight Challenge. Ove godine, naglasak je više na K-1, kažu.

Borilačku večer obilježiti će K-1 turnir osmorice, te tri superfajta gdje će Nenad Šančić pred domaćom publikom odraditi glavni meč večeri protiv Slovaka Patrika „Styx“ Slesingera.

Da odmah budem iskren, ne zanima me baš MMA, to je nešto što baš i ne pratim, pa izbjegavam i komentirati, ali K1 u Hrvatskoj mislim da donekle poznajem, barem onaj službeni, zakonski, oficijelni. Pa da vidimo tko se tu pojavljuje, na ovom "konačnom izazovu"?

K1 - Turnir osmorice
Goran Plećaš - Hollyspirit
Neno Cepak - Tsunami
Jan Sobolewski - Poljska
Lukasz Darowski - Poljska
Tomislav Labaš - TNT Samobor
Jani Vintar - TBK Brežice
?

K1-Superfight
Agnieska Reslinska (Poljska) - Petra Levičar (TBK Brežice)
Anthony Fictorie (Hardcore-Nizozemska) - Matija Dujnić (Bushido Zg)
Nenad Šančić (TNT Samobor ) - Patrik „Styx“ Slesinger (Slovačka)

Eto, da Vam budem iskren, jedino poznajem Gorana Plećaša Gigija, dobrog borca koji je nastupao za Osiječki "Sveti Duh". Zadnji puta službeno je nastupao ove godine u Ivanić Gradu na državnom kickboxing prvenstvu u low kicku, a prije toga 2007. u K1 u Poreču, također na državnom prvenstvu. 2006. bio je i u reprezentaciji u susretu sa Srbima u Osijeku.

Za ostale "konačne izazivače" ja nisam čuo, odnosno nisam ih sreo u hrvatskim službenim K1 ili barem low kick borbama.

I pitam se što to možemo očekivati u Samoboru? Zar mi nemamo svojih dobrih K1 ili kyokushinkai fightera, nego dovlačimo i velike toškove puta plaćamo nekim nepoznatim imenima juniora iz Poljske, MMA borce iz Slovačke, pa čak i iz Nizozemske. Ma svaka čast jednom Anthonyu Fictorieu, ali neke ni na googleu ne možeš pronaći.

I na kraju pitam se, pitam: zašto ekipa organizatora ne napravi turnir s kyokushinkai borbama. Pa to je pravi fight, to su prave borbe, to je ono pravo što diže adrenalin. Čemu to petljanje s nepoznatim borcima u K1?


Eto.


- 00:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 11.11.2009.

Kickboksački Italia i Slovenia Open 09

Dok su u tijeku završne pripreme kickboksača reprezentativaca za nastup na drugom dijelu Svjetskog kickboxing prvenstva u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing, koje će se održati od 25. do 29. 2009 studenog u mjestu Lignano di Sabbiadoro, u Italiji, naši kickboksači bruse svoju spremnost i kondiciju.

U protekla dva vikenda hrvatski su kickboksači nastupili na dva velika međunarodna kickboxing "open" turnira - Italia Open, koji je održan 31.listopada - 01.studenog 2009. u mjestu Bagnatica (kraj Bergama) u Italiji te na Slovenia Open koji je 7. studenog 2009. održan u mjestu Zagorje ob Savi u Sloveniji.

Evo kraćih izvještaja:

Međunarodni kickboxing turnir

"Italia Open 2009"


31.10.-01.11.2009. Bagnatica, Italija

Na ovom turniru, koji je okupio 774 natjecatelja iz 14 zemalja, nastupili su i naši kickboksači, i izdvajam najznačajnije rezultate:

SEMI CONTACT

Female cadets 10/12 cat. -28 kg
1. Cicvara Lucija (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Female cadets 10/12 cat. -32 kg
1. Cicvara Lucija (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Female cadets 10/12 cat. -42 kg
1. Miskic Petra (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac
2. Cicvara Lucija (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Female cadets 10/12 ca. -47 kg
1. Miskic Petra (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 10/12 cat. -42kg
1. Siljac Denis (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 10/12 cat. -47 kg
3. Pavlakovic Mihael (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 10/12 cat. +47 kg
1. Milinac Luka (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac
3. Pavlakovic Mihael (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 13/15 cat. -42 kg
1. Siljac Denis (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 13/15 cat. -47 kg
3. Vuckovic Tin (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Male cadets 13/15 cat. -52 kg
3. Vuckovic Tin (Cro) - KBK "Tigar" - Karlovac

Women cat. +65 kg
3. Znaor Ana (Cro) - KBK "Malinska" - Malinska

Jun/Sen B/B/B cat. -89 kg
9. Marko Desa (Slo) - KBK "Omišalj" - Omišalj

Jun/Sen B/B/B cat. +89 kg
2. Miskovic Boris (Cro) - KBK "Budokai" - Rovinj

Open women
3. Znaor Ana (Cro) - KBK "Malinska" - Malinska

LIGHT CONTACT
Jun/Sen B/B/B cat. -74 kg

2. Sokol Anton (Cro) -

Jun/Sen B/B/B cat. +89 kg
2. Dukic Luka (Cro) -

A nešto službeniji izvještaj izgleda ovako nekako:









Ekipno najuspješniji hrvatski klub - KBK "Tigar" iz Karlovca" koje vrlo uspješno vodi trener Zoran Cicvara


Zagrebački Tim - gornji red Niko Nobilo, Luka Đukić i trener Zoran Cicvara, donji red Vanja Rehak, Marin Barišić i Anton Sokol


Međunarodni kickboxing turnir

"Slovenia Open 2009"


7. studeni 2009., Zagorje ob Savi, Slovenija

Na ovom turniru nastupilo je ukupno 412 natjecatelja iz 49 klubova iz 7 zemalja, a izdvajam značajnije rezultate članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -28
1. Dokmanić Matija - KBK Ivanić Grad
2. Fontana Dominik - KBK Lav Pula
3. Javorić Ilić Rene - BTI Zabok

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -37
2. Sušić Edis - KBK Tigar Karlovac

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -42
1. Drlje Jure - KBK Mawashi M.
2. Ravlaković Mihael - KBK Tigar Karlovac
3. Valentić Karlo - KBK Tigar Karlovac
3. Faraguna Marino - KBK Budokai Labin

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -47
1. Drlje Jure - KBK Mawashi Makarska
2. Pavlaković Mihael - KBK Tigar Karlovac
3. Kapusović Karlo - KBK Tigar Karlovac

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -57
1. Bassara Robert - KBK Tigar Karlovac
2. Blauhorn Adam - KBK Tigar Karlovac
3. Matić Thomas - KBK Mawashi Makarska

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -63
3. Matić Thomas - KBK Mawashi Makarska

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) -69
2. Opšivać Marko - KBK Budokai Rovinj
3. Štefanac Marino - KBK Tigar Karlovac

Kadeti pod 16 let / Youths male under 16 (SC) +69
2. Krželj Jozo - KBK Mawashi Makarska

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -28
2. Dokmanić Petra - KBK Ivanić Grad

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -32
1. Cicvara Lucija - KBK Tigar Karlovac
2. Protulipac Sara - KBK Tigar Karlovac

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -37
1. Ravlić Kristina - KBK Mawashi Makarska
2. Lončar Petra - KBK Tigar Karlovac
3. Milevoj Ilaria - KBK Budokai Labin

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -42
1. Lončar Petra - KBK Tigar Karlovac
2. Kunović Mateja - KBK Tigar Karlovac
3. Miskić Petra - KBK Tigar Karlovac

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -46
1. Lončar Petra - KBK Tigar Karlovac
3. Jelenčić Katarina - BTI Zabok

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -50
3. Stanić Anđela - KBK Mawashi Makarska

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) -60
2. Grižančić Nensi - KBK Lav Medulin

Kadetinje pod 16 let / Youths female under 16 (SC) +60
1. Britvić Maja - KBK Lav Pula
3. Tumbas Ramon - KBK Lav Pula
3. Cukarić Katarina - KBK Budokai Labin

Člani nad 16 let / Men over 16 year (SC) -89
2. Deša Marko - KBK Malinska

Člani nad 16 let / Men over 16 year (SC) +89
1. Mišković Boris - KBK Budokai Rovinj

Članice nad 16 let / women over 16 year (SC) +65
1. Znaor Ana - KBK Malinska
3. Britvić Maja - KBK Lav Pula
3. Faraguna Višnja - KBK Budokai Labin

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -63
2. Gerenčir Sven - KBK Lav Pula

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -69
1. Benac Kristian - KBK Sušak Rijeka
3. Gundić Matija - KBK Škorpion Zagreb

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -74
2. Vranjič Tihomir - KBK Ivanić Grad

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -79
2. Smoljan Manuel - KBK Budokai Rovinj

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -84
3. Smoljan Manuel - KBK Budokai Rovinj

Člani nad 16 let / Men over 16 year (LC) -89
2. Benussi Paulo - KBK Budokai Rovinj

Članice nad 16 let / women over 16 year (LC) -55
2. Balažinec Valentina - KBK Škorpion Zagreb

Članice nad 16 let / women over 16 year (LC) -60
3. Grižančić Nensi - KBK Lav Medulin
3. Bertić Karmen - KBK Ivanić Grad

Članice nad 16 let / women over 16 year (LC) -65
2. Tumbas Ramon - KBK Lav Pula

Članice nad 16 let / women over 16 year (LC) +65
1. Znaor Ana - KBK Malinska
2. Britvić Maja - KBK Lav Pula

A evo i službenog izvještaja:











Ajoj, kol'ko imena. Ako vam je bilo dosadno čitati sva ta imena, eto, baš i niste trebali. Ali, nema veze. Eto, baš lijepo.

A sada nekoliko sličica, ne predstavljaju baš presjek, ali kad mi drugi nisu poslali, što da radim ... eto ovih, a ostale čekam.



Kickbxing klub "Tigar" iz Karlovca pod vodstvom trenera Zorana Cicvare. Mogu samo reći: Bravo Cicvara!


Eto, čekam još slika, pa kako ih ja dobijem, imati ćete ih i vi.



- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.11.2009.

K1 spektakl u Splitu 2010

Piše splitska Slobodna Dalmacija, a ja mislim da vrijedi prenijeti.




Spektakl u Spaladium Areni

K1 elita stiže na Cikatićev poziv





Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Badr Hari, Semmy Schilt..., imena su koja kani dovesti Branko Cikatić i koja će ‘do krova’ napuniti splitsku dvoranu

Piše: MARKO BILIĆ


U svibnju ili rujnu sljedeće godine Split će, Slobodna doznaje, biti domaćin najvećem borilačkom spektaklu ikada viđenom “na ovim prostorima”!

Peter Aerts, Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Badr Hari, Semmy Schilt..., najveća su svjetska K-1 imena koja u ring Spaladium arene kani dovesti Branko Cikatić i koja će, nema dvojbi, “do krova” napuniti splitsku dvoranu.

- Doći će i ljudi izvan Hrvatske, ne samo iz Splita i Dalmacije. Interes će biti ogroman, za mnoge će ovo biti jedina prilika u životu da ovakve zvijezde, najveće na svijetu, vide uživo. Spektakl će privući ljude sa svih strana. Prenosit će ga izravno Eurosport, već sam to dogovarao - stavio je Branko karte na stol.

Prvi K-1 šampion već je krenuo u realizaciju ideje da Splićanima i ostalim zaljubljenicima u borilačke sportove svjetske zvijezde s ekrana najpoznatijih TV-kuća “preseli” u dvoranu u Lori. Djeluje nestvarno, ali je tako. K-1 elita u Splitu - live!

- Organizirao sam već Budo galu u Zagrebu i Splitu i nisam bio zadovoljan jer mi nisu došli najveći majstori tog sporta. Želja mi je dovesti najbolje borce, vrhunske majstore iz borilačkih sportova... Za mene tu nema nepoznanica, gledao sam i učestovao u najboljim priredbama na svijetu, od Las Vegasa i Australije do Japana, Tajlanda...

Svi su pristali doći

Već ste napravili prve korake u realizaciji?

- Razgovarao sam o tome s Peterom Aertsom, ja sam mu i trener. zajedno s Thomom Harinckom. On sigurno dolazi! Bio sam i u Seulu na kvalifikacijama K-1 turnira, tamo sam razgovarao sa svima. Sve su to moji prijatelji, neki od njih su mi bili i protivnici u ringu. Svi su pristali doći, sad je sve na meni...

Aerts ima povjerenja u vas?

- Upravo idem u Amsterdam pripremati ga za K-1 finale u Tokiju gdje ću biti u njegovome kutu. Kada je imao 18 godina kazao sam da će biti svjetski prvak, novinari su mi se smijali, a on je već sljedeće godine nokautirao svjetskog prvaka u kickboxingu! Peter je siguran za Split, pa mi je želja dovesti i Alistaira Overeema da vidimo revanš Aerts-Overeem nakon što je Peter izgubio u Seulu, po meni neopravdano. Na dolasku Badr Harija i Semi Schilta još moram poraditi, obojica su atraktivni borci, Marokanac posebno.

A od hrvatskih boraca?

- Od naših na toj razini vidim samo jednog, Stefana Leku.

Bit će to najveći borilački spektakl ikada u Hrvatskoj.

- Sigurno! Peter Aerts je četiri puta osvajao K-1 turnire, Bonjasky i Schilt po tri puta. Mogu dovesti koga hoću! I imat ću niže cijene u odnosu na ostale organizatore. Već 18 godina sam po K-1 turnirima, imam viziju kako napraviti pravi, nezaboravni spektakl.

Cijene će biti niže “na vaše ime”, ali će svejedno organizacija priredbe na toj razini financijski biti zahtjevna.

- Sigurno će biti zahtjevno. Zato se i nadam podršci gradonačelnika Željka Keruma, pročelnika za sport Ivana Veštića i Marija Negotića, te suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom koji je uvijek bio uz mene u ovakvim prilikama. Prije nekoliko mjeseci sam o ovoj ideji razgovarao sa Željkom Kerumom, koji je i sam zaljubljenik u borilačke sportove. Rekao sam mu “ili dovedimo najbolje borce na svijetu ili nemojmo ništa organizirati”... bio je prezadovoljan.

Prijenos će raditi Eurosport, japanske televizije... Eto mamca za sponzore!

- Ovo je prilika da se napravi promocija Splita kao sportsko-turističkog grada. Uz Eurosport će sigurno doći i japanska TV. U vrijeme nogometnog SP-a u Japanu 2002. kao predsjednik hrvatsko-japanskog društva sam organizirao promociju Hrvatske u Japanu na način da sam angažirao fotografe da poslikaju sve najljepše iz Hrvatske i priredio izložbu u centru Tokija. Japanci su do tada Hrvatsku vezali samo uz pojam rata, a onda su vidjeli i sunce, more, obalu, otoke... i bili su oduševljeni!

Osam do deset mečeva

Tri japanske televizije otkupile su 90 posto prava na prijenose K-1 turnira, dok je Japanac Ishi zadržao 10 postotaka.

- Razgovarao sam i s njim, bio je prezadovoljan kad je čuo da bih ja to organizirao. Ipak sam ja prvi K1 šampion, pobijedio sam i slavnog Ernesta Hoosta koji je poslije četiri puta osvajao turnir. Sad mi je želja osvojiti ga još jednom, kao trener Petera Aersta, u Tokiju 7. prosinca. Pošto je u kvalifikacijama sudačkom odlukom izgubio od Overeema ide u Tokijo kao rezervni borac ili kao specijalni meč, međutim, ima šansu da upadne unutra jer su ozljede boraca na ovakvim turnirima česte. Tako je i zadnji put ušao kao rezerva i na kraju osvojio turnir!

Koliko mečeva planirate za spektakl u Splitu?

- Ne više od osam... deset najviše. Od domaćih boraca volio bih vidjeti Emila Zoraja i Ivana Rudana, te Franu Radnića iz splitskog Pit bulla koji je vrlo atraktivan borac.

Spaladium je potvrđen?

- Da, razgovarao sam već s Rencom Posinkovićem, on je oduševljen idejom o održavanju ovakvog spektakla.

Kolo se zakotrljalo, ideja je krenula u realizaciju. K-1 turnir s Aertsom, Bonjanskym, Harijem, Hoostom, Schiltom i Lekom je na razini spektakla kao i koncert grupe U2 u svijetu glazbe. Nakon U2 uživo i K-1! Najbolji gladijatori svijeta u splitskoj areni!




Lijepo, lijepo, eto, živi bili pa vidjeli.


- 00:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 07.11.2009.

Kickboksački CROATIA OPEN - FINAL FIGHT 2009

Kao i svake godine, a posebno uspješno je bilo prošle 2008. godine, u 12. mjesecu održava se naš najveći kickboxing turnir

"Croatia Open - Final Fight 2009."



To je završni turnir nakon kojega zbrajamo naše pojedinačne i klupske rezultate, nakon kojega ocjenjujemo i zaključujemo svoju aktivnost u godini koja prolazi.

Prošle godine je na "Croatia Open - Final Fight 2008." turniru sudjelovalo 613 natjecatelja iz 80 klubova iz 11 zemalja, a prema prvim najavama, ove godine ti brojevi će biti i veći.

U nastavku Vam predstavljam poziv za navedeno natjecanje s iskrenim očekivanjem da ćete se odazvati i sudjelovati na njemu te da ćemo se vidjeti u Pakracu.








A evo i nekoliko detalja iz službenog poziva:

MEĐUNARODNI KICKBOXING KUP

„CROATIA OPEN - FINAL FIGHT 2009“



u semi contactu ..... (mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori - m i ž),
u light contactu ....... (stariji kadeti, juniori i seniori - m i ž)
u full contactu ......... (juniori i juniorke - m i ž, seniorke - ž)
u low kicku .............. (seniori i seniorke - m i ž)

Pakrac, subota, 12. prosinca / decembra 2009.
gradska sportska dvorana - Bolnička b.b.
Izvršni organizator: KBK "Pakrac" - Pakrac (Tihomir Jirasek)

Program:

Petak, 11.12.2009.:
18:00 - 22:00 - Dolazak natjecatelja, vaganje, (dvorana)

Subota. 12.12.2009.:
07:00 - 09:00 - Dolazak natjecatelja, vaganje, (dvorana)
09:00 - 10:00 - Provjera i ispravke ždrijeba
10:00 - 20:00 - Početak natjecanja
20:00 - Završetak natjecanja, podjela pehara, diploma i nagrada

Priznanja:

- Prvo, drugo i dva treća mjesta dobivaju pehar i diplomu

Najbolji natjecatelji dobivaju i novčane nagrade:
- Najbolji ml. kadet i najbolja ml. kadetkinja - pehar, diploma .............. i 100 €
- Najbolji st. kadet i st. kadetkinja u semi contactu - pehar, diploma ... i 150 €
- Najbolji st.kadet i st.kadetkinja u light contactu - pehar, diploma ...... i 150 €
- Najbolji junior i juniorka u semi contactu - pehar, diploma ................. i 200 €
- Najbolji junior i juniorka u light contactu - pehar, diploma .................. i 200 €
- Najbolji junior i juniorka u full contactu - pehar, diploma .................... i 200 €
- Najbolji senior i seniorka u semi contactu - pehar, diploma ............... i 300 €
- Najbolji senior i seniorka u light contactu - pehar, diploma ................ i 300 €
- Najbolja seniorka u full contactu - pehar, diploma ............................. i 400 €
- Najbolja seniorka u low kicku - pehar, diploma ................................. i 400 €
- Najbolji senior u low kicku - pehar, diploma ...................................... i 500 €

Težinske skupine:

Ml.kadeti i kadetkinje: SC -28, -32, -37, -42, -47, +47 kg
St. kadeti: ..........SC / LC -42, -47, -52, -57, -63, -69, +69 kg
St. kadetkinje:....SC / LC -42, -46, -50, -55, -60, -65, +65 kg
Juniori:.............. SC / LC -57, -63, -69, -74, -79, -84, -89, +89 kg
Juniorke:........... SC / LC -50, -55, -60, -65, -70, +70 kg
Juniori: ............. FC -51, -54, -57, -60, -63,5, -67, -71, -75, -81, -86, -91, +91 kg
Juniorke: .......... FC -48, -52, -56, -60, -65, -70, +70 kg
Seniori: ............ SC / LC -57, -63, -69, -74, -79, -84, -89, -94, +94 kg
Seniorke: ......... SC / LC -50, -55, -60, -65, -65, -70, +70 kg
Seniorke: ..........FC / LK -48, -52, -56, -60, -65, -70, +70 kg
Seniori: .............LK -51, -54, -57, -60, -63,5, -67, -71, -75, -81, -86, -91, +91 kg

Ukoliko su u težinskoj skupini prijavljena 3 i manje natjecatelja, isti se imaju pravo boriti u sljedećoj težoj skupini u kojoj postoji konkurencija.


Pravo nastupa:

• Nastup je dozvoljen natjecateljima iz Hrvatske i inozemstva, bez obzira na članstvo u HKBS-u. Tajništvo HKBS-a evidentirati će u svoju evidenciju rezultate samo članova HKBS-a. Biti će izdan službeni izvještaj.

Nastup je dozvoljen natjecateljima rođenim:
- mlađi kadeti i kadetkinje: ..........1997.. 1998. i 1999.
- stariji kadeti i kadetkinje: ..........1994., 1995. i 1996.
- juniori i juniorke: .......................1991., 1992. i 1993.
- seniori i seniorke: .....................1990. i stariji

• Svaki klub može prijaviti neograničeni broj natjecatelja u svaku težinsku skupinu. Svaki natjecatelj mora prilikom vaganja pokazati dokument sa slikom iz kojeg je vidljiv datum njegovog rođenja (Sportska knjižica - za članove HKBS-a, ili zdravstvena iskaznica, putovnica za ostale sudionike). Bez toga neće smjeti nastupiti!

• Natjecatelji trebaju imati važeće zdravstveno uvjerenje i poželjno je osiguranje za slučaj nezgode. Natjecatelji mlađi od 18 godina nastupaju uz suglasnost roditelja / staratelja i trenera / voditelja.

Zaštitna oprema:

• Natjecatelji obavezno koriste ispravnu osobnu zaštitnu opremu sukladno WAKO pravilima
- za starije kadetkinje se preporuča, a za juniorke i seniorke obavezno korištenje štitnika za prsa i štitnika za genitalije

Prijave natjecatelja:

• Prijave natjecatelja (obrazac u prilogu) primaju se
do ponedjeljka, 7. prosinca / decembra 2009.
kod Tihomir Jirasek (mob. +385 99 21 30 375) - Petra Preradovića 1/11 34550 Pakrac, Hrvatska
ili na na e-mail: kbk.pakrac@gmail.com ili na fax broj: +385 34 438 238

Za informacije i smještaj obratiti se organizatoru:
Tihomir Jirasek (mob. +385 99 21 30 375)

Smještaj:

Smještaj je moguć u Pakracu, Lipiku i Daruvaru po vrlo povoljnim cijenama.
Informacije za smještaj kod izvršnog organizatora:
TIHOMIR JIRASEK - mob. +385 99 21 30 375
ili na e-mail: kbk.pakrac@gmail.com





Eto, vidimo se u Pakracu.

- 21:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.11.2009.

Viš' ti kako je to lijepo


Najljepše je uspjeh ostvariti. Ali, lijepo je kada i drugi prepoznaju taj uspjeh, jave se i čestitaju.

Evo ih nekoliko:










Eto, baš lijepo

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.11.2009.

Knockout, nešto novo pred nama


Vjerujem da ste čuli, izašao je prvi broj regionalnog mjesečnika za borilačke sportove KNOCKOUT International.

Evo ga, predamnom imam novi, prvi broj. Istina, mislio sam da će biti na kisocima i da ćete ga i Vi sami vidjeti, ali vlasnik je odlučio da će djelovati i prodavati ga u direktnoj distribuciji klubovima i zainteresiranim sportašima - barem što se tiče prvog broja, a kasnije će se vidjeti.

Odmah Vam kažem da sam vrlo ugodno iznenađen. 228 stranica na visokokvalitetnom papiru, kratki i čitljivi te svakako zanimljivi i informativni članci, vrhunska fotografija - možete i sami misliti što se sve tu našlo. Da ja sada ne bih prepisivao što je sve unutra, u nastavku vam dajem scanove dviju stranice sadržaja i vjerujem da ćete iz toga prepoznati širinu područja kojeg želi ovaj magazin pokriti.






Što se KICKBOXINGA tiče - naslovna tema je Pit Bullov Obračun u ringu gdje je predstavljen splitski Pit Bull, zatim su predstavljeni klubovi Mega Centar iz Rijeke, Mornar iz Splita, a imamo se prilike upoznati i s nekoliko kickboxing klubova iz Srbije.

Ali, to nije sve - kako bi rekli s one TV prodaje, u ovom prvom broju spomenuti su klubovi Futura iz Pule i Sušak iz Rijeke (pod teakwon-do-om).

KNOCKOUT magazin ima želju biti revija borilačkih sportova za cijelu regiju - od Slovenije do Makedonije, te ima želju objediniti borilačke sportove na jednom mjestu. Sve u svemu, čini mi se da je izašao jedan magazin u kojem bi se moglo kvalitetno pisati i izvještavati o kickboxingu, a istovremeno dobiti kvalitetne informacije iz drugih borilačkih sportova iz cijele regije.

Stoga, u svakom slučaju moja preporuka.

Inače, uz magazin - mjesečnik, aktiviran je i web portal www.knockout.hr s dnevno aktualnim vijestima i najavama događanja te izvještajima, pa posjetite i pogledajte. Najava Croatia Open - Final Fight turnira već je objavljena.

- 23:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.11.2009.

A što nam to kažu naši svjetski prvaci

Boris Mišković



Svjetski prvak u kickboxing light contactu -94kg

Jedan iz plejade hrvatskih mladih boraca od kojih se u skorašnjoj budućnosti očekuju još bolji rezultati svakako je i Boris Mišković, svjetski prvak u kickboxingu u disciplini light contact do 94 kg. Do naslova najboljeg, Mišković je došao na netom završenom SP u austrijskom Villachu gdje je uz Anu Znaor, Željanu Piteša i Nives Radić bio jedini hrvatski borac koji je otišao do samog kraja i osvojio najsjajnije odličje.

Da li si se nadao zlatnoj medalji na svjetskom prvenstvu ?

- Pa očekivao sam neku od medalja čak sam očekivao i finale zato što sam se intenzivno pripremao i puno sam radio na izdržljivosti. Budući da je potrebna velika izdržljivost i koncentracija dosta mi je bilo važno da se ne ozlijedim prije nego dođem do finala. To mi je bilo najveće do sada iskušenje i želio sam da dođem tamo sto posto spreman, što i jesam bio.

Kako možeš prokomentirati finalnu borbu?

-Za mene je to bio izazov budući da se još nisam borio sa borcem iz Rusije. U toj borbi sam dao sve od sebe, gdje sam u početku prve runde odmah poveo i do samog kraja sam bio u prednosti. Protivnik je u prve dvije runde bio dosta snažan ali u trećoj rundi je prevladala moja izdržljivost i tehnika i zasluženo sam pobijedio.

Što je dalje u planu ?

-Dalje nastavljam sa treningom i opet se intenzivno pripremam za svjetsko prvenstvo u Italiji u drugoj disciplini u kojoj se nadam opet osvojiti neku medalju. Dat ću sve od sebe i normalno da se ponovno nadam svom novom dobrom rezultatu.


Ana Znaor



Svjetska kickboxing prvakinja u light contactu, -70 kg

Na nedavno završenom Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u austrijskom Villachu Ana Znaor iz Malinske osvojila je zlatnu medalju u light contactu do 70 kg.

Ana, najprije primi čestitke na naslovu svjetske seniorske prvakinje. Opiši nam kako je bilo u Villachu.

- Hvala na čestitkama. Bilo je ludo i nezaboravno! Pregršt sreće i uzbuđenja. Pamtit ću to čitav život. Evo, nakon 15 godina treninga, te nakon naslova kadetske i juniorske svjetske prvakinje u semi contactu i nakon prošlogodišnje titule svjetske juniorske prvakinje u light contactu osvojila sam napokon svjetski seniorski naslov. Kažem napokon, ali sam zapravo tek ove godine postala seniorka i po prvi put sam nastupala na SP među seniorkama u light contactu.

Pa zašto onda napokon?

- Zato što od svoje 13 godine nastupam na seniorskim europskim i svjetskim prvenstvima, ali u semi contactu. 2003. sam bila na SP-u peta, 2004. na EP-u deveta, 2005. na SP-u druga, 2007. na SP-u treća, a prošle godine na EP-u druga. U kickboxingu se SP i EP smjenjuju i održavaju svake druge godine.

Veliko iskustvo za tako mladu djevojku. Koliko imaš godina?

- Imam 19 godina, preko 300 mečeva i osvojene 33 svjetske medalje. Pored 4 naslova svjetske prvakinje i dvostruke titule prvakinje Europe, 13 puta sam bila pobjednica Svjetskog kupa.

Da li to znači da si očekivala ovaj uspjeh?

- Iskreno rečeno, da. Još prije godinu dana je moj otac, koji mi je ujedno i trener, snimio sve sudionice Europskog prvenstva u Portugalu i zajednički smo zaključili da sam tehnički bolja od svih njih. Ali budući da su to seniorke i da se za razliku od semi contacta borba u lightu odvije 3 runde u kontinuitetu morala sam pojačati tjelesnu snagu i kondiciju. Zato sam godinu dana pored uobičajenog treninga išla u teretanu i dodatno sam trčala.

Koliko si imala borbi na SP-u u Villachu?

- Imala sam četiri borbe. U svima sam dominirala i pobijedila 3:0, tj. dobila sam pobjedu od sva tri bodovna suca.

Tko su ti bile protivnice?

- U osmini finala sam pobijedila Moniku Hajkovu iz Češke, u četvrtini Hazel Gale iz Velike Britanije, u polufinalu Karin Edenius iz Švedske, a u finalu Martu Fenyvesi iz Mađarske.

Koji ti je meč bio najteži?

- I tata i ja smo samo razmišljali o Šveđanki. Ona je aktualna europska prvakinja i bila je svjetska viceprvakinja. U mečevima djeluje kao terminator, tj. samo ide naprijed i melje sve pred sobom. Viša je i jača od mene.

Kako si ju onda pobijedila?

- Shvatili smo da joj je obrana slabija točka. Zato sam vježbala različite varijante i kombinacije napada. Ja sam bila ta koja je vršila pritisak i stalno sam ju napadala. Nisam smjela ustuknuti ni malo jer je ona to iskorištavala i jedino je u tom slučaju dobivala poneki bod. Taktika se isplatila. Izbornik Branko Fibinger je nakon meča konstatirao da je taj meč zapravo trebao biti finale i da je uvjeren da ću Mađaricu svladati bez problema. Tako je zaista i bilo.

Na početku razgovora si rekla da je bilo ludo i nezaboravno. Na što si zapravo mislila?

- Pomislila sam na to da su me suci u finalnoj borbi zamalo diskvalificirali. Zamislite, 7 sekundi prije kraja meča u kojem sam uvjerljivo vodila ja sam od sreće počela trčati po borilištu. Gong je označio kraj, a glavni sudac je sazvao bodovne suce i oni su mi oduzeli 9 bodova. Na svu sreću da sam imala ogromnu bodovnu prednost inače bih zbog vlastite gluposti izgubila svjetsko zlato! Eto, čovjek čitav život uči. Poručujem svima da budu strpljivi i da ne podcjenjuju nikoga i ništa. Ha, ha, moj slučaj govori da je svaka sekunda u životu važna.

Kakvi su ti budući planovi?

- Već u nedjelju putujem u Bergamo na Italija Open, a vikend poslije u Zagorje ob Savi na Slovenija Open. Ovaj put ću se boriti samo u semi contactu jer će mi to biti priprema za Svjetsko seniorsko prvenstvo u toj kickboxing disciplini koje će se održati u Italiji krajem studenoga.

Može li se i tu očekivati zlatna medalja?

- Ne znam. Dat ću sve od sebe. Početkom lipnja sam sve suparnice pobijedila na Svjetskom kupu u Riminiju. Možda mi Italija opet bude sretna. Uostalom, bilo bi nakon 6 godina vrijeme i za to zlato


Frane Radnić



Sudionik prvih igara borilačkih sportova u Pekingu 2010.

Već dugi niz godina jedan od najboljih hrvatskih kickboksača je Frane Radnić, član splitskog Pit Bulla. Iza Frane je već toliko toga, mnoštvo odrađenih mečeva iz kojih je uglavnom izlazio kao pobjednik. A kad je počela njegova karijera i zašto se baš odlučio za ovaj borilački sport.

„Počeo sam trenirati sa 15 godina, prije toga gledao sam meč svog prijatelja koji je već trenirao u Pit bulla. Jednostavno, svidjelo mi se to što sam vidio i krenuo sam u dvoranu".

Prije kickboxinga okušao se Frane u još nekim sportovima.

„Nešto sam trenirao plivanje i nogomet ali čim sam ušao u borilačku dvoranu za mene više nije bilo dvojbe. Odlučio sam se za kickboxing i nikad nisam požalio, dapače, presretan sam što sam njega izabrao kao sport un kojem želim postići neke značajnije rezultate".

Rado se Radnić prisjetio i svojih najdražih mečeva i pobjeda.

„Svakako osvajanje SP-a u Maroku kada sam u finalu svladao Faldira Chahbarija te osvajanje svjetske profi titule u Beču protiv Foada Sadeghija. Bez imalo dvoumljenja to su bile moje dvije najdraže borbe i na kraju i ostvarene pobjede".

Najveće želje, ima ih nekoliko.

„Ulazak u Japanu na završnicu svjetskog K-1 max turnira i osvajanje zlata u Pekingu na prvim Olimpijskim igrama borilačkih sportova. Sve sam tome podredio i nastojat ću te svoje velike želje i realizirati".

Koliko stigne od napornih i svakodnevnih treninga Frane ima i neke svoje hobije.

„Glavni hobi a ujedno i najveći porok su mi brzi motori koji u meni stvaraju adrenalin jednak onome kad se nalazim u ringu".

Osvrnuo se Radnić i na svoj klub, koji je po rezultatima koje ostvaruje bez premca u Hrvatskoj a i van granica Lijepe naše ta njihova ostvarenja su za svaku pohvalu. Što je razlog tog uspjeha.

„Svi mi, znači borci, treneri, i ljudi koji vode klub smo kao jedna velika obitelj. U svakoj kategoriji je nekoliko nas s jakim rezultatima tako da nam sparinzi ponekad budu jači od samih mečeva. Sve radimo po programu koji je već godinama dokazan kako u kondicijskom tako i u kickboxing smislu koji vodi Marko Žaja, boksačkom djelu za koji je zadužen Ante Matas, tehnikama tajlandskog boksa pod vodstvom Vedrana Bađuna dok nam Emil Grubišić pomogne oko tehnika iz full contacta".

Značajniji rezultati:
1999.- prvi meč
2000.- bronca na PH juniora FC
2001.- juniorski prvak Hrvatske u FC i LK
2002.- seniorski prvak Hrvatske u FC, 9. na EP u FC (Italija)
2003.- prvak Hrvatske u FC i LK, bronca na SP u LK (Ukrajina)
2004.- prvak Hrvatske u FC, LK, K1, savateu i tajlandskom boksu, osvajač svjetskog kupa LK (Mađarska) i srebro na EP u K1 (Crna Gora), najbolji hrvatski kickboksač
2005.- prvak Hrvatske u LK, K1 i tajlandskom boksu, zlato na SP u K1 (Maroko), WAKO Pro prvak Europe, najbolji hrvatski kickboksač
2006.- prvak Hrvatske u LK, K1 i tajlandskom boksu polufinale europskih K1 max kvalifikacija (Francuska)
2007.- prvak Hrvatske u LK i tajlandskom boksu, polufinale europskih K1 max kvalifikacija (Francuska)
2008.- prvak Hrvatske LK, srebro na EP u LK, najbolji hrvatski kickboksač
2009.- prvak Hrvatske u LK, osvajač europskih K1 max kvalifikacija (Hrvatska), WAKO Pro prvak svijeta (Austrija, Hrvatska), bronca na SP u LK i plasman na prve svjetske igre borilačkih sportova u Pekingu


Željana Piteša i Nives Radić



Svjetske prvakinje u low kicku, -52, odnosno -70 kg

Prije nešto više od mjesec dana Splićanka Željana Piteša i Šibenčanka Nives Radić, članice splitskog Pit Bulla, zajedno s ostatkom hrvatske ženske boksačke reprezentacije, otputovale su u Ukrajinu na Europsko prvenstvo, no Prvenstvo vidjele nisu.

Hrvatski boksački savez nije im osigurao vize, odnosno nitko im nije rekao da su im potrebne, pa su djevojke zajedno s članovima stručnog stožera pritvorene na 24 sata. Na koncu je naša delegacija nekako, diplomatskim putem, uspjela proći aerodrom u Odesi, ali zakasnili su na vaganje pa im nije preostalo ništa drugo nego da se vrate doma.

Afera “Ukrajina” odjeknula je Hrvatskom, a šira javnost po prvi put je čula za boksačice Pitešu i Radić.

Prošlog vikenda obje djevojke postale su svjetske prvakinje u kickboxingu, u disciplini low kick (Piteša do 52 kilograma, Radić do 70). No, taj uspjeh nije odjeknuo kao spomenuta afera. I tek nakon što su u austrijskom Villachu stavile zlato oko vrata, obje su se prisjetile Ukrajine.

- Sad mi je još više žao zbog Ukrajine jer su sve djevojke koje smo ovdje pobijedile i prvakinje svojih zemalja u boksu. Da smo dobile priliku nastupiti u Ukrajini sigurno bismo se vratile s medaljom – kazala nam je Piteša.

Istog mišljenja je i starija, iskusnija, Radić.

- Cijelom situacijom oko Ukrajine nam je nanesena dugoročna šteta. Dogodine počinju kvalifikacije za Olimpijske igre 2012. u Londonu, a Ukrajina je trebala biti test da vidimo koliko možemo. Sad kada krenu kvalifikacije bit će kao da smo pale s neba.

Je li vam se tko iz HBS-a ispričao?

- To je najveća sramota. Nitko se nije očitovao. Nije bilo službene, ni neslužbene izjave, ništa – razočarana je Radić.

Zanimljivo, Šibenčanka Radić do zlata je u Villachu došla preko Ukrajnike.

- U Villach sam i došla po zlato. Tri SP - a zaredom sam bila druga, i to ovaj put nije bila opcija – objasnila je Radić.

Piteša je pak na SP došla s malo, ali samo malo skromnijim ambicijama.

- Išla sam po medalju, kojeg sjaja nije bilo važno – sa širokim osmjehom na licu govorila je Piteša.

Djevojke u borilačkim sportovima zanimljiva su tema puna dilema. No, naše sugovornice kažu kako nema velike filozofije i psihoanalize po tom pitanju. U borilački sport ušle su iz ljubavi.

- Počela sam s taekwondoom, a na nagovor sadašnjeg trenera Marka Žaje okušala sam se u kickboxingu. Počeli su se nizati dobri rezultati i to me drži u ovom sportu. Zašto se ne baviti s nečim što ti ide - pita se 19-godišnja Splićanka?

Slična priča je i s Nives Radić. Ona je u ring ušla sa 16 godina, također iz taekwondoa, a kaže da joj tada ni na kraj pameti nije bilo da bi se jednog dana mogla boriti. Zanimala ju je smo rekreacija.

“Gleda” li vas okolina drugačije jer se bavite borilačkim sportom?


- Ne dijelim sportove na muški i ženski. Nisam se dosad susrela s nikakvim predrasudama – kratko će Splićanka.

Jeste li imale nezgodnih situacija kada bi se pojavile u školi, na fakultetu, s modrim okom, razbijene glave...?

- Srećom nisam imala “šljive” na oku, a kako moj bliži krug ljudi zna čime se bavim nitko ništa ne pita, ako ponekad recimo malo šepam – kaže Piteša.
- Bilo je nezgodnih situacija. Jednom sam došla s ultimate fight meča i čekao me momak. Bila sam sva natečena, razbijene glave, a ljudi su me u čudu gledali jer su mislili da mi je on to napravio – smije se govoreći Radić.

Dok kad se naše zlatne djevojke misle boriti?

- Još jako dugo. Ako i budem pauzirala to će biti zbog djeteta, odnosno napravila bi pauzu da rodim, pa bi se vratila – kaže Radić.

- Barem još pet godina ću se boriti, nadam se i duže – rekla je Piteša.

Konačni cilj je?

- Olimpijske igre u boksu - u glas će.

Ukoliko dosad niste gledati akterice naše priče na dijelu, imat ćete prilike 26. ožujka iduće godine kada će se u Spaladium Areni održati najveća priredba borilačkog sporta u Lijepoj našoj - jubilarni deseti “Obračun u ringu”.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.11.2009.

I mi se sjećamo naših koji su otišli

Svi se mi u ove dane sjetimo naših dragih koji su otišli da se ne vrate. Koji su otišli, a da ipak ostanu tu u našim sjećanjima.

Kickboksači se isto tako sjećaju sportaša iz svojih redova koji su otišli, ali ipak, ostali su u našim sjećanjima.

Boris Ilić

- poginuo u prometnoj nesreći 15. kolovoza 1998. Boris je zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog kickboxinga, ali i u povijest hrvatskog sporta - kao osvajač prve zlatne medalje u pojedinačnoj muškoj seniorskoj konkurenciji na nekom SP-u za Republiku Hrvatsku u disciplini low kick - na WAKO svjetskom kickboxing prvenstvu koje je 7. i 8. prosinca 1991. održano u Parizu. Osnivač i trener kickboxing klubova "Lučki radnik" i kasnije "Rijeka tank" iz Rijeke.

Mario Milovac

- poginuo u istoj prometnoj nesreći kada i Boris Ilić - 15. kolovoza 1998. Mario je bio natjecatelj, član Kickboxing kluba "Rijeka Tank" iz Rijeke.


Marko Piljek

- poginuo 30. kolovoza 2003. u prometnoj nesreći u svojoj 11. godini života. Marko je bio član KBK "Bušido" iz Svetog Križa Začretja. Danas, Zagorski kickboxing savez organizira Memorijalni kickboxing turnir Marku u čast.













Dragutin Barač

- nakon duge i teške bolesti preminuo je 11. siječnja 2004. godine u svojoj 53. godini. Osnivač i trener kickboxing kluba "Ante Stanić" iz Omiša, kickboxing sudac, od 1996. - 2000. direktor reprezentacije Hrvatskog kickboxing saveza.





Ante Šušnjar

- poginuo u prometnoj nesreći 11. lipnja 2004. u svojoj 22. godini. Ante Šušnjar, rodjen je 24. svibnja 1983. godine u Splitu. Trenirao je kickboxing u klubu "Grom" kod trenera Dinka Brnića. Svojim odličnim rezultatima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na državnoj razini ostvario je svoje zasluženo mjesto u hrvatskoj kickboxing reprezentaciji i u juniorskoj i u seniorskoj selekciji.





David Šain

- poginuo u prometnoj nesreći 1. svibnja 2005. u svojoj 21. godini. David je rođen 18. srpnja 1984, u Puli. Živio je i radio u Poreču, bio je član Kickboxing kluba "King" iz Poreča. Danas se u negovu čast svake godine odigrava Memorijalni kickboxing turnir "David Šain" u Poreču, u organizaciji njegovih prijatelja i suboraca iz KBK "King" iz Poreča.









Počivali u miru Božjem.



PS
Možda sam i nekoga zaboravio, možda nisam znao. Ako itko od čitatelja zna za još nekog umrlog kickboksača, neka mi se javi e-mailom. Dovoljno je samo kliknuti na link PIŠI MI @ ovdje ili u koloni s lijeve strane. Hvala


- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #