KICKBOXING

subota, 31.07.2010.

Sutra u Privlaci

Privlaka kraj Zadra sutra je domaćin borbi za interkontinentalnu WAKO Pro titulu u low kicku za žene u težinskoj kategoriji -56 kg koju će pokušati osvojiti Antonela Begonja u borbi protiv Talijanke Paole Cappucci.



Osim ove borbe, na programu su i sljedeće:

Low kick, -60 kg - Matea Tabak (Pit bull, St) - Nataša Žeraić (BiH), 3x2
Low kick, -67 kg - Josip Mitrović (Sveti Krševan, Zd) - ?
K1, -67 kg - Vinko Barišić (Pit Bull, St) - Mario Katić (MOKK, Kaštela), 3x2
Full contact, -81 kg - Dario Kadić (Croatia, Zd) - Dino Vidović (Pit Bull, St), 3x2
Full contact, -91kg - Ante Zubčić (Croatia, Zd) - Armin Osmanagić (BiH), 3x2
Low kick, +91 - Ivica Pernek (Croatia, Zd) - Ismail Muhamed ( ), 3x3


Eto, sretno Antoneli.


- 20:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.07.2010.

Još jedna strašna vijest


Na Profighstore web portalu upravo sam pročitao strašnu vijest:

Kickboksačica preminula nakon borbe
Američka kickboksačica Adrienne Simmons preminula je nakon subotnje borbe na Floridi. Adrienne je nastupila na kickboxing priredbi u sklopu koje je branila titulu u svojoj kategoroji, no pretrpjela je nokaut nakon kojeg nije reagirala na podražaje te je hitno prebačena u bolnicu. Tamo je podvrgnuta operativnom zahvatu zbog izljeva krvi u mozak, ali pala je u komu iz koje se nije probudila.
Njezin zaručnik optužuje organizatore koji na licu mjesta nisu imali osoblje hitne službe, već je hitna došla tek pola sata kasnije, a nesretna Adrienne stigla je u bolnicu tek nakon sat vremena.


Pogledajte na Profightstore portalu


Žao mi je što se je to dogodilo američkoj sportašici. Moja sućut njenoj obitelji i bližnjima.

A što se je u stvari dogodilo?

Američka kickboksačica sudjelovala je na IKF turniru u američkom gradu Orlandu, i prema nekim izvorima borila se u Muay Thai borbama. Vijest je objavljena u Američkim medijima (pretežito web portalima o borilačkom sportu), ali na žalost ostala je nezamijećena među mnoštvom vijesti o borbama, turnirima, pripremama, pogotovo u MMA i pogotovo u vremenu priprema sljedećeg UFC 118 koji će se održati 28. kolovoza.

Ali, ova vijest je iznimno značajna da se na svim sportskim i medicinskim razinama razmisli o zaštitnoj opremi - bilo ispravnosti bilo zbog obaveze nošenja - s jedne strane, ali i o pripremi sportaša, pregledima sportaša, spremnosti sportaša, opterećenju sportaša s druge strane te s pripremom, organizacijom i provođenjem natjecanja, turnira i priredbi borilačkog sporta s treće strane.

Naime, Adrienni je ovo bio treći meč na turniru tog vikenda. U kratkom vremenu je više puta ulazila u borbe, a nakon treće borbe, nakon knockouta pala je u komu. Na žalost, organizator nije osigurao hitnu medicinsku pomoć, oslanjajući se na obližnu interventvu ekipu, koja je, prema njegovim riječima trebala doći za nekoliko minuta. A koja je došla nakon više od pola sata.

Adriennin slučaj srećom je rijedak, ipak je ona samo druga žena koja je umrla od posljedica ozljeda u borilačkom sportu. 2005. godine Becky Zerlentes umrla je nakon natjecanja na "Golden Glove" turniru. U oba slučaja, djevojke su se natjecale kao amaterske sportašice u amaterskim borbama i obje su nosile zaštitnu kacigu.

Ipak, razni analitičari, sportski stručnjaci, liječnici postavljaju pitanje je li zaštitna kaciga dostatna, pravilna i adekvatna zaštita. Ona štiti od direktnog udarca, ona disperzira posljedice udarca na znatno veću površinu glave, ona u kombinaciji s rukavicom protivnika znatno ublažava udarac i smanjuje pritisak na manju površinu glave. Ali, ona je potpuno beskorisna kod udarca kod kojih dolazi do rotacije glave (u pravilu nakon krošea). Tu kaciga ne štiti borca, dapače, tu je kaciga dodatna težina u momentu zakretana glave. Dodatno opterećenje.

Bez obzira na to, zaštitna funkcija kacige je neupitna.

Sljedeće područje na koje valja obratiti pozornost jeste pripremljenost sportaša za sve te udarce. Tijekom više godina bavljenja borilačkim sportom sportaš primi na desetke, možda i na stotine jakih udaraca u glavu, koju nam niti Bog, a niti evolucija nisu predvidjeli za takve napore. Sve to ostavlja katkada neznačajne posljedice, ali katkada i vrlo značajne. Možda ne odmah, ali račun iz ringa kad tad dolazi na naplatu - od toga da se u kasnijim godinama života ne možemo sjetiti gdje smo ostavili ključeve, ili do osjećaja zadebljanog jezika, pa sve do ozbiljnih neuroloških bolesti kao što su padavica, Parkinsova bolest, moždani udari ...

Dakle, pravilnom i dobrom pripremom sportaš može veliki dio opasnosti svesti na prihvatljivi rizik. Ali ...

Je li to dovoljno na turnirima kao što je bio ovaj u Orlandu? Na turnirima koji se svakodnevno održavaju u svijetu, pa i vrlo često kod nas. Dakle, nameće se drugi zaključak - da se drugačijom organizacijom natjecanja i turnira mora osigurati znatno više vremena za odmor između borbi - i to ne smije biti povećanje u satima, nego u danima ili čak tjednima.

Osim navedenoga, treba svakako obratiti pažnju i na liječničke preglede. Mogu li se neke skrivene aneurizme pronaći uobičajenim liječničkim pregledom? Sigurno ne, ali svaki liječnik će ipak pogledati je li bilo sličnih bolesti ili slabosti u obitelji sportaša, možda se kroz neke druge parametre mogu utvrditi slabosti ili urođene mane. Ali, potreba jeste za kvalitetnijim i ozbilnijim liječničkim pregledom.

Bi li sve to, da je bilo baš tako, spasilo Adrienne Simmons od fatalnog ishoda. Možda ne bi, a možda i bi. Možda. Ali, radi toga možda trebamo li neke stvari propustiti i preskočiti. Trebamo li se igrati sa sudbinom?

Zasigurno NE!

Sve to me je ponukalo na razmišljanje. Može li se takvo što dogoditi (ne dao Bog) i kod nas? Jesmo li na našim natjecanjima, ali i na našim večernjim priredbama uvijek spremni za brzu liječničku intervenciju? Je li dežurni liječnik kojeg imamo na natjecanjima u kontaktu s hitnom službom grada ili mjesta gdje se održavaju borbe? Jesmo li se mi - i kao sportaši, i kao treneri i kao organizatori natjecanja i priredbi osigurali da su naši sportaši napravili kvalitetan liječnički pregled? Znaju li svi naši organizatori natjecanja i priredbi koje su njihove obaveze i odgovornosti? Znaju li svi naši treneri koje su njihove obaveze i odgovornosti? Jesmo li se mi osigurali da smo poduzeli maksimalno moguće kako bi spriječili da se ovakva nesreća dogodi našem sportašu u našem klubu na našem natjecanju?

Pitanja na koja nikako ne bi smo smjeli odgovoriti s NE!

Na žalost, nesreća ne bira ni vrijeme ni mjesto, na žalost ovakvo što se svakome može dogoditi u svakom trenutku, i dok spava ili se odmara, ali i na treningu, u spariranju, tijekom zagrijavanja, trčanja, tijekom borbi i natjecanja. Upravo zbog toga, tu je vrlo velika odgovornost i trenera i organizatora natjecanja i priredbi.

Mislim da je svima jasno da kod ovih pitanja ne smije biti nikakvih, pa ni najmanjih kompromisa, propusta ili popuštanja. Jer Ustavna, zakonska, ali i moralna obaveza svih sudionika u sustavu sporta je - kako piše u Zakonu o sportu:
" ... očuvanje, održavanje, poboljšanje i unapređenje psihofizičkih sposobnosti i zdravlja..."

Nikako narušavanje i ugrožavanje!

Eto.


- 01:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.07.2010.

Antonela Begonja bori se za titulu u low kicku

Piše: Zadarski list

Antonela Begonja, mlada predstavnica KBK Croatia Zadar, 1. kolovoza u Privlaci se bori za WAKO Interkontinentalnu profesionalnu titulu u low kicku. Njezina protivnica bit će Talijanka Paola Cappuci, a borba će biti u kategoriji do 56 kilograma. Riječ je o jednoj od najvažnijih borilačkih manifestacija ove godine u Zadarskoj županiji koju su omogućili Općina Privlaka i Turistička zajednica Privlaka. Antonela, čiju smo tehniku imali priliku vidjeti na treningu, ističe kako joj je nadolazeći meč zasigurno jedan od važnijih testova u karijeri.

- Analizirala sam svoju protivnicu i znam da mi neće biti lako protiv aktualne prvakinje Europe u K1. No, s druge strane, naporno se spremam, i mislim da imam jako dobre šanse da pobjedim. Uz Božju pomoć i podršku publike, ne bi trebalo biti problema, govori Antonela.



Ova mlada i srčana djevojka zaista daje dojam pravog borca, kako izvana tako i iznutra. To je pokazala i inzistiranje, da se borba održi upravo u Privlaci, kako bi se na taj način odužila Općini Privlaka i Nikici Begonji na svim godinama podrške i brige o njezinoj sportskoj karijeri. Antonela je rezultatima već puno puta proslavila svoj klub, mjesto Privlaku i grad Zadar. Mnogi vjeruju da će tako biti i 1. kolovoza, i da će njen treći nastup proći kao i prošla dva - neporaženo. Osim full contacta i kickboxinga, Antonela nastupa i za boksačku reprezentaciju Hrvatske. Samo dan nakon borbe u Privlaci, putuje u Mađarsku na Svjetski kup u boksu, početkom rujna ide na Svjetsko prvenstvo u boksu za žene na Barbados, a u studenom je čeka Europsko natjecanje u full contactu u Grčkoj.

- Obožavam sport kojim se bavim i želim se njime baviti što je duže moguće. No, ne znači ako se volim boriti u ringu da sam zato i prirodno nasilna. Normalna sam djevojka i volim sve stvari primijenjene mom uzrastu. Vršnjaci mi ponekad prilaze s nekakvim predrasudama, ali to traje samo dok ne izmijenimo nekoliko riječi. Ipak, borilačkim sportovima se bavim još od trećeg razreda, pa je shvatljivo da ih zato toliko i volim. Sretna sam jer sam okružena ljudima koji me podržavaju, prvenstveno svojim roditeljima, kaže Antonela.


E pa sretno Antonela.






- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.07.2010.

Tigrovi na kampu u Dugoj Uvali

DRUGI DIO NATJECATELJA - MLAĐIH I STARIJIH KADETA ODLAZE NA 10-DNEVNE PRIPREME U LJETNI "KAMP PRVAKA" U DUGU UVALU KRAJ PULE

Drugi dio najboljih Tigrovih natjecatelja, grupa dječaka i djevojčica rođenih od 1996. - 1999., odlaze na drugi dio Tigrovog Kampa prvaka u kickboxingu, koji se održava od 27.07. - 06.08. 2010. u Dugu Uvalu.

Ovaj dio kampa zahtijevniji je od prvog dijela i na njemu će se savladavati složenije natjecateljske tehnike, kao i bazična i napredna kickboxing tehnika. Također, radit će se na kondicijskoj pripremi natjecatelja.

Osim toga na kampu će se usvajati i proučavati posebne tehnike koje su na natjecanjima u Europi prikazali u praksi najbolji svjetski natjecatelji, a koje je kamerom zabilježio trener Cicvara.

S druge strane prikazivat će se i privatne DVD snimke najboljih svjetskih majstora Danielsa i Tanksona, koje su treneru Cicvari ustupili sami autori u Belgiji 2007 i Italiji 2009.

Sve to pokušat će tigrovi natjecatelji proučiti i pretvoriti u praksu za ovih 10 dana koliko će trajati ove pripreme koje su usmjerene nastavku natjecateljske sezone i posebno nastupu na Svjetskom prvenstvu u Beogradu u rujnu mjesecu.

Polaznici Tigrovog kampa prvaka su mlađi kadeti Leopold Katalinić, Leo Mihalić, Valentino Žunac, Fran Spudić, Mihael Pavlaković i Fran Spudić, te stariji kadeti Denis Šiljac, Simjon Tomljenović i starije kadetkinje Lara Despot, Lucija Cicvara, Petra Miskić, Petra Lončar i Jelena Puškarić.

Podsjetimo se da su od navedenih reprezentativci koji se pripremaju za Beograd mlađi kadet Mihael Pavlaković i stariji kadeti Denis Šiljac - Europski prvak, Lucija Cicvara - zlatna na Svjetskom Kupu, Petra Miskić - brončana na EP i Petra Lončar – Europska prvakinja.

Onaj najzahtijevniji treći dio Kampa Prvaka za juniore i seniore te starije članove Hrvatske kickboxing reprezentacije, održava od 16.-26.08. u Savudriji.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.07.2010.

Tigrovi u kampu u Crikvenici


Grupa dječaka i mlađih kadeta, natjecatelja rođenih od 1999. - 2002. godine, nalaze se u prvom dijelu "Tigrovog kampa prvaka" u kickboxingu, koji se održava od 15.-22. 07. u Crikvenici, u hostelu „Stoimena“.

Na kampu se savladavaju prve najjednostavnije natjecateljske kombinacije, te bazična kickboxing tehnika. U Crikvenici se nalazi ukupno 12 natjecatelja najmlađeg uzrasta, a među njima su i mladi pomoćnici - njihovi stariji klupski kolege Lucija i Josip Cicvara, dok treninge vodi izbornik Hrvatske reprezentacije za kadete i juniore i trener "Tigra" - Zoran Cicvara.

Polaznici Tigrovog kampa prvaka su dječaci Marko Smolić, Lukas Jurašić, Romano Bakin Vinski, Mihael Žgela i Andro Moškun, te mlađi kadeti Antonio Šiljac, Anderas Hlad, Ivan Karas, Florijan Halavanić, Robert Rojtinić i Damir Davidovski.

Drugi dio "Kampa prvaka" u kojem će učestvovati 16 mlađih i starijih kadeta održava se u Dugoj Uvali od 27.07. - 06.08. 2010, dok se onaj najzahtijevniji treći dio "Kampa prvaka" za starije kadete, juniore i seniore - članove Hrvatske kickboxing reprezentacije, održava od 16.-26.08. u Savudriji.

Pred Tigrovima je kao i uvijek, dugo vruće i radno ljeto, a kao preduvjet za svjetske naslove za koje se treba izboriti u rujnu mjesecu u Beogradu. Duž cijele Europe održavaju se kampovi u kojima se pripremaju budući svjetski prvaci, a nama je za nadati se da se i u "Tigrovom kampu prvaka", isto tako, priprema neki novi svjetski kadetski ili juniorski prvak.



Najmlađi Tigrovi na kampu u Crikvenici


Znojna lica i umorni pogledi kazuju nam da se u Tigrovom kampu naporno i ozbiljno radi

Bravo Tigrovi. A prvaka, biti će ih sigurno


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 20.07.2010.

Rimski car Luka Tomić


Evo kojim očima je osvajanje europskog WAKO Pro trona Luke Tomića vidio Robert Pauletić u Slobodnoj Dalmaciji:

Sredinom četvrte runde Luka je krenija u završni napad, raznija Vincenza El Orafyja šakama, pa ga nemilosrdno počistija low kickom. Protivnik više nije moga ustat, puka mu je butni mišić. Petnaest minuti je nemoćno leža na ringu. Na kraju je po njega došla hitna pomoć i odvela ga u bolnicu

Piše ROBERT PAULETIĆ



Sto puti se isplatija novčić koji je Luka Tomić (20), briljantni splitski “pit bull”, bacija u rimsku Fontanu di Trevi na dan meča. Iako, u prvoj rundi nije izgledalo na dobro. Rimska publika u prepunome sportskome centru G. I. L. nosila je navijanjen svoga borca, a naš Luka prima je nesmiljene udarce u livi kuk i rebra.

Opasni Vincenzo el Orafy, zvan “Il Diablo”, sin oca Turčina i majke Talijanke, Rimljanin s titulon profi-prvaka Italije, ranjava je Luku snažnin desnin middle-kickovima. Dobro ga je načeja. Naizgled duplo jači od Luke, mišićav, dlakav, tetoviran, već se vidija s pojason europskog prvaka.

- Preokret je nasta nakon prve runde, i za to mogu najviše zahvalit treneru Marku Žaji - otkriva naš borac: - Reka mi je da protivniku ubuduće rukama vatan tu nogu, jer je ne potegne odma nazad. I da ga onda opleten low kickon po stajnoj nozi. Tako san i napravija.

Druga runda izgledala je potpuno drukčije. Luka je čak četri puta pomeja “Il Diabla” na pod, i tim mu udarcima načeja livi butni mišić. Onda se, u trećoj, publika potpuno utišala, jer je Luka domaćega borca satra low kickovima. Vincenzo je šepa, biža po ringu.

Zatim je sijevnija fantastičan Tomićev desni high-kick i El Orafy je vidija sve zvizde, a možda i koji polumisec. Jedva se diga iz nokdauna. Dalje je sve bilo jasno. Talijani su s mukon gledali šta se događa. El Orafy je, naime, bija apsolutni favorit, skoro da mu nisu ime unaprid ugravirali u pojas.

Otkad je WAKO PRO prvak Europe u polusrednjoj kategoriji (K1 do 71.8 kg), poznati Portugalac Arnaldo Silva, nedavno upraznija misto na tronu, i to radi juriša na svjetsku titulu, naslov europskog šampiona bija je, barem poTalijanima, predodređen za El Orafyja.

I sad se pojavija mali Luka Tomić, u europskoj borilačkoj eliti još relativno nepoznat, i natuka dva puta jačega Vincenza!

Nakon šta ga je na kraju treće runde zdimija kolinon u glavu i tako doveja na rub nokauta, Luka je u četvrtoj (od predviđenih pet rundi) dokrajčija protivnika.
- Nema čim nisan udrija Turčina - smije se Luka: - Krošei, direkti, aperkati, liva noga, desna noga, kolina...

Sredinon četvrte runde Luka je krenija u završni napad, raznija protivnika šakama, pa ga nemilosrdno počistija low kickom. El Orafy se više nije moga ustat, puka mu je butni mišić. Petnaest minuti je nemoćno leža na ringu. Na kraju je po njega došla hitna pomoć i odvela ga u bolnicu.

Luka je skočija u zagrljaj treneru Žaji, i prijateljima iz “Pit bulla”, Ivanu Stupalu i Finku Barišiću, koji su nastupili u uvodnin borbama. Posta je prvak Europe, a da možda ni sam to nije očekiva!
- Ovu titulu posvećujemo našemu Frani Radniću, sa željama da se šta prije oporavi! - jednoglasno kažu Luka i trener Žaja.

Ludih li pet dana za splitske borce! Prvo šok. Veliki Frane Radnić nastrada u prometnoj nesrići, s lomom bedrene kosti. Onda, samo četri dana posli, Luka Tomić neočekivano do zvizda, do europske titule!

Italija mu, očito, ne može bit sritnija. Svojedobno je u Napulju posta juniorski prvak svita, a sad je doša u Rim i okrunija se ka rimski K1-car!

Interesantno, istu ovu titulu je 2005. osvojija i Frane Radnić. On ju je i obranija iduće, 2006. godine, da bi potom odusta od europske krune radi borbe za misto na vrhu svita. Juriša je na pojas svjetskog prvaka tri puta, i uspija tek 2009. u Beču.

Ne tražimo Frani nasljednika, on je i sam reka da će se vratit u ring, ali ako iko može ponovit njegove trijumfe, to je momak iz Omiške, “Atomic Tomic”!
- Dva i po miseca priprema san se samo za ovi meč - kaže Luka: - Trenira san dva puta dnevno, uz trenera Žaju pripremali su me i Matas, Bađun, Jukić i Kekezović, hvala im svima!

Ova titula prava je nagrada za sportski život i odricanja jednog od najsimpatičnijih mladih splitskih asova.

Luka Tomić je iz Omiške ulice, rasadnika šampiona, odakle je i trener Ante Matas, koji ga je i otkrija. Pristojan momak, fin, ka da je doša iz engleskog koledža. Dobar ka kruv, ne bi mrava zgazija. A u ringu ubojit. Izvrstan tempaš, kralj tehničara.

Relativno kasno je doša u “Pit bulla”, prije samo četri godine, kad je ima šesnaest. Svidilo mu se, pa su ga odma poslali na juniorsko prvenstvo Hrvatske a tada je, priznaje, samo dva direkta zna.

Di će sad europski prvak Luka Tomić, koji su idući planovi?
Trener Žaja otkriva:
- Postoji mogućnost meča u listopadu s jednin velikin svjetskin imenon, i to na Sardiniji. Ali ne bismo sad još o tome, sad je vrime za slavlje i odmor. Veliku stvar je Luka napravija, veliku!


Lovac na zubace
Luka je uzorni student kineziologije, druga godina, i ne tamani samo protivnike u ringu, nego i morske ribe. Roni u Maslinici na otoku Šolti, a u ekipi su i prijatelji Duje, Nidžo i Tomo: - Najtrofejniji mi je ulov zubatac od dva kila, a najveća riba šta san ulovija jedan gof od pet kila!

Večer “pit bulla”
Uz Luku oduševili su i “Pit bullovi” Finko Barišić i Ivan Stupalo u uvodnin borbama. Finko je istuka i slomija kolino “svome” Talijanu, Marcu de Paolisu, bivšemu prvaku Italije, a Stupalo je ostavija odličan dojam i 2:1 na punte, izgubija od renomiranog, 6 kili težega, Fabrizija Stilettija.

Eto, tako to vidi Robert Pauletić.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.07.2010.

Bibinje Fight Night

U organizaciji "Bandog ultimate Fight Teama" i "KBK Croatia", 17. srpnja održan je "MFE 4, Bibinje Fight Night" na igralištu "Crljenica" u Bibinjama.

Preko 1000 gledatelja uživalo je u borbama po K1 i ultimate fight (MMA) pravilima. Program je vrhunski vodio zadarski novinar Robert Zorić.

REZULTATI:

1.K1, -71 kg
Antonio Marušić vs. Matija Valentin Okičić
Marušić pobijedio sudačkom odlukom 2:1.

2. K1, -81kg
Ivica Pernek vs. Filip Horvatić
Iskusni Pernek uspio je pobijediti vrlo dinamičnog i agresivnog Horvatića middle kickom u slezenu sredinom 2. runde.

3. Low kick, -91 kg
Ante Zubčić vs Dario Kadić
Kondicijski spremniji Kadić rutinski je pobijedio srčanog Zubčića jednoglasnom sudačkom odlukom.

4. MMA, -70 kg
Josip Deur vs Oliver Sudac
Vrhunska borba puna izmjena, no Sudac se pokazao kao prejak zalogaj za Deura. Deur predaje borbu predkraj runde nakon teže ozljede.

5. MMA, -93 kg
Teo Radnić vs. Mario Kuzmak
Zasigurno borba večeri! Prva runda puna izmjena udaraca i borbe u parteru. U 2. rundi Radnić uslijed izmjene udaraca obara Kuzmaka. Klasičan nokaut.

6. MMA, -93 kg
Roko Kero vs Josip Grgin
Roko Kero rutinski ruši Grgina i omoplatom ga tjera na tapkanje. Borba je trajala 42 sekunde.

7. MMA, -85 kg
Toni Sikirić vs Ante Matijević
Vidljivo teži Sikirić brzo ruši Matijevića i izvlači armbar. Vrijeme - 21 sekunda.

Eto, prenešeno s Profightstore web portala. Ne stigne se baš na sve, zar ne?








- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.07.2010.

Luka Tomić na WAKO Pro euro tronu

Pitbullovac Luka Tomić (20) u Rimu je postao novim europskim WAKO PRO prvakom po K-1 pravilima do 71,8 kilograma!
Luka je spektakularnim nastupom u glavnoj borbi večeri deklasirao naturaliziranog Talijana Vincenza el Orafyja, nokautiravši ga sredinom 4. runde. No do pobjede nije došlo lako.

U 1. rundi Talijanu je prošlo nekoliko iznimno jakih middle kickova, nakon čega je trener Marko Žaja promijenio taktiku: Luka je u nastavku počeo počeo hvatati Talijanovu nogu i uzvraćati mu low kickovima po stajnoj nozi, čime ga je četiri puta oborio na tlo. U 3. rundi je nastavio low kickovima, a pred kraj iste sjeda mu sjajan desni high kick i Orafy završava u knock downu.

Početkom 4. runde Luka furiozno ulazi te prvo još jednom ruši Talijana rukama pa low kickovima, da bi Orafy na kraju ostao na podu 10-ak minuta nakon čega je odvežen je u bolnicu! Ovu titulu Luka je posvetio teško ozlijeđenom klupskom kolegi, aktualnom svjetskom prvaku Frani Radniću koji je isti naslov držao 2005. i 2006. godine.

U ostalim borbama Ivan Stupalo je poražen 2:1 od Talijana Fabrizija Spilettia, u borbi do 81 kg (što inače nije Ivanova kategorija), a Finko Barišić pobijedio je prekidom u 2. rundi bivšeg prvaka Italija Marca De Paolisa u kategoriji do 67 kg.

Treba li što reći, osim BRAVO LUKA!
















- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.07.2010.

Ajme, strašno, ne mogu ni zamisliti


SVJETSKI PRVAK U KICKBOXINGU OPORAVLJA SE U KLINIČKOM BOLNIČKOM CENTRU SPLIT NAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE

Frane Radnić:
Pobijedio sam sve protivnike u ringu, a nokautirala me žena


Piše: ROBERT PAULETIĆ






Čudno je vidit šampiona kako leži u zavojima, na infuziji. Ali sjaj u očima je isti, lav je lav i kad je ranjen.

Frane Radnić, svjetski prvak u kick boxingu u verziji WAKO Pro u bolničkoj postelji na Firulama, Trauma 2, soba 9, mirno priča:

- Krenija san sinoć (srida navečer, op. a) iz Podstrane za Split sa skuteron, i na onome semaforu za skretanje u Žrnovnicu, tamo di je kip svetog Ante, iz kontrasmjera pojavija se neki SUV, ja mislin hyundai tucson, koji je skreta ulivo. Žena koja je vozila normalno je stala na semaforu, meni je bilo otvoreno zeleno za ravno, doda san gasa, i u tome momentu ona je, nevjerojatno, naglo krenila ulivo. Prisikla mi je put, oduzela prednost. Nije me vidila. Zabija san se skuteron u auto i dalje se više ništa ne sićan.

Za Franinu nesriću dozna san iste noći. Trener Matas me probudija: - Očajna vijest. Frane je ima udes. Pa je s motora, slomija je bedrenu kost.

Reagira san impulzivno, ojađeno, ka i vjerojatno svi drugi prijatelji i poznanici velikog borilačkog šampiona:
- En ti motore njegove! Ali Frane za ovu nesriću stvarno nije kriv, ma ni pinku. Nije čak ni vozija jedan od svojih moćnih motora, nego slabašni skuter koji i ne može uvatit puno brzine.

Jednostavno nije ima sriće, posta je žrtva grubog previda drugog sudionika u prometu.

- Probudija san se u Hitnoj - sića se Frane. - Nisan uopće zna di san. Ali vidija san da nešto nije u redu. Pita san čovika koji se tu zateka: “Jesan li ima neki meč, šta je bilo?” A on mi govori: “Nisi, momak, nisi ima nikakav meč. Ima si prometnu nesriću.” - Interesantno, nije me ništa bolilo. Čovik mi je reka da san slomija bedrenu kost, ali mu nisan virova. Onda san iša dignit nogu, pa san vidija da ne mogu.

Lom bedrene kosti je teška, kapitalna ozljeda. Pogotovo za vrhunskog kickboksača. Pukla je liva noga, koja je u blistavoj karijeri od priko 130 mečeva zadala bezbrojne efektne high kickove.

Frane je dobija dvi injekcije lokalne anestezije, a onda su mu kroz potkoljenicu probili one specijalne šipke, da bi držale i istezale ranjenu nogu. Posli će mu u nogu ugradit posebnu šipku od titana.

Frane je uz težak lom noge zadobija i kontuzije lica. Kaciga ga je spasila od možda fatalnih ozljeda, ali se dobro nabija u vilicu na kojoj je sad veliki friž. Na istu onu stranu di ga je nedavno u Budimpešti pogodija “uraken” Rumunja Barbua.
- Ma koji uraken, brate! Ovo je bilo deset puta jače. Doživija san težak nokaut, prespava san brojanje - smije se Frane od muke.

Trener Matas i ja prihvatili smo crni humor bolničke sobe:
- Ala, ta će se žena od sinoć moć pohvalit da je jedina šta je nokautirala Franu Radnića! I zbilja, “Sveti Frane iz Podstrane” u ciloj bogatoj karijeri još nikad nije doživija nokaut, sve do ove nesriće na križanju za Žrnovnicu.

Okitija se dosad titulama svjetskog prvaka u kickboxingu, pobjeđiva na brojnim međunarodnim turnirima, osta neporažen na svim dosadašnjin “Obračunima u ringu”, na ponos “Pit bulla”, svoga kluba. Uvik posvećen treningu, nikad nije popija ni kap alkohola, žilavi, čvrsti Spartanac. Trener Marko Žaja reć će za njega:

- Najveći borac šta ga je Dalmacija ikad dala. Triba je krajen osmoga miseca otputovat u Peking na Olimpijadu borilačkih sportova, borit se za najsjajnije odličje koje kick boksač može osvojit.

Je li sad gotovo? Je li blistava karijera okončana? Stručnjaci s kojima smo razgovarali većinom smatraju da je lom bedrene kosti 90 posto ujedno i završetak karijere.

- Koji kraj? Nikako! - žesti se Frane:

- Jedva čekan sutra ić na operaciju, samo da to šta prije prođe. Ugradit će mi tu šipku od titana u nogu, i vraćan se u ring, šta prije to bolje. Nadan se do kraja godine! Na primjedbe da je rič o teškoj ozljedi, posli koje nekima triba šest-sedan miseci samo za stat na noge, Frane odgovara:
- Ako ne buden moga nogon, ić ću u profi boks! Samo napola u šali, dodaje: - Stat ću u sredinu ringa, zatvorit se u gard, i cipat krošeima. Neću se povuć nikome!

Jedan od najvećih stručnjaka, dr. Fabijan Čukelj, ipak je pružija nadu i reka da u nekim slučajevima posli ugradnje šipke od titana noga može bit još čvršća. Samo da je tijekon oporavka bitna glava. Psiha.

Tu od Frane Radnića nema jačega.
- A slušaj, Frane - našalija se trener Matas na kraju:- Da ti odma ugradiš titan i u drugu nogu kad Čukelj govori da je onda čvršća? Ma, Frani Radniću titan i ne triba. On je titan ovako i onako. Dok smo trener Matas i ja bili u posjeti, na vrata je povirilo prestrašeno žensko lice. Franu Radnića došla je vidit gospođa koja je uzrokovala nesriću.

Nismo je pitali za ime, bilo je dovoljno vidit u kolikom je šoku bidna žena koja je ipak smogla snage da dođe obić unesrećenika, doduše tribala joj je pratnja i podrška svoga svećenika.

- Kako te nisan vidila da dolaziš iz drugoga smjera, ja to ne mogu sebi objasnit - plačući se obratila Frani i dodala: - Prominila bi se s tobon isti tren, da ja tu ležin, a da si ti zdrav, na nogama! Svećenik je doda: - Ona je divna žena, moja župljanka. Zna da sam i ja lud za brzom vožnjom, pa mi često kaže: ”Velečasni, usporite! Nemojte govorit na mobitel u vožnji!” Velika vjernica, dobra osoba. I vidiš kako se to dogodi...

- Gospođo moja, nemojte bit u šoku! - uvatija ju je za ruku Frane iz postelje: - Ja vas ne krivin, znan da niste imali namjeru. Dogodi se, život ide dalje, i šta ćemo...

Onda je uplakana žena uz pomoć svećenika izvadila krunicu za Franu:
- Evo, znam da si u trenutku nesriće ima oko vrata krunicu iz Međugorja. Da si vidija, dite moje, kako motor i auto izgledaju... spasila te krunica. Ja sam ti donila još jednu, da te dragi Bog čuva!

Frane je uz zahvalu uzeja krunicu i smirija ženu, koja je na vrata izašla brišući suze.


Zvao ga i Cikatić
Franin mobitel ne prestaje zvonit. - Zvalo je trista ljudi, cila Podstrana, svi me pitaju kako san, žele mi brzo ozdravljenje. Velika je to potpora - kaže Frane. Među prvima ga je pozdravija i velikan K1, legendarni Branko Cikatić.

Ne boli me ništa, bušite!
Medicinska sestra bušila mu je potkoljenicu, pa ga je cila u čudu, jer se Frani nije maka ni mišić na licu, brižno pitala: - Je li te boli? Frane je odgovorija:- Ne boli. Sestra se prikrižila: - Bože mili, od čega si to ti? Od titana, sestro, od titana.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.07.2010.

Luka Tomić ka WAKO Pro euro tronu


Naš mladi borac Luka Tomić - član splitskog "Pit Bulla", juniorski prvak svijeta 2008. i višestruki prvak Hrvatske, boriti će se 18. srpnja 2010. u Rimu za ispražnjeni naslov prvaka Europe u WAKO PRO organizaciji po K1 pravilima u kategoriji do 71,800 kg. Njegov protivnik biti će talijanski borac Vincenzo El Orafy.

Ova borba, koja će ujedno biti glavna borba večeri, biti će kruna dosadašnje karijere 20-godišnjeg splitskog borca i najveća prilika koju je imao dosada.

Pripreme koje su trajale dva i po mjeseca odradio je sa svojim trenerima i sparing partnerima u Pit Bullu. U uvodnim borbama na ovoj večernjoj priredbi u Rimu nastupaju i Finko Barišić te Ivan Stupalo, a svoje borce vodi trener prof. Marko Žaja.




Sretno Luka.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.07.2010.

Pašić brončani na US Openu

Proteklog vikenda, na Floridi u Orlandu, održan je "US Open 2010." u semi i light contactu te glazbenim formama na kojem je sudjelovalo više od 2500 natjecatelja iz cijelog svijeta, a među njima i naši Predrag Pašić, član kickboxing kluba "Kvarner" iz Rijeke te Zvonimir Gribl, član kickboxing kluba "Malinska" iz Malinske.

Predrag Pašić je nastupio u light contactu (continous fight), u kategoriji seniora od 30 do 39 godina, u težinskoj skupini do 72 kg i nakon 2 kvalifikacijske borbe osvojio je brončanu medalju.

Na putu do medalje susreo se sa natjecateljem iz Jamajke, dok je u borbi za ulazak u finale izgubio od Portorikanca (kako doznajemo, Portorikanac je nezasluženo dobio u polufinalu).

Tim rezultatom je Predrag Pašić potvrdio svoj odličan nastup na US Openu jer je i prošle godine također bio brončani.

U tom velikom broju sportaša iz cijeloga svijeta posebno su se istakli i Raymond Daniels iz Sjedinjenih Američkih Država te naš reprezentativac Zvonimir Gribl osvojivši zlatne medalje u svojim kategorijama. A dodati valja da je upravo naš Zvonko osvojio i grand champion.



Bravo dečki!



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 13.07.2010.

Karlovački Tigrovi s policijom u akciji

KARLOVAČKI TIGROVI SUDJELOVALI U POLICIJSKOJ PROMOTIVNOJ AKCIJI “SPORTOM PROTIV NASILJA “

Kao što smo i najavili, 12. srpnja, u Karlovcu je u odličnoj organizaciji PU Karlovačke, održana akcija "Sportom protiv nasilja", a povodom obilježavanja 3. godišnjice otvorenja Informativnog centra za prevenciju (ICP) u Karlovcu.

Karlovačka policija u ovu akciju uključila je vodeće karlovačke borilačke klubove, koji su podržali i prihvatili ovu akciju, ocijenivši je izuzetno kvalitetnom i potrebnom u vremenu u kojem živimo.

Između ostaloga, u programu je održana demonstracija karlovačkih Tigrova, koji su zadivili publiku, a prezentaciji je bio prisutan i Mirko “Cro Cop” Filipović.

Svoja borilačka umijeća prezentirali su osim Tigrova još i Mačevalački klub "Karlovac", Karate klub "Kaplast", Judo klub "Karlovac", Taekwon-do klub "Karlovac", Boksački Klub "Karlovac".

Nakon vrlo interesantne prezentacije "Demo tima" interventne jedinice policije PU Karlovačke, akcija se preselila na malonogometni teren na Dubovac. Tigrovi su u prvoj utakmici tijesno poraženi rezultatom 1:0 od kasnijeg pobjednika, ekipe Grada i Županije.

Na malonogometnom turniru su još nastupile i ekipe PU karlovačke, medija, Centra za odgoj mladeži "Banija", boksača i TKD Karlovac.


Eto, valja se s policijom biti dobro.









- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.07.2010.

Odličan Mega Fight u Umagu

Još jedan Mega Fight je završen. Odlične borbe, zadovoljni gledatelji, i ukratko - čekamo sljedeće izdanje. Evo kraćeg izvještaja kojeg prenosim s web portala "Profightstore":

Rezultati:

1. MMA, 2x3
Marin Ferlin (Trojan) vs. Matija Rađelović (Trojan)
Pobjeda Ferlina koji baca Rađelovića u parter, a kojem prilikom pada i zahvata na ruci iskače lakat.

2. Full contact, 3x2
Anton Kristaj (Mega centar Rijeka) vs. Ognjen Topalović (King Poreč)
Pobjeda Topalovića odlukom sudaca 3:0 nakon dominacije tijekom cijelog meča.

3. MMA, 2x3
Tonči Peruško (Trojan Pula) vs. Marko Rađelović (Crows Zagreb)
Dobar meč između dva mlada borca gdje je u izmjenama udaraca i dominacijom u parteru Peruško ostvaruje prednost i pobjeđuje jednoglasnom odlukom sudaca.

4. K1, 3x3
Zoran Majkić (Klana) vs. Tadej Toplak (Ptuj)
Odličan meč i jako dobra predstava Majkića. Zoran svojim akcijama i ručnim tehnikama razbija obranu Toplaka. Toplak napada i ne posustaje tražeći svoju priliku udarcima, koljenom i kickovima. U trećoj rundi strahoviti kroše pada na bradu Toplaka i Majkić odnosi pobjedu ovim atraktivnim nokautom .

5. Full contact, 3x2
Nikša Kržić (Mega centar Rijeka) vs. Mateo Krepčić (Trojan)
Nakon manje od minute borbe u prvoj rundi, prilikom klinča Krepčić nehotice pogađa glavom u arkadu Kržića i dolazi do pucanja. Riječanin dobro podnosi ozljedu i oba borca pružaju otvorenu i atraktivnu borbu želeći privesti meč kraju prije isteka zadnje runde. Krepčiću bodovna prednost i pobjeda.

6. K1, 3x3
Zoran Dorčić (Klana) vs. Ante Verunica (Sv. Krševan Zadar)
Meč pun akcije i obrata. Sudar dvaju teškaša u pravom smislu riječi. Verunica dobro počinje i pritišće Dorčića krošeima šaljući ga na pod dva puta u prve dvije runde. Dorčić također dobro uzvraća i izuzetno je opasan u fazi obrane. Treću rundu Dorčić se budi i napada Verunicu tražeći prekid. Sudac broji Verunici i predstoji prava bitka do kraja runde. Treća runda na strani Dorčića, ali nedovoljno za pobjedu. Suci su odlučili za Verunicu. Odličan meč atraktivnih jakih udaraca i srčanih boraca.

7. K1, 3x3
Agron Preteni (Pit Bull Split) vs. Franci Grajs (Scorpion Novo Mesto)
Franci u meču traži priliku kickovima i udarcima koljenom koji su mu specijalnost. Agron siječe Francija low kickovima kobinirajući sa serijom ruku. Nakon par upućenih low kikova vidjelo se da nanose štetu Franciju kome je noga na kraju meča bila dobrano plava i natečena. Franci pokušava u zadnoj rundi žestokim napadima preokrenuti meč u svoju korist ali Agron se izvlači i nastavlja kontrolirati borbu. Pobjeda Agrona na bodove i sjajan susret dvaju boraca ispred kojih predstoji bogata međunarodna karijera.

8. K1, 3x3
Marin Došen (Klana) vs. Igor Jurković (King)
Prlikom ulaska u ring vidjelo se da su borci željnji pobjede i da ne odstupaju od svog nauma . Borba počinje i nakon početnog ispitivanja kreću prve akcije i kratke serije jednog i drugog borca. Pva runda prolazi donekle izjednačeno ali ipak u blagoj prednosti Došena. Druga runda donosi dominaciju Došena koji svojim krošeima i kickovima nanosi štetu Jurkovicć. Jurkovicć s druge strane pokusšva iznenaditi high kickom. Treća i finalna runda donosi uzbudjenje jer Jurković kreće na sve ili ništa i preuzima inicijativu pritiskujući Došena. Treća runda na strani Jurkovića ali nedovoljno za pobjedu pošto je Došen bio bolji u predhodne dvije. Stvarno velika pobjeda Došena koji dokazuje svoj napredak pojedom nad odličnim Jurkovićem.

- Zadovoljan sam odrađenom priredbom i izvedbom boraca. Vrhunski mečevi, srčani i tehnički potkovani borci, a jedina je šteta da događaj nije popratilo onoliko posjetitelja koliko smo očekivali. Zasigurno su propustili nešto vrijedno za pogledati - zaključak je organizatora Igora Ivoševića nakon priredbe Mega Fight koja je održana 10.07. u Umagu.







Bravo.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.07.2010.

Mix Fight Explosion 4 - Bibinje figh night

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza slobodne borbe i Hrvatskog kickboxing saveza u subotu, 17. srpnja 2010 godine održati će "Mix Fight Explosion 4 - Bibinje figh night".

Ova večernja priredba kao i prethodne 3 zamišljene su da promoviraju domaće borce u kickboxingu i u slobodnoj borbbi. Četvrta po redu priredba održati će se u Bibinjama na igralištu "Crljenica" s početkom u 20:30 sati.

Uz atraktivne hostese, vrhunsku rasvjetu, žestoko navijanje daleko poznatih Bibinjaca organizator obećava i vrhunske borbe.

Redosljed borbi je sljedeći:

1. K1, -71 kg
Antonio Marušić (KBK Croatia Zd) vs. Matija Valentin Okičić (Shark Gym Ka)

2. K1, -81 kg
Ivica Pernek (KBK Croataia Zd) vs. Filip Horvatić (Shark Gym Ka)

3. Low kick, +91 kg
Ante Zubčić (KBK Croataia Zd) vs. Miloš Vuković (KBK Otok)

4. K1, -86 kg
Dario Kadić(KBK Croatia Zd) vs. Mario Kuzmak(Shark Gym Ka)

5. MMA, -70 kg
Jole Deur (Raptor MMA team Zd) vs. Oliver Sudac (Shark Gym Ka)

6. MMA, -93 kg
Teo Radnić(Vale Tudo Team St) vs. Amel Mašinović(MMA Team Krupa)

7. MMA, -93 kg
Roko Kero (Bandog Team Zd) vs. Edi Jusić (MMA Team Krupa)

8. MMA -85 kg
Toni Sikirić (Bandog Team Zd) vs. Semir Kovačević (MMA Team Krupa)


Glavni organizator priredbe je Bandog Productions uz potporu zadarskog KBK "Croatia" i Bandog MMA Team.



Zato, u subotu svi u Bibinje.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.07.2010.

Policijska akcija


PU KARLOVAČKA U SURADNJI SA SPORTSKIM BORILAČKIM KLUBOVIMA GRADA KARLOVCA ORGANIZIRA AKCIJU "SPORTOM PROTIV NASILJA" POVOVOM OBILJEŽAVANJA 3. GODIŠNJICE OTVORENJA ICP KARLOVAC

12. srpnja u Karlovcu se u organizaciji PU Karlovačke, održava akcija "Sportom protiv nasilja", povodom obilježavanja 3. godišnjice otvorenja Informativnog centra za prevenciju (ICP), u Karlovcu.

Karlovačka policija u ovu akciju uključila je vodeće karlovačke borilačke klubove, koji su podržali i prihvatili ovu akciju, ocijenivši je izuzetno kavlitetnom i potrebnom u vremenu u kojem živimo.

Između ostaloga, u programu je predviđena demonstracija svih borilačkih klubova u Radićevoj ulici za što će biti posebno uređeno borilište koje je osigurao Judo klub "Karlovac".

Od borilačkih klubova koji su najpoznatiji u gradu Karlovcu, predstavit će se redom: Mačevalački klub "Karlovac", Karate klub "Kaplast", Judo klub "Karlovac", Taekwon-do klub "Karlovac", Kickboxing klub "Tigar" i Boksački klub "Karlovac".

Za sve učesnike ove akcije PU Karlovačka je pripremila prigodne majice koje će podijeliti na početku programa.

Također, prezentaciju će napraviti i "Demo tim" interventne jedinice policije PU Karlovačke, a akciju će uveličati i Mirko "Cro Cop" Filipović, koji će podijeliti zahvalnice svim učesnicima akcije.

U drugom dijelu programa na rukometnom igralištu Dubovac, održat će se malonogometni turnir na kojem će nastupiti nogometne ekipe PU karlovačke, grada i županije, medija, centra za odgoj mladeži "Banija", Kickboxing kluba "Tigar", boksači i TKD "Karlovac".

Eto, baš lijepo.




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.07.2010.

Ode Predrag preko bare

Predrag Pašić, trener i (još uvijek) natjecatelj Kickboxing kluba "Kvarner" iz Rijeke pozvan je na "U.S. Open 2010." kickboxing turnir u disciplini light contact, a koji će se održavati 9. i 10. srpnja na Floridi u gradu Orlandu.

Inače, disciplina light contact se tamo naziva „continuous fight“, za razliku od semi contacta kojeg Amerikanci nazivaju „point fight“.

Prema riječima sportaša Predraga Pašića, ide spreman, zna da ga tamo očekuje više od 3.000 boraca iz cijelog svijeta, sve je moguće kaže Predrag.

I zaista, sve je moguće, prošle godine Predrag Pašić je nastupio u light contactu u kategoriji seniora od 30 do 39 godina, u težinskoj skupini do 72 kg te je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju na turniru.


Pa što reći, svaka čast, puno sreće i uspjeha i na ovogodišnjem turniru.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.07.2010.

Sljedeći vikend - kickboxing događanje u Umagu

Sljedećeg vikenda održati će se veliko kickboxing događanje - "Mega Fight" u Umagu, od 8. do 10. srpnja 2010. Evo nešto više o tome:

Mega Fight festival


Manifestacija pod nazivom MEGA FIGHT je festival borilačkog sporta i vještina održati će se idući vikend, od 8. do 10. srpnja u Umagu.

Sastoji se od dva međusobno kompatibilna dijela. Prvi dio je seminar borilačkih sportova i vještina . Održava se u razdoblju od tri dana od 8. do 10. srpnja 2010. Glavni dio festivala održati će se u petak, 9. srpnja na Stadionu Stella Maris u Umagu i cijelovečernji je borilački spektakl s borbama u K1 disciplini kickboxinga i borbama po pravilima slobodne borbe MMA.

Prvi dio festivala su seminari - Seminar K1 kickboxing . Voditelj seminara Didier Le Borgne iz Francuske. Trener i manager koji je karijeru gradio po ringovima Europe i Thailanda boreći se i trenirajući s najvećim svjetskim šampionima. Danas je poznati trener i manager vrhunskih boraca - Cyrila Abidia K1 zvijezde. Seminar će se održti od 9. do 10. srpnja.

Drugi seminar je iz Ryoi Shinto ryu jiu jitsu (izrazito efikasna i primjenjiva vještina, borbeni stil jiu jitsua naročito prakticiran u bodyguard školama). Voditelji seminara su vrhunski majstori Danny Clarkson iz Irske i Geoff Robinson iz Velike Britanije. Seminar će se održati od 8. do 9. srpnja.

Seminari se održavavaju u Umagu u prelijepom hotelu Sol Garden Istra 4 zvjezdice (proglašen najljepšim hotelom na Jadranu u kategoriji hotela sa 4 zvjezdice). Polaznici seminara imaju priliku učiti od svjetskih majstora po povoljnim cijenama. A sudionici seminara imaju besplatnu ulaznicu za borilačku priredbu MEGA FIGHT.

Drugi odnosno glavni dio festivala je večernja priredba MEGA FIGHT 2010 s borbama u kickboxingu i MMA načinu borbe, a održti će se na stadionu Stella Maris u petak, 9.srpnja u 21 sat.

Što ćemo vidjeti u Ringu

Glavni dio festivala borilačkog sporta u režiji Igora Ivoševića i Mirze Menkovića, održati će se 9. srpnja na stadionu Stella Maris gdje će se održati 6 K1, 2 Full i 3 MMA borbe.

Nikola Božić (Mega centar Rijeka) u revanšu protiv Mirana Fabjana ide na „osvetu“ zbog zadnjeg poraza od Slovenca kada je diskvalificiran na kraju treće runde. Također najavljuje se atraktivan i dugo očekivani susret između Igora Jurkovića ("King" Poreč) i Marina Došena (Kickboxing klub "Klana" ) također po K1 pravilima. Splićaninu Agronu Preteniju iz "Pit Bulla" dolazi slovenski thai reprezentativac i najbolji borac prvog kruga Slovenske thaiboxing lige - Franci Grajš.

Evo još nepotpunog fight carda:

Nikola Božić (Mega Centar - Rijeka) vs. Miran Fabjan (Slo) - K1
Marin Došen (Klana) vs. Igor Jurković (King - Poreč) - K1
Agron Preteni (Pit Bull - Split) vs. Franci Grajs (Slo) - K1
Dejan Milošević (Trojan - Pula) vs. Etmir Emruli (Makedonija) - Mma
Zoran Dorčić (Klana) vs. Ante Verunica (Sv.Krševan - Zadar) - K1
Nikša Kržić (Mega Centar - Rijeka) vs. Ivan Bilić (Trojan - Pula) - Full
Zoran Majkić (Klana) vs. Tadej Toplak (Slo) - K1
Marko Radjelović (Crows - Zagreb) vs. Tonči Peruško (Trojan - Pula) - Mma
Anton Kristaj (Mega Centar - Rijeka) vs. Ognjen Topalović (King - Poreč) - Full
Marin Ferlin (Trojan - Istra) vs. Matija Radjelović (Crows - Zagreb) Mma
Mateo Butković (Mega Centar - Rijeka) vs. TBA







Eto razloga za posjetiti Umag.


- 23:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #